Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εδρεύοντος στο Αγρίνιο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκλέχτηκαν κατά τις αρχαιρεσίες του της 12-10-2022, συγκροτήθηκαν σε σώμα, ως εξής:

  1. Σπυρίδων Παπαθανασίου, Θεολόγος – τ. Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος.
  2. Φώτιος Μάλαινος, Θεολόγος – Φιλόλογος – τ. Δ/ντής Λυκείου, Αντιπρόεδρος.
  3. Νικόλαος Καζαντζής, Θεολόγος, Γενικός Γραμματέας.
  4. Κωνσταντίνος Τσακανίκας, Έμπορος, Ταμίας.
  5. Νικόλαος Λουκάς, Υποστράτηγος ε. α. – Θεολόγος, Μέλος.
  6. Κωνσταντίνος Ξευγένης, Θεολόγος, Μέλος.
  7. Κωνσταντίνος Τσιρώνης, Μαθηματικός, Μέλος.

Ο Σύλλογος στηρίζει ηθικά και υλικά το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, που επιτελεί η ιεραποστολική Μητρόπολη Κινσάσα του Κονγκό Αφρικής και την οποία διαποιμαίνει ο καταγόμενος από το Αγρίνιο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος (Τσιτσιβός).

Τα Γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην οδό Ι. Σταΐκου και Υψηλάντου 1 και είναι ανοικτά πρωί (9.30-12.30) και απόγευμα (18.00-20.00) κάθε ημέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Πληροφορίες για οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου στο Κονγκό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν είτε επισκεπτόμενοι τα Γραφεία του Συλλόγου, είτε καλώντας στο τηλέφωνό του: 26413 01137.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Σπυρίδων Παπαθανασίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Καζαντζής

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Eπεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου, κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών.

Σκάφος του Λιμενικού ενημέρωσε εκείνο της τουρκικής ακτοφυλακής ότι βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και η “απάντηση” ήταν να γίνει επίδειξη οπλισμού και επικίνδυνοι ελιγμοί, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό:

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Κώστας Καραγκούνης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Γιώργο Γεωργαντά για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου του νομού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για τους νέους αγρότες, το κόστος παραγωγής αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν συνολικά οι αγρότες μας από τα κοινοτικά κονδύλια. Συζητήθηκε επίσης η πολύ σημαντική ενημέρωση που θα γίνει σήμερα στο νομό μας από το υπουργείο για την υλοποίηση του ΥΔΩΡ 2.0 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι τον Δεκέμβριο θα επισκεφθεί το νόμο μας και θα ανακοινώσει τις οριστικές εντάξεις των έργων που αφορούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την γραμματεία Ενωσιακών Πόρων (ΣΔΙΤ,ΤΟΜΕΑΚΑ και ΠΑΑ) όπως για παράδειγμα τα έργα αναβάθμισης των ΤΟΕΒ μας.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τον υπουργό για τις προσπάθειες που κάνει τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η Κυβέρνηση για τη στήριξη της πιο ευαίσθητης επαγγελματικά ομάδας, αυτής των αγροτών, που ειδικά στη σημερινή συγκυρία πλήττεται περισσότερο απ’ όλες.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Η γιαγιά που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη και είχε συλληφθεί κρίθηκε αθώα.

Συγκεκριμένα τo Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε την 92χρονη. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε δόλο και ότι δεν ασκούσε εμπορική δραστηριότητα.

«Το έκανα για να βγαίνω έξω από το σπίτι γιατί ήθελα να ξεσκάσω» φέρεται πως ανέφερε στην απολογία της η 92χρονη που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα παραπέμφθηκε να δικαστεί για παράβαση του νόμου περί λαϊκών αγορών ενώ της είχε επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε, με απόφαση του τότε διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το πρόστιμο ακυρώθηκε, το 2019.

Ο δικηγόρος της Χαράλαμπος Αποστολίδης δήλωσε στο GRTimes τα εξής: «Το ΣΔΟΕ λειτουργεί σε υποθέσεις σαν της γιαγιάς αλλά αγνοεί επιδεικτικά υποθέσεις σαν του Πάτση».

Γιαγιά πουλούσε τερλίκια: Το χρονικό

Η ηλικιωμένη γυναίκα προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία. Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ της πήραν αποτυπώματα.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 90χρονη ήταν νηστική για πάνω από 12 ώρες και δεν της έδιναν ούτε νερό, παρά μόνο όταν το ζήτησε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δοθεί εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Φωτογραφία: grtimes.gr

dikastiko.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας» από την Ολομέλεια. Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση τόνισε πως «με αυτή την κωδικοποίηση αποκτούμε ένα σημαντικό εργαλείο για τους φορολογούμενους και την διοίκηση».

Υπογράμμισε ότι με την μεταρρύθμιση αυτή «δεν επέρχεται καμία μεταβολή στις διατάξεις που κωδικοποιούνται. Αίρονται πιθανές αναντιστοιχίες και στην ορολογία τους. Καταργούνται ρυθμίσεις που ήταν ανενεργές, σιωπηρά καταργημένες ή που έχουν εξαντλήσει το ρυθμιστικό τους περιεχόμενο».

Αποτέλεσμα της κωδικοποίησης είναι «να έχουμε ένα ενιαίο σύστημα, με εσωτερική συνοχή, συμβατό με όλη την κείμενη νομοθεσία, κατανοητό και εύχρηστο για την διοίκηση και τους διοικούμενους».

Πρόκειται για «νομοθέτημα τομή, καθώς δημιουργεί ενιαίες διαδικασίες προσδιορισμού και είσπραξης, επιβαλλόμενες κυρώσεις για όλα τα φορολογικά έσοδα».

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε πως ο ΚΦΔ επιδρά με τους άλλους φορολογικούς κώδικες.

Τόνισε πως αυτή η κωδικοποίηση «ήταν επιβεβλημένη, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2014 που ισχύει και εφαρμόζεται, για εννέα σχεδόν έτη, έχει υποστεί αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, με περισσότερους από 50 νόμους». Παράλληλα επηρεάστηκε και από τις οργανωτικές αλλαγές που υπήρξαν στην διοίκηση, όπως με τη σύσταση της ΑΑΔΕ, δημιουργώντας αναντιστοιχίες, ασυνέπειες, επικαλύψεις και παρερμηνείες, όπως σημείωσε

Τώρα έχουμε «ένα κώδικα επικαιροποιημένο, συστηματικό, ενιαίο και συνεκτικό για όλους» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και τόνισε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο όχι μόνο τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Με ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα».

Ερωτηθείς από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος απάντησε ότι επειδή η νομοθέτηση γίνεται με την διαδικασία των κυρώσεων δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

protothema.gr