Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 11:46

Ένα ακόμη εκλογικό σενάριο πρόκειται να καεί…

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι οι σεναριογράφοι την… πάτησαν το 2007 με τον Κ. Καραμανλή, αφού δεν υποψιάζονταν καν ότι θα προσέφευγε σε πρόωρες κάλπες αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που η Ελλάδα καίγεται έρχεται και ένα σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, για να καεί και αυτό λίγο αργότερα… Οι σεναριογράφοι βέβαια ξεχνούν ότι ο Καραμανλής μπορεί να κέρδισε τις εκλογές του 2007, στην πράξη όμως αποδείχθηκε λίγο αργότερα πως ήταν ο χαμένος, αφού συρρικνώθηκε η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πράγματι το φθινόπωρο δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση από κοινωνικής απόψεως. Η εξέλιξη της πανδημίας, αφού το τείχος ανοσίας δεν θα έχει χτιστεί στο επιθυμητό ποσοστό, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία και η όποια δυσαρέσκεια υπάρχει για τη διαχείριση της κρίσης των πυρκαγιών – εφόσον αυτή αποτυπωθεί και δημοσκοπικά γιατί μέχρι τούδε καταγράφεται μόνο στις απ’ ευθείας συνδέσεις των καναλιών από τα μέτωπα της φωτιάς- είναι συνθήκες που θεωρητικά δυσκολεύουν την κυβέρνηση. Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν το αίτιο με το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης θα δικαιολογήσει τις πρόωρες εκλογές. Γιατί σε μεγάλο βαθμό και τα τρία είναι αίτια που έχουν προοπτική ήττας και κυβερνητικών ευθυνών.

Ένα μόνο προσφέρει το ευνοϊκότερο «γήπεδο» για τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: είναι η θετική ατζέντα της οικονομίας, η ανάπτυξη. Και επειδή στο τομέα αυτό η κυβέρνηση έχει σχέδιο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να πάει τώρα σε εκλογές.

Αντιθέτως έχει κάθε λόγο να το κάνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, όταν το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» δεν θα είναι ένα θεωρητικό κείμενο, άλλα όταν θα υπάρχουν κάποια λίγα ίσως αλλά χειροπιαστά παραδείγματα, με τα οποία ο Κ.Μητσοτάκης θα πείθει ότι τουλάχιστον έχει σχέδιο εφαρμόσιμο για την ανάπτυξη έναντι του Αλ. Τσίπρα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 643 φορές