Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022

Ο Κλάους Σβαμπ (σ.σ. Γερμανός μηχανικός, οικονομολόγος και ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ-WEF) μίλησε κατά την διάρκεια της Συνόδου των G-20 για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» και τη χρησιμότητα της κρίσης ως μέσου για την επίτευξη μιας «αναδιάρθρωσης» της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης.

Με λίγα λόγια πόσο σημαντικές είναι οι κρίσεις για να επιτευχθεί η δική του ατζέντα και των εξτρεμιστικών κύκλων που την υποστηρίζουν.

Συγκεκριμένα είπε πως «περνάμε μία βαθιά αναδιάρθρωση ως πλανήτης».

longbow 17 11 22

spinatfresser 17 11 22

Η αναδιάρθρωση που έχει εμμονή το WEF, είναι ένα παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα που βασίζεται στις έννοιες του Σβαμπ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση (των υπολογιστών και της Τεχνολογίας), την Κοινή Οικονομία και τον Καπιταλισμό Ενδιαφερομένων Μερών (εταιρική διακυβέρνηση).

Φυσικά Κοινή Οικονομία σημαίνει μία παγκόσμια κυβέρνηση και ένα παγκόσμιο κράτος. Σημειώνεται ότι αυτή είναι και η λογική του για εξάλειψη των χρεών. Αφού η οικονομία θα είναι μία άρα κανείς δεν θα χρωστάει πουθενά…

Ακούγεται ιδανικό έτσι; Μόνο που πάντα υπάρχει «τυρί» στην φάκα και φυσικά είναι δωρεάν.

Πρόκειται για μία αναβίωση του σοβιετικού συστήματος με νέο περιτύλιγμα όπου όλα θα ελέγχονται συγκεντρωτικά με την βοήθεια της Τεχνολογίας και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.

Αρκεί κάποιος να διαβάσει τον «Θαυμαστό Νέο Κόσμο» του Άλντους Χάξλεϊ και θα καταλάβει πως τίποτε δεν θα είναι ελεύθερο, ούτε καν οι γεννήσεις , αν επικρατήσουν οι θεωρίες του Κλάους Σβαμπ και κυρίως αυτών που τον υποστηρίζουν.

Μάλιστα υπονοεί ότι, ενώ ο κατακερματισμός είναι απαραίτητος, ο υπερβολικός κατακερματισμός θα μπορούσε να είναι ενοχλητικός, εννοώντας πως χρειάζεται το χάος για να επιβληθεί η ατζέντα του, αλλά όχι χάος πέρα από τα όρια. Δηλαδή ελεγχόμενο χάος.

Βέβαια, ελεγχόμενο χάος σημαίνει ότι είναι και τεχνητώς κατασκευασμένο ακριβώς για να οδηγήσει τις μάζες στις «τελικές λύσεις» και όποιος έπιασεν, έπιασεν…

Θα πούμε μόνο πως το χάος είναι συνεχόμενο τα τελευταία χρόνια καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ακολούθησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, εξοντώνοντας ολοκληρωτικά ότι είχε απομείνει από την μεσαία τάξη στις δυτικές κοινωνίες.

Οποιαδήποτε ομοιότητα του Κλάους Σβαμπ με τον Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ, τον επικεφαλής της SPECTER, της σατανικής οργάνωσης στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ που θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο μέσω πρόκλησης…. χάους, είναι απλά συμπτωματική…

 

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Πουθενά δεν μπορούν να σταθούν πλέον τα κυβερνητικά στελέχη ή πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται στην συνείδηση του κόσμου με την κυβέρνηση (όπως η ΠτΔ), καθώς πολίτες αποδοκίμασαν το πρωί της Πέμπτης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν πήγε στο Πολυτεχνείο να καταθέσει στεφάνι για τους εορτασμούς της 17ης Νοεμβρίου.

Αποτέλεσμα του «γιουχαρίσματος», ήταν η επίσκεψη της ΠτΔ, να κρατήσει μόλις 45 δευτερόλεπτα.

Μπήκε, άφησε το στεφάνι, έμεινε όρθια για 9 δευτερόλεπτα μπροστά στο μνημείο κι αποχώρησε εν μέσω συνθημάτων.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης. Συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός», ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου στη δήλωσή της και πρόσθεσε: «Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την κατηγορία ότι «έχει αποφασίσει να βυθίσει και την πολιτική αντιπαράθεση στον οχετό των ακροδεξιών ύβρεων», διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ανέχεια. Ακόμη και αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα έκαναν την εμφάνισή τους στα σούπερ μάρκετ. Ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη δημοκρατία στον ζόφο των υποκλοπών. Έστησε ένα παρακράτος ολοκληρωτικού ελέγχου των πάντων».

Όπως προσθέτει, «τώρα που πλησιάζει το πολιτικό του τέλος, έχει αποφασίσει να βυθίσει και την πολιτική αντιπαράθεση στον οχετό των ακροδεξιών ύβρεων. Και βγάζει μπροστά τους κατάλληλους για τη βρώμικη δουλειά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει, ειδικότερα, ότι «ο κ. Γεωργιάδης τις τελευταίες ημέρες περιφέρεται υβρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και χθες δεν δίστασε να προσβάλει με άθλιο τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «ο κ. Μαρκόπουλος χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή, επιτέθηκε με ύβρεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο χαρακτηρίζοντάς τον ανόητο, αφού προηγουμένως είχε πει αδιανόητα ψεύδη για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές. Ή θα αποδοκιμάσει ευθέως τα στελέχη του. Ή θα επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά είναι πλέον η γραμμή της ΝΔ και ο ίδιος θα πάει στις εκλογές ως ο Τραμπ των Βαλκανίων».

iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

TO ΣYNΘHMA THΣ EΞEΓEPΣHΣ TOY ΠOΛYTEXNEIOY
"ΨΩMI - ΠAIΔEIA - EΛEYΘEPIA",
EINAI OΣO ΠOTE AΛΛOTE EΠIKAIPO ΣHMEPA, ΠOY:
H AKPIBEIA THΣ ΔEΞIAΣ TΣAKIZEI KAΘE ΛAIKO NOIKOKYPIO.
OI ΣYNTAΓMATIKEΣ EΛEYΘEPIEΣ ΠOΔOΠATOYNTAI AΠO TIΣ ΠAPAKOΛOYΘHΣEIΣ TOY "MAΞIMOY AE".
H ΠAIΔEIA IΔIΩTIKOΠOIEITAI  KAI AΣTYNOMOKPATEITAI.
TIMOYME THN EΞEΓEPΣH TOY NOEMBPH TOY 73.
AΓΩNIZOMAΣTE ΓIA THN ΠOΛITIKH AΛΛAΓH!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

                                                                                                Αθήνα, 11/11/2022

Της:          Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου

                 Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:      Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ:      «Έλλειψη απαιτούμενου λογισμικού συστήματος για την χορήγηση επιδομάτων αναπηρίας στον e-ΕΦΚΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες - διαμαρτυρίες ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τα οποία έχουν συνταξιοδοτηθεί βάσει του Π.Δ. 169/1997, συνταξιούχοι με διαφόρων ειδών και βαθμού αναπηρίες αδυνατούν να λάβουν το επίδομα που δικαιούνται, λόγω έλλειψης κατάλληλου λογισμικού συστήματος στον e-ΕΦΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω συνταξιούχοι με αναπηρία, ενώ δικαιούνται το επίδομα ανικανότητας, επιπροσθέτως της πλήρης συντάξεως γήρατος που λαμβάνουν, εν τούτοις αδυνατούν να λάβουν το επίδομα αυτό, καθώς, υφίσταται πρόβλημα στην έκδοση σχετικής απόφασης από τον e-ΕΦΚΑ, εξ’ αιτίας της έλλειψης κατάλληλου λογισμικού στον Οργανισμό. Είναι, δε, χαρακτηριστικό της σχετικής κωλυσιεργίας που παρατηρείται, ότι υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων με αναπηρία, οι οποίοι ενώ έχουν αιτηθεί το επίδομα ανικανότητας, εδώ και 40 περίπου μήνες, έως σήμερα, δεν το έχουν λάβει. Εξ’ όλων των ανωτέρω, και με δεδομένα τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα καθημερινότητας και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω συνάνθρωποί μας (μακροχρόνια οικονομική κρίση, πρωτοφανείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα, στασιμότητα των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων), είναι γεγονός πως αυτοί οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο και στην φτωχοποίηση. Οφείλει, συνεπώς, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να επισπεύσει τις ενέργειες εκείνες, οι οποίες θα θέσουν, επιτέλους, σε λειτουργία το απαιτούμενο λογισμικό σύστημα για την απόδοση του επιδόματος ανικανότητας στους δικαιούχους συνταξιούχους με αναπηρία. Εάν, δε, αυτό δεν καταστεί άμεσα δυνατόν για τεχνικούς ή άλλους λόγους, θα πρέπει το οφειλόμενο συνολικό ποσό του ως άνω επιδόματος να υπολογιστεί με χειρόγραφο τρόπο και να πραγματοποιηθεί άμεσα η επίδοσή του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιον λόγο ο «e-ΕΦΚΑ» στερείται, ακόμη και σήμερα, του απαιτούμενου, κατάλληλου λογισμικού συστήματος, προκειμένου να υπολογίζονται και να αποδίδονται τα επιδόματα αναπηρίας στους δικαιούχους συνταξιούχους με αναπηρία;

2. Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να αποκαταστήσετε τις βλάβες που έχουν υποστεί πολλοί συνταξιούχοι με αναπηρία από τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην έως τώρα απονομή του επιδόματος ανικανότητας που δικαιούνται;
 
Η ερωτώσα Βουλευτής
Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη της Λιβύης καθώς εξελίχθηκε ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Νίκος Μελέτης, η συνεννόηση που είχε γίνει το απόγευμα της Τετάρτης ήταν ότι ο υπουργός Εξωτερικών εκτός από την Βεγγάζη θα μετέβαινε και στην Τρίπολη.

Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντιόταν με τον μόνο που έχει θεσμική ιδιότητα δηλαδή, τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου Μωχάμεντ Μένφι. Φτάνοντας το πρωί όμως στο αεροδρόμιο της Τρίπολης έγινε ξεκάθαρη απόπειρα να παγιδευτεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών καθώς αντί του Μωχάμεντ Μένφι τον περίμενε η υπηρεσιακή υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μανγκούς.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Μανγκούς, η οποία είναι υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης, υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Η ελληνική πλευρά διαμαρτυρήθηκε και τονίστηκε ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Ακολούθησε μεγάλη καθυστέρηση με την ελληνική αντιπροσωπεία να περιμένει για πάνω από μια ώρα μέσα στο αεροσκάφος και τελικά αποφασίστηκε να ακυρωθεί η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τρίπολη και να κατευθυνθούν στην Βεγγάζη.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λόγο για «foul play», ενώ σημείωναν πως οι λιβυκές Αρχές θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εκβιάσουν την κατάσταση, με την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση.

Θέση της Αθήνας, με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Αίγυπτος, είναι η πως η θητεία της κυβέρνησης της Τρίπολης έχει λήξει και δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες που δεσμεύουν το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι προσωρινή με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χρειάστηκαν τρεις αποστροφές του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά σε κομματικό ακροατήριο στην αρχή της εβδομάδας για να ανοίξει γύρος… κρυφών «στοιχημάτων» σε γαλάζια γραφεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κάλπης. «Για μένα», είπε ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, «η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019».

Χάραξε επίσης την επίσημη αφετηρία της «εξόρμησης» της ΝΔ. Και χαρακτήρισε τις επικείμενες κάλπες «από τις πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης» – περισσότερο βέβαια ως μια τονωτική ένεση για τη συσπείρωση της γαλάζιας βάσης.

Σε εκείνη τη νεοδημοκρατική σύναξη δεν υπήρξε η συνήθης… διευκρίνιση Μητσοτάκη, «εκλογές στο τέλος της τετραετίας» ή «εκλογές την άνοιξη του 2023». Ακριβώς αυτή η αποφυγή του Πρωθυπουργού να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για τον χρόνο των εκλογών έχει πυροδοτεί εκ νέου παρασκηνιακές εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις.

Δύο «γραμμές»

Η εκλογολογία πάντως δεν έχει επανέλθει μόνο εξαιτίας της πολιτικής καθημερινότητας συγκρούσεων και του βαθιά πολωτικού κλίματος, με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Είναι υπαρκτό και μάλιστα ισχυρό, τελευταία, το νέο κύμα εισηγήσεων που καταφθάνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Οι εισηγήσεις αυτές δεν κινούνται όλες στην ίδια γραμμή.

Για την ακρίβεια, απέναντι σε εκείνους που επιμένουν να μιλούν για «αξιοποίηση της κυβερνητικής θητείας μέχρι τέλους», στέκονται πλέον εκείνοι που προκρίνουν «κάλπες νωρίς» ή πλέον και… «πολύ νωρίς», δηλαδή στους πρώτους μήνες του καινούργιου χρόνου. Οσο κι αν προσπαθεί κάποιος να εκμαιεύσει πρωθυπουργικές απαντήσεις, ο Μητσοτάκης επιλέγει να κρατά κλειστά χαρτιά για την Κυριακή της απλής αναλογικής και συνεπώς για τη δεύτερη Κυριακή της ενισχυμένης αναλογικής. Και αυτό από μόνο του οδηγεί πολλούς στην εκτίμηση ότι αφήνει και ο ίδιος ανοιχτά παράθυρα για τυχόν αιφνιδιασμό.

«Θα ξεφυλλίσει το ημερολόγιο»

Οπως διαμηνύει ο Μητσοτάκης, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταφέρουν πρόσωπα που κινούνται κοντά του, δεν έχει ανοίξει ακόμα «στα σοβαρά» το ημερολόγιο του 2023. Σύμφωνα με πηγές, οι όποιες συζητήσεις έχουν γίνει προσώρας, είναι μόνο σε χαλαρό κλίμα, σχετικά με το Πάσχα και όχι στρατηγικά. «Θα το ξεφυλλίσει σύντομα, κοντά στις γιορτές» εκτιμά κυβερνητικός παράγοντας, δείχνοντας ότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά πιθανώς να καθοριστεί εκλογικό χρονοδιάγραμμα τα Χριστούγεννα. Είναι βέβαιο ότι στην εξίσωση λειτουργούν καθοριστικά τόσο σταθεροί παράγοντες (ας πούμε οι πανελλαδικές εξετάσεις ή και το Πάσχα) που αυτομάτως αποκλείουν κάποιες Κυριακές, αλλά και μια σειρά αστάθμητων παραμέτρων: η στάση της Τουρκίας, οι επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της ακρίβειας, ενδεχόμενα αυτογκόλ και λάθη (τύπου «σκάνδαλο Πάτση») που, όπως αναγνωρίζει το Μαξίμου δύσκολα συγχωρούνται πια, ή ακόμα και οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

Πιο κοντά στις αυτοδιοικητικές ή στο Πάσχα;

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένουν στελέχη που δεν εξοκείλουν από τη δημόσια θέση που μέχρι στιγμής έχει ο Μητσοτάκης περί εξάντλησης της τετραετίας. Θέλουν μάλιστα τις εθνικές κάλπες όσο πιο… τέλος γίνεται, εντός Ιουνίου – Ιουλίου, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η απόσταση από τις αυτοδιοικητικές εκλογές (8 και 15 Οκτωβρίου 2023). Ο λόγος; Να υπάρχει μέγιστη αφοσίωση (και) των αυτοδιοικητικών στον αγώνα υπέρ του κόμματος. Κατά τ’ άλλα οι γαλάζιοι εμφανίζονται εδώ και μήνες στις συζητήσεις τους μοιρασμένοι στα δύο: η μία πλευρά ζητεί κάλπες πριν από το Πάσχα, κυκλώνοντας τις Κυριακές 2 ή 9 Απριλίου (με δεύτερη κάλπη στις 30 Απριλίου ή 7 Μαΐου αντίστοιχα) και η άλλη πλευρά προκρίνει εκλογές μετά τις 21 Μαΐου.

in.gr