Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ναυπακτίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «έμφυλη βία και γυναικεία δικαιώματα» αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης κατά των έμφυλων διακρίσεων, ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Όπως αναφέρει η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ναυπακτίας «οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας δεν πρέπει να εξαντλούνται στις 25 Νοεμβρίου κάθε έτους, καθώς τα ποσοστά της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως παραμένουν υψηλά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Πέννυ Δαλαμπούρα (Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και στέλεχος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης) και ο Κώστας Κατσανέβας (Μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ).

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γράφει ο  Άκης Ροδίτης

Στο αντεστραμμένο πλανητικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πάντα λειτουργούν διαφορετικά και ο Ήλιος περιστρέφεται γύρω από την Πλατεία Κουμουνδούρου. Δεν ισχύει η λογική ότι αυτός που κατηγορεί κάποιον είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει και τις αποδείξεις που επαληθεύουν τους ισχυρισμούς του. Ο κατηγορούμενος είναι αυτός που έχει την υποχρέωση να αποδείξει την αθωότητά του. Ισχύει το τεκμήριο της ενοχής και όχι το τεκμήριο της αθωότητας.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της αντικειμενικής και αδέσμευτης εφημερίδας Documento (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι), ξεσηκώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού που του χρεώνουν την υπονόμευση των θεσμών και του πολιτεύματος. Αναμφίβολα, αυτή η δημοκρατική ευαισθησία που δείχνει η αντιπολίτευση είναι συγκινητική. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αποτελείται από οπαδούς του Κάστρο, του Μάο, του Στάλιν, του Πολ Ποτ και του Πούτιν.

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές, κοινωνικοί σχολιαστές, καλλιτέχνες, τηλεκομμώτριες και ξανθιές πρωινατζούδες, δηλώνουν σοκαρισμένοι από τους ακλόνητους ισχυρισμούς του αδέκαστου ερευνητή και το λογικό οικοδόμημα που χτίζει γύρω από αυτούς, ως αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα και αυταπόδεικτη αλήθεια. Την αξιοπιστία των καταγγελιών του δημοσιογράφου, την εγγυάται η διαυγής και άσπιλή πορεία του στην ενημέρωση, που είναι δηλωτική της ειλικρίνειας και της εντιμότητας των προθέσεών του. Ποιο λοιπόν το νόημα της αναζήτησης αποδείξεων; Αυτές ας τις βρει ο κατηγορούμενος, δεν είναι δουλειά του κατηγόρου.

Άλλωστε, ο μεγαλύτερος εχθρός των θαυμαστών του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού είναι η πραγματικότητα. Αδυνατούν να συμβιβαστούν με την ήττα στις εκλογές και προσπαθούν με ραδιουργίες να την διαβρώσουν. Βλέπουν παντού κατατρεγμένους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους, στα σούπερ μάρκετ «αλυσοδεμένα» ζυμαρικά και αναπτύσσουν τη θεματολογία τους πάνω σε κάτι που δεν υπάρχει. Και όταν τα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν, τότε τους φταίνε οι ελίτ, τα μονοπώλια, τα «βοθροκάναλα», οι «πετσωμένες» δημοσκοπήσεις. Παντού συνωμοσίες, παντού καταδιώξεις, παντού ραδιουργίες και σκάνδαλα. Πουθενά η πολιτική πρόταση, η ελπίδα, το όραμα.

Οργανωμένες ομάδες του facebook των 30.000 μελών, που με αντίστοιχους ινστρούχτορες – διαχειριστές προπαγανδίζουν το ψέμα . Εκατοντάδες άλλοι, οργανωμένοι «αυθόρμητοι» σχολιαστές, διάσπαρτοι σε ότι forum υπάρχει. Από σελίδες πανεπιστημιακών σχολών μέχρι ομάδες που ασχολούνται με αυτοκίνητα, ποδόσφαιρο, κυνήγι και ψάρεμα, γράφουν συντονισμένα κατά της κυβέρνησης δημιουργώντας κλίμα. Ο ένας δημοσιοποιεί το θέμα που δήθεν τον απασχολεί με «αγανάκτηση», ο άλλος «επιβεβαιώνει και επαυξάνει».

Αυτή η κατσαπλιάδικη προσέγγιση της πραγματικότητας δεν περιέχει καμιά πρωτοτυπία. Η δημιουργία μιας καφκικής κόλασης, όπου αντί το λάθος να αναζητά τον κολασμό, ο κολασμός αναζητά το λάθος, δεσπόζει στην κορυφή των προπαγανδιστικών εγχειριδίων της Αριστεράς. Αυτό που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν οι χειροκροτητές αυτής της μυθοπλασίας. Η αδυναμία αναγνώρισης των αυτονόητων, χάρη στην ύπαρξη των χρήσιμων ηλίθιων που συνεισφέρουν εθελοντικά στη δημιουργία εντυπώσεων. Γιατί οι δυο μεγαλύτερες πληγές που άνοιξε η μεταπολίτευση στην ελληνική κοινωνία, είναι η συστηματική αντικατάσταση της μόρφωσης από εδάφια του μαρξιστικού ιδεολογήματος και το εκπαιδευτικό σύστημα των λενινιστών – αρνητών της αξιολόγησης. Αυτό που «παράγει» πολίτες επιρρεπείς στην αφιλτράριστη πληροφορία χωρίς να επηρεάζονται από την αέναη επανάληψη. Τους ψηφοφόρους που γοητεύτηκαν από τον Καματερό και πίστεψαν στα θαύματα του ΠΑΣΟΚ, της Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω και του Αλέξη Τσίπρα.

Υ.Γ. Τελικά, φαίνεται ότι ο Θεός δεν έχει χρόνο να σταματήσει τους παιδοβιασμούς. Είναι απασχολημένος να σταματάει την εξέλιξη των ειδών και την κβαντική θεωρία πεδίου, ώστε η Γη να παραμένει επίπεδη και το Σύμπαν προσωποπαγές.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Αυτή είναι η περιγραφή σε σχέση με την εκ κρυπτώ επίσκεψη της υφυπουργού υγείας, κας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η κα Γκάγκα επισκέφτηκε ένα Νοσοκομείο που πάνω από το 50% του ιατρικού προσωπικού στελεχώνεται από επικουρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τμημάτων (π.χ. χειρουργικό, παθολογικό, καρδιολογικό). Αυτό συνεπάγεται ακάλυπτες ημέρες εφημεριών από τις προαναφερθείσες ειδικότητες που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης.  Για αυτά η υπουργός δεν είπε τίποτα. Οι επισκέψεις που δεν βοηθούν στην ουσιαστική λύση των προβλημάτων είναι ψευδεπίγραφες.

 

Αλήθεια τι έχει να πει η κα. Γκάγκα και τι πρόκειται να κάνει για:

 

1. Την χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που κινδυνεύει η λειτουργία της από την έλλειψη προσωπικού;

 

2. Την καρδιολογική και παθολογική κλινική του Νοσοκομείου που λειτουργεί κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας;

 

3. Το γεγονός ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει ολόκληρο νοσοκομείο με ένα μόνο αναισθησιολόγο;

 

4. Που σήμερα βασικές ειδικότητες όπως οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ΩΡΛ δεν υπάρχουν;

 

5. Που οδεύει με μαθηματική ακρίβεια ώστε να γίνει από Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας;

 

Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Όσο όμως δεν παίρνουν απαντήσεις τόσο αντιλαμβάνονται ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 14:14

Η έξωση και η δημοσιογραφία

Πριν από δύο 24ωρα μια εκπρόσωπος του δημοσιογραφικού κόσμου βρέθηκε στο ραντάρ της συμπάθειας εκείνων που συνήθως είναι οι πιο… ευαίσθητοι στην χώρα.

Η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού δεν μπορούσε να αποπληρώσει ένα δάνειο, η εντολή πληρωμής ήταν από το 2014, μάλλον αγνόησε τα πάντα και μετά τον Φεβρουάριο του 2019, που η τότε κυβέρνηση δεν κάλυψε την πρώτη κατοικία, αυτή βρέθηκε εκτεθειμένη.

Το 2019 ξεκίνησε η διαδικασία πλειστηριασμού που κατέληξε σε ηλεκτρονικό, ειπώθηκε ψευδώς ότι ήταν για 15.000 ευρώ, ήταν τελικά για 40.000 και ήρθε η κατάσχεση. Τα χρέη από πιστωτικές της Εθνικής ξεκίνησαν από το 2000. Το 2011 έλαβε Δάνειο Συγκέντρωσης Οφειλών με εμπράγματη την οικία της και επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και ορφανό τέκνο στο φάσμα του Αυτισμού για την αδυναμία αποπληρωμής του.

Όσο και να αγνόησε τις προειδοποιήσεις λειτουργώντας με ένα ιδιότυπο “δεν πληρώνω”, η θέση του σπασίματος της πόρτας της και ο δικαστικός επιμελητής που την καλούσε να βγει χωρίς να πάρει τίποτε ήταν τραγική, αν έχεις την στοιχειώδη ευαισθησία κ αν δεν είσαι βολεμένος. Φυσικά, αρχικά ειπώθηκε ότι της έσπασε την πόρτα η Αστυνομία κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει.

Μέσα στο σπίτι της όμως μπήκαν τρεις βουλευτές να σταματήσουν την διαδικασία, ένας από τα κόμματα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25. Έξω από το σπίτι της έγινε άμεσα συγκέντρωση από όλους τους χώρους της Αριστεράς, ενώ ειδικό κάλεσμα απηύθυνε το ΠΑΜΕ.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Μετώπου Ανατροπής (ΛΑΕ) για την Αθήνα, της Αυγής Μπέσκα η οποία υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας. Δήλωνε πως οι Πολίτες πρέπει να την ψηφίσουν πρωτίστως για τις δεσμεύσεις της, “πρώτη εκ των οποίων οι πλειστηριασμοί”.

Υπήρξε μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1990 και εργάστηκε στις εφημερίδες ΠΡΩΤΗ (Καλογρίτσας) και ΒΡΑΔΥΝΗ (Τράγκας) στην οποία διετέλεσε αιρετή εκπρόσωπος των εργαζομένων επί 11 συνεχή χρόνια!  Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη (1987). Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Επικρατείας Μίκη Θεοδωράκη (1990-92), υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη (ΣΠΙΘΑ), μέχρι τη διάλυσή του.

Δηλώνει πως “έκανε το λάθος να πιστέψει σε κούφια λόγια Κυβερνήσεων, Τραπεζών και ΜΜΕ όπως τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει από Πλειστηριασμό” και ζητά ακύρωση της διαδικασίας.

Γιατί όμως, για πρώτη φορά, κάποιοι έμαθαν ότι υπάρχουν και φτωχοί δημοσιογράφοι και δεν είναι όλοι “αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι”; Γιατί είναι δικοί τους κι όχι “των άλλων”;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα ολοκληρώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την διήμερη πορεία του στην Αχαΐα και η επίσκεψή του.

“Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχατε επιλέξει να ηγηθείτε του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα ως μια κίνηση ενδυνάμωσης του ψηφοδελτίου σε έναν δύσκολο νομό για την ΝΔ, αφετέρου ως μια κίνηση συμβολισμού ως προς τη διάθεση στήριξης της περιοχής από την κυβέρνησή σας. Το ερώτημα μου με δεδομένο ότι ακολουθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετα τις εθνικές έχει δύο σκέλη. Το είναι αν θα είστε εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στον νομό Αχαΐας και αν αισθάνεστε ότι η περιοχή τόσο της Αχαΐας όσο και της Δυτικής Ελλάδας ‘έτυχε της στήριξης που υποσχεθήκατε. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το αν η ΝΔ προτίθεται να δώσει χρίσματα σε πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και κατά πόσο αυτό θα επηρεαστεί από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών” ήταν η ερώτηση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό η Διευθύντρια Σύνταξης του thebest.gr Γιώτα Κοντογεωργοπούλου.

Η απάντηση του πρωθυπουργού

«Δεν είμαι σε θέση να σα πω ακόμα που θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ήταν τιμή μου να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Δεν κράτησα την έδρα στην Αχαΐα έχουμε τέσσερις εξαιρετικούς βουλευτές οι οποίοι αναδεικνύουν με μεγάλη συστηματικότητα τα προβλήματα της Αχαΐας σε κεντρικό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό το έργο αυτό που παρουσιάσαμε φέρει και τη δικιά τους σφραγίδα και τη δική τους συμμετοχή. Το αν είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία είπαμε νομίζω θα το κρίνουν οι πολίτες, Θα αξιολογήσουν αυτά τα οποία έγινα γίνονται και θα γίνουν θα συγκρίνουν με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω κάτι. Πρέπει να σας πω ότι προσβλέπω κομματικά σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αχαΐα από αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά βλέπετε ότι σε καμία περίπτωση δεν ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα. Είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και ως προς την περιφερειακή ανάπτυξη στρέφουμε την προσοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Αχαΐα και η Πάτρα έχει την προσοχή που πραγματικά της αξίζει. Δεν θέλω να πω τίποτα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα πω μόνο ότι όπως γνωρίζετε πια, το κόμμα ειδικά στις εκλογές του α’ βαθμού παίρνει αποστάσεις από τη λογική των παραδοσιακών χρισμάτων. Για τον β΄ βαθμό θέλω να εκφράσω την μεγάλή μου ικανοποίηση για τη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον στηρίξαμε την προηγούμενη φορά, προφανώς θα τον στηρίξουμε και πάλι στις εκλογές του Οκτωβρίου”.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: «Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στην Πάτρα. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Η συνέντευξη:

sinidisi.gr

Στο «άδειασμα» της Εύας Καϊλή προχώρησε χθες το βράδυ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την τοποθέτησή της στο ευρωκοινοβούλιο για τις εργασιακές σχέσεις στο Κατάρ.

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς σχετικά με ομιλία της Εύας Καϊλή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κατάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών». Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει νωρίτερα ότι «ο ILO είπε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα». Και πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ότι: «Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους, όσοι τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα που αφορούν στην πολιτική συγκυρία, αλλά και για τα μετεκλογικά σενάρια. Επί του υποθετικού δε σεναρίου στήριξης κυβέρνησης άλλων κομμάτων από εκλεγμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εθνικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Η δημοκρατική παράταξη ονόμασε αυτή τη διαδικασία αποστασία. Όσοι, λοιπόν, σκέφτονται τέτοια σενάρια, ας θυμηθούν το τέλος των αποστατών». Στάθηκε στη συνέχεια στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών λέγοντας ότι: «Ούτε ο Τσίπρας θέλει να συγκυβερνήσουμε ούτε ο Μητσοτάκης. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ βάζει όρους, όρους για μια άλλη πολιτική που δεν θέλουν να ακολουθήσουν».

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επανέλαβε ότι απαιτείται να πέσει άπλετο φως και έκανε λόγο για ευθύνες του Πρωθυπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως υπεύθυνος. Θέλει να μας πείσει ότι καρατόμησε τον αντ’ αυτού, τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και τον άνθρωπο για τον οποίο άλλαξε το νόμο ώστε να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα, χωρίς να ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου; Εάν υπήρχε σοβαρός, εθνικός λόγος, θα έδιωχνε τον στενότερο συνεργάτη και συγγενή του καθώς και τον διοικητή της ΕΥΠ; Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πολύ καλά τον λόγο» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε υποστηρίζοντας ότι πρέπει επιπλέον να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν υπάρχουν παράνομες επισυνδέσεις άλλων πολιτικών προσώπων: «Ρώτησα την υπηρεσία του Λουξεμβούργου αν μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει την ελληνική Βουλή. Και μου είπαν: “Μπορούμε μέσα σε λίγες ημέρες”. Δηλαδή, μπορεί ο κ. Τασούλας να καλέσει αυτήν την υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο να προσφέρει τεχνογνωσία και όσοι Έλληνες βουλευτές θέλουν να ελέγξουν αν στα κινητά τους υπάρχουν ίχνη παράνομων λογισμικών».

Αναφερόμενος στην πορεία προς τις κάλπες ο κ. Ανδρουλάκης επιχείρησε να αναδείξει το πολιτικό πλαίσιο, διευκρινίζοντας ότι: «Θέλω στις εκλογές να πάμε με ομαλό πολιτικό τοπίο, προκειμένου να ξέρει ο ελληνικός λαός τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, τις ευθύνες της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την αλήθεια και το ψέμα. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Στόχος μου είναι να θωρακιστεί η ελληνική δημοκρατία. Θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε μετά από 5-10 χρόνια να μπορεί ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας, που έχει τη δυνατότητα να δώσει 10-15 εκατ. ευρώ να πάρει αυτά τα μηχανήματα, να εκβιάζει δικαστές, πολιτικούς».

Προσδιόρισε ως θεσμική νίκη του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής την «οπισθοχώρηση της Κυβέρνησης από το δόγμα υποβάθμισης και συσκότισης της υπόθεσης» και άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψει την «γραμμή» της καταψήφισης του σχεδίου της κυβέρνησης που έχει τεθεί σε διαβούλευση εφόσον γίνουν αποδεκτές βασικές προτάσεις του. «Είμαι διατεθειμένος να κάνουμε ένα νόμο στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αν γίνουν οι αλλαγές που προτείνω, θα τον ψηφίσουμε. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει εμμονικά σε ένα νόμο, που θα λέει σε έναν αρχηγό κόμματος: “Πήγαινε το 2024 να ενημερωθείς νόμιμα”, προφανέστατα είναι κοροϊδία και δεν θα τον ψηφίσουμε».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην ίδια συνέντευξη, έδωσε έμφαση στο κόστος διαβίωσης που επιβαρύνεται διαρκώς. «Με κατώτατο μισθό 755 ευρώ ο Έλληνας πληρώνει για ένα καλάθι, συγκριτικά με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, 54 ευρώ. Το καλάθι αυτό έχει φρούτα, κρέας, τυριά, γάλα. Ο Γερμανός με 1.621 ευρώ πληρώνει 59 ευρώ. Και ο Ισπανός με 1.126 ευρώ πληρώνει 50 ευρώ. Ο Πορτογάλος με 823 ευρώ, πληρώνει 43. Το μεγάλο ζήτημα του σήμερα είναι η ακρίβεια. Πρέπει να μειωθεί το κόστος ζωής».

Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την προστασία των δανειοληπτών. «Προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως ο 3869/2010. Δεν λέω για όλους. Βάσει του χαμηλού εισοδήματος του νοικοκυριού και της αξίας της κατοικίας. Προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να διατηρούν μέσα διαβίωσης σε ποσοστό αγροτικής γης που έχει κατασχεθεί. Και, τρίτον, η δυνατότητα του οφειλέτη να μπορεί να κάνει μια προσφορά πριν το fund πάρει το σπίτι του βάσει βέβαια αξιοκρατικών κριτηρίων και διαφάνειας. Δηλαδή, τι εννοώ: Άλλο να έχεις αποπληρώσει το 50% του δανείου σου κι άλλο να είσαι μπαταχτσής, να μην έχεις δώσει τίποτα και να θες να κάνεις προσφορά για το ακίνητό σου. Δηλαδή, αξιοκρατία για αυτούς που προσπάθησαν. Το ονομάζω δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Ας το ψηφίσουν» αντέτεινε.

Αντέταξε και πάλι την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος «ώστε να γίνει επιμερισμός του κόστους μεταξύ Κράτους-καταναλωτή-μεγάλου παραγωγού. Ζούμε την εποχή του πληθωρισμού της κερδοσκοπίας των ισχυρών. Και η Κυβέρνηση δεν το υιοθετεί, γιατί χαϊδεύει τα μεγάλα συμφέροντα. Εδώ δεν κερδοσκοπούν μόνο οι παραγωγοί, αλλά και οι πάροχοι».

«Ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, ξαφνικά, προεκλογικά, ότι ξεκινάμε έρευνες για υδρογονάνθρακες. Μα, συγγνώμη, εμείς το 2014 με τον Γιάννη Μανιάτη δεν τα ξεκινήσαμε; Αν δεν τα είχε διακόψει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα είχε προχωρήσει και η ΝΔ, σήμερα θα είχαμε το δικό μας φυσικό αέριο» σχολίασε δηκτικά.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα στην όχθη της λογικής, του ρεαλισμού και της προόδου». Στην όχθη -κατέληξε- του λαϊκισμού και του ελιτισμού ήταν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι όταν είναι στην αντιπολίτευση πολλές φορές στα εθνικά θέματα αντιστρέφουν τα επιχειρήματά τους. Συγκεκριμένα για την ελληνογαλλική συμφωνία τόνισε ότι έπρεπε να έχει ψηφιστεί και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Δεν πρέπει να υπονομευθεί μια συμφωνία που μας δίνει τη δυνατότητα σε σύντομο χρόνο να έχουμε στο Αιγαίο αυτή την αποτρεπτική δύναμη. Αυτό βάζω ως προτεραιότητα. Διαφωνώ με το εξοπλιστικό ράλι. Δεν λέω συνεχώς να κάνουμε εξοπλισμούς. Επισημαίνω όμως ότι η συγκεκριμένη συμφωνία πρέπει να είναι σταθμός ώστε Ελλάδα – Γαλλία και άλλες χώρες να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, των κοινών ευρωπαϊκών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Γιατί; Γιατί η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ και δεν βλέπω τον κ. Στόλτενμπεργκ και το ΝΑΤΟ διαθέσιμους να βάλουν τον Ερντογάν στη θέση του. Έχω ένα όραμα για την Ευρωπαϊκή Άμυνα, που θα κάνει τα σύνορά μας με την Τουρκία πραγματικά ευρωπαϊκά σύνορα. Άρα, το κόστος φύλαξής τους είναι χαμηλότερο για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Πηγή: protothema.gr

Πλειστηριασμοί – Αρπαγή σπιτιών και Εξώσεις
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ

Αναίσχυντοι, ανάλγητοι, απάνθρωποι. Οι λέξεις ακούγονται πολύ αδύναμες για να περιγράψουν το ποιόν των κρατούντων τα ηνία της χώρας. Όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και του πολιτικού προσωπικού. Όλων αυτών που βολεύονται από το καθεστώς της χρεοκρατίας που επιβλήθηκε στη χώρα και το λαό μας.

Η 21 Νοέμβρη 2022 σημαδεύτηκε από την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχασε την πρώτη και μοναδική κατοικία της σε πλειστηριασμό, για χρέος μόλις 15.000 ευρώ! Αυτό το νόμο υπηρέτησε η Τράπεζα, ο δικαστικός επιμελητής και τα όργανα της Τάξης! Αυτή είναι η «Τάξη» τους που πετάει τους πολίτες έξω από τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Αυτήν την Τάξη οικοδομήσανε με τους Νόμους, τα «μνημόνια» και τους «θεσμούς» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Δεν είναι λοιπόν μόνο η Τράπεζα, που την πέταξε στον δρόμο! Είναι κι άλλοι οι ένοχοι, είναι γνωστή και η αιτία.

Στο πλάι της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου. Η μαζική και δυναμική κινητοποίησή κατάφερε να αποτρέψει για άλλη μια φορά την έξωση. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η κατοικία αυτή έχει πωληθεί πλέον σε κάποιο από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (fund) – τύπου Πάτση – που έχουν οικειοποιηθεί σε εξευτελιστική τιμή τα  δάνεια των συμπολιτών μας προκειμένου να μη χάσουν οι Τράπεζες. Οι ίδιες Τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί ξανά και ξανά, με χρήματα όλων μας, μαζί κι αυτών  που τώρα ξεσπιτώνουν.

Υποκριτικά και θρασύτατα, στην κινητοποίηση συμπαράστασης της Ιωάννας βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο κόμμα που τροποποίησε δύο φορές τον νόμο Κατσέλη αίροντας την προστασία της πρώτης κατοικίας, που άνοιξε το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την πώληση των “κόκκινων” δανείων στα κοράκια/funds έναντι πενιχρού τιμήματος (Ν.4354/2015).

Ουαί υμίν γραμματείς και ΣΥΡΙΖΑίοι υποκριταί!

Όλο το πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από το ίδιο θράσος, την αυτή υποκρισία: το «κοινωνικό», «λαϊκό», «δημοκρατικό», «αριστερό» ή «πατριωτικό» προφίλ, ταιριάζει στον «λαϊκισμό» της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Ποτέ, μα ποτέ όμως, στην σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει η εκάστοτε «υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων» Κυβέρνηση που υπηρετεί την «επιστροφή στην κανονικότητα», επομένως την καλή βαθμολογία από τους δανειστές και τους θεσμούς τους!.

Η Ιωάννα δεν είναι μόνη. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι και η μόνη. Στη θέση της Ιωάννας βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας, με τα σπίτια και τις περιουσίες τους να έχουν χαθεί ή να κινδυνεύουν να χαθούν ανά πάσα στιγμή. Πολλοί σιωπούν από φόβο και ντροπή που δεν έπρεπε να είναι δική τους. Το δράμα της Ιωάννας είναι το δράμα ενός ολόκληρου λαού, που βλέπει, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο, να χάνει το εισόδημά του, την περιουσία του, το σπίτι του. Που δεν χαίρει καμιάς προστασίας, εκτός από την ίδια του την κινητοποίηση, ακριβώς γιατί οι πολιτικοί του ταγοί επέβαλαν στη χώρα μας ένα αντισυνταγματικό καθεστώς αποικίας χρέους και εκποίησης του Δημόσιου πλούτου και  των ιδιωτικών περιουσιών.

Το ΕΠΑΜ, από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την πολιτική επιβολής μνημονιακού καθεστώτος και καταστρατήγησης του Συντάγματος. Την πολιτική που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα μετατρέψει τους Έλληνες πολίτες σε δουλοπάροικους στον ίδιο τους τον τόπο.

Το ΕΠΑΜ συνεχίζει τον αγώνα για την πολιτική ανατροπή, την επαναφορά της συνταγματικής έννομης τάξης, που είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην οριστική λύση όλων των δεινών που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Από τη θέση αυτή, καλούμε όλες τις πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις, να συσπειρωθούμε σε κοινό, πολιτικό μέτωπο, μέσα από μια Συμμαχία Ανατροπής, για να ξαναγίνουμε νοικοκύρηδες στα σπίτια μας και αφέντες στον τόπο μας! Τώρα είναι η στιγμή να δυναμώσουμε μέσα από την ένωση και να παλέψουμε μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2022
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δικαιοσύνη παντού»

Τις έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες τους προγράμματος «προοδευτικής διακυβέρνησης» της χώρας που ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με κεντρικό μήνυμα “Δικαιοσύνη παντού” θα παρουσιάσουν στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (στις 18.00) ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ