Τρίτη, 4η Οκτωμβρίου 2022  9:46: πμ
rss button rss button fb button fb button
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 16:29

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει»: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία με το μικρό κορίτσι στην Εύβοια και το δημοσίευμα στη Bild

Η ευτυχής κατάληξη της οικογένειάς της.

Mετά τη φωτογραφία με την 81χρονη Παναγιώτα Νουμίδη που αφήνει πίσω της το σπίτι της στην Εύβοια όταν η φωτιά που πλήττει το νησί για 9η ημέρα πλησιάζει, το στιγμιότυπο με τη μικρή Βαλεντίνα έγινε επίσης viral.

Στη φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη φαίνεται το μικρό κοριτσάκι μέσα σε ένα αυτοκίνητο να κοιτάζει από το παράθυρο τη φωτιά να απειλεί το σπίτι, το χωριό και όλη της τη ζωή. Η φωτογραφία της, μαζί με εκείνη της κυρίας Παναγιώτας, έγιναν σύμβολα του πόνου και της απόγνωσης που προκάλεσαν οι φωτιές στους πληγέντες.

Το θλιμμένο πρόσωπο του μικρού κοριτσιού, που πέρα από την ταραχή της μεγάλης αναστάτωσης και αλλαγής που βιώνει, ζει και με τον φόβο για τη ζωή του πατέρα της, ο οποίος έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους, δεν αφήνει ασυγκίνητο όποιον το αντικρίζει.

Μια αχτίδα ελπίδας μέσα στη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε, μας έδωσε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ αφού όπως ενημερώνει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μικρό κορίτσι είναι καλά, βρέθηκε με τον πατέρα της και το σπίτι τους σώθηκε από τη φωτιά.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πώς να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!».

Το δημοσίευμα της Bild για την οικογένεια της Βαλεντίνας

Αναλυτική αναφορά στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και ιδίως στην ιστορία της μικρής Βαλεντίνας έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο τίτλος στο δημοσίευμα της εφημερίδας (σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο), το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες τόσο της καταστροφής όσο και της επανένωσης της οικογένειάς, αναφέρει «Η μικρή Βαλεντίνα νόμιζε πως ο μπαμπάς της έχει καεί».  Διάβασέ το εδώ.

Πηγή: marieclaire.gr