Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022

Σύγχρονο… Ρομπέν των Δασών θύμισε αστυνομικός που βοήθησε οικογένεια πληρώνοντας ο ίδιος 20 ευρώ για βενζίνη επειδή η κάρτα τους δεν «περνούσε» από μηχάνημα POS σε πρατήριο καυσίμων στον Βόλο και τότε δέχθηκαν απειλή για σύλληψη καθώς δεν είχαν μετρητά μαζί τους.

Χωρίς να δείχνει κατανόηση, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου διέταξε την παραμονή της οικογένειας στο σημείο, ενώ κάλεσε την αστυνομία παρόλο που διαβεβαίωσαν τους υπαλλήλους ότι θα άφηναν ταυτότητα για να φύγουν για λίγο και να επιστρέψουν με τα χρήματα.

Όταν έφτασε στο πρατήριο ο αστυνομικός, δήλωσε: «Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά»…

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», οικογένεια που είχε πάει στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε σε «ομηρία» από τον πρατηριούχο, όταν η κάρτα με την οποία ο πατέρας επιχείρησε να πληρώσει το αντίτιμο δεν περνούσε από το μηχάνημα POS, επειδή είχε απομαγνητιστεί όπως αποδείχθηκε.

Αστυνομικός, που κλήθηκε από τον πρατηριούχο για να συλλάβει την οικογένεια, πλήρωσε το αντίτιμο, δίνοντας τέλος στην οικογενειακή περιπέτεια.

Ο πατέρας, η μητέρα και οι δύο μικρές κόρες τους, ηλικίας 4,5 και 8,5 ετών είχαν πάει στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας, επιστρέφοντας στο σπίτι, σταμάτησαν στο πρατήριο καυσίμων για να βάλουν βενζίνη. Έβαλαν βενζίνη αξίας 20 ευρώ στο ρεζερβουάρ προτού η μητέρα βγει από το αυτοκίνητο προκειμένου να πάει στο εσωτερικό του πρατηρίου για να πληρώσει μέσω κάρτας το αντίτιμο. Η κάρτα όμως δεν περνούσε.

Η γυναίκα πρότεινε στην υπάλληλο να αφήσει την αστυνομική ταυτότητά της, να επιστρέψει η οικογένεια στο σπίτι και να της φέρει τα 20 ευρώ.Ο

O ιδιοκτήτης ενημερώθηκε από την υπάλληλο και είπε: «Να μείνουν εκεί που είναι. Τους βλέπω από τις κάμερες. Κάλεσε την Αστυνομία».

«Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά» φέρεται να είπε ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο και έβγαλε αμέσως ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το έδωσε στην υπάλληλο και έληξε την «ομηρία» της τετραμελούς οικογένειας.

Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αστυνομικού προκειμένου να του επιστρέψει πίσω τα χρήματα. Εκείνος δεν το δέχτηκε.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ναυπακτίας. Αποδέκτης της ερώτησης, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ρωτά τον υπουργό αν «υπάρχει ενημέρωση του Υπουργείου τόσο για την έλλειψη κατάλληλης δομής/καταφυγίου, αλλά και σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων από το Δήμο Ναυπακτίας για την αποτελεσματική προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς» καθώς και αν «Θα προβεί το Υπουργείο στη χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων προκειμένου να αποφευχθεί εν προκειμένω ο άμεσος κίνδυνος για τα αδέσποτα του Δήμου Ναυπακτίας».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Θέμα: Σε άμεσο κίνδυνο τα αδέσποτα του Δήμου Ναυπακτίας – Ανήσυχοι οι κάτοικοι.

Κύριε Υπουργέ,

Τα αδέσποτα ζώα εντός των διοικητικών ορίου του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο επιβίωσης. Φιλοζωικό σωματείο της περιοχής, το οποίο μέχρι και σήμερα φροντίζει και φιλοξενεί πλήθος αδέσποτων ζώων, με πρόσφατη ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για πλήρη αδιαφορία και έλλειψη στήριξης του έργου του.

Ο Δήμος Ναυπακτίας παρότι είναι η αρμόδια αρχή για τη φροντίδα, περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεν έχει προβεί στον προβλεπόμενο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για την αποτελεσματική προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η τελευταία προειδοποίηση του φιλοζωικού σωματείου ότι θα ανοίξει τις πόρτες του καταφυγίου να φύγουν τα αδέσποτα, γιατί δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο κόστος για τις τροφές και την ιατρική τους φροντίδα, δημιουργεί κινδύνους για τα ίδια τα ζώα αλλά και προκαλεί την έντονη αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητική επίπτωση, μεταξύ άλλων, και στην ασφάλειά τους με αύξηση του κινδύνου ατυχημάτων.

Η προστασία και φροντίδα των ζώων είναι δείκτης πολιτισμού και οι διατάξεις του πιο πρόσφατου νόμου ν. 4830/2021 θεσπίζουν με σαφήνεια το πλαίσιο δράσης των Δήμων. Ο Δήμος Ναυπάκτου υποχρεούται να συμμορφωθεί και να δώσει άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, φροντίζοντας για την ομαλοποίηση της φροντίδας των αδέσποτων σε μόνιμη βάση.  Με δεδομένη δε την ανακοίνωση του Δήμου Ναυπακτίας περί μηδενικής επιχορήγησής του για τα αδέσποτα από το Δημόσιο τα έτη 2021 και 2022, το Υπουργείο υποχρεούται να αναλάβει δράση για τη στήριξη του Δήμου με τα αναγκαία κονδύλια.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Υπάρχει ενημέρωση του Υπουργείου τόσο για την έλλειψη κατάλληλης δομής/καταφυγίου, αλλά και σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων από το Δήμο Ναυπακτίας για την αποτελεσματική προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς;
  2. Θα προβεί το Υπουργείο στη χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων προκειμένου να αποφευχθεί εν προκειμένω ο άμεσος κίνδυνος για τα αδέσποτα του Δήμου Ναυπακτίας ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/10/2022

Του:               Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:           «Έλλειψη ενδιαφέροντος των ιατρών για τη συμμετοχή τους στον θεσμό του “οικογενειακού γιατρού”»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, υπάρχει απροθυμία των ιατρών να ενταχθούν στον θεσμό του

«οικογενειακού γιατρού», ο οποίος άρχισε να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, καθώς και οι ιδιώτες ιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ, δεν εκφράζουν τη θέληση να ενταχθούν στον θεσμό για τους λόγους τους οποίους ήδη γνωρίζετε και ως εκ τούτου προκαλεί σκεπτικισμό, γιατί δεν προβαίνετε σε αλλαγές του συγκεκριμένου πλαισίου. Είναι φύση αδύνατον να καλούνται οι ιατροί του δημοσίου να αναλάβουν 2.000 πολίτες, εκ των οποίων τους πρώτους 1.500 δωρεάν ανεξαρτήτως του αριθμού των ετήσιων επισκέψεών τους. Για τους λοιπούς δε 500, μέχρι να συμπληρωθεί το όριο των 2.000, το κράτος καταβάλλει το ποσόν των 20 € ετησίως. Στους δε ιδιώτες ιατρούς η εφάπαξ ετήσια αμοιβή καλύπτεται ηλικιακά από το ποσό των 20 έως 45 €. Ως εκ τούτου, ο ιδιώτης ιατρός υποχρεούται με το κλιμακωτό ηλικιακό ποσόν των 20, 30 ή 45 € να εξετάζει για ένα έτος έναν ασθενή, ανεξαρτήτως αριθμού επισκέψεων, για 15 λεπτά του οποίου η συνάντηση θα καθορίζεται αυτομάτως μέσω του κεντρικού συστήματος. Πλέον δε αυτού κινδυνεύει να απωλέσει και τους δικούς του ασθενείς, καθιστάμενος ουσιαστικά δημόσιος υπάλληλος πέραν του γεγονότος των εφημεριών σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όταν τον ορίζει το κεντρικό σύστημα. Για τους ανωτέρω λόγους, οι ιδιώτες ιατροί δεν εκφράζουν την προθυμία να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον ανωτέρω θεσμό, ο οποίος οδηγείται σε πλήρη αποτυχία, ένεκα και του γεγονότος ότι ο αριθμός των ιατρών του δημοσίου δεν επαρκεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε, ώστε να δελεάσετε τους ιατρούς να μετέχουν του θεσμού, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών, της μειώσεως του αστρονομικού αριθμού των

2.000 πολιτών ανά ιατρό κλπ.;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη Δευτέρα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, ως γνωστόν, υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη για τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, τους συντονιστές των Τοπικών Οργανώσεων και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανακοινώθηκε ότι το αντικείμενο “ήταν η συζήτηση επί της διαδικασίας κατάρτισης του ψηφοδελτίου του κινήματος στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές”.

Αυτό που δεν ανακοινώθηκε είναι… όλο το ζουμί. Τα ονόματα των υποψηφίων που είναι σίγουροι δηλαδή!

Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι ο κ. Σαλαγιάννης τα ανακοίνωσε επισήμως, απλά με τη δέσμευση να μην κυκλοφορήσουν. Και είναι τα ονόματα των Κωνσταντόπουλου, Σταρακά, Γάκη, Κατσαρή, Τρυφιάτη και Πιστιόλη.

Μπορεί να αναμένονται μερικές “πινελιές” ακόμη, όμως σε γενικές γραμμές… αυτό είναι.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα διαλέξουν και θα πάρουν.

Η μόνη εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι το αν θα ανακοινωθεί ως κεντρική γραμμή η συνεργασία μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιες περιοχές θα υπάρχουν αυτόνομες κάθοδοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε ποιες θα πάνε με κοινούς υποψηφίους.

Επισήμως το κόμμα θα περιμένει την Κεντρική Επιτροπή της 20ης Νοεμβρίου αλλά πλέον οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους με δεδομένο ότι θα υπάρξει συμπόρευση κι αυτό δεν αλλάζει.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μια ακόμα αντεργατική και αντικοινωνική τροπολογία, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης, συμπληρώνει το «καλάθι του εργοδότη» και δη των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, αφού επιτρέπει την -«προαιρετική» για τους εργοδότες και υποχρεωτική για τους εργαζόμενους- λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης, γνήσιος θιασώτης της λογικής ότι όποιος έχει με το μέρος του το χρήμα έχει και τη δυνατότητα επηρεασμού της κοινής γνώμης -και κατά συνέπεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος- συνεχίζει να γεμίζει το «καλάθι του εργοδότη» με πληθώρα προσφορών και εκπτώσεων…στα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων καταστημάτων λιανικής. Το ίδιο καταστροφικές βέβαια είναι και οι συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, αφού οι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού αποτελούν πλέον επίσημα νομοθετήματα-τερατουργήματα του κ. Γεωργιάδη.

Η αποτυχία του κ. Γεωργιάδη σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής είναι πλέον δεδομένη. Το «καλάθι του νοικοκυριού» συνιστά μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης και κατευνασμού με ψέματα της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Περίτρανη απόδειξη της αποτυχίας, η εξέλιξη της ακρίβειας στη χώρα μας και η όξυνση της οικονομικής ανισότητας, σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών.

Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον κυβερνητικό του τίτλο για την εξυπηρέτηση λίγων και «καλών». Στην πραγματικότητα υπηρετεί με τις αποφάσεις του την παρασιτική επιχειρηματικότητα, η οποία βρήκε στο πρόσωπο του εκείνον τον «μπρουτάλ» πολιτικό που απροκάλυπτα και ωμά μπορεί να «σερβίρει» τα πιο σκληρά, τα πιο αντικοινωνικά σχέδιά τους.

Οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις καταδικάζουμε τη νέα τροπολογία για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και καλούμε τον κ. Γεωργιάδη, με τον ίδιο τρόπο που φέρνει αιφνιδιαστικές τροπολογίες και επιβάλει σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους αιφνίδιο «θάνατο»…είτε από την δουλειά, είτε από τα χρέη, με τον ίδιο τρόπο να φέρει τροπολογίες με πραγματικά μέτρα κατά της ακρίβειας.

πηγή φωτό: epirus-tv-news.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 14:06

Η Ανάσταση της Πατρίδας!

Ονειρεύομαι ένα πόλεμο. Εχθρός, η «Παρακμή» της Ελλάδας!

Βλέπω το νου των Ελλήνων ελεύθερο και πάλι να θερμαίνει την κρύα καρδιά, τις ατομικές ντροπές να αρματώνονται με όπλα τις κρυμμένες ιερές ιδέες, οι κρυφές σκέψεις να βγαίνουν από τα βάθη της απελπισίας και με χαρά να ρίχνονται στο κυνήγι της παρακμής.

Τα αγνά πνεύματα ξυπνούν. Οι αρχές, οι ρίζες, οι στερνοί θησαυροί της γνώσης και της πίστης, γίνονται αγώνας και νίκη.

Τα εθνικά οράματα φλέγονται και η φλόγα των ιερών παραδόσεων γίνεται πυρκαγιά κι απλώνεται στα πέρατα της οικουμένης, καίει τη λέπρα της βλαστήμιας, φωτίζει το σκοτάδι του μισελληνισμού και ζεσταίνει το κρύο της αθεΐας.

Οι χαλκάδες συντρίβονται και τα λεύτερα χέρια απλώνονται, σμίγουν, ανδρειώνονται, αγριεύουν, θεριεύουν και τολμούν.

Το ξίφος βγαίνει απ' το θηκάρι και κτυπά της αναρχίας το θεριό, το τέρας της ψευτιάς, της παρακμής τη λυσσασμένη σκύλα.

Έρχεται! Έρχεται το τέλος του σάπιου πολιτικού κτίσματος. Κι είναι μεγαλειώδες και ηδονικό και νικά το φόβο, τη δυσπιστία και τη ντροπή. Γιορτάζεται με φώτα και φωνές, με ρυθμούς και χορό!

Η γλώσσα της ωραίας αλήθειας βασιλεύει και πάλι. Η ταπεινοσύνη, η γνώση, η υπακοή, αλυσίδες από διαμάντια, κατατροπώνουν τους τροπαιούχους του λόγου του άδειου.

Ιδέα και επιστήμη γεύονται τον γλυκό το νόστο, ξανάρχονται στον τόπο που τις γέννησε. Τα πολυκάνδηλα της λατρείας ανάβουν και φεγγοβολούν και πάλι.

Η οργή και τα μίση σβήνουν. Η αγάπη γίνεται χρυσάφι, το μίσος σίδερο. Ο σεβασμός, η τάξη, οι κανόνες, η σοφία, ο λόγος, ο ρυθμός παίρνουν τη θέση τους σε ένα παραλήρημα χαράς.

Απ' το πρωτάκουστο πέσιμο στο βάθος του γκρεμού έρχεται ένα ανέβασμα προς ύψη ουρανοφόρα!

Από τον φρικτό Γολγοθά μια ελπίδα ανατέλλει!

Η τρισέβαστη Πατρίδα ανασταίνεται!

Νίκος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
πηγή φωτό: pentapostagma.gr
 

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Ήρθαμε όχι μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους, ως νέα διοίκηση του ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων) αλλά κυρίως για να θέσουμε υπόψη σας τις Θέσεις και τις Προτάσεις του Συνδέσμου για τα μείζονα προβλήματα του περιφερειακού Τύπου και να σας πούμε ότι «υπο παρακολούθηση» δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση αλλά και σεις, τα πολιτικά κόμματα ως προς το δημόσιο λόγο και τις τοποθετήσεις σας στη Βουλή, γύρω από τα προβλήματα αυτά. Το «άλλοθι» της άγνοιας δεν υπάρχει πλέον για κανέναν!».

Με τα λόγια αυτά συνόδευσε ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ Γ. Μιχαλόπουλος την κατάθεση στα πολιτικά κόμματα, δυο πολυσέλιδων κειμένων που περιλαμβάνουν τις Θέσεις του ΣΗΠΕ για έναν σύγχρονο, βιώσιμο και αυτοδύναμο περιφερειακό Τύπο, όπως αυτές ψηφίστηκαν ομόφωνα στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Οι συναντήσεις έγιναν την Τρίτη 1/11, με το ΠΑΣΟΚ‐Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία των κομμάτων στη Χαριλάου Τρικούπη και στην Πλατεία Κουμουνδούρου αντίστοιχα. Η αντιπροσωπεία του ΣΗΠΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Μιχαλόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Δ.Πλεμμένο, τον Ταμία Μ. Κοζύρη και τον Σύμβουλο του Συνδέσμου Τρ. Δάρα, συναντήθηκε στο ΠΑΣΟΚ‐ΚΙΝΑΛ με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζο και στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο και τον Υπεύθυνο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Κυριάκο Αργυρόπουλο.

Φωτογραφίες από τις συναντήσεις:

Οι εκπρόσωποι του ΣΗΠΕ περιέγραψαν στους εκπροσώπους των κομμάτων τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο περιφερειακός Τύπος και ζήτησαν τη στήριξη εκ μέρους τους της πρότασης για την εφαρμογή ενός προγράμματος Σωτηρίας του περιφερειακού τύπου 10 σημείων με κυρίαρχο ανάμεσά τους το Πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 20 εκατ. σε βάθος 4ετίας.

Συζητήθηκε επίσης το επίκαιρο ζήτημα του Μητρώου Έντυπου Τύπου με βάση το Νομοσχέδιο που δόθηκε πρόσφατα στη διαβούλευση. Οι εκπρόσωποι του ΣΗΠΕ κατέστησαν σαφές στους συνομιλητές τους ότι ο κλάδος δεν θα ανεχτεί τη νόθευση της βασικής φιλοσοφίας του Ν/Σ και ότι εφόσον επιχειρηθεί να περιληφθούν στο Μητρώο εφημερίδες χωρίς δημοσιογράφους, χωρίς προσωπικό και χωρίς ουσιαστική ύπαρξη, θα υπάρξει άμεση και σκληρή αντίδραση! Οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη θεμελιώδη αυτή θεσμική θέση!

Συζητήθηκαν ακόμη και άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τον κλάδο όπως η διατήρηση των κρατικών δημοσιεύσεων, ο εξορθολογισμός του συστήματος της Κρατικής Διαφήμισης, το ασφαλιστικό πρόβλημα των εφημερίδων και το ζήτημα των Πνευματικών Δικαιωμάτων των Εκδοτών Τύπου.

Για όλα αυτά τα θέματα στα κείμενα που κατέθεσε ο ΣΗΠΕ, περιλαμβάνονται αναλυτικές και λεπτομερείς προτάσεις που οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεσμεύτηκαν να μελετήσουν με την προσοχή που τους αξίζει. Οι συναντήσεις του ΣΗΠΕ θα συνεχιστούν και με τα λοιπά κοινοβουλευτικά κόμματα και θα κλείσουν με την πολιτική ηγεσία που έχει την αρμοδιότητα για τα ΜΜΕ, δηλαδή τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γ. Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δ. Γαλαμάτη.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ