Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 14:14

Η έξωση και η δημοσιογραφία

Πριν από δύο 24ωρα μια εκπρόσωπος του δημοσιογραφικού κόσμου βρέθηκε στο ραντάρ της συμπάθειας εκείνων που συνήθως είναι οι πιο… ευαίσθητοι στην χώρα.

Η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού δεν μπορούσε να αποπληρώσει ένα δάνειο, η εντολή πληρωμής ήταν από το 2014, μάλλον αγνόησε τα πάντα και μετά τον Φεβρουάριο του 2019, που η τότε κυβέρνηση δεν κάλυψε την πρώτη κατοικία, αυτή βρέθηκε εκτεθειμένη.

Το 2019 ξεκίνησε η διαδικασία πλειστηριασμού που κατέληξε σε ηλεκτρονικό, ειπώθηκε ψευδώς ότι ήταν για 15.000 ευρώ, ήταν τελικά για 40.000 και ήρθε η κατάσχεση. Τα χρέη από πιστωτικές της Εθνικής ξεκίνησαν από το 2000. Το 2011 έλαβε Δάνειο Συγκέντρωσης Οφειλών με εμπράγματη την οικία της και επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και ορφανό τέκνο στο φάσμα του Αυτισμού για την αδυναμία αποπληρωμής του.

Όσο και να αγνόησε τις προειδοποιήσεις λειτουργώντας με ένα ιδιότυπο “δεν πληρώνω”, η θέση του σπασίματος της πόρτας της και ο δικαστικός επιμελητής που την καλούσε να βγει χωρίς να πάρει τίποτε ήταν τραγική, αν έχεις την στοιχειώδη ευαισθησία κ αν δεν είσαι βολεμένος. Φυσικά, αρχικά ειπώθηκε ότι της έσπασε την πόρτα η Αστυνομία κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει.

Μέσα στο σπίτι της όμως μπήκαν τρεις βουλευτές να σταματήσουν την διαδικασία, ένας από τα κόμματα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25. Έξω από το σπίτι της έγινε άμεσα συγκέντρωση από όλους τους χώρους της Αριστεράς, ενώ ειδικό κάλεσμα απηύθυνε το ΠΑΜΕ.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Μετώπου Ανατροπής (ΛΑΕ) για την Αθήνα, της Αυγής Μπέσκα η οποία υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας. Δήλωνε πως οι Πολίτες πρέπει να την ψηφίσουν πρωτίστως για τις δεσμεύσεις της, “πρώτη εκ των οποίων οι πλειστηριασμοί”.

Υπήρξε μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1990 και εργάστηκε στις εφημερίδες ΠΡΩΤΗ (Καλογρίτσας) και ΒΡΑΔΥΝΗ (Τράγκας) στην οποία διετέλεσε αιρετή εκπρόσωπος των εργαζομένων επί 11 συνεχή χρόνια!  Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη (1987). Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Επικρατείας Μίκη Θεοδωράκη (1990-92), υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη (ΣΠΙΘΑ), μέχρι τη διάλυσή του.

Δηλώνει πως “έκανε το λάθος να πιστέψει σε κούφια λόγια Κυβερνήσεων, Τραπεζών και ΜΜΕ όπως τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει από Πλειστηριασμό” και ζητά ακύρωση της διαδικασίας.

Γιατί όμως, για πρώτη φορά, κάποιοι έμαθαν ότι υπάρχουν και φτωχοί δημοσιογράφοι και δεν είναι όλοι “αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι”; Γιατί είναι δικοί τους κι όχι “των άλλων”;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 519 φορές