Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  7:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας έδειξε οτι το πολιτικό του άγχος έχει μετατραπεί σε εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί οτι σε συνέντευξη 33 λεπτών αναφέρθηκε 22 φορές στον Πρωθυπουργό. Παράλληλα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα.

Υιοθέτησε απολύτως τις «λίστες» του κ. Βαξεβάνη, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τον φίλο του, εκδότη του Documento, να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε κάποιος να χρεώσει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το κακόβουλο λογισμικό Pegasus, που απόψε παραδέχθηκε ότι λειτουργούσε επί των ημερών του και θύμα του, όπως έχει δημοσιευθεί, έπεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κράτος δικαίου και δημοκρατία με συμπτώσεις και ενδείξεις δεν υπάρχει, πάντως. Επιπλέον, επανέλαβε το ψέμα ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν μόλις χθες, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. Τη στιγμή μάλιστα που η τιμή λιανικής, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη και της Πορτογαλίας κατά 6%. Χώρες οι οποίες αποτελούσαν σημείο αναφοράς για τον κ. Τσίπρα.

Οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους τη στήριξη του κράτους, που προέρχεται στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της από τη φορολόγηση των υπερκερδών στην πηγή κι όχι από τον κρατικό προϋπλογισμό. Για να στηρίξει τα ψέματά του, ο κ. Τσίπρας παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέχρι σήμερα η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει επιβάλλει 90% φόρο στα υπερκέρδη κι ότι το τελικό ποσόν δεν υπολογίστηκε από την Κυβέρνηση, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, αλλά από την ίδια τη ΡΑΕ. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει την κυβέρνηση για την αύξηση των επιτοκίων, λες και δεν βλέπει τι γίνεται παντού στον κόσμο.

Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα «χτυπήσει τα νταούλια» και θα τα αλλάξει όλα «με ένα νόμο και ένα άρθρο». Και στο απόγειο του κρεσέντο του, προέβαλε ως μόνη εναλλακτική την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη. Η μόνη πρόταση του κ. Τσίπρα είναι η ανακύκλωση της αποτυχίας και της αθλιότητας. Η Ελλάδα άλλαξε και ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να την βυθίσει στην ανυποληψία και την παρακμή».

agrinionews.gr

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και οφείλει να δώσει απαντήσεις».

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας τη συνέντευξη στο Star Chanell, ο Αλ. Τσίπρας είπε:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο, θα έπρεπε να έλθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στη συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο.

Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Ο πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator. Το ίδιο και δημοσιογράφος ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του, προέκυψε ότι καταστράφηκαν».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση».

«Βγαίνει μια λίστα. Αυτή οφείλει να διαψευστεί με στοιχεία και να υποστεί τις ευθύνες του νόμου όποιος τη διακινεί ή, αν είναι αληθής, να πέσει φως στο σκοτάδι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, υπάρχουν τρεις παράγοντες που μπορούν να ρίξουν φως:

«Η ΕΥΠ που προφανώς κρατά κατάλογο με τις διατάξεις παρακολουθήσεων, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Β. Βλάχου» την οποία κατηγόρησε ότι «ήρθε με θράσος στην Επιτροπή Θεσμών να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας εποχές άλλες, του κ. Κόλλια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε αν μπορεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού του Κυρ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαινόντων προσώπων του δημόσιου βίου.

«Αν αποδειχθεί ότι υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, ήταν κάτω από μεγάλο αυτί είναι λόγος να πούμε τάιμ άουτ, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο ως δημοκρατία» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι ζητά θεσμικές απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να απαντήσει με δύο τρόπους: Είτε δίνοντας σχετική εντολή στον διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη ή άροντας τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση στον παρακολουθούμενο».

Υποστήριξε δε ότι η πρακτική του Pretador και των παρακολουθήσεων δεν ήταν ατύχημα, αλλά τρόπος διακυβέρνησης..

Σημεία από την συνέντευξη Τσίπρα:

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να είναι αγανακτισμένος θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή να απαντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις, επικαλείται το απόρρητο, απειλεί με δέκα χρόνια φυλακή και έρχεται και λέει αδιανόητο. Και για τον Ανδρουλάκη αδιανόητο έλεγε…»

«Έχουμε ενδείξεις και συμπτώσεις. Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που γίνονται ενδείξεις όταν γίνονται επαναλαμβανόμενα. Ο κ. Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος ο κ. Κουκάκης, παρακολουθούνταν και από το PREDATOR και από την ΕΥΠ».

«Δεν είναι συμπτώσεις όλα αυτά. 4 μήνες επικαλείται το απόρρητο και δεν έρχεται να απαντήσει. Είναι ένοχος. Εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω και δεν έρχεται να απαντήσει; Αν από τους 31 που υπάρχουν στη λίστα παρακολουθούνταν κάποιοι από αυτούς και από την ΕΥΠ».

«Έχουμε την παράνομη λειτουργία ενός λογισμικού μαζί με την ΕΥΠ. Την ευθύνη της οποίας έχει ο πρωθυπουργός».

«Έχουμε την κατάλυση του πολιτεύματος. Με παρακολουθήσεις επιχειρηματιών, πολιτικών, δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων. Αν ισχύει πρέπει»

«Αν δεν γνώριζε θα πρόκειται για ένα πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού. Άρα έναν πρωθυπουργό ανεπαρκή. Αν γνώριζε θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό ανασφαλή, αδίστακτο και επικίνδυνο».

«Αυτό που βλέπουμε από τους υπουργούς, εκτός από τον κ. Δένδια που έκανε μια σιβυλλική δήλωση, είναι η σιωπή των αμνών».

«Ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση για τέτοια συνταγματική εκτροπή για λάσπη και τοξικότητα. Τοξικός δεν είναι αυτός που ζητά απαντήσεις».

«Λένε φέρτε στοιχεία. Κι όταν ο εκδότης είπε αν τα φέρω θα με πάτε φυλακή, του είπαν θα πας φυλακή. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Σικελία της μαφίας».

«Αυτή τη στιγμή το PREDATOR συνεχίζει να λειτουργεί. Και θα πάμε σε εκλογές έτσι; Δεν έχει εξιχνιαστεί η υπόθεση οπότε υποθέτω συνεχίζει να λειτουργεί».

Τσίπρας: Αντί για το καλάθι του νοικοκυριού να μειώσει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ

«Αντί να κάνει επικοινωνιακές κινήσεις που μπορούν να γυρίσουν και μπούμερανγκ γιατί οι περισσότεροι βλέπουν ότι στο καλάθι του νοικοκυριού είναι περισσότερο με ετικέτες που ήταν και πριν πιο φτηνά, να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα».

«Τα κέρδη έχουν υπολογιστεί στα 7 δισ. και μου λέτε για το 1 δισ. που κοστίζει ο ΦΠΑ;»

«Η Γιούροστατ λέει πως είμαστε η ακριβότερη χώρα στην ηλεκτρική ενέργεια προ επιδοτήσεων. Οι επιδοτήσεις βγαίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από την τσέπη του φορολογούμενου».

«Μόνο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είχαν υπερκέρδη οι πάροχοι 1 δις ευρώ. Μέσα σε δυο μήνες.

Σε ποια χώρα ζούμε σε άλλη; Εγώ βλέπω στον κόσμο μεγάλη δυσκολία. Αν αυτό λέει η κυβέρνηση δείχνει την αλαζονεία της, γιατί τα νοικοκυριά περνούν δραματικές ώρες».

Τσίπρας: Το φαινόμενο Πάτση είναι η κορυφή του παγόβουνου

«Το φαινόμενο Πάτση είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης. Ο άνθρωπος αυτός γνωρίζαν τι κάνει. Το κόμμα που χρωστα 390 εκατομμύρια στις τράπεζες, που έχει ένα υπουργικό συμβούλιο που χρωστάει 13-14 εκατομμύρια, έχει δημιουργήσει εκατοντάδες Πάτσηδες που κυνηγούν νοικοκυριά».

Τσίπρας για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25

«Eγώ έχω καταθέσει δημόσια την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή. Ο λαός θα αποφασίσει ποιοι θα είναι αυτοί».

«εννοούν ότι θα είναι μια κυβέρνηση που θα προκύψει με τη λαϊκή νομιμοποίηση και θα έχει την στήριξη ευρύτερων δυνάμεων και θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα λειτουργήσει κάτω από τις ασφυκτικές δεσμεύσεις της τρόικας και των μνημονίων».

Δείτε βίντεο από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

iefimerida.gr

Άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αναφέρεται στην ανάγκη «μείωσης του πληθυσμού» λόγω της… «κλιματικής αλλαγής».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Η μείωση του πληθυσμού θα συμβάλει στον μετριασμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια πριν από το τέλος του έτους, είναι καιρός να φανταστούμε νέες λύσεις για την μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας, διαβεβαιώνει, σε φόρουμ στον «Κόσμο», η ένωση ‘Υπεύθυνη Δημογραφία’».

Φυσικά σε μία εποχή όπου ζήσαμε μία παγκόσμια πανδημία με αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση στις μετακινήσεις όπως και αναγκαστικούς και εκβιαστικούς μαζικούς εμβολιασμούς αναδύονται υποψίες μήπως τελικά υπάρχουν κάποια οργανωμένα σχέδια που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς εν άγνοια των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Το άρθρο της Le Monde αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρέπει να βρεθούν νέες λύσεις «για την μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας».

Δηλαδή να σταματήσουν οι άνθρωποι να γεννάνε οι να έχουν τη δυνατότητα να γεννάνε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ιατρικά είτε με οικονομική εξαθλίωση γιατί απλούστατα οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να συντηρήσουν παιδιά.

Σε ό,τι αφορά την ιατρική εκδοχή όμως θα σημειώσουμε το άρθρο που δημοσιεύσαμε λίγες ημέρες πριν.

Έκθεση-«βόμβα» από την Γερμανία αποκαλύπτει υπάρχει ξαφνική και δραματική πτώση των ποσοστών γονιμότητας στην Γερμανία και την Σουηδία.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Έρευνας Πληθυσμού της Γερμανίας, «υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της έναρξης των προγραμμάτων εμβολιασμού και της μείωσης της γονιμότητας εννέα μήνες μετά».

Φυσικά προκύπτουν απεριόριστες ευθύνες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία εκβίασε και εξανάγκασε χιλιάδες πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά.

Αναρωτιόμαστε όμως εάν είναι τυχαία η αναφορά της Le Monde σχετικά με τις «λύσεις για μείωση της γονιμότητας».

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την περιοδεία του στην Πιερία, βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου και έδωσε το παρών σε εκδήλωση του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου και αντιμετώπισε τις αποδοκιμασίες των ανεμβολίαστων υγειονομικών τους οποίους έχει καταδικάσει στην φτώχεια μαζί με τις οικογένειές τους και την επαγγελματική ανυπαρξία.

Κατά την αποχώρηση του Κ. Μητσοτάκη από το Ολύμπιον, ομάδα υγειονομικών σε αναστολή, βρέθηκε στην απέναντι πλευρά της πλατείας Αριστοτέλους.

«Αισχρός και ντροπή η κάθε αναστολή» φώναξαν προς τον πρωθυπουργό, ενώ η αστυνομία τους κράτησε σε απόσταση σα να ήταν επικίνδυνοι… περιθωριακοί.

Την ίδια αντιμετώπιση είχε ο πρωθυπουργός νωρίτερα και στην Κατερίνη.

Αίσχος και ντροπή κάθε αναστολή” φώναζε μερίδα υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή κατά την διάρκεια παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνη.

“Πάρτε πίσω τις αναστολές” ήταν ακόμη ένα σύνθημα που ζητωκραύγαζαν οι διαμαρτυρόμενοι. Αλλά δόθηκε εντολή να τους διώξουν!

«Να παραιτηθεί και να φύγει από την χώρα. Τι φοβάται τις οικογένειες που πεινάνε;», άρχισαν να λένε πολίτες και συνέχισαν:

«Ειδικά στον νομό Πιερίας (θα καταψηφιστεί), θα το δείτε».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Kατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το ειδικό ποινικό μητρώο αδικημάτων που στρέφονται σε βάρος ανηλίκων, στο οποίο θα καταγράφονται τα ονόματα των παιδεραστών και παιδοβιαστών.

Τη δημιουργία ειδικού ποινικού μητρώου για δράστες ιδιαιτέρως ειδεχθών εγκλημάτων που στρέφονται κατά ανηλίκων προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται πρόβλεψη για ειδικό σκέλος του ποινικού μητρώου για τα εγκλήματα που προβλέπονται στα άρθρα:

-299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση),

-306 (έκθεση σε κίνδυνο),

-312 (σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου),

-323Α (εμπορία ανθρώπων),

-324 (αρπαγή ανηλίκων),

-στο 19ο Κεφάλαιο του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα [ν. 4619/2019] που αφορά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής

-στο ν. 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, όταν τα εγκλήματα αυτά στρέφονται σε βάρος ανηλίκου.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περαιτέρω προστασία της ανηλικότητας, όταν προσβάλλονται τα έννομα αγαθά της γενετήσιας ελευθερίας, της προσωπικής ελευθερίας, της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

Έτσι, δημιουργείται μία βάση δεδομένων, η οποία παρέχει περαιτέρω εγγυήσεις προστασίας της ανηλικότητας, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που το αντικείμενό τους άπτεται της προστασίας, φροντίδας, περίθαλψης και εκπαίδευσης των ανηλίκων.

Εναρμόνιση με το άρθρο 5 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διατάξεις αυτές αποτελούν εναρμόνιση με το άρθρο 5 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης (σύμβαση Lanzarote) η οποία έχει κυρωθεί από την Ελλάδα με τον ν. 3727/2008.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η οδηγία (ΕΕ) 2019/884 ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπηκόους τρίτων χωρών και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Ποινικού Μητρώου.

Αναλυτικότερα, με τις νέες διατάξεις διευκολύνεται η ανταλλαγή πληροφοριών που προέρχονται από Ποινικά Μητρώα μεταξύ των αρμόδιων Αρχών των κρατών μελών με αποτελεσματικό, ταχύ και ακριβή τρόπο.

Ακόμη, επιδιώκεται η ταυτοποίηση των καταδικασθέντων υπηκόων τρίτων χωρών και των ανιθαγενών, ώστε να επιτρέπεται η ταυτοποίηση από τα κράτη μέλη που διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες καταδίκες τους.

Επιπλέον, εξυπηρετείται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων στην Ε.Ε. και η λήψη κατάλληλων μέτρων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και ιδίως του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

dikaiologitika.gr

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την επαρκή σήμανση των προϊόντων που συμμετέχουν στο παρατηρητήριο τιμών Προϊόντων «Καλάθι του νοικοκυριού».

«Ναι» ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, «παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 ψήφισε «όχι».

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου».

«Ναι» ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, «όχι» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

protothema.gr

Μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιου Λιβανού, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν επί διήμερο στη Βουλή,  με ατζέντα τις ιστορικές γεωπολιτικές εξελίξεις και την επιρροή τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Οι προσκεκλημένοι βουλευτές συζήτησαν σε βάθος  εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της περιοχής, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τις συνεχείς μεταναστευτικές ροές από χώρες της Αφρικής και της Ασίας προς την Ευρώπη καθώς επίσης και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις συνέπειες του, με κορυφαία την ενεργειακή κρίση, τα προβλήματα που ανακύπτουν στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην επάρκεια τροφίμων, τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την συνεπακόλουθη κρίση ακρίβειας στις χώρες της περιοχής της Μεσογείου.

Εξαιρετικά χρήσιμη και παραγωγική ήταν η συμμετοχή των υπουργών Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. 

Στη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής εξελέγη και το νέο προεδρείο της Επιτροπής Μεσογείου της ΚΣ-ΝΑΤΟ, με πρόεδρο  τον Ισπανό κ. Fernando Guitierrez, αντιπροέδρους τον Γάλλο κ. Jean - Marie Fievet και την Ισπανίδα κ.Zaida Cantera, και εισηγητή τον Βέλγο κ. Theo Francken.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ