Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 00:06

ΚΙΝΑΛ: Έξι οι «μονομάχοι» για την ηγεσία του – Πόσες υπογραφές κατέθεσαν Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

ΚΙΝΑΛ: Και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητες τους καθώς η προθεσμία έληξε στις 6 το απόγευμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 10 χιλιάδων μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης ενώ από τη πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης. Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ήδη από το πρωί της Πέμπτης, 21.10.2021, πως αποσύρει την δική του υποψηφιότητα -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει όταν «έσκασε» η είδηση πως στο «παιχνίδι» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ήταν πιθανό να μπει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το χρονικό και οι υπογραφές

Υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου υπογράφουν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ξεπερνώντας κατά πολύ τον απαιτούμενο αριθμό των 45. Ταυτόχρονα από χτες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών στην προσωπική σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου στο facebook οι υπογράφοντες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού πλησιάζουν τους 20.000.

Επίδειξη δύναμης από τον Ανδρουλάκη

20.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ 7.000 υπογραφές στήριξης κατέθεσε ο Παύλος Χρηστίδης για τη δική του υποψηφιότητα και αντίστοιχα ο Παύλος Γερουλάνος 6.245 υπογραφές στήριξης.

Πλέον στην κούρσα για τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 5 Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα συμμετέχουν έξι υποψήφιοι, οι τέσσερις προαναφερθέντες συν οι Αντρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης που είχαν καταθέσει εδώ και μέρες τις υπογραφές στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου χάριν της υποψηφιότητας Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε βρει και καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης της δικής του υποψηφιότητας.

Ανδρουλάκης: Να προχωρήσουμε κοιτάζοντας μπροστά

«Kατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τονίζει δε ο κ. Ανδρουλάκης ότι «το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης».

Και ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγει στη δήλωσή του: «Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη. Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!».

«Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων», συνεχίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Χρηστίδης: Restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη

Για «restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας»», έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης ενώ όπως επισημαίνουν συνεργάτες του «καμία όχληση δεν έχει γίνει από το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου στον Παύλο Χρηστίδη».

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη έχει ως εξής:

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

– για κοινωνική δικαιοσύνη

– για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

– για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

– για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

»Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

»Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Γερουλάνος: Να γίνει η παράταξη ξανά δύναμη ελπίδας

«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο», επισημαίνει από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση «φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας».

»Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Γερουλάνος.

»Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: elefhterostypos.gr