Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 14:13

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα: “Θα στηρίξουμε ξανά τον Νεκτάριο Φαρμάκη” - Tι είπε για τα χρίσματα στου Δήμους

Με συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα ολοκληρώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την διήμερη πορεία του στην Αχαΐα και η επίσκεψή του.

“Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχατε επιλέξει να ηγηθείτε του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα ως μια κίνηση ενδυνάμωσης του ψηφοδελτίου σε έναν δύσκολο νομό για την ΝΔ, αφετέρου ως μια κίνηση συμβολισμού ως προς τη διάθεση στήριξης της περιοχής από την κυβέρνησή σας. Το ερώτημα μου με δεδομένο ότι ακολουθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετα τις εθνικές έχει δύο σκέλη. Το είναι αν θα είστε εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στον νομό Αχαΐας και αν αισθάνεστε ότι η περιοχή τόσο της Αχαΐας όσο και της Δυτικής Ελλάδας ‘έτυχε της στήριξης που υποσχεθήκατε. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το αν η ΝΔ προτίθεται να δώσει χρίσματα σε πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και κατά πόσο αυτό θα επηρεαστεί από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών” ήταν η ερώτηση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό η Διευθύντρια Σύνταξης του thebest.gr Γιώτα Κοντογεωργοπούλου.

Η απάντηση του πρωθυπουργού

«Δεν είμαι σε θέση να σα πω ακόμα που θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ήταν τιμή μου να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Δεν κράτησα την έδρα στην Αχαΐα έχουμε τέσσερις εξαιρετικούς βουλευτές οι οποίοι αναδεικνύουν με μεγάλη συστηματικότητα τα προβλήματα της Αχαΐας σε κεντρικό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό το έργο αυτό που παρουσιάσαμε φέρει και τη δικιά τους σφραγίδα και τη δική τους συμμετοχή. Το αν είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία είπαμε νομίζω θα το κρίνουν οι πολίτες, Θα αξιολογήσουν αυτά τα οποία έγινα γίνονται και θα γίνουν θα συγκρίνουν με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω κάτι. Πρέπει να σας πω ότι προσβλέπω κομματικά σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αχαΐα από αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά βλέπετε ότι σε καμία περίπτωση δεν ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα. Είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και ως προς την περιφερειακή ανάπτυξη στρέφουμε την προσοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Αχαΐα και η Πάτρα έχει την προσοχή που πραγματικά της αξίζει. Δεν θέλω να πω τίποτα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα πω μόνο ότι όπως γνωρίζετε πια, το κόμμα ειδικά στις εκλογές του α’ βαθμού παίρνει αποστάσεις από τη λογική των παραδοσιακών χρισμάτων. Για τον β΄ βαθμό θέλω να εκφράσω την μεγάλή μου ικανοποίηση για τη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον στηρίξαμε την προηγούμενη φορά, προφανώς θα τον στηρίξουμε και πάλι στις εκλογές του Οκτωβρίου”.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: «Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στην Πάτρα. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Η συνέντευξη:

sinidisi.gr