Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 18:38

Χρησιμοποιούν τον COVID ως αφορμή για να φέρουν τεχνολογίες «Μεγάλου Αδερφού» στις κοινωνίες

Η πανδημία του COVID-19 έχει χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα στο σχέδιο της επέκτασης και την επιτάχυνσης της ανάπτυξης διαφόρων τεχνολογιών «ασφάλειας» χωρίς αφή, υποτίθεται για να μην μεταδίδεται ο ιος, με την αναγνώριση προσώπου να είναι μία από αυτές.

Σύμφωνα με το travelpulse.com και όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Corsight της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, Rob Watts, η συγκεκριμένη τεχνολογία συμμετέχει επί του παρόντος στην πρωτοβουλία Travel Pass της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία είναι ουσιαστικά αυτό που ορισμένοι θα αποκαλούσαν «διαβατήριο εμβολιασμού».

Σε ένα εισαγωγικό βίντεο, η IATA, περιγράφει την εφαρμογή Travel Pass ως

«ένα μέσο που σας επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση να επαληθεύσετε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις υγείας του COVID-19 για το ταξίδι σας»!  

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου μπαίνει στο παιχνίδι, σύμφωνα με το travelpulse.com, καθώς,

«Η λειτουργία ψηφιακής ταυτότητας της εφαρμογής θα ανοίξει, επίσης, το δρόμο για ένα μέλλον όπου τα ταξίδια θα είναι ακόμη πιο ανέπαφα και το IATA Travel Pass μπορεί να λειτουργήσει ως το ψηφιακό διαβατήριό σας».

Η χρήση του βιομετρικού σας, αναφέρει το travlepulse.com, δεν είναι τόσο διαφορετική από άλλες μορφές ταυτοποίησης. Αντιθέτως είναι πολύ πιο ασφαλής μέθοδος. Με τον ίδιο τρόπο που «κατέχετε» τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας, τον αριθμό του διαβατηρίου σας, τους αριθμούς της πιστωτικής σας κάρτας ή ακόμα και τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κατέχετε τα βιομετρικά σας δεδομένα», είπε ο Watts. «Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα».τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Corsight, μάλιστα, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η αγορά αναγνώρισης προσώπου θα εφαρμοστεί και θα γίνει αποδεκτή σε ευρύτερη κλίμακα στο μέλλον. «Θα υιοθετηθεί από ανθρώπους σαν εσάς γιατί είναι βολικό για εμάς να χρησιμοποιούμε την αναγνώριση προσώπου», είπε. Η αναγνώριση προσώπου μπαίνει ήδη στην καθημερινότητά μας, καθώς χρησιμοποιούμε τα πρόσωπά μας για να κάνουμε πράγματα όπως ξεκλείδωμα των τηλεφώνων μας ή πρόσβαση στις πληροφορίες mobile banking. «Είναι πολύ πιο προστατευτικό να έχετε το βιομετρικό αναγνωριστικό προσώπου που ανοίγει τον τραπεζικό σας λογαριασμό παρά ένα τετραψήφιο PIN», επιβεβαίωσε ο Watts, τονίζοντας πως είναι «απολύτως πολύ πιο ασφαλές».

Πώς λειτουργεί

Καθώς η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται για σκοπούς επιτήρησης, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σαρώνει τα βιομετρικά στοιχεία των ατόμων καθώς περνούν από λιμάνια ή αεροδρόμια, περνώντας τα μέσω μιας βάσης δεδομένων για να επισημάνουν οποιονδήποτε εμφανίζεται σε μια συγκεκριμένη λίστα παρακολούθησης – αγνοούμενους, διακινητές ανθρώπων, τρομοκράτες κ.λπ. Για τον μέσο άνθρωπο που δεν είναι γνωστός στο σύστημα,

«δεν βρίσκεται στη βάση δεδομένων», εξήγησε ο Watts. Συμπληρώνοντας ότι «Μόλις η εικόνα μου ή η εικόνα σας εμφανιστεί σε μια βάση δεδομένων επιτήρησης -τουλάχιστον για το λογισμικό Corsight- τα δεδομένα σας διαγράφονται μέσα σε 0,4 του δευτερολέπτου. Μπορώ να σας το εγγυηθώ». Και εμείς τον πιστέψαμε.

pronews.gr

Διαβάστηκε 627 φορές