Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  7:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022

Το Παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, προχωρά την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 10:30 πμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος), σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Στη Συνέλευση θα γίνει απολογισμός της δράσης του Παραρτήματος και στη συνέχεια εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Το ΔΣ του Παραρτήματος καλεί όλα τα μέλη, απογόνους των Αγωνιστών της Αντίστασης και τους φίλους του, να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, για να δυναμώσει η δράση του.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Οι τράπεζες μπορούν να πάρουν το σπίτι οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη ακόμα κι αν αυτός χρωστάει το… φανταστικό ποσό του ενός ευρώ!

Την αποκάλυψη έκανε ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης ο οποίος εξηγεί το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και είπε χαρακτηριστικά: «Με τον Πτωχευτικό ΝΔ το 2020 καταργήθηκε κάθε προστασία πρώτης κατοικίας».

«Από τον Σεπτέμβριο του 2020 σταμάτησε η προστασία της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση έφερε τον νέο πτωχευτικό κώδικα και τον νόμο 4738, με τον οποίο σταμάτησε πλήρως οποιαδήποτε προστασία οποιασδήποτε πρώτης κατοικίας!

Ακόμα και ένα ευρώ αν χρωστάτε σε τράπεζα και δεν το καταβάλετε, έχει την δυνατότητα να κινήσει διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, κατάσχεσης και πλειστηριασμού οποιοδήποτε ακινήτου, ακόμη και αυτού της πρώτης κατοικίας».

Πόσο δίκαιο είναι να χάνει κάποιος το σπίτι του για ένα τέτοιο χρέος; Φυσικά εν συνεχεία τα σπίτια αυτά περνούν στην ιδιοκτησία κάποιων… funds τύπου… Πάτση, τα οποία τα πωλούν σε… ξένους.

Τα ΜΜΕ εντέχνως εδώ και δύο χρόνια αναφέρουν για την θεαματική αύξηση των τιμών των ακινήτων επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσουν μία εικόνα δήθεν ευμάρεια όπου ο Έλληνας με τον… παχυλό μισθό των 700 ευρώ αγοράζει σπίτια αξίας 100.000,προφανώς βρίσκοντας λεφτά στον… αέρα.

Το κόλπο είναι πολύ απλό: Τα σπίτια κατάσχονται και αυτοί που τα παίρνουν τα πωλούν σε ξένους, οι οποίοι παίρνουν εύκολα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στις χώρες τους.

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 19:27

Εκλογή νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Ε.Ν.Α.

Μετά από μια περίοδο αναγκαστικής παύσης των δραστηριοτήτων του λόγω κορωνοϊού, ο Σύνδεσμος Ε.Ν.Α. πραγματοποίησε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικου Συμβουλίου την 7η Νοεμβρίου 2022.

Οι εκλεγέντες υποψήφιοι συνεδρίασαν και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Τσιαβίκος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Λιακόπουλος Αριστείδης
Γραμματέας: Παπαγεωργίου Ιωάννης
Ταμίας: Κωνσταντινίδης Ορέστης
Μέλος: Αγραφιώτης Άρης
Μέλος: Σαμψώνας Κωνσταντίνος
Μέλος: Μανδέλος Δημήτριος
Αναπληρωματικά Μέλη: Παπαδήμας Θεόδωρος, Πρέζας Ευάγγελος & Χαλβαντζής Θωμάς

Το νέο Δ.Σ. έθεσε σαν στόχο του την ενδυνάμωση του Συνδέσμου και τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων προς όφελος του Επιχειρηματικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα μέλη για την ενεργή τους παρουσία στα δρώμενα του Συνδέσμου και ειδικά τα απελθόντα στελέχη του Δ.Σ. Γεώργιο Σκαλιστή, Νικόλαο Μαστρογιάννη και Γεώργιο Υφαντή για την πολυετή συνεισφορά τους.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε ομιλία της σε συγκέντρωση της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση της τιμής της ενέργειας και στην ανάγκη στήριξης των χωρών μελών από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε:

«Δυστυχώς έχουμε την Δαμόκλειο σπάθη του ακριβού κόστους της ενέργειας που απαιτεί συνεχείς οικονομικές παρεμβάσεις. Οι διάφορες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις μας για την συγκράτηση των τιμών, μας κοστίζουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Μελετάμε σειρά προτάσεων, αλλά αν δεν παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι δύσκολο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το όλο αυτό κόστος».

Οι Ιταλοί δήμαρχοι έχουν ζητήσει από την Τζόρτζια Μελόνι να βρεθεί τρόπος για αύξηση της στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, από μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης, για να μπορέσουν και οι ίδιοι να συνεχίσουν να εγγυώνται την φωταγώγηση των δρόμων, την αδιάκοπη αρωγή των φτωχότερων πολιτών και σειρά άλλων παρεμβάσεων κοινωνικής πολιτικής.

Πηγή: kathimerini.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης με το Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γεώργιο Καραγιάννη.

Ο κ. Καραγκούνης μετέφερε στον κ. Καραγιάννη το επείγον αίτημα που απασχολεί στους κατοίκους του Δ.Δ. Γαλατά, Δ.Δ. Ευηνοχωρίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ναυπακτίας και της Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας του Ευήνου.

Ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι αρχές Δεκεμβρίου παραδίδεται η προσωρινή γέφυρα, πράγμα το οποίο θα δώσει μια άμεση ανακούφιση στους κατοίκους της περιοχής. Ταυτόχρονα προχωρά παρέμβαση συνολικού ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και βέβαια η ολοκλήρωση της νέας γέφυρας του Ευήνου. Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καραγιάννης τον κ. Καραγκούνη περί τα τέλη του 2023.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε στον κ. Καραγιάννη την ικανοποίηση του για την παράδοση της προσωρινής γέφυρας αλλά και για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την αποκατάσταση του έργου.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσιάζοντας στη Βουλή έγγραφο που δείχνει πως η απόφαση πλειστηριασμού της κατοικίας της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού έγινε επί ημερών και με νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. στις 20 Μαρτίου 2019, χωρίς να τελεσφορήσει).

Πράγματι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν την συνταξιούχο δημοσιογράφο στο σπίτι της, για να της συμπαρασταθούν, παρότι η απόφαση πλειστηριασμού για την κατοικία της εξεδόθη επί των ημερών τους.


«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Το έψαξα όμως. Πότε βγήκε αυτή η υπόθεση στο προσκήνιο; Πότε βγήκε το συγκεκριμένο σπίτι – πρώτη κατοικία – στον πλειστηριασμό;» ανέφερε αρχικά ο κ. Σκυλακάκης, για να προσθέσει:

«Βλέπουμε στην απόφαση που έχει αναρτηθεί στην σχετική ιστοσελίδα πως βγήκε σε πλειστηριασμό στις 20.3.2019. Ποια κυβέρνηση υπήρχε τότε; Θυμίστε μου ποιος κυβερνούσε όταν βγήκε η πρώτη κατοικία στον πλειστηριασμό; Με ποιου νομοθεσία έγινε αυτό; Δεν θα πω τι είναι να πηγαίνεις στο σπίτι της κυρίας και να λες «πω, πω τι σου συνέβη» ενώ επι ημερών σου και με δική σου νομοθεσία βγήκε το σπίτι στον πλειστηριασμό, αλλά η λέξη υποκρισία στροβιλίζει στο μυαλό μου».

Η αλήθεια για τον πλειστηριασμό της Ι. Κολοβού

Η ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού για το σπίτι της δημοσιογράφου έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 2019. Απλώς δεν τελεσφόρησε ο πρώτος πλειστηριασμός γιατί δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλειστηριασμός έγινε τελικά επί κυβέρνησης ΝΔ, η τράπεζα κράτησε τα οφέλη της και η Ι. Κολοβού πήρε στα χέρια της 90.000 ή 52.000, κατά δήλωσή της. Τώρα αρνείται να παραχωρήσει το σπίτι στον αγοραστή, εξ ου και η κινητοποίηση.


Χαρακτηρίζει πλιάτσικο την πληρωμή οφειλών

Η ίδια η δημοσιογράφος, Ιωάννα Κολοβού, με ανάρτησή της στο Facebook, παραδέχεται ότι, όταν εν τέλει ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός, της έμεινε ένα ποσό 52.000 ευρώ, το οποίο, όπως αναφέρει, της το πήρε η Εφορία για παλαιότερες οφειλές («χρωστούσα κλήσεις στη Δημοτική Αστυνομία από αμνημόνευτων χρόνων»), ενώ ένα ποσό πήγε και στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα σε εκείνη να μείνουν μόλις 1.000 ευρώ.


iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι (πρώην Νομαρχία).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00 – 17:30 : Γενική Συνέλευση – Εκλογή εφορευτικής

17:30 – 20:30 : Ψηφοφορία 

 

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ