Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Σε εκστρατεία κατά της Ελλάδας «για την υπεράσπιση της τουρκικής μειονότητας στην δυτική Θράκη και στην Κύπρο» κάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις ισλαμικές χώρες από το βήμα του Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ρητορική του κατά της Αθήνας που δείχνει «ζαλισμένη» από την έκταση της επιθετικής ρητορικής του:

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Κατάσχονται οι περιουσίες των βακουφιών τους.

Δεν επιτρέπεται να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Οι ταυτότητες τους αρνούνται.

Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στις διώξεις των αδελφών μας στην Ελλάδα», ανεφέρε.

«Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας χωρίς υποστήριξη» συνέχισε.

Το ερωτηματικό στην υπόθεση είναι «Τι ακολουθεί αυτών των συκοφαντιών;».

Είναι σαφές ότι δημιουργεί υπόστρωμα για στρατιωτική δράση «κάποια στιγμή». Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα;

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη απολαμβάνει πλήρως τα δικαιώματά της, με βάσει και το Σύνταγμα, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι «η χώρα μας είναι μια χώρα που σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν από το ελληνικό Σύνταγμα. Η ιστορία προσφέρει απλόχερα παραδείγματα πώς είχαν συμπεριφερθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία».

Την ίδια ώρα κι ενώ η ελληνο-αιγυπτιακή στρατηγική συνεργασία φαίνεται ότι ενοχλεί σφόδρα την Άγκυρα, η Άγκυρα προαναγγέλλει προσέγγιση με το Κάιρο:

«Οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υφυπουργών ενδέχεται να επαναληφθούν σύντομα. Ενδέχεται να διοριστεί πρεσβευτής στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες», υποστήριξε o υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην επίθεση φιλίας της Τουρκίας προς την Αίγυπτο αναφέρθηκε και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας ανυπόστατα την Ελλάδα για αντιτουρκική προπαγάνδα: «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Συνεχώς έρχεται πάνω μας, μιλάει από εδώ και από εκεί. Κάνουν πολλές διαφορετικές εκστρατείες στην Ευρώπη».

Όλα αυτά κατά την διάρκεια της 38ης Συνάντησης της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Απάντηση στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι εξοργιστικό να μιλάει για τη φορολογία, ο άνθρωπος που, ως πρωθυπουργός, έπνιξε στους φόρους τη μεσαία τάξη και την παραγωγική Ελλάδα και βύθισε την χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διεθνούς ανυποληψίας», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στα όσα επισήμανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επισήμανε ότι χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, προσθέτοντας ότι σε κάποιον ύστερο χρόνο θα ήταν καλό να αναγνωρίσει και το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα από τα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ώστε οι επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων να αγγίζουν λιγότερο τους πολίτες. «Επίσης, στο μέλλον ίσως κάποια στιγμή παραδεχτεί την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, στον οποίο συντελείται μια χωρίς προηγούμενο αναβάθμιση» είπε.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού σημείωσε ότι παρά τις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας, όλοι γνωρίζουν ότι δεν βιάζεται, τόνισε «όπως έχει πει ο πρωθυπουργός θα γίνουν στον ορισμένο χρόνο τους γιατί αυτό επιβάλλει η θεσμικότητά μας και το πατριωτικό μας χρέος, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσαν την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Ναυτερμπορικής με τίτλο «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον», ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε -μεταξύ άλλων- την άμεση προκήρυξη εκλογών για να αποφευχθεί η «διαρκής πολιτική αβεβαιότητα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίωσε την τρέχουσα περίοδο με «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για «πολιτική αλλαγή» και ένα «νέο σχέδιο» για την αποκατάσταση της «πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, μάλιστα, για «γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου», από τους «πολλούς» στους «ισχυρούς», «μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και την αισχροκέρδεια στους λογαριασμούς του ρεύματος».

agrinionews.gr

Ο Παύλος Πολάκης θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Παναιτωλίου-Καινούργιου- Παραβόλας σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Καινούργιο το προσεχές Σάββατο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Πολάκης στην ομιλία του αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην Ν.Δ. για τα δυο νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου αλλά και την επίσκεψη της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

agrinionet.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Ηλίας Ν. Πάνου, ανακηρύχθηκε ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας μετά τον έλεγχο των υποψηφιοτήτων.

Συγκεκριμένα:

Με το πέρας του ελέγχου των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των νέων Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα ανακοινώθηκε η ανακήρυξη του Ηλία Ν. Πάνου ως νέου Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Ηλίας Ν. Πάνου με καταγωγή από το Αγρίνιο, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος και μέλος της οργάνωσης από το 2009 αναφέρει σε σχετική του δήλωση:

«Με την εκλογή μου ως Πρόεδρος φιλοδοξώ η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας να γίνει πρότυπο νομαρχιακής οργάνωσης, φιλική προς όλους τους νέους, που θα μπορούν να μας προσεγγίσουν και να τους ακούσουμε ουσιαστικά σε όσα τους προβληματίζουν. Πιστεύω στην ανάγκη των νέων να εκφραστούν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να χτίσουν την Ελλάδα του 2030.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους  με στήριξαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκλογής τιμώντας με με την υπογραφή τους. Ωστόσο, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως  για την προσφορά του τον απερχόμενο Πρόεδρο και πάνω απ όλα φίλο μου Γιώργο Σταράμο, που συνεργαστήκαμε σε κλίμα ενότητας παρά τις αντιξοότητες και πολιτικές σκοπιμότητες της εποχής.

Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους ενώπιον της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ και στο πλευρό του Προέδρου της Ορφέα Γεωργίου εκπροσωπώντας επάξια την Αιτωλοακαρνανία μας.»

Εκ μέρους όλων των μελών της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας ευχόμαστε στο νέο Πρόεδρο μία καλή και δημιουργική θητεία, γεμάτη δράσεις για μία ισχυρή ΟΝΝΕΔ. Μία ΟΝΝΕΔ, που θα εκφράζει και θα στηρίζει έμπρακτα τους νέους και την κοινωνία.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ