Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Πρώτη σε ψήφους η Βάσω Νταουσάνη μετά τα αποτελέσματα του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

Ενότητα υπαλλήλων Δημοσίου – ΟΤΑ 57 ψήφοι και 4 έδρες.
ΔΑΚΕ. 41 ψήφοι και 3 έδρες
ΔΑΣ 19 ψήφοι και 2 έδρες
ΕΑΜ 11 ψήφοι

Εκλέγονται
Νταουσάνη Βάσω 46
Τσούκας Βαγγέλης 38
Πανταζής Θάνος 38
Κιρκινεζος Μπάμπης 36
Πανας Νώντας. 30
Τσιτσελης Σωκράτης 25
Μυλωνάς Παναγιώτης 21
Μαλατου Σόφη 17
Φραγκούλης Δημήτρης 12

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

του Γιώργου Βαρεμένου*

Ρητορική ερώτηση: Πώς πήρε το Κατάρ το Μουντιάλ;

Απάντηση: Όπως πήρε η Coca-Cola για λογαριασμό της Ατλάντα τους Ολυμπιακούς του 1996 ή και ακόμη ακριβότερα.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που είχε στηθεί ώρες ολόκληρες για να προσκυνήσει το σκήνωμα της βασίλισσας Ελισάβετ, ανέλαβε πρεσβευτής με το αζημίωτο, μένοντας σε σουίτα 23.000 € την βραδυά και με προσωπικό σεφ που του φτιάχνει και του πουλιού το γάλα, εκτός από ένα αγαπημένο του πιάτο, διότι στο Κατάρ απαγορεύεται το χοιρινό. Θέλει και ο αθλητισμός τις θυσίες του…

Όταν ο Αλλάχ καλέσει κοντά του τον Εμίρη, δεν ξέρω αν ο Ντέιβιντ θα στηθεί άλλες τόσες ώρες στην ουρά για να προσκυνήσει, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Κι άσε τον Ερίκ Καντονά να δηλώνει ότι δεν θα παρακολουθήσει αυτό το αιματοβαμμένο Μουντιάλ.

Στα σοβαρά τώρα: η FIFA και ο πρόεδρός της Ινφαντίνο ψάχνουν για νέες αγορές του λαοφιλέστερου αθλήματος. Δεν είναι και λίγο να μυήσεις στο τόπι ακόμη και ανθρώπους που επιδίδονται μετά μανίας σε καμηλοδρομίες, έχοντας -όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος κ. Σαμπράκος- ψηφιακούς αναβάτες και τρέχοντας από πίσω με θεόρατα τζιπ, προσπαθώντας με τηλεκοντρόλ να ειδοποιήσουν τον “αναβάτη” πότε να σκουντήσει την καμήλα! Ορισμένοι απ’ αυτούς τους ψηφιακούς καμηλοδρόμους ώρα ήταν να ποντάρουν εξ ίσου και στο ποδόσφαιρο.

Όταν επισκέφθηκα το Εθνικό Μουσείο της Ντόχα και διαπίστωσα ότι όλα ήταν ψηφιακές αναπαραστάσεις, δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι στο Μουντιάλ του Κατάρ θα αναπληρώνονταν ψηφιακά ακόμη και οι οπαδοί, προκειμένου να δημιουργείται η εντύπωση ότι όλοι οι αγώνες είναι sold out. Παρ’ όλα αυτά, η μπάλα, εκτός από πόρνη είναι και χαδιάρα, ικανή να σε πλανέψει κάτω απ’ όλες τις συνθήκες.

Όντας εθισμένος στο παραμύθι της, σε παραμυθιάζει στα πλαίσια ενός πολύχρωμου διεθνούς πανηγυριού, ξεχνώντας ότι τα γήπεδα είναι ποτισμένα με το αίμα χιλιάδων ξένων εργατών. Όταν ο Εμπαπέ αλλάζει απότομα ταχύτητα και μπαίνει με τις μπάντες στην περιοχή, εσύ γουστάρεις και ο Εμίρης τρίβει τα χέρια του, γιατί έπιασαν τόπο τα εκατομμύρια που έδωσε για να τον κρατήσει στην Παρί Σαιν-Ζερμαίν.

Υπάρχουν και τα δικαιώματα των μειονοτήτων και, πάνω απ’ όλα, των γυναικών, που δίνουν άνιση μάχη απέναντι στο χρήμα. Κανείς όμως δεν μπορεί να κρατήσει “φυλακισμένους” τους πολίτες του όταν έρχονται σε άμεση επαφή με τόσο διαφορετικούς ανθρώπους απ’ όλον τον πλανήτη. Δεν είναι χωρίς σημασία ότι εμφανίσθηκαν κάποιες γυναίκες φίλαθλοι από την Σαουδική Αραβία!

Μια στρογγυλή μπάλα που κινείται είναι η Γη. Πότε το σουτ είναι δοκάρι-και-μέσα και πότε δοκάρι-κι-έξω. Πάνω της στοιχηματίζουν οι τζογαδόροι της Οικουμένης. Ο κύριος Ινφαντίνο στοιχηματίζει ότι το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι ιστορικό. Μονά-ζυγά δικά του.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά και τα κόμματα εντείνουν τη δραστηριότητα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας οργανώνει σειρά εκδηλώσεων και μία είναι σε εξέλιξη, απόγευμα Τετάρτης 30 Νοεμβρίου, στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

«Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες» είναι το θέμα και αναμένεται να αναπτυχθούν οι προτεραιότητες του κόμματος για τη χώρα με αιχμή την κοινωνική, οικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας.

Βουλευτές, πολιτευτές, κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη δίνουν το «παρών» στην εκδήλωση στην οποία κεντρικοί ομιλητές είναι ο αν. Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης και ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης που είναι και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος.

Βασιλειάδης: «είμαστε στην τελική ευθεία για την μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε πως «στο πλαίσιο της ανάλυσης των θέσεων του για την επόμενη μέρα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα ημερίδες για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με τα στελέχη των τοπικών κοινωνιών, με τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο, με αυτούς που θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην επόμενη μέρα. 

Έτσι σήμερα βρισκόμαστε σήμερα στο  Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία για να συζητήσουμε με το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα για τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας και τις τομές που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει ότι θα γίνουν στην κοινωνία».

Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε επίσης «πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα γιατί και επί της Υπουργικής μου θητείας καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε έργα και χρηματοδοτήσεις στον τομέα του αθλητισμού, όπως   συνέβη και στο σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης του».

Εκτίμησε μάλιστα πως «είμαστε στην τελική ευθεία για την μεγάλη πολιτική αλλαγή» επισημαίνοντας πως « όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο καλύτερο για τον τόπο και τους πολίτες αυτής της χώρας».

Σερακιώτης: «η εικόνα στην αγορά είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» 

Ο βουλευτής Φθιώτιδας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης σημείωσε πως «αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη τη προκειμένου να επικοινωνηθούν τα μείζονα ζητήματα στα οποία εστιάζουμε. Μιλάμε για το ενεργειακό κόστος, την ακρίβεια την έλλειψη ρευστότητας αλλά προτείνουμε και λύσεις».

Για τις εκλογές ανέφερε : «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε προετοιμασμένοι και τις εκλογές και τις ζητούμε   γιατί -όπως βιώνετε και στην  Αιτωλοακαρνανία και στο Αγρίνιο- η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας έχει μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η επιχειρηματικότητα βάλλεται εξαιτίας της υπέρογκης αύξησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στην αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των 27 χωρών της ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον έτος. Η εικόνα που αντικρίζουμε περπατώντας σε κάποιο εμπορικό δρόμο στο Αγρίνιο, στη Λαμία, στην Αθήνας είναι διαφορετική από αυτή προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ