Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  6:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 19:47

Υπογραφή Σύμβασης για το Έργο Υδροδότησης Λευκάδας Αρτας Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα

Υπογραφή Σύμβασης για το Έργο Υδροδότησης Λευκάδας Αρτας Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα.

Υπεγράφη η σύμβαση για το μείζον έργο της υδροδότησης Λευκάδας Αρτας Πρέβεζας και περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα. 

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας στο εργοτάξιο του οδικού έργου σύνδεσης Αιτωλοακαρνανίας (Αμβρακία οδός-Ακτιο) με την Λευκάδα που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε:

«Σημαντικά έργα υποδομής υλοποιούνται στην περιοχή μας. Μετά την ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού υλοποιείται η οδική σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας (Αμβρακίας οδού- Ακτιο) με την Λευκάδα ενισχύοντας σημαντικά την ταχύτητα και ασφάλεια των μετακινήσεων και βέβαια την ανάπτυξη της περιοχής. 

Εξάλλου το έργο υδροδότησης Λευκάδας, Άρτας, Πρέβεζας και δυτικών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί έναν ακόμα πυλώνα υποδομής που θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή, αφού περιλαμβάνει και σημαντικό κομμάτι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Το συγκεκριμένο έργο δίνει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης για τα επόμενα 40 χρόνια, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2027 προϋπολογισμού 145 εκατ. ευρώ. Σήμερα γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας που δίνει νέα δυναμική στην τοπική οικονομία.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα καταδεικνύουν την στήριξη της Κυβέρνησης στην Αιτωλοακαρνανία και την ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζουμε με συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να επενδύουμε σε υποδομές και έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη».