Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:34: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 25 Μαϊος 2024

Κάλεσμα συσπείρωσης απηύθυνε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πάμε να πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές»!

Το Αγρίνιο, η Αιτωλοακαρνανία και η Δυτική Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.


Ααφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και ζήτησε να προσέλθει μαζικά το εκλογικό σώμα στις κάλπες

Ολόκληρη η  ομιλία του πρωθυπουργού:

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον κόσμο να έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο ο πρωθυπουργός βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου όπου διεξάγεται το τουρνουά μπάσκετ «LOUX GNC 3on3». 

Οι διοργανωτές του είχαν ετοιμάσει μια ευχάριστη έκπληξη καθώς του δώρισαν μία αθλητική φανέλα με το όνομά του.

Βεβαίως, είχε την ευκαιρία να ρίξει και τις βολές του!

Δείτε εικόνες:

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Αγρινίου λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (25.5.24).

Τον πρωθυπουργό που συνοδευόταν από τον Νεκτάριο Φαρμάκη που είχε συναντήσει νωρίτερα, περίμενε στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη  ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και φίλοι του κόμματος.

Δείτε εικόνες:

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον πρωθυπουργό ο οποίος στις 12 και 30 περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου (25.5.24) έφθασε στο Αγρίνιο.

Ο περιφερειάρχης περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο.

Εκτός από τους αυτοδιοικητικούς το «παρών» στην υτποδοχή έδωσαν κυβερνητικοί βουλευτές.

Δείτε εικόνες: 


sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

M-Λ KKE - Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Έξω η Ελλάδα από ΕΕ - ΝΑΤΟ
Με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά

Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί κεντρική επιλογή και ταυτόχρονα το μεγάλο παραμύθι της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και των πολιτικών της κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ . Η ΕΕ, πολύ μακριά από τις κάλπικες υποσχέσεις για «ειρήνη, δημοκρατία και ευημερία», έχει αναδειχθεί σε φορέα πολέμου, ρατσιστικών και ακροδεξιών ιδεών, ενώ σε ολόκληρη την επικράτειά της η φτώχεια και η ανεργία φουντώνουν, τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται, το κράτος πρόνοιας διαλύεται, τα πολιτικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες καρατομούνται, ο
αυταρχισμός, η αστυνομική βία και η καταστολή των λαϊκών και εργατικών αγώνων είναι στην ημερήσια διάταξη.

ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Μετά από 43 χρόνια μιας καταστροφικής πορείας, η πραγματικότητα έκανε σκόνη την προπαγάνδα τους.
Μας έλεγαν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα θα εξισωθούν με αυτούςτης Γερμανίας και ότι το «σκληρό» ευρώ θα θωρακίσει την οικονομία από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Σήμερα , οι μισθοί στη χώρα μας είναι οι κατώτεροι στην Ευρώπη και μια σαρωτική ακρίβεια στερεί από τη λαϊκή οικογένεια βασικά είδη διατροφής . Την ίδια στιγμή, με δεκάδες αντεργατικούς νόμους, καταργούν το δωρο , ελαστικοποιούν και εντατικοποιούν την εργασία, χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες .

Μας έλεγαν ότι η Ελλάδα, με την ένταξη στην ΕΕ, θα αποκτήσει μια ισχυρή οικονομία και ότι θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές για τα ελληνικά προϊόντα. Σήμερα , ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει διαλυθεί. Η Ελλάδα έχει χάσει τον άλλοτε ισχυρό πρωτογενή και δευτερογενή της τομέα και έχει μετατραπεί σε χώρα υπηρεσιών. Τα πάντα εισάγονται και ο ελληνικός λαός έχει γίνει έρμαιο και υποχείριο των τουριστικών πρακτόρων, των ευρωπαϊκών διατροφικών μονοπωλίων και των αρπαχτικών της ενέργειας .

Μας έλεγαν ότι το «κοινωνικό κράτος», οι υποδομές και οι παροχές θα γίνονταν ίδιες με αυτές του «πλούσιου Βορρά» . Σήμερα , ο ελληνικός λαός είναι αντιμέτωπος με την κατεδάφιση του ΕΣΥ και την ολέθρια ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας , της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης . Στα πλαίσια πάντα των ίδιων ευρωπαϊκών οδηγιών και απαιτήσεων και ιδιαίτερα μετά τα μνημόνια, προχωρά και η ιδιωτικοποίηση κάθε άλλου κοινωνικού αγαθού, οργανισμού και υποδομής κοινής ωφέλειας. Από τη ΔΕΗ , τον ΟΤΕ, βιομηχανικές υποδομές, μέχρι τους δρόμους, τα τρένα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, όλος ο πλούτος του ελληνικού λαού παραδίδεται στα ξένα και ντόπια αρπαχτικά. Όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση και «ευημερία», αλλά έχει επιβληθεί η ληστεία των νέων πολύχρωμων τιμολογίων της ΔΕΗ, η ασυδοσία των «επενδυτών» όπως καταγράφεται στις τραγωδίες της Αττικής Οδού και του εγκλήματος των Τεμπών, η απαξίωση και διάλυση κάθε υποδομής πραγματικής πολιτικής προστασίας όπως αποτυπώνεται στις πλημμύρες της Θεσσαλίας και τις καταστροφικές πυρκαγιές .

Μας έλεγαν ότιτα ελληνικά σύνορα θα γίνουν ευρωπαϊκά και ότι η ΕΕ εγγυάταιτην ασφάλεια, την ειρήνη και την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα κυριαρχικά δικαιώματα βρίσκονται υπό διαρκή αμφισβήτηση , ενώ η Κύπρος οδηγείται σε καθαρή διχοτόμηση με τη σφραγίδα και της ΕΕ. Τα μόνα σύνορα που είναι απροσπέλαστα είναι τα τείχη που υψώνονται απέναντι στους μετανάστες, τα θύματα της ιμπεριαλιστικής βίας.

Κάθε μέρα που περνάει οι ολέθριες συνέπειες της πολιτικής της εξάρτησης και της υποτέλειας είναι όλο και πιο ορατές. Οι πολιτικές που υπηρετούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα δεξιά και «αριστερά» συμπληρώματά τους, εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολέμους, τη μετατρέπουν σε μια βάση και στρατιωτικό προγεφύρωμα του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των επιθετικών σχεδιασμών τους στην Ουκρανία και στο γενοκτονικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη .

Το Μ-Λ ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα, όλες αυτές τις δεκαετίες, καλεί σε αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο . Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες των καπιταλιστικών χωρών της Ευρώπης, βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα. Αυτός ο κόσμος αντιπροσωπεύει το μέλλον και την ελπίδα της ανθρωπότητας. Οι μεγάλοι λαϊκοί , εργατικοί και αγροτικοί αγώνες, τα μεγάλα κινήματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο είναι το μόνο φωτεινό σημείο, η μόνη ελπίδα, ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να σταματήσει την ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ξημερώσει ένας νέος, πιο δίκαιος κόσμος.

Και το Μ-Λ ΚΚΕ τους χαιρετίζει .

Έξω η Ελλάδα από ΕΕ - ΝΑΤΟ

Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εμπλοκής στον πόλεμο

Στις 9 Ιούνη στηρίζουμε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα !

Ψηφίζουμε
M-Λ KKE-Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Έξω η ΕΛΛΑΔΑ από ΕΕ-ΝΑΤΟ

Κάτω η πολιτική του πολέμου της, φτώχειας ανεργίας

M-Λ KKE

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και πρώην Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα επισκεφθεί τη Φωκίδα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα.

Σάββατο 25 Μαΐου

Το πρωί - Επίσκεψη στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό.
Το απόγευμα - Περιοδεία στο Παναιτώλιο, στο Καινούργιο, στην Παραβόλα, στη Μυρτιά, και το Θέρμο.

Κυριακή 26 Μαΐου

Το πρωί - Επίσκεψη στον Ορεινό Βάλτο
Το απόγευμα – Περιοδεία στα χωριά του Ξηρομέρου, στον Αστακό, στην Πάλαιρο, στη Βόνιτσα
19.30 - Επίσκεψη στη Λευκάδα
20.00 -  Παρουσία στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λευκάδας
21.00 – Επίσκεψη στην Αμφιλοχία

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σε πόλεις και χωριά του νομού, μπροστά και στις ευρωεκλογές,

Με σκοπό να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο το μήνυμα για ισχυροποίηση του κόμματος, που θα σημάνει και ενδυνάμωση και των ίδιων των εργατοϋπαλλήλων, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας της θέσης και του αγώνας τους και την επόμενη μέρα από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των ομιλιών, συγκεντρώσεων, περιοδειών των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΗ

- Στις 11.00 π.μ. ομιλία στο Μοναστηράκι στο καφέ "ΑΦΟΙ ΦΟΥΡΛΟΙ", από τον Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

- Στις 7:30 μ.μ. συγκέντρωση στο Αιτωλικό, στα γραφεία της ΚΟ (οδός Κωνσταντίνου Λάσκαρη). Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΗ:

- Στις 11 π.μ., συγκέντρωση στο Θέρμο, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ & περιφερειακός σύμβουλος.

- Στις 7:30 μ.μ. συγκέντρωση στο Καινούργιο, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΗ:

- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στη Ναύπακτο, πλατεία λιμανιού. Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΗ:

Θα περιοδεύσει στο νομό και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

  • Στις 11:30 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση, στη Βόνιτσα, στο καφέ «ΑΦΟΙ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΟΙ» (διασταύρωση Βόνιτσας-Λευκάδας)
  • Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, στη μικρή πλατεία. Ομιλία θα απευθύνει και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΗ:

- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Μάκης Αραβανής, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΗ:

- Στις 8:30 μ.μ. συγκέντρωση στο Μεσολόγγι, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΗ:

-Στις 8:30 μ.μ. συγκέντρωση στην Αμφιλοχία, στην παραλία (γραφεία ΚΟ). Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΗ:

- Στις 11:30 μ.μ. συγκέντρωση στον Αστακό, στο καφέ "ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ". Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ