Παρασκευή, 26η Ιουλίου 2024  11:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022

Δριμεία επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του» είπε για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως η δικιά του κυβέρνηση μετέτρεψε τις υποκλοπές από κακούργημα σε πλημμέλημα με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

«Τελευταίο καταφύγιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι υποκλοπές» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε πως «επιχειρούν να πείσουν ότι προσωπικά δεν είχα καμία άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου. Χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Με λίγα λόγια σε συκοφαντώ και απέδειξε εσύ πως δεν ισχύει».

«Την ώρα που ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους πολιτικό βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του! Την ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται νέα Rafale ο κ. Τσίπρας απειλεί τον Γάλλο πρέσβη ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συνεργασία. Θα ανατινάξει μία εθνική επιτυχία που ενόχλησε μόνο την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέσει σε διακρατική συμφωνία. Από το “go back madame Μέρκελ” ο κ. Τσίπρας πήγε στο “go back mister Μακρόν”. Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του!» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και άθελά του ο κ. Τσιπρας δείχνει την εμπλοκή του επιβεβαιώνοντας πως όταν ήταν πρωθυπουργός κακόβουλα λογισμικά άκουγαν στη χώρα για ξένα συμφέροντα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε διεθνώς με το Pegasus. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε πως γνώριζε για κακόβουλα λογισμικά και το 2019 έσπευσε 5 μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Και ξαφνικά το κακούργημα των υποκλοπών έχει πλημμέλημα. Γιατί; Ποιους ήθελες να προστατεύσει; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο για να συνεχίσουν τη δράση τους;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Τόνισε πως η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στη Δικαιοσύνη «που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση που μολύνει την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και αναμένουμε την ετυμηγορία». «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ήμασταν ειλικρινής από την αρχή. Στην υπόθεση Ανδρουλάκη αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις. Τις επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο και η Ελλάδα θα απαγορεύσει ρητά την εμπορία και διατήρηση κακόβουλων λογισμικών» σημείωσε

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους επιχειρηματίες της χώρας λέγοντας πως είναι «άλλο το γήπεδο της πολιτικής και άλλο το τερέν των πολιτικών συμφερόντων» ενώ «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους αλλά δεν τους ανέχεται υποβολείς και ρυθμιστές».

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια»

«Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι! Τώρα υπονομεύουν την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός “τραμπισμός” σε όλο του το μεγαλείο. Οπως έλεγε και ο εθνάρχης Καραμανλής: “Θέλουν να πιστέψει ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν”», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε όσους μας λένε ότι είμαστε “μπανανία” εμείς απαντάμε ότι είναι λάθος η διεύθυνση» σχολίασε.

Τα τρία μέτωπα προς τις κάλπες

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να «φράξουν» το δρόμο «μία δεύτερη φορά στη συμφορά» δίνοντας μία δεύτερη εντολή στην ΝΔ να κυβερνήσει. Τόνισε πως «η επόμενη κάλπη είναι μία από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης» και αναφέρθηκε στα τρία μέτωπα στον δρόμο προς τις εκλογές:

1.Το πεδίο των εθνικών θεμάτων με έναν πόλεμο στην Ευρώπη και έναν απρόβλεπτο γείτονα.

2.Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν έχουν αφετηρία την ενεργειακή κρίση αλλά εδώ με εσωτερικά κέντρα γιγαντώνονται για τη φθορά της κυβέρνησης και τη διαμόρφωση μίας πολιτικά αρρωστημένης ατμόσφαιρας για να εμποδιστούν οι αλλαγές. Ο εκσυγχρονισμός του κράτους έχει ενοχλήσει πολλούς και εμποδίζει συμφέροντα. Τα κέντρα αυτά θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε!

3.Η αντιπολίτευση που σπέρνει τον διχασμό με λάσπη και απειλές που απευθύνονται ακόμα και σε πολίτες. «Σου είπα φύγε από τη χώρα ερχόμαστε» γράφει ο κ. Πολάκης στο Διαδίκτυο. Από την πλευρά μας οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, στον δυτικό κόσμο με το μέρος της Ουκρανίας. Καταδικάζοντας την βάρβαρη ρωσική επίθεση το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε ένα τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας. Η πολιτική «ναι μεν αλλά» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία αμήχανη τοποθέτηση, αλλά μία συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο κ. Ερντογάν είπε πως θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του όμως έχει εμένα! Ομως έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος!

«Νιώθω φίλος με τον τουρκικό λαό όμως δεν παρασυρόμαστε σε διάλογο με το παράλογο. Λέω «ναι» σε κάθε συζήτηση με διεθνή νομιμότητα. Απαντάμε στην επιθετικότητα με νομιμότητα, με ασπίδα τις Ενοπλες Δυνάμεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όσα έκανε η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα:

  • Είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας με 600 εργαζόμενους
  • Η Κομισιόν αναθεώρησε την ανάπτυξη για το 2022 στο διπλάσιο της υπόλοιπης Ευρωζώνης
  • Το καλάθι του νοικοκυριού μείωσε τις τιμές σε 101 προϊόντα και τις κράτησε σταθερές σε πολλά
  • Στην Ενέργεια ξεκίνησαν από την ExxonMobil οι έρευνες για φυσικό αέριο
  • Αποφασίσαμε να πούμε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης
  • Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση στην Ευρώπη
  • Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι του Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή
  • Εκπρόσωποι αμερικανικών πανεπιστημίων θα ήρθαν στην Ελλάδα για να συνεργαστούν και Ελληνες φοιτητές θα σπουδάσουν στις ΗΠΑ χωρίς δίδακτρα
  • 17 σχολικά κτήρια κατασκευάζονται στην Κεντρική Μακεδονία
  • Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα γίνεται μέσα σε 60 ημέρες
  • Βάλαμε τίτλους τέλους στην ντροπή των εκκρεμών συντάξεων
  • Συνεχίζονται οι εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό
  • Γονιδιακές εξετάσεις για καρκίνο

«Η κυβέρνηση προχωρά μπροστά και στοχεύει ψηλά. Η παράταξή μας θέλει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που θέλουν η χώρα να πάει μπροστά. Για να γίνει η ΝΔ εκφραστής ενός μεγάλου ρεύματος πέρα από τα κομματικά. Η κυβέρνηση με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις συνθέτει την εικόνα μιας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει» είπε.

agrinionews.gr

Την αγωνία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών.

Όπως είπε, «οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Μεσολογγίου χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, τονίζοντας ότι αυτό οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και στο κλείσιμο, καθώς λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης αδυνατεί πλέον να καλύψει ακόμη και τις βασικές λειτουργικές του ανάγκες. Σύμφωνα και με τους εργαζόμενους το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα».

Ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι το σημερινό υπάρχον επίπεδο λειτουργίας του νοσοκομείου ήδη στηρίζεται στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς οι ίδιοι επιλέγουν να εργασθούν χωρίς άδειες και ρεπό, με απανωτές εφημερίες.

Με βάση τα παραπάνω, ζήτησε την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του νοσοκομείου, με την πλήρη στελέχωση της Χειρουργικής, Παθολογικής, Καρδιολογικής, Γυναικολογικής Κλινικής και του Αναισθησιολογικού, Μικροβιολογικού, Ακτινολογικού Τμήματος που αποτελούν ζωτικής σημασίας ειδικότητες για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, καθώς και την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στην απάντησή της η υφυπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, κατά την προσφιλή τακτική προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα, όπου και το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί με όλο το προσωπικό που έχει ανάγκη.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να κάνει σαφή την αντίληψη της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία, λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι για μια πόλη», ενώ είπε ακόμα ότι είναι «διαφορετικός ο τρόπος που στηρίζεται κάθε νοσοκομείο».

Στη δευτερολογία του ο Ν. Παπαναστάσης είπε ότι ενώ η κυβέρνηση λέει ότι όλα πάνε καλά, στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου νοσοκόμος διασωλήνωσε νέο 22 χρονών για να μην τον αφήσει να πεθάνει, γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται να ζει μόνο όποιος έχει να πληρώσει κι όποιος δεν έχει να πεθαίνει.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρεται αρχικά στην πορεία του κόμματος προς τις εκλογές «φράζοντας τον δρόμο για μια δεύτερη φορά στη συμφορά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησής του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατώτατος μισθός και θα αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συντάξεις.

«Το όργανο συγκαλείται την πιο κρίσιμη στιγμή προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023. Ακριβώς αυτή η συγκυρία δίνει σαφές περιεχόμενο και στα μηνύματά μας. Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε.

Να βαδίσουμε δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019, φράζοντας τον δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά και δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στην εθνική προκοπή.

Ποτέ άλλοτε η πατρίδα δεν αντιμετώπισε τόσο μεγάλες διαδοχικές κρίσεις, από τον Έβρο, μέχρι τον κορονοϊό, την Τουρκία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, η ελληνική κοινωνία όχι μόνο έμεινε όρθια αλλά μετέτρεψε τις κρίσεις σε ευκαιρίες.

Η ανάπτυξη αγγίζει το 6%. Η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα 12ετίας, οι εξαγωγές πέρασαν τα 40 δισ. Κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα. Το Μετρό της Αθήνας απλώνεται, της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται.

Πίσω από τα παραπάνω κρύβονται χειροπιαστά αποτελέσματα, περισσότερες δουλειές, πιο αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις. Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό. Να αυξήσουμε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τις συντάξεις. Να στηρίζουμε καταναλωτές επιδοτώντας λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Τρία είναι τα μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες και συνδέονται μεταξύ τους και με τη διεθνή πολεμική κρίση.

Πρώτον: Στα εθνικά θέματα με έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται πρακτικές από το Ρώσο εισβολέα.

Δεύτερο: Η εισαγόμενη ακρίβεια επιχειρείται να γίνουν μοχλοί αναταραχής. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση, αλλά μπαίνουν και άλλα κέντρα που επιχειρούν φθορά της κυβέρνησης. Θέλουν η δικαιολογημένη αγωνία, να γίνει αναταραχή. Διαμόρφωση αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ανησυχήσει πολλούς. Έχει στερήσει ισχύ από συμφέροντα. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες δεν μασάμε.

Τρίτο: Μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Που ανακαλύπτει παντού και πάντα Μητσοτάκη. Σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και απλούς πολίτες. Σου είπα “φύγε από τη χώρα ερχόμαστε” γράφει ο Πολάκης στο διαδίκτυο. Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί και απευθύνεται στον καθένα.

Η θέση μας είναι στο δυτικό κόσμο. Καταδικάζουμε τη βάρβαρη ρωσική επίθεση, το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας.

Η πολιτική ναι μεν, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμήχανη τοποθέτηση. Είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα, αλλά έχει εμένα απέναντί του. Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος.

Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι. Η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας.

Με μια έμμεση αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους αλλά δεν μασάμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία

newsit.gr 

 

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναλαμβάνει Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Δουδωνής διδάσκει από το 2018 Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως λέκτορας στο Κολλέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, η Αναστασία Χατζηδάκη αναλαμβάνει Γραμματέας Οργανωτικού.

Η κ. Χατζηδάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπηρέτησε στον ΟΠΕΚΑ ως Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχων και Διαχείρισης Πληρωμών και Μεταβολών της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων και του Τμήματος Χορήγησης Παροχών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων της Διεύθυνσης Παροχών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος, αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού θα είναι ο Νίκος Δασκαλάκης, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Δασκαλάκης είναι 27 ετών και υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΙ Αθήνας την περίοδο 2015-2017 και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Αθήνας την ίδια περίοδο.

iefimerida.gr

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εκτίμησε σήμερα πως ο τερματισμός της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία θα αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, μήνυμα το οποίο το δίχως άλλο έχει παραλήπτη τη Ρωσία, την παραμονή της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία.

«Ο τερματισμός του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία είναι ηθικό πρόσταγμα και απλούστατα το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην παγκόσμια οικονομία», είπε η κυρία Γέλεν απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησής της με τον Γάλλο ομόλογό της Μπρουνό Λεμέρ.

Επισήμως, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν βρίσκεται στην ατζέντα του κλαμπ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, οι ηγέτες των οποίων θα συνεδριάσουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη στο ινδονησιακό νησί Μπαλί.

Η Μόσχα κάλεσε την G20 να επικεντρωθεί σε οικονομικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα μάλλον, παρά σε πολιτικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας.

Όμως ο πόλεμος που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν εννέα μήνες ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες, ειδικά την απογείωση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.

Η οικοδέσποινα της συνόδου, η Ινδονησία, απηχώντας τη θέση πολλών κρατών του παγκόσμιου Νότου, καλεί να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αποφεύγοντας να καταδικάσει ρητώς τη Μόσχα.

Ο κ. Πούτιν, που αποφάσισε να μην πάει στη σύνοδο της G20 και θα αντιπροσωπευθεί από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, δέχεται πιέσεις για να παρατείνει τη συμφωνία που επιτρέπει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, η ισχύς της οποίας θα εκπνεύσει τη 19η Νοεμβρίου.

Ο κ. Λεμέρ, από την πλευρά του, επέμεινε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. «Πιστεύω ότι το κυριότερο πρόβλημα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι το πώς θα μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας και πώς θα μειώσουμε τον πληθωρισμό», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

zougla.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στην Ελλάδα!

«Αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα» δήλωσε ο Σοϊλού. Κατά τον Σουλαϊμάν Σοϊλού, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας»

tempo24.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτιά του Θανάση Παπαθανάση Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις Αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συνδυασμοί για την Αντιπροσωπεία στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έλαβαν:

Παπαθανάσης Θανάσης 44 ψήφοι
Πετρόπουλος Πέτρος 21 ψήφοι
Πανταζής Γιώργος 19 ψήφοι

Εξάλλου πρώτος εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης και στο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου όπου ο συνδυασμός του «Ενωμένοι Φαρμακοποιοί»έλαβε 8 έδρες από τις 9 του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά έλαβαν:

Παπαθανάσης Θανάσης 40,
Πανταζής Γιώργος 26,
Ασημακόπουλος Δημήτρης 6,
Ραπτάκης Μιχάλης 5,
Πανουκλιάς Σωτήρης 3,
Φώτος Χρήστος 3,
Μουρκούση Μαρία 1,
Μακρυγιώργου Μαρία 1

Μετά την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη μεγάλη αλλά μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να τους υπηρετώ και να τους εκπροσωπώ με μεγαλύτερη αφοσίωση και πάθος.
Ο φαρμακοποιός βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στους συμπολίτες μας και αποτελεί βασικό πυλώνα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα της πανδημίας οι φαρμακοποιοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την κοινωνία. Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τους συναδέλφους μας, να εκσυγχρονίζουμε το φαρμακείο και να παρέχουμε σημαντικές υπηρεσίες υγείας. Συνεχίζουμε με κοινωνικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους ασθενών και με όλους τους φορείς. Στόχος μας ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και ασφάλεια στον πολίτη».

 

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Τι απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ και στα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, διαμηνύει το Μαξίμου.

Με δύο παρεμβάσεις μέσα σε 10 ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάρει δημόσια θέση για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις παρακολουθήσεις και θα απαντήσει στην αντιπολίτευση, η οποία σηκώνει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Καμία ανάδειξη με το Predator»

Αρχής γενομένης από σήμερα (14.11.2022), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., αναμένεται να επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Στο αντίποδα θα αναδείξει τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που κατήγγειλε παρακολούθηση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με σημείο αιχμής τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, και μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευσης εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στην ελληνική επικράτεια.

Η «μάχη» της Βουλής

Μάλιστα αποφασίστηκε η νομοθετική πρωτοβουλία να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μόλις για μία εβδομάδα, ώστε να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

Έτσι, το επόμενο δεκαήμερο που θα τεθεί σε ψήφιση στην Ολομέλεια, ο Πρωθυπουργός θα λάβει το λόγο, επιχειρώντας να αποδομήσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων και να διαλύσει τις σκιές που δημιουργούνται και από την αντιπολίτευση αλλά και από μερίδα του Τύπου.

«Όλα στο φως»

Ο πρωθυπουργός και στις δύο παρεμβάσεις του – στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. αλλά και στη Βουλή – αναμένεται για άλλη μία φορά να ταυτίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκδότη του Documento, με το επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει γνώση όσων υποστηρίζει και δημοσιοποιεί ο δημοσιογράφος, ενώ υιοθετεί απολύτως τις «λίστες Βαξεβάνη» χωρίς να ζητά αποδείξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται παράλληλα να επαναλάβει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το Predator και τις παρακολουθήσεις, όπως επιχειρεί να αναδείξει η Κουμουνδούρου, και να σημειώσει ότι η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και απορρίπτει σταθερά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μαξίμου: «Σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης»

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση – απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στα δημοσίευμα του Κυριακάτικου Τύπου. Μιλά για αφηγήσεις χωρίς αποδείξεις, σημειώνει ότι βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά είναι η ίδια η κυβέρνηση, ενώ υποστηρίζει ότι εξυφαίνεται… σχέδιο φθοράς της.

«Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης».

«Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Οικονόμου.

Αναστάτωση στη Ν.Δ. από τα δημοσιεύματα…

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει αναστάτωση και στο εσωτερικό της Ν.Δ..

Είναι πολλά τα στελέχη που εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί το “σφυροκόπημα” από τον Τύπο, τότε θα καλλιεργηθεί ένα κλίμα που δύσκολα μπορεί το διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Πόσο μάλλον, αν προκύψει κάποια απόδειξη επί όσων αναφέρουν τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις μέσω της Ε.Υ.Π. ή και με το λογισμικό Predator.

Ευαγγελία Τσικρίκα - newsit.gr