Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  3:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022

Αναβάλλεται το τουρνουά 3χ3 μπάσκετ, βόλεϊ και 5χ5 ποδοσφαίρου, που διοργανώνει η ΚΝΕ σήμερα και αύριο, σε Παπαστράτειο Γυμνάσιο και στα γηπεδάκια του Αγίου Χριστοφόρου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά, το επόμενο Σαββατοκύριακο 12-13 Νοέμβρη, το Σάββατο στις 4μμ, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο και την Κυριακή στις 4μμ, στα γηπεδάκια του Αγίου Χριστοφόρου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Εξόρμηση ενάντια στη ακρίβεια και την φτωχοποίηση» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στο Αγρίνιο, από στελέχη και μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Έγινε ενημέρωση με βάση τις έξι μεγάλες Εθνικές Προτεραιότητες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ. για Δίκαιο Κράτος, Δίκαιη Κοινωνία, Δίκαιη Οικονομία.

Σε ανακοίνωση η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει εναλλακτική λύση

• για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης,
• για την ενίσχυση του εισοδήματος,
• για την στήριξη του κοινωνικού κράτους
• για την παραγωγική ανασυγκρότηση
• για ένα ισχυρό δημοκρατικό κράτος και
• για την απάντηση στη δημογραφική πρόκληση

Η συνέχεια θα δοθεί στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

• Αντίσταση
• Αλληλεγγύη
• Πολιτική Αλλαγή

Η κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας και των σκανδάλων θα λάβει δυναμική απάντηση από τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τον κόσμο της εργασίας».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μία πρόκληση χωρίς προηγούμενο προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, τις τελευταίες έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές με διάφορες προφάσεις.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτία.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, καθώς ο περιφερειάρχης παραμένει στο πλοίο και δεν του επιτρέπουν την είσοδο του στη χώρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές.

Η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM) ιδρύθηκε για να ενθαρρύνει τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της Μεσογείου.

Αποτελείται από 80 μέλη και 2 παρατηρητές από 43 χώρες της ΕΕ και της Μεσογείου. Σαράντα μέλη της Συνέλευσης ορίζονται από τους μεσογειακούς εταίρους και σαράντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη της ARLEM είναι εκλεγμένοι υπάλληλοι περιφερειακών ή τοπικών αρχών.


newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται εδώ και 15 περίπου μέρες χωρίς πρόεδρο καθώς ο Γ.Παρμάκης παύθηκε των καθηκόντων του (έναν χρόνο μετά την εκλογή του).

Έκτοτε δεν έχει ορισθεί διάδοχος του-παρά την παραπληροφόρηση που εκπορεύθηκε από συγκεκριμένους κύκλους- και το ζήτημα αποτελεί «πονοκέφαλο» για την κεντρική διοίκηση του κόμματος.

Υπήρξαν κρούσεις σε διάφορα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών για να ορισθεί πρόεδρος άτομο εκτός ΔΕΕΠ αλλά τελικώς προκρίθηκε άλλη διαδικασία. Αυτή που θα λάβει χώρα την προσεχή Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

Τα 11 μέλη της ΔΕΕΠ λοιπόν θα συνεδριάσουν με σκοπό να καταλήξουν σε πρόταση για το πρόσωπο που επιθυμούν να αναλάβει τη θέση του προέδρου. Η πρόταση θα σταλεί στην αρμόδια Γραμματεία Οργανωτικού για να λάβει την τελική απόφαση. Αν ωστόσο υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι , τα 11 μέλη της ΔΕΕΠ θα ψηφίσουν.

Μια μάλλον πρωτόγνωρη διαδικασία για τη Νομαρχιακή του κόμματος η κατάσταση στην οποία μόνο προβληματισμό προκαλεί στην κεντρική διοίκηση. Μια νομαρχιακή που ουσιαστικά καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει ζητήματα του τόπου.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ