Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  7:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος κατέθεσε χθες στη Βουλή αναφορά με με την Ανακοίνωση/Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου σχετικά με την θέση καθηγητή Μαθηματικών που παραμένει κενή παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και ζητείται η άμεση πλήρωση της θέσης.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς του βουλευτή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου για την κενή θέση καθηγητή Μαθηματικών»

Ο Βουλευτής Γεώργιος Βαρεμένος καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, προς την κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου για την κενή θέση καθηγητή Μαθηματικών, με την οποία καταγγέλλει ότι η θέση καθηγητή Μαθηματικών έχει μείνει κενή παρά τις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι πρόχειρες λύσεις, όπως οι υποχρεωτικές υπερωρίες σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, παρά το πλήρες ωράριό τους, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις και ζητούν τον άμεσο διορισμό καθηγητή Μαθηματικών για να διδαχθεί το μάθημα στους 100 μαθητές του Γυμνασίου τους.

Αντίγραφο της ως άνω αναφερόμενης Ανακοίνωσης επισυνάπτεται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και για τη σχετική ενημέρωσή μας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για την κακή κατάσταση που βρίσκεται η γέφυρα του Μόρνου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, παρουσιάζοντας τα προβλήματα της γέφυρας και τους κινδύνους που εγκυμονεί, ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη εάν «σκοπεύει το Υπουργείο να προβεί σε συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών» και αν ναι, «σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλεί η κακή κατάσταση της γέφυρας».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Η Γέφυρα του Μόρνου δόθηκε στην κυκλοφορία το 1936 και κατασκευάσθηκε με τις προδιαγραφές της εποχές εκείνης. Ενώνει την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους των όμορων Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας στις καθημερινές τους μετακινήσεις, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες της ορεινής Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Η γέφυρα του Μόρνου αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και επικοινωνίας της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δημιουργεί συνθήκες ακραίας επικινδυνότητας. Και τούτο διότι, κατά τη διάρκεια των σχεδόν 90 χρόνων λειτουργίας της, δεν έχει γίνει συντήρησή της.

Η γέφυρα έχει υποστεί κατά την πάροδο των ετών μεγάλη καταπόνηση από την πολυετή καθημερινή της χρήση και τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω από τον τεράστιο όγκο υδάτων που έχει δεχθεί η κοίτη του ποταμού εξαιτίας των σοβαρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή.

Η ανάγκη για επισκευή, υποστήριξη και αποκατάσταση των ζημιών της Γέφυρας του Μόρνου είναι γνωστή εδώ και χρόνια στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην πράξη ωστόσο, κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Η μοναδική παρέμβαση προς βελτίωση της κατάστασής της ήταν ο φωτισμός της, με κοινή απόφαση των Δημάρχων Δωρίδας και Ναυπακτίας το 2013.

Έπειτα, το 2018, ενώπραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκ μέρους των παραγόντων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ότι ξεκινά μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας και ότι θα ακολουθήσουν οι σχετικές εργασίες, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, καμία εξέλιξη δεν έχει μεσολαβήσει.

Η κατάσταση της γέφυρας είναι πλέον οριακή και κάθε αναβολή έργων συντήρησής της μπορεί να αποβεί μοιραία. Ο οπλισμός της έχει οξειδωθεί και οι αποκολλήσεις κομματιών τσιμέντου από τα τόξα και τις κάθετες κολώνες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και πεζών.

Ήδη η Αιτωλοακαρνανία υφίσταται τις συνέπειες της κατάρρευσης της γέφυρας του Ευηνοχωρίου, που έχει κόψει στα δύο την ευρύτερη περιοχή και έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητα των κατοίκων και αναμένει την ολοκλήρωση των έργων που έχει υποσχεθεί η Πολιτεία.

Με ορατό τον κίνδυνο να έχουμε αντίστοιχες τραγικές επιπτώσεις και στη Γέφυρα του Μόρνου, με αποκοπή της επικοινωνίας δύο Περιφερειών, είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν επιτέλους έργα αποκατάστασης των ζημιών της Γέφυρας του Μόρνου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

1.Σκοπεύει το Υπουργείο να προβεί σε συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών της Γέφυρας του Μόρνου και αν ναι με ποιο χρονοδιάγραμμα;

2.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλεί η κακή κατάσταση της Γέφυρας, δεδομένου ότι κινδυνεύουμε καθημερινά να θρηνήσουμε θύματα ενώ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ενέχουν καθυστερήσεις;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ