Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022

Η Κίνα θα εστιάσει στην προετοιμασία της για πόλεμο, επειδή η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλειά της είναι «ολοένα και πιο ασταθής και αβέβαιη», διακήρυξε ο Σι Τζινπίνγκ και τους Αμερικανούς να συμφωνούν για αυτά που ετοιμάζονται λέγοντας «αυτή η κρίση στην Ουκρανία, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση».

Η Κίνα θα ενισχύσει τώρα πλήρως τη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τον περασμένο μήνα ο Σι Τζινπίνγκ ζήτησε ταχύτερη στρατιωτική ανάπτυξη, «αυτοδυναμία και δύναμη» στην τεχνολογία και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κίνας στο εξωτερικό, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πιθανότητα σύγκρουσης.

Η ανακοίνωση του Κινέζου προέδρου, ότι η χώρα θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για έναν πόλεμο, εγείρει φόβους για πιθανή κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί ότι αποτελεί μέρος της επικράτειάς της.

Η Κίνα, που διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο, έχει επανειλημμένα απειλήσει να προσαρτήσει την Ταϊβάν εν ανάγκη διά της βίας.

Από το 2012 που βρίσκεται ο Σι Τζινπίνγκ στην εξουσία, έχει θέσει στο επίκεντρο την ασφάλεια, τον κυβερνητικό έλεγχο στην οικονομία, μια δυναμικότερη διπλωματία και έναν ισχυρότερο στρατό.

Ο Σι, ο οποίος εξασφάλισε στο συνέδριο του ΚΚΚ τον περασμένο μήνα μια τρίτη θητεία, βλέπει τις ΗΠΑ ως διεθνή αντίπαλο και επιδιώκει την επέκταση της διεθνούς επιρροής της Κίνας.

Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ προειδοποιεί για την ενίσχυση της Κίνας

Προ ημερών, ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ, που επιβλέπει το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων, σε ομιλία του στο Ετήσιο Συμπόσιο του Naval Submarine League’s 2022 & Industry Update, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ χάνουν την πυρηνική τους αποτροπή έναντι ανταγωνιστών όπως η Κίνα και η Ρωσία.

«Αυτή η κρίση στην Ουκρανία, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση» είπε ο Ρίτσαρντ, και πρόσθεσε: «Η μεγάλη κρίση έρχεται. Και δεν πρόκειται να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό», καθώς η Κίνα αναπτύσσει πυρηνικά όπλα πολύ ταχύτερα από τις ΗΠΑ, κι αυτό είναι ένα «βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τη στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά τα σχόλια του διοικητή της Strat Com κάνουν την κατάσταση να φαίνεται ακόμη πιο δυσοίωνη από ό,τι άλλοι αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί δημοσίως.

Ο ναύαρχος Ρίτσαρντ ζήτησε μια ριζική επανεξέταση του προβλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μη μείνουν ακόμη περισσότερο πίσω από την Κίνα.

«Πρέπει να λύνουμε ταχύτερα τα προβλήματα, αντί να μιλούμε απλώς γι’ αυτά. Έτσι φτάσαμε στο φεγγάρι το 1969. Ειδάλλως, η Κίνα θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, παρότι βρίσκεται ακόμη εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πετύχει τα πάντα, παραμένει επικίνδυνη», τόνισε.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Ο κόσμος δεν αγοράζει την τοξικότητα που θέλουν να επιβάλλουν» τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος εξηγεί στην εφημερίδα “Συνείδηση” γιατί δεν θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:  

Αν υπάρχει κάτι σίγουρο για τα πολιτικά πράγματα στην χώρα, είναι πως το παιχνίδι έχει «χοντρύνει» πολύ και ο διεθνής παράγοντας βλέπει ότι στη χώρα διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος, συχνά χωρίς κανόνες, με ορίζοντα τις προσεχείς εκλογές.

Από όλο τον δυτικό κόσμο, ίσως μόνο στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ (ενόψει της φημολογούμενης επανόδου του Τραμπ) παρατηρείται αυτή η ευθεία αμφισβήτηση των θεσμών. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την εκλεγμένη κυβέρνηση να πάει στις επόμενες εκλογές με ανεξάρτητο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διευθυντή της ΕΥΠ! Κι όλοι αντιλαμβάνονται τι εννοούσε με αυτό.

Ενώ αναμενόταν το απόγευμα της Δευτέρας να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η «Σ» επικοινώνησε με έναν εκ των βουλευτών της πλειοψηφίας στην Αιτωλοακαρνανία, τον κ. Κώστα Καραγκούνη, προκειμένου να μάθει την προσέγγιση του ίδιου και των συναδέλφων του πάνω σε όσα έχουν προκύψει.

«Ο πρωθυπουργός ανέβαλε κατά μία ημέρα την προγραμματισμένη για την Κυριακή αναχώρηση του για την Αίγυπτο, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα (COP27), για να παρέμβει στα όσα ακούγονται και λέγονται από το Σάββατο κι αυτό παρότι στην Αίγυπτο, πρόκειται να υπάρξουν κομβικές επαφές που θα επιβεβαιώσουν τις στρατηγικές σχέσεις μας και τη σημασία που παίζουμε πια στο ενεργειακό τοπίο. Όμως θεωρεί ότι πρέπει κάπου να μπει ένας φραγμός στην ατμόσφαιρα που θέλουν να φτιάξουν  εκείνοι που δεν έχουν πολιτικές προτάσεις και στρατηγικές», τονίζει ο κ. Καραγκούνης.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανέφεραν ότι «δεν τίθεται θέμα για τη φημολογία που υπάρχει για επίσπευση των εκλογών, γιατί δεν έχει κανέναν λόγο η πλειοψηφία να συρθεί σε αποφάσεις από την ατζέντα που έχει θέσει μια εφημερίδα, που κλήθηκε από τον εισαγγελέα να αποδείξει με στοιχεία τους ισχυρισμούς της».

Είναι κοινό μυστικό ότι έχουν υπάρξει εισηγήσεις για επίσπευση των εκλογών για να μην άγονται και φέρονται οι εξελίξεις από την ατζέντα όσων επενδύουν στην τοξικότητα, όπως λένε. Τα προβλήματα είναι πολλά, όλες οι έρευνες φέρνουν ως πρώτο θέμα που απασχολεί τους πολίτες την ακρίβεια και ίσως, λένε, οι εκλογές νωρίτερα να έδειχναν ότι μπορούν να εμπιστευτούν την κυβέρνηση, αντί να διεξάγεται ένας διαρκής πόλεμος για τους ερχόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, πολιτικοί αναλυτές συντηρούν και το σενάριο της πρότασης μομφής για τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα Documento για παρακολουθήσεις υπουργών, συγγενικών τους προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών από το Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησε άλλωστε παρέμβαση του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου και η τοξικότητα συμπληρώθηκε με όσα ακολούθησαν το ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ με δηλώσεις που είχαν να κάνουν ακόμη και με το πολίτευμα!

Ο κ. Καραγκούνης, χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη πρόταση μομφής «επικοινωνιακό τέχνασμα για μικροπολιτικούς σκοπούς» και επισημαίνει: «Δεν θα συρθεί η κυβέρνηση από τις εξελίξεις που επιδιώκουν όσοι θέλουν να την αποδυναμώσουν. Η πολιτική πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό».

«Το πρόβλημα είναι ότι δυσφημούνται οι θεσμοί της χώρας»

Πως επηρεάζουν όλα αυτά τον χρόνο των εκλογών; «Προσωπικά κρίνω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αλλάξει την απόφασή του για τις εκλογές. Θα τα αποσαφηνίσει ο ίδιος, άλλωστε. Οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν, και δεν αγοράζουν τα σενάρια και το κλίμα της τοξικότητας. Γνωρίζουν τον ρόλο που έχει η Ελλάδα πια και θυμούνται ποιες κρίσεις κλήθηκε να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση. Κρίσεις παγκόσμιες και ιστορικών διαστάσεων, οπότε δεν πέφτουν στην παγίδα του μηδενισμού», επισημαίνει ο κ. Καραγκούνης.

Ούτως ή άλλως πάντως, η άποψη για εκλογές τους πρώτους μήνες του 2023 και το αργότερο έως τις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά το τέλος ενός κρίσιμου χειμώνα υπήρχε και πριν από τα όσα έχουν συμβεί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρίνουν ότι αν ο χειμώνας κυλήσει με τρόπο ικανοποιητικό το κλίμα θα είναι ευνοϊκό για την συνέχεια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας το κακό για την χώρα είναι ότι, για λόγους πολιτικής ατζέντας, δυσφημείται συνολικά, ενώ η τοξικότητα εξάγεται πέρα από τα σύνορα, με αποτέλεσμα να επιχαίρουν όσοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να προοδεύει.

Όπως εξηγεί, «έχουν φτάσει στο σημείο να αμφισβητούν το αδιάβλητο των εκλογών και να παρουσιάζουν την χώρα ωσάν να μην έχει θεσμούς, ως μια τριτοκοσμική περιοχή. Οι κατηγορίες τους θυμίζουν ανάλογες προσπάθειες σε άλλα μέρη της γης, όπου οι κατηγορίες έχουν ξεφύγει από το μέτρο. Πριν λίγες μέρες έκαναν κρυφή και φανερή καμπάνια για να ταυτίσουν την ΝΔ με την παιδεραστία, μέσα από έναν οχετό ανώνυμων «τρολ» και δημοσιεύσεων. Τελικώς, όταν αποδείχθηκε ότι σε αυτά δεν χωράνε τα κομματικά και εμπλέκονται και άνθρωποι του δικού τους χώρου, το άλλαξαν το αφήγημα. Φάνηκαν στα πάνελ πιο μαζεμένοι και διαλλακτικοί, ενώ οι ανώνυμοι το έβγαλαν από την ατζέντα τους! Αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις πολιτική και στρατηγική για την κοινωνία»…

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συνεδρίαση της Δ.Ε.Ε.Π. Αιτωλοακαρνανίας της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:οο δεν πραγματοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους και προγραμματίστηκε εκ νέου για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στα γραφεία της  Δ.Ε.Ε.Π. Αιτωλοακαρνανίας.

Το θέμα της συνεδρίασης είναι η γνωμοδότηση-πρόταση για την επιλογή του νέου Προέδρου Δ.Ε.Ε.Π.

Καλούνται όλα τα μέλη της που επιθυμούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για την θέση αυτή, να επικοινωνήσουν με τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Γιαννούρη Νικόλαο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με τον Αντιπρόεδρο Δ.Ε.Ε.Π. κ. Σακκαρέλη Παναγιώτη στο τηλ. 6976798023 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00. Δικαίωμα γνωμοδότησης έχουν μόνο τα εκλεγμένα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Αιτωλοακαρνανίας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέα ήθη έχει εισάγει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που καταστρατηγεί κάθε έννοια πρωτοκόλλου. Ο πλήρης διασυρμός του θεσμού της προεδρίας συνεχίζεται με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να έχει αναγάγει σε θεσμικό παράγοντα τον σύντροφό της, Παύλο Κοτσώνη.

Ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες «λύνει και δένει» στο Προεδρικό, με περιστατικά που δεν έχουν προηγούμενο, καταστρατηγούν κάθε έννοια πρωτοκόλλου και μας εκθέτουν. Η επίσημη αναβάθμιση του προεδρικού συντρόφου έγινε όταν η κυρία Πρόεδρος αποφάσισε να σταθεί δίπλα της στην εξέδρα, κατά την στρατιωτική παρέλαση της εθνικής μας επετείου στην Αθήνα.

Από τότε δεν υπάρχει επίσημη συνάντηση που να λείπει ο Κοτσώνης. Μέχρι και τους Ευρωπαίους βασιλείς μαζί τους υποδέχονται. Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις… Διότι και στην Ουκρανία όχι μόνο ήταν η σκιά της Σακελλαροπούλου, αλλά συμμετείχε και στις επίσημες συζητήσεις, όπως αποδεικνύουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα! Με ποια ιδιότητα άραγε;

Το γεγονός ότι στις συναντήσεις φυσικά απουσίαζε η σύζυγος του Ζελένσκι, καθιστά την παρουσία του συντρόφου της προέδρου, απαράδεκτη από κάθε άποψη. Και αλήθεια εκείνοι που επέλεξαν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ανώτατο αξίωμα της χώρας μπορούν να απαντήσουν τι θα γινόταν εάν είχε τέτοια εμπλοκή η σύζυγος του οποιουδήποτε πρώην Προέδρου της Ελλάδας; Οι οποίες πάντα έστεκαν με διακριτικότητα στο πλευρό των συζύγων τους, σεβόμενες το αξίωμά τους; Αλλά δυστυχώς άλλα ήθη, άλλες εποχές…

πηγή : newsbreak.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε για το πετρέλαιο κίνησης

Για διάφορα οικονομικά ζητήματα μίλησε σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την Δευτέρα 7/11. Αναφερόμενος στο πετρέλαιο κίνησης και σε πιθανή επιδότηση για να υποχωρήσει η τιμή του, επισήμανε: «Είχαμε την πολιτική επιλογή να στηρίξουμε τις τιμές στην αντλία. Αυτήν τη στιγμή το βάρος μας έπεσε στη στήριξη του πετρελαίου θέρμανσης, διότι καταλαβαίνετε ότι η θέρμανση είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κίνηση.

»Δεν είμαι έτοιμος να σας πω τι μπορούμε να κάνουμε. Θα δούμε τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Θέλω να τονίσω ότι οτιδήποτε κάνουμε, το κάνουμε πάντα πολύ προσεκτικά και πολύ μετρημένα, γιατί δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους του προϋπολογισμού. Και εφόσον είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι, θα το ακούσετε από τα αρμόδια χείλη».

Σε ερώτηση για το αν ο δρόμος για αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι να ενισχυθούν τα εισοδήματα των πολιτών, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτή είναι η πρόθεσή μας», για να συνεχίσει λέγοντας ότι αμφισβητεί κάποια από τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, που δείχνει μείωση εισοδήματος για τα χαμηλά εισοδήματα.

Ωστόσο, τόνισε πως «δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας σήμερα υποφέρουν. Αυτή είναι μια αλήθεια την οποία πρέπει να την αναγνωρίσουμε, αλλά πρέπει να εξηγήσουμε κιόλας ότι υποφέρουν από έναν εισαγόμενο πληθωρισμό για τον οποίο η Ελληνική κυβέρνηση, όπως οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

»Αυτό όμως είναι η ερμηνεία του φαινομένου. Οι πολίτες δεν μας ψηφίζουν για να κάνουμε αναλύσεις, μας ψηφίζουν για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Πώς στηρίζουμε λοιπόν τα χαμηλότερα εισοδήματα;».

«Καταρχάς», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «μειώνοντας τη φορολογία, όπως το έχουμε ήδη κάνει. Με έκτακτα επιδόματα, όπως αυτά τα οποία έχουμε δώσει και θα δώσουμε. Με στήριξη του λογαριασμού ενέργειας, διότι στα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα η ενέργεια είναι σημαντικότερο ποσοστό των συνολικών τους δαπανών. Με πρωτοβουλίες όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”. Και με μια συνολική αναπτυξιακή πολιτική, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας.

»Διότι τελικά, κ. Χατζηνικολάου, οι πιο ευάλωτοι δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι και ενδεχομένως οι χαμηλόμισθοι του μισθωτού τομέα. Οι πιο ευάλωτοι σήμερα στη χώρα μας είναι οι άνεργοι. Κάθε άνεργος ο οποίος βρίσκει δουλειά, κάθε θέση εργασίας η οποία δημιουργείται, κάθε συμπολίτης μας ο οποίος βγαίνει από το φαύλο κύκλο της ανεργίας έχει καλύτερες δυνατότητες να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση».

«Όχι» στη μείωση του ΦΠΑ – 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους και διπλό κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης

Για το εάν η κυβέρνηση έχει «plan Β» με τη μείωση του ΦΠΑ, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Όχι, και θα σας εξηγήσω γιατί. Κανείς δεν μας εγγυάται ότι η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στον τελικό καταναλωτή. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες το δοκίμασαν και απέτυχαν παταγωδώς, χάθηκε η μείωση του ΦΠΑ μέσα στην ίδια την εφοδιαστική αλυσίδα. Κάποιοι, δηλαδή, έβγαλαν παραπάνω λεφτά, έμποροι, παραγωγοί, και η μείωση δεν έφτασε στον τελικό καταναλωτή. Και βέβαια θα στερήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό σημαντικά έσοδα. Δεν εξετάζουμε, λοιπόν, οριζόντια μείωση ΦΠΑ, διότι συν όλων των άλλων η οριζόντια μείωση του ΦΠΑ επιβραβεύει και αυτούς οι οποίοι δεν χρειάζονται κρατική στήριξη».

«Θα επιμείνουμε, όμως, σε ένα πλαίσιο το οποίο στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα, προσπαθώντας στο μέτρο του εφικτού να συγκρατήσουμε τιμές. Με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος όλοι οι Έλληνες πολίτες σήμερα παίρνουν το λογαριασμό, βλέπουν τι θα πλήρωναν και ποιο είναι το ύψος της κρατικής επιδότησης. Τα χρήματα αυτά εν πολλοίς τα έχουμε εισπράξει από τους ίδιους τους παραγωγούς», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «τον Δεκέμβριο θα εκταμιεύσουμε ένα έκτακτο ποσό, 250 ευρώ, για να στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους έχουν πραγματική ανάγκη απέναντι στην ακρίβεια. Το επίδομα θέρμανσης αυξήθηκε από τα 170 στα 300 εκατομμύρια. Αυξήσεις στις συντάξεις, σημαντικές, άνω του 7%, θα έχουμε από 1/1/2023.

»Προσθέστε σε όλα αυτά και τα οφέλη από τις συνολικές μειώσεις φόρων για να καταλάβετε ότι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, απέναντι σε ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες σε όλες τις οικονομίες, είναι σημαντική. Και εν πάση περιπτώσει -και να κλείσω με αυτό- ο πληθωρισμός στη χώρα μας δεν είναι υψηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου, άρα δεν συμβαίνει στην Ελλάδα κάτι δυσανάλογα προβληματικό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: iefimerida.gr

«Τα κακόβουλα λογισμικά έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες. Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται να έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται η έρευνα να βγάλει άκρη σε αυτό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο ξεκαθάρισε εκ νέου ότι, «καμία κυβερνητική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί κακόβολου λογισμικό στην Ελλάδα».

Όπως είπε όμως ο Γιάννης Οικονόμου, μία ημέρα μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, «επιχειρείται από κάποιους να δημιουργηθεί σκοτάδι. Επιχειρείται να συνδεθεί η νόμιμη επισύνδεση Ανδρουλάκη με τα κακόβουλα λογισμικά».

«Βγήκε μία λίστα και διατυπώνεται ευθέως κατηγορία κατά του Πρωθυπουργού ότι παρακολουθούσε υπουργούς και συνεργάτες του επί 15 χρόνια, χωρίς κανένα στοιχείο», σημείωσε και κάλεσε αυτούς που ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία, «να απαντήσουν πειστικά ποιοι του τα έδωσαν. Δεν μπορεί να πετάς έτσι λάσπη και να λες μου τα έδωσαν δύο παιδιά» και συμπλήρωσε, «ας μην τα δώσει σε μας, ας τα δώσει στη Δικαιοσύνη».

Παρατήρησε ότι, «έρχεται κάποιος και κάνει μια αποκάλυψη και ισχυρίζεται ότι αφήνει σε εσένα να το αποδείξεις» και τόνισε πως, «θα απαιτήσουμε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να διαπιστωθεί ποιοι παρακολουθούνταν».

Τόνισε δε στη συνέχεια πως: «για να καταλάβει ο κόσμος, όταν έπεσε πολύ χιόνι στην Αττική και έκλεισε ο δρόμος, λέει ο κ. Τσίπρας «φταίει η Κυβέρνηση, είναι ανίκανη, να πέσει», πρόταση μομφής. Τώρα που λέει ο κ. Τσίπρας, τώρα που λέει ο κ. Βαξεβάνης ότι «είμαστε η πιο αντιδημοκρατική Κυβέρνηση στον κόσμο, ότι αυτά που γίνονται δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ, ότι παρακολουθούμε τους άλλους», γιατί δεν έρχεται στη Βουλή να καταθέσει πρόταση μομφής;».

protothema.gr

«Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Ant1, με ανακοίνωσή του στην οποία χαρακτηρίζει την συνέντευξη «ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων» και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του προσφέρει σωσίβιο με πρόταση μομφής».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης».

Κλείνοντας ζητά από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στην Βουλή για να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

agrinionews.gr

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών και τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, η οποία, όπως ανέφερε, «απέδειξε περίτρανα τον πανικό και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

«Ο Πρωθυπουργός – εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων προσπάθησε μάταια να μας πείσει ότι τον… πολεμούν τα συμφέροντα», υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης.

«Σε μία ύστατη, αξιοθρήνητη προσπάθεια αποποίησης των τεράστιων ευθυνών του, παρακάλεσε για πρόταση μομφής, ώστε να εκβιάσει τους υπουργούς του, που μέχρι πρόσφατα παρακολουθούσε», συνέχισε.

«Πολύ σύντομα, η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Η Δημοκρατία θα νικήσει», είπε ο βουλευτής κλείνοντας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Η αποψινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού απέδειξε περίτρανα τον πανικό και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο Πρωθυπουργός – εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων προσπάθησε μάταια να μας πείσει ότι τον… πολεμούν τα συμφέροντα!

Σε μία ύστατη, αξιοθρήνητη προσπάθεια αποποίησης των τεράστιων ευθυνών του, παρακάλεσε για πρόταση μομφής, ώστε να εκβιάσει τους υπουργούς του, που μέχρι πρόσφατα παρακολουθούσε.

Από εδώ και στο εξής οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Οι μέρες του επιτελικού παρακράτους είναι πλέον μετρημένες.

Πολύ σύντομα, η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Η Δημοκρατία θα νικήσει!»

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «κοινό πρόβλημα της Ευρώπης» με τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «με δημοσιονομική σύνεση», αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

«Οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές»

«Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το τρίπτυχο οικονομία- ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.

Παρακολουθήσεις: «Οτιδήποτε έχει γραφτεί πρόσφατα είναι σφάλμα»

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

protothema.gr 

Με ανακοίνωση το ΚΚΕ σχολιάζει την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Κομουνιστικό Κόμμα ασκεί δριμύτατη κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με την ακρίβεια και τις παρακολουθήσεις, υπογραμμίζοντας πως «η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου» θα στείλει το μήνυμα πως «η παρέμβαση και ο αγώνας των “από κάτω”, του λαϊκού παράγοντα που έχει τη δύναμη να διεκδικήσει το δίκιο του και να απαλλαγεί από τη σήψη αυτού συστήματος και τους κάθε λογής οικονομικούς και πολιτικούς εκφραστές της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Όπως έκανε με την πανδημία και την ακρίβεια, έτσι και τώρα με τις υποκλοπές και τη γενικευμένη χρήση λογισμικών παρακολούθησης, ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται τη “διεθνή διάσταση του φαινομένου”, για να κρύψει το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που, ως κυβέρνηση, έχει συνδιαμορφώσει και το οποίο είτε νομιμοποιεί είτε συγκαλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές.

Από κει και πέρα, ο λαός που βιώνει την ακρίβεια, την ανασφάλεια και τις οδυνηρές συνέπειες της κυρίαρχης πολιτικής, μόνο αποστροφή και αηδία μπορεί να νιώσει με όλη αυτή την αναδυόμενη σήψη που παραπέμπει, μεταξύ άλλων, και σε ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών και που είναι βέβαιο ότι -όποια κι αν είναι η έκβασή τους- ο λαός είναι αυτός που θα τους πληρώσει. Γιατί επίδικο τελικά είναι μόνο τα κέρδη και η μοιρασιά από τη ληστεία του λαού.

Από τις κινήσεις των “από πάνω”, όσων δηλαδή έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, από τις συναλλαγές και τις λυκοφιλίες τους με τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως. Αυτό που έχει σημασία είναι η παρέμβαση και ο αγώνας των “από κάτω”, του λαϊκού παράγοντα που έχει τη δύναμη να διεκδικήσει το δίκιο του και να απαλλαγεί από τη σήψη αυτού συστήματος και τους κάθε λογής οικονομικούς και πολιτικούς εκφραστές της.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και θα στείλει αυτό το μήνυμα!».

Παράλληλα, κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις απηύθυνε η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

-ΒΑΛΑΩΡΑ, 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ».