Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 18:26

Τέλος η Κίμπερλι Τσιτλ από την ηγεσία της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ: Προσπάθησε να κατηγορήσει και την ομάδα του Ν.Τραμπ

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ εν μέσω του σάλου και της έντονης κριτικής που προκάλεσαν οι παραλείψεις ασφαλείας, οι οποίες σχετίζονται με την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρουν πηγές στο CNN αλλά θέλησε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και την ομάδα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Η Τσιτλ βρέθηκε ενώπιον διακομματικής καταδίκης των επιδόσεων της υπηρεσίας όταν εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ακρόαση όπου αρνήθηκε να απαντήσει λεπτομερώς και με σαφήνεια για το σχέδιο ασφαλείας στην επίμαχη προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ προκαλώντας αντιδράσεις. Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι αλλά και Δημοκρατικοί βουλευτές την κάλεσαν να παραιτηθεί.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για κάθε ολίσθημα ασφαλείας της υπηρεσίας» αποκαλώντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως «την πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες».

«Η βασική αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύει τους ηγέτες του έθνους μας. Στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Ωστόσο, αυτό το περιστατικό δεν μας καθορίζει. Παραμένουμε ένας οργανισμός που βασίζεται στην ακεραιότητα και στελεχώνεται από άτομα με εξαιρετική αφοσίωση και ταλέντο» είπε ακόμα.

Όμως, η Τσίτλ υποστήριξε πως η Μυστική Υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί», τόνισε.

pronews.gr