Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  1:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 18:03

Το καταλάβαμε, δεν υπάρχει απάντηση, στο γιατί δεν πήραν προτεραιότητα τα έργα δημοσίου συμφέροντος

Το χειρότερο σημείο στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη στη βουλή στην ερώτηση του Μίλτου Ζαμπάρα για τις ΑΠΕ στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου, ήταν όταν η συζήτηση πήγε στις ενεργειακές κοινότητες.

«Τις ενεργειακές κοινότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν τις θέλετε -των δήμων, της περιφέρειας- προτιμάτε τα μεγάλα φαραωνικά έργα προς όφελος συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων» είπε ο Μίλτος Ζαμπάρας απευθύνοντας μια σαφέστατη και ευθεία κατηγορία στην κυβέρνηση.

Και η απάντηση του Θ. Σκυλακάκη ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… «Υπάρχει μία τάση υπερβολής» είπε και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η πράσινη ενέργεια, θα είναι πράσινη εάν είναι του κ. Ζαμπάρα και δεν θα είναι πράσινη αν είναι κάποιοι άλλου. Ένα φωτοβολταϊκό είναι φωτοβολταϊκό και αν είναι πράσινο σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι πράσινο, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει» απάντησε ο Θ. Σκυλακάκης.

Μα δεν κατηγόρησε κανείς την κυβέρνηση για το εάν προωθείται το φωτοβολταϊκό του τάδε ή του δείνα ιδιώτη επενδυτή.

Η κατηγορία έχει να κάνει με το γιατί δεν έχει πάρει όρους σύνδεσης, για παράδειγμα, η Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο έχει φάκελο πληρότητας.

Γιατί δεν δόθηκε προτεραιότητα στα έργα δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η κατηγορία. Και δυστυχώς απάντηση δεν υπάρχει!

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 202 φορές