Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 18:27

Ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό διέλυσε το αρχηγείο της βρετανικής SAS σκοτώνοντας 18 στελέχη της και μεγάλο αριθμό Γάλλων στρατιωτών!

Oι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο cruise αρχηγείο των Βρετανών SAS στην Οδησσό της Ουκρανίας σκοτώνοντας 18 στελέχη τους και τραυματίζοντας άλλα 25!

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο συνταγματάρχης ε.α. του ισπανικού Βασιλικού Στρατού Πέντρο Μπάνος, στο ίδιο κτίριο σκοτώθηκαν ένας πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτών του τακτικού γαλλικού Στρατού!

Υπάρχουν αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται ότι η τοποθεσία του αρχηγείου δεν γνωστοποιήθηκε στους Ρώσους από δική τους συλλογή πληροφοριών αλλά από πηγές στην ουκρανική Στρατιωτική Διοίκηση!

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός συνταγματάρχης ε.α. είπε: «Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση στην Οδησσό κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 μέλη της βρετανικής ειδικής αεροπορικής υπηρεσίας και τραυματίστηκαν άλλα 25.

Μου είπαν ότι πέθαναν και Γάλλοι στρατιώτες.

Δεν μιλάμε για μισθοφόρους αλλά για Γάλλους υπηκόους,  στρατιώτες του τακτικού γαλλικού Στρατού.

Σκοτώθηκαν σε μεγάλους αριθμούς, μου είπαν ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν μεγαλύτερος από ό,τι στην Αλγερία!

Αυτά είναι τρομακτικά στοιχεία γιατί μιλάμε για χώρες του ΝΑΤΟ», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι πιθανότατα οι νεκροί ήταν μέρος των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι πάντα οι πρώτες που στέλνονται σε ζώνες μάχης.

«Εκτός της αναγνώρισης που πραγματοποιούν για να καθοδηγηθούν πύραυλοι και drones συχνά συμμετέχουν και σε πολεμικές επιχειρήσεις».

pronews.gr

Πολυμέσα