Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή της επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το μπάζωμα στο σημείο του εγκλήματος των Τεμπών.  

Θέτει δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει δημόσια «ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές» αλλά και «ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο».

Ακόμα, κάνει λόγο για τις ενέργειες του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος με δελτία τύπου τις ημέρες εκείνες είχε αναφερθεί σε επιχείρηση «αποκατάστασης του πεδίου».

Στην επιστολή της η Μ.Καρυστιανού υπενθυμίζει πως «η αυθαίρετη παρέμβαση στον τόπο πέριξ του δυστυχήματος, που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος, επιβεβαιώνεται και από την με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, με την οποία κρίθηκε η Προσφυγή κατά της Διάταξης περί θέσης στο αρχείο της μήνυσης που στρεφόταν, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου» ενώ τον καλεί να βοηθήσει το έργο της δικαιοσύνης, απαντώντας στα ερωτήματα και «θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης» αφού σε περίπτωση που «δεν το πράξετε, θα επιβεβαιώσετε για άλλη μία φορά πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα».

Η Μ.Καρυστιανού σχολιάζει και την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην υπόθεση των Τεμπών, για την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως μέχρι στιγμής «η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις» και την καλεί «να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να λάβει ουσιαστική θέση επί της υπόθεσης των Τεμπών».

Ολόκληρη την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Μαρίας Καρυστιανού του Παναγιώτη, μητέρας της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, θύματος του δυστυχήματος Τεμπών.

Κοινοποίηση:

Προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αθήνα, 23.5.2024

κ.Μητσοτάκη,

Σε όλο και περισσότερους πολίτες γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι, από τη στιγμή που συγκρούστηκαν η εμπορική και η επιβατική αμαξοστοιχία την 28.02.2023 στα Τέμπη, υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επόμενη αναπότρεπτη σύγκρουση. Και η πρώτη ήταν αναπότρεπτη λόγω των εν γνώσει υπαιτίων και με πλήρη ανάληψη όλων των ενδεχόμενων τεράστιων κινδύνων βλάβης των ύψιστων αγαθών της ζωής και της υγείας πράξεων και παραλείψεων των υπευθύνων, κυβερνητικών και μη.

Επειδή λοιπόν μόνο ο δημόσιος λόγος εισφέρει ουσιαστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας καλώ να απαντήσετε σε δύο ερωτήματα, που στην πραγματικότητα απασχολούν αν όχι την ολότητα, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για το Κράτος, στο οποίο έχουν εμπιστευτεί τους ίδιους και τους αγαπημένους τους. Σας τα θέτω λοιπόν εγώ, διότι αυτό υπαγορεύει η συνείδηση μου, αλλά και η μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού μου.

1ον) Ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος;

Δια του Υφυπουργού σας κ. Τριαντόπουλου αλλοιώσατε πλήρως το πεδίο του εγκλήματος, επικαλούμενος το δήθεν δικαίωμα σας να το «αποκαταστήσετε», ενώ σε αυτό δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 57 άνθρωποι.

Ότι το πράξατε είναι ομολογημένο από την ίδια την κυβέρνηση σας. Ειδικότερα, ομολογείται τόσο σε δύο τουλάχιστον δελτία Τύπου της Κυβέρνησης που εκδόθηκαν αμέσως μετά το έγκλημα, όσο και σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου στον Τύπο (ΣΚΑΙ, TRT, ραδιοφωνικός σταθμός ΒΕΡΑ), καθώς ο ίδιος αναφέρθηκε τότε ρητά σε επιχείρηση «αποκατάστασης του πεδίου» που εσείς του αναθέσατε και παρέμεινε επί πενθήμερο «στο σημείο» προκειμένου να την εκτελέσει, μαζί με πλήθος άλλων στελεχών της Κυβέρνησης σας.

Με αυτήν την ενέργεια σας επιδιώξατε την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και πετύχατε την απώλεια κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ουσιαστικά, επεμβήκατε και επιχειρήσατε ΠΡΟΤΟΥ οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές απομονώσουν και διατηρήσουν τον τόπο αναλλοίωτο, ώστε να εξιχνιάσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων υποβάλλω προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημα την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών κατά καθήκον από την κ. Εισαγγελέα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, επίσης, ότι αυτό που εσείς και οι λοιποί συνεργοί σας αναφέρουν ως δήθεν «αποκατάσταση του πεδίου», για κάθε νοήμονα πολίτη αποτελεί άνευ προηγουμένου κατάχρηση της εξουσίας που σας ανατέθηκε, κατάχρηση που βέβαια δεν είναι τυχαία, αλλά έχει κίνητρα και σκοπούς που πρέπει από μέρους σας να γνωστοποιηθούν και άμεσα να ερευνηθούν.

Με αυτήν την ενέργεια σας εν γνώσει σας επιδιώξατε και επιτύχατε την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και την εξαφάνιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ουσιαστικά, επεμβήκατε και επιχειρήσατε ΠΡΟΤΟΥ οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές επιληφθούν, απομονώσουν και διατηρήσουν τον τόπο αναλλοίωτο, ώστε να εξιχνιάσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να διαγνώσουν τα αίτια αυτού.

Η αυθαίρετη παρέμβαση στον τόπο πέριξ του δυστυχήματος, που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος, επιβεβαιώνεται και από την με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, με την οποία κρίθηκε η Προσφυγή κατά της Διάταξης περί θέσης στο αρχείο της μήνυσης που στρεφόταν, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου.

Με την ως άνω με αρ. 43/2024 Διάταξη, η Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας ανέθεσε αυτοπροσώπως σε Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών να διευκρινιστεί εντός 20 ημερών ποια συγκεκριμένα πρόσωπα παρευρίσκονταν τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια στο τόπο του δυστυχήματος, και ποιος ή ποια πρόσωπα έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ιδιόκτητο οικόπεδο χωρίς να τεθεί το υλικό αυτό στη διάθεση των δικαστικών αρχών…».

Αυτή ακριβώς η εκπεφρασμένη πλέον θέση της Δικαιοσύνης, κ. Μητσοτάκη, που τίθεται διά της με αρ. 43/2024 Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, σε εσάς απευθύνεται, που είστε ο Αρχηγός της Κυβέρνησης και του Επιτελικού Κράτους και δώσατε απευθείας εντολή στον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο.

Το πρώτο ερώτημα μου οδηγεί εύλογα και αναπόδραστα στο δεύτερο ερώτημα, που σας θέτω ευθύς αμέσως:

2ον) Ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο, με το πρόσχημα της δήθεν «αποκατάστασης» και ποιων υπαιτίων προσώπων τη διαφυγή από τη δικαστική έρευνα υποθάλψατε, με τις εντολές που δώσατε στον Υφυπουργό σας και σε όσους άλλους εν γνώσει τους συμμετείχαν σε αυτήν την «οργάνωση», παρέβησαν τα καθήκοντα τους και υπέθαλψαν τους υπαιτίους;

Η απάντηση σας στο ερώτημα αυτό δεν υπαγορεύεται απλώς από την αυτονόητη ανάγκη μιας μητέρας να μάθει τί ακριβώς και γιατί έκαψε ζωντανό το παιδί της, όπως και ποιοι ευθύνονται για αυτό, αλλά αποτελεί πλέον απαίτηση όλων των Ελλήνων Πολιτών.

Το έχετε ομολογήσει πρόσφατα και εσείς ο ίδιος σε συνέντευξη σας «Κανείς δεν θα πιστέψει ή λίγοι θα πιστέψουν αυτό το οποίο θα πω εγώ. Θα πιστέψουν, όμως, τη Δικαιοσύνη…».

Επειδή πράγματι τελικά όλοι θα θέλαμε να εμπιστευτούμε την Δικαιοσύνη, σας καλώ δημόσια να βοηθήσετε το έργο της, απαντώντας στα δύο παραπάνω ερωτήματα και θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Εάν δεν το πράξετε, θα επιβεβαιώσετε για άλλη μία φορά πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα, όπως πρόσφατα έπραξε και ο κ. Αγοραστός κάνοντας χρήση του δικαιώματος σιωπής ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής «Για την Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και όλων των Πτυχών του».

Και βέβαια, καθένας δικαιούται να μην αυτοενοχοποιείται δημόσια, δεν δικαιούται όμως να παραμένει Πρωθυπουργός, καταχρώμενος τελικά τη θέση εξουσίας του και μη ανταποκρινόμενος σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις που υπαγορεύει αυτή.

Εάν δεν απαντήσετε, οφείλετε να υποβάλετε την παραίτηση σας και να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Σας καλώ λοιπόν να ανταποκριθείτε άμεσα στα ανωτέρω αιτήματα μου και να πράξετε έστω και τελευταία στιγμή όπως υπαγορεύουν οι αρχές του Κράτους Δικαίου, που έχουν ανεπανόρθωτα πληγεί στη χώρα μας, όπως και τα αρμόδια όργανα της Ευρώπης έχουν πολλάκις κρίνει.

Παρακαλείται τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να λάβει ουσιαστική θέση επί της υπόθεσης των Τεμπών. Διότι μέχρι στιγμής, η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις, όπως «από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Η Δικαιοσύνη πράγματι οφείλει να κάνει το χρέος της και κάθε υπαίτιος να τεθεί στην κρίση της. Ακόμη και όσοι προστατεύονται από υπουργική και βουλευτική ασυλία. Πέραν δε της για πολλούς λόγους επιβεβλημένης άρσης αυτής της ασυλίας τους, οι ίδιοι πρέπει να την απεκδυθούν αυτοβούλως.

Αν ψάξουν μέσα τους, πέρα από μια μάνα και τους Έλληνες πολίτες που είναι μαζί μας με πάνω από 1.500.000 υπογραφές, τους το ζητάει και η ίδια η ψυχή τους.

Μαρία Καρυστιανού»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κίνα ανακοίνωσε πριν λίγο βαριές κυρώσεις σε 12 αμερικανικές εταιρείες κατασκευής αμυντικού υλικού και 10 στελέχη τους, ως απάντηση στις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν και τις κυρώσεις κατά κινεζικών εταιρειών που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, βοηθούν τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Lockheed Martin, General Dynamics, Iron Mountain Solutions και Applied Technologies Group.

Τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εταιρειών στην Κίνα θα «παγώσουν», ενώ τα στελέχη τους δεν θα μπορούν να μπουν στις χώρες της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αγνοούν τη «δίκαιη και αντικειμενική στάση» της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιβάλλουν κυρώσεις «χωρίς διακρίσεις» σε κινεζικές οντότητες.

Παράλληλα, καταδίκασε τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις και υπονόμευση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή αποτελεί σαφή αντίδραση στην πολιτική των ΗΠΑ και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα βλέπει τις πρόσφατες πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν ως «κατάφωρη παραβίαση» της αρχής της «Μίας Κίνας».

Οι πωλήσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα στρατιωτικό πακέτο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλαμβάνει εξοπλισμό, εκπαίδευση και συντήρηση για τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου της Ταϊβάν​​.

Η Ταϊβάν, κατά την Κίνα είναι «αποσχισθείσα επαρχία».

Επιπλέον, οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν σε μια κρίσιμη περίοδο, πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ταϊβάν τον Ιανουάριο του 2024, τις οποίες οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν περιγράψει ως μια επιλογή μεταξύ «πολέμου και ειρήνης».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

H Μόσχα θα απαντήσει με πλήγματα σε βρετανικούς στόχους σε όλο τον πλανήτη, αν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πληγεί ρωσικό έδαφος, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα βάζοντας έτσι τέλος στην παροχή ή πιο σίγουρα στην χρήση πυραύλων Storm Shadow.

Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους πως σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσαν να πληγούν βρετανικοί στόχοι «στο έδαφος της Ουκρανίας και πέραν των συνόρων της».

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η ρωσική πλευρά δεν διευκρίνισε τι αποτελεί ρωσικό έδαφος καθώς ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αποτελούν τμήματα της ρωσικής ομοσπονδίας ενώ ήδη η Κριμαία έχει 10 χρόνια από το 2014 όταν και ενσωματώθηκε στο ρωσικό κράτος.

Πρώτος στόχος βέβαια είναι η Κριμαία όπου έχει πληγεί επανειλημμένα με βρετανικούς Storm Shadow και αυτό σημαίνει σήμερα ότι η Ρωσία θεμελιώνει νομικό υπόβαθρο για πλήγματα κατά βρετανικών στόχων/βάσεων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε έτσι μια προειδοποίηση την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα η Μόσχα αφού ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχονται από το Λονδίνο για να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία και ήδη αρκετοί μιλούν ότι αυτές οι βρετανικές κινήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο ξέσπασμα ενός Γ’ΠΠ.

“Ο Πούτιν θα μπορούσε να σφυροκοπήσει τη Βρετανία με δεκάδες παρόμοιους πυραύλους που χρησιμοποιεί ήδη για να ισοπεδώσει την Ουκρανία,και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να τους αναχαιτίσει”, ανέφερε Βρετανός απόστρατος στρατηγός σε συνέχεια των ρωσικών δηλώσεων.

Ακόμη και ένας αρκετά ηλικιωμένος ρωσικός πύραυλος Κρουζ, θα αναφέρω τον Kh-101 που εκτοξεύθηκε από ένα αεροσκάφος πάνω από τη δυτική Ρωσία, φτάνει στο Λονδίνο 90 λεπτά με εκρηκτική κεφαλή 500 κιλών και ακρίβεια δύο μέτρων. Προσέξτε λοιπόν την πόρτα σας στην Ντάουνινγκ Στριτ», ανέφερε δεικτικά ο Βρετανός απόστρατος Αξιωματικός.

Ερωτηθείσα σήμερα σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ουκρανία και η Μολδαβία, δήλωσε πως αυτό θα ισοδυναμούσε με περαιτέρω επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε ακόμα ότι η Μόσχα δεν οικοδομεί στρατιωτικές συμμαχίες ή συνασπισμούς με άλλα κράτη, της Κίνας περιλαμβανομένης.

Η εκπρόσωπος απάντησε με τη δήλωση αυτή σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο η Μόσχα και το Πεκίνο να σφραγίσουν μια συμμαχία, η οποία να υπερβαίνει τη «χωρίς όρια» σύμπραξη που ανακοίνωσαν το 2022.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την περασμένη νύχτα, Ρώσοι συνοριοφύλακες αφαίρεσαν τους ναυτιλιακούς σημαντήρες που οριοθετούν ποτάμια σύνορα με τα εσθονικά ύδατα του ποταμού Νάρβα, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως «πόλεμο νεύρων» της Μόσχας στο βαλτικό κρατίδιο.

Αλλά και ως μία προειδοποίηση ότι η Εσθονία «είναι υπόθεση 24 ωρών» για την Ρωσία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ πιέσει την Μόσχα να δράσει στα βαλτικά κρατίδια.

Μία ρωσική Ταξιαρχία της Ομάδας Στρατιών «Βορράς», έχει κινηθεί στην περιοχή από την περασμένη εβδομάδα.

Οι σημαντήρες αυτοί χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση και την ασφάλεια των πλοίων που διαπλέουν την περιοχή.

Η εσθονική πλευρά έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη Μόσχα σχετικά με την αφαίρεση των σημαντήρων, καθώς η ενέργεια αυτή θεωρείται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Οι εσθονικές αρχές έχουν προχωρήσει σε διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία, ζητώντας την αποκατάσταση των σημαντήρων και την παροχή εξηγήσεων για το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με την Εσθονία να καταγγέλλει την ενέργεια ως προκλητική και επιθετική.

Ο ποταμός Νάρβα αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Εσθονίας και της Ρωσίας και έχει στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες, και τέτοια περιστατικά εντείνουν περαιτέρω τις εντάσεις.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Β. Πατρινού: “Μπροστά στην κάλπη μία είναι η επιλογή, το Κόκκινο του ΚΚΕ”

Συνέχεια στην καθημερινή μάχη που δίνει, να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να ενισχυθεί πολύ περισσότερο και μέσα από τις κάλπες των ευρωεκλογών, δόθηκε από την ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας το βράδυ της Τετάρτης και από τη μαζική συγκέντρωση στο Παναιτώλιο, με ομιλία της Βάνας Πατρινόυ, υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού βρέθηκε λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας, με την ομιλήτρια να απευθύνει μαζικό κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ. Στάθηκε στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, απέναντι στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, την υλοποίησή τους και από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και από όλα τα αστικά κόμματα που αποδέχονται την ΕΕ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέα Αριστεράς, του Βελόπουλου κ.α., που “λανσάρουν” την αυταπάτη ότι αυτή μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, μπορεί να ασκήσει τέτοια διαχείριση.

“Μόνο το ΚΚΕ είναι σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών και μέσα και έξω από την Ευρωβουλή”, υποστήριξε, αναφερόμενη αναλυτικά στις συνέπειες για το λαό απ’ την συνολική πολιτική που ασκείται, καλώντας τον να κάνει κριτήριο ψήφου υπέρ του κόμματος, τη διαχρονική αντεργατική – αντιλαϊκή κατάσταση που βιώνει, αλλά και να δυναμώσει τη δική του φωνή και για μετά τις 10 Ιούνη, αφού το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι και πιο δυνατό θα καταθέσει αυτή του τη δύναμη υπέρ των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.

“Μπροστά στην κάλπη λοιπόν μία είναι η επιλογή και αυτή είναι Κόκκινη. Ενάντια στην λογική του “όλα πουλιούνται και αγοράζονται”. Γιατί στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” η ζωή πάντα κερδίζει!”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, και κατέληξε:

“Ψήφος στο ΚΚΕ για ακόμα δυνατότερη λαϊκή φωνή και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα.

Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ παραμένει στο ΚΚΕ, παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Γιατί στις 10 Ιούνη τα προβλήματα θα εξακολουθούν να είναι εδώ, επιτακτικά και αμείλικτα. Και είναι απόλυτο ότι μόνο το ΚΚΕ θα είναι εδώ να τα αναδεικνύει και να τα αντιπαλεύει.

ΚΚΕ δυνατό για να μεγαλώσει η διεκδικητική φωνή του λαού, η φωνή της ελπίδας και της αισιοδοξίας και μέσα στην Ελλάδα και μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Ας δώσουμε τη μάχη τις λίγες μέρες που έμειναν για να φτάσει η φωνή και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού.

Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών”.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (25.5.24) αναμένεται να φθάσει στο Αγρίνιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο επισκέψεων του εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα βρεθεί σε γνωστό καφέ,  στην πλατεία Δημοκρατίας, και θα μιλήσει σε φίλους και στελέχη του κόμματος.

Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης τόσο τον περασμένο Απρίλιο όσο και το 2019 κατά την επίσκεψή του στην μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοκαρνανίας. 

Επόμενος σταθμός του θα είναι τα Γιάννενα. 

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας την πολιτικής της δραστηριότητα εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας έχει προγραμματίσει για την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2024 επίσκεψη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μας ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ.

Ο κ. Χαρίτσης το πρωϊ της Τρίτης θα συναντηθεί στο Μεσολόγγι με τον δήμαρχο της πόλης και στη συνέχεια στο Αγρίνιο θα συναντηθεί με τις Διοικήσεις στις έδρες του, με θεσμικούς και άλλους φορείς της πόλης του Αγρινίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ΤΡΙΤΗ)συνοδευόμενος από μέλη και στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσει περιοδεία  στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου.

Η επίσκεψη του ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ στο Αγρίνιο, θα κλείσει με ομιλία του στις 20:30 , στο εκλογικό περίπτερο της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που βρίσκεται στην πλατεία Παναγοπούλου (έναντι δημαρχείου).

Σημειώνουμε ότι οι περιοδείες της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ είναι καθημερινές και χτες ΔΕΥΤΕΡΑ τα στελέχη της  Νομαρχιακής Οργάνωσης βρέθηκαν στην Παραβόλα, την Παντάνασα και το Θέρμο.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ενας 62χρονος λογιστής με θέση στο Επιμελητήριο Ευβοίας, ως υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων, ο οποίος γνώριζε τις φορολογικές εκκρεμότητες ιδιωτών και επιχειρηματιών, φαίνεται να ήταν ένας από τους βασικούς κρίκους της «υποομάδας», που μιλούσε απευθείας με την «αρχηγό» της εγκληματικής οργάνωσης διαφθοράς, την 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μία άλλη βασική συνεργός του κυκλώματος ήταν η 67χρονη «Λίνα», υπάλληλος της ίδιας ΔΟΥ, υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, όπως και μία 56χρονη διεκπεραιώτρια φορολογικών υποθέσεων. Η διεκπεραιώτρια είχε συμφωνήσει με την «αρχηγό» να πετάξουν από το κύκλωμα τη «Λίνα», λόγω… σύνταξης, επειδή ήταν «απρόσεκτη» και εκβίαζε και μεμονωμένα.

«Διευκολύνσεις»

Τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν εκβιαστικά από ιδιώτες και επιχειρηματίες, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε είδους… φορολογική διευκόλυνση. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο σπίτι της διευθύντριας βρήκαν 80.000 ευρώ, όπως και σημειωματάριο με αναγραφές από το… 2020, το οποίο περιείχε ονόματα μελών του κυκλώματος, πολιτών και δίπλα χρηματικά ποσά, το ύψος των οποίων είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Το τελευταίο τρίμηνο από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των εμπλεκομένων, διαπιστώθηκε η προσέγγιση τουλάχιστον 17 ιδιωτών και επιχειρηματιών της Χαλκίδας, και η απόσπαση 95.600 ευρώ.

Η καταγγελία

Τέλη Νοεμβρίου του 2023, άγνωστος επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας. Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων με το όνομα «Λίνα», σε συνεργασία με την 50χρονη προϊσταμένη της, απαιτούν και λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει. Ο άγνωστος ανέφερε ότι και ο ίδιος παρέδωσε 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστεί από τον εκβιασμό τους. Οι συνεννοήσεις έγιναν στο γραφείο της «Λίνας».

Η 50χρονη διευθύντρια μαζί με τους άλλους υπαλλήλους του κυκλώματος διαφθοράς εξασφάλιζαν τις κατάλληλες υπηρεσιακές θέσεις για μεγιστοποίηση των παράνομων κερδών τους.

Για να εντοπίζουν τις καλύτερες υποθέσεις με φορολογικές εκκρεμότητες που θα μεγάλωναν τις απαιτήσεις «διεκπεραίωσης», η διευθύντρια της ΔΟΥ επικοινωνούσε τακτικά με την 56χρονη διεκπεραιώτρια, που της έδινε μεγάλο όγκο πληροφοριών για εταιρίες-υποψήφιους στόχους. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δράση της υποομάδας, που αποτελείτο από τη διευθύντρια, τη διεκπεραιώτρια και τον 62χρονο λογιστή με υψηλή θέση στο Επιμελητήριο Ευβοίας.

Η 50χρονη διευθύντρια είχε και επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση-«φάντασμα» (ghost phone) υπό στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού, προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις διωκτικές Αρχές. Η ίδια ήταν αρμόδια για την τοποθέτηση των «σωστών» υπαλλήλων στις καίριες θέσεις της ΔΟΥ Χαλκίδας και την ίδρυση «στεγανών» για την προστασία του κυκλώματος.

Η 56χρονη διεκπεραιώτρια και ο 62χρονος λογιστής του Επιμελητηρίου Ευβοίας, φέρεται να έβρισκαν ιδιώτες και επιχειρηματίες που είχαν διάφορες φορολογικές εκκρεμότητες και τους παρέπεμπαν στη διευθύντρια και τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ιδιώτες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εργοστασίων κ.ά. που είχαν επιστροφή φόρου, τα μέλη του κυκλώματος τους έλεγαν πως δεν θα τις πάρουν αν δεν έδιναν το χρηματικό αντίτιμο που επιθυμούσαν. Αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά ποσά ζητούσαν από πολίτες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις προστίμων, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος, είτε μείωναν είτε δεν επέβαλλαν. Ενας τρίτος τρόπος ήταν η ανυπαρξία ελέγχων, με το κύκλωμα να προσεγγίζει επιχειρηματίες και να ζητά χρήματα προκειμένου να μη διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους.

Στα… πράσα

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν προσεγγίσει επιχειρηματία ζητώντας εκβιαστικά χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν φορολογικό έλεγχο. Την περασμένη Παρασκευή, ο επιχειρηματίας κατέβαλε 10.000 ευρώ, και θα έδινε άλλες 10.000 ευρώ τη Δευτέρα, όπως του είχαν υποδείξει η 50χρονη διευθύντρια και η «Λίνα». Τις επικοινωνίες τους άκουγαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία διαπίστωσαν πως ο επιχειρηματίας ζητούσε μια «παράταση» έως την περασμένη Τρίτη. Οι αστυνομικοί είδαν τον επιχειρηματία να μπαίνει στη ΔΟΥ, και λίγο αργότερα να βγαίνει από αυτή. Μπήκαν στη ΔΟΥ, κατευθύνθηκαν στο γραφείο της διευθύντριας, την οποία εντόπισαν με το φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ στα χέρια, ενώ συνέλαβαν και τα υπόλοιπα έξι μέλη του κυκλώματος διαφθοράς.

Τι ισχυρίστηκε η διευθύντρια

«Με έπεισαν με… έξτρα εισόδημα»

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την προσαγωγή της 50χρονης διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, ανέφερε προφορικά στους αστυνομικούς ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση της ως προϊσταμένη τον Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρίες. Οταν έγινε προϊσταμένη, όπως υποστήριξε, την προσέγγισαν η «Λίνα» και η 56χρονη διεκπεραιώτρια ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες. Ετσι την έπεισαν, όπως είπε, να συμμετάσχει στις παράνομες ενέργειες.

Στην ίδια δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι ένας 61χρονος υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, τέσσερις ακόμη λογιστές και ένας ιδιώτης.

eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την Τετάρτη 22/5/2024 ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το Μεσολόγγι στο πλαίσιο περιοδείας του για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο κ.Παππάς συναντήθηκε με το Συντονιστικό της Ο.Μ. Μεσολογγίου και με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συζητώντας επίκαιρα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και κατ επέκταση όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα υπήρξε μεγάλη προσέλευση νέων οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του για την πορεία του στον αθλητισμό.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του Νομού μας κ.Μίλτος Ζαμπάρας.

Το Συντονιστικό της Ο.Μ. Μεσολογγίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ