Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  6:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 18:51

Έγκλημα στα Τέμπη: Ως ύποπτοι για τη διαρροή ηχητικών καλούνται επτά πρόσωπα του ΟΣΕ

Για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου για τη διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών καλούνται ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρο επτά πρόσωπα από τον ΟΣΕ.

Ανάμεσα στους 7 υπόπτους βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν ανάμειξη στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού δίνοντας στη δημοσιότητα ηχητικά από τη μοιραία σύγκρουση.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για πλημμέλημα, ενώ κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας δεν εξετάστηκε το σκέλος του μοντάζ των συνομιλιών καθώς, όπως εξηγεί αρμόδια πηγή, η πράξη αυτή δεν δύναται να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης, αφού πρέπει να προκαλείται εξ αυτού κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια.

Κατά την ίδια πηγή, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προέκυψε κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια διότι ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης που χειρίζεται την έρευνα για το σιδηροδρομικό σύστημα είχε στην κατοχή του από την αρχή το σύνολο των ηχητικών καταγραφών χωρίς να είναι μονταρισμένα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παροχή εξηγήσεων δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες, αφού κατά τον νόμο, η δημοσιοποίηση πρέπει να προκαλεί βλάβη σε κάποιον άλλον, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προέκυψε από την έρευνα του εισαγγελέα Νίκου Καραχάλιου που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

pronews.gr