Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  3:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024

Η συμμετοχή στη συνάντηση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς διέψευσε επί της ουσίας ορισμένες εκτιμήσεις στο Μεσολόγγι για το αν είναι ανεπιθύμητοι ή όχι οι υπουργοί της κυβέρνησης, ως απόρροια των αντιδράσεων της περιοχής στο ζήτημα του δικαστικού χάρτη

Τον υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, ενώ στην συνάντηση που ακολούθησε της σύσκεψης με αυτοδιοικητικούς της περιοχής, παρόντες ήταν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι αγροτικών και αλιευτικών συλλόγων και των ΤΟΕΒ της περιοχής.

Η συμμετοχή στη συνάντηση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς διέψευσε επί της ουσίας ορισμένες εκτιμήσεις στο Μεσολόγγι για το αν είναι ανεπιθύμητοι ή όχι οι υπουργοί της κυβέρνησης, ως απόρροια των αντιδράσεων της περιοχής στο ζήτημα του δικαστικού χάρτη.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Θ. Μαυρομμάτη, παρόντες ήταν ακόμη δύο αντιπεριφερειάρχες, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Αναπτυξης, Ανδρέας Φίλιας, αλλά και ο Νίκος Κατσακιώρης, καθώς επίσης οι περιφερειακοί Σύμβουλοι, Γιώργος Κοντογιάννης, Μιχάλης Γούδας και Κώστας Δαουτίδης, ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αχελώου, Κ. Βήττας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Μάλιστα στο Λευτέρη Αυγενάκη προσφέρθηκε ρακί από τον τόπο καταγωγής του, το Ηράκλειο της Κρήτης, συνοδευμένο όμως με αυτοτάραχο Μεσολογγίου. Και ο συνδυασμός φαίνεται ότι άρεσε αρκετά!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Γιαννιτσά βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην πορεία που ακολουθεί η χώρα από το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνησή της.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ στάθηκε και στα ελληνοτουρκικά, ρίχνοντας σπόντες στους εντός της χώρας «πολεμοχαρείς τουρκοφάγους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις αυξήσεις μισθών και έστειλε μήνυμα μερικές εβδομάδες πριν την κάλπη, χαρακτηρίζοντας την αποχή σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Είναι τυχερή η Πέλλα για τη Νέα Δημοκρατία. Και θυμάμαι ότι και στις εκλογές του 2019 η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που κάναμε ήταν στα Γιαννιτσά. Ας αναλογιστούμε γιατί θα είμαστε νικητές σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές. Γιατί λέμε την αλήθεια, πάντα λέγαμε την αλήθεια, έχουμε οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους πολίτες των και συνέχισε: «Το 2019 η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ήταν τραγική, ήμασταν ο αποδιοπομπαίος τράγος. Σήμερα η φωνή μας ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη. Έχουμε νέα αυτοπεποίθηση και διαπραγματευτική ισχύ. Τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης τον ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά υπέρ του Έλληνα πολίτη».

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δράση του ψηφιακού σχολείου, που παρουσίασε νωρίτερα στη Βέροια, λέγοντας: «Έχουμε τις νέες δράσεις του ψηφιακού σχολείου. Θα τοποθετηθούν 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας ως το τέλος του έτους και χιλιάδες σετ ρομποτικής. Από Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, θα μπορούμε να παρέχουμε στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για τα απομονωμένα χωριά. Αυτό σημαίνει να στεκόμαστε δίπλα στους πιο αδύναμους».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως «το 2019 είχαμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, έμπαιναν όλοι ελεύθερα, πήγαιναν όπου ήθελαν και σήμερα είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το μεταναστευτικό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης γιατί ελέγξαμε το πρόβλημα. Να το θυμηθείτε, η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πειστεί να χρηματοδοτεί και φράχτες, όπως αυτός που κατασκευάζουμε στον Έβρο. Η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ κρίσιμη. Ποιοι θα είναι στο ευρωκοινοβούλιο θα έχει σημασία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε ένα νέο Αμυντικό Ταμείο;».

Για τα εθνικά ζητήματα και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Πότε ήταν πιο ισχυρή η Ελλάδα, το 2019 ή σήμερα; Σε 2 εβδομάδες από τώρα θα βρεθώ προσκεκλημένος του Προέδρου Μακρόν για τα 80 χρόνια από την επέμβαση στη Νορμανδία. Και λίγο πριν θα πάω στα ναυπηγεία της Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι 3 φρεγάτες Μπελαρά. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης. Και επειδή έγινε η συζήτηση αν πρέπει ή δεν πρέπει να συναντώ τον Τούρκο πρόεδρο, βεβαίως και πρέπει. Αυτή η πολιτική οδήγησε να μην έχουμε παραβιάσεις για 14 μήνες. Αλλά οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική γραμμή προβάλλεται χωρίς εκπτώσεις», συνεχίζοντας για τις τελευταίες προκλήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και την παραβίαση της Συνθήκης των Πρεσπών: «Το 2019 ήμασταν στη Βουλή, καταψηφίσαμε τις Πρέσπες. Ήμουν έντιμος με τους Έλληνες πολίτες, δεν είπα ότι θα σκίσω τη Συμφωνία. Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά που έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια που έχει υποχρέωση βάσει της συμφωνίας. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Ο πρωθυπουργός έριξε τα καρφιά τους και σε όσους εργαλειοποιούν τα εθνικά ζητήματα, αλλά και την πίστη για δικό τους όφελος, λέγοντας: «Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς Τουρκοφάγοι. Είναι εύκολο να συναρπάζει κανείς την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή οικονομικά, αμυντικά, έχει συμμαχίες και η γνώμη της μετράει. Αυτό σημαίνει στην πράξη πατριωτισμός της ευθύνης. Όλα τα άλλα είναι λόγια, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο. Δεν είναι κανείς πιο Χριστιανός από τον άλλον και είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείται η πίστη. Η εκκλησία ενώνει, δεν διχάζει».

«Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην αναμόρφωση της ΚΑΠ. Πάντα θα υπάρχουν παράπονα και δυσαρέσκειες. Πείτε μου όμως αν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να έχει σκύψει στα προβλήματα των πολιτών με τέτοια επιμέλεια» είπε στη συνέχεια για το αγροτικό, ενώ μίλησε και για το μείζον θέμα της ακρίβειας: «Δεν έκρυψα ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, αλλά η λύση είναι η μόνιμη ενίσχυση των εισοδημάτων και ιδίως των μισθών. Αν αυξήσετε τους μισθούς, θα βρείτε εργαζόμενους. Πάνε καλά οι επιχειρήσεις, πάνε καλά και οι εργαζόμενοι».

Αναφερόμενος στο νομό Πέλλας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές αποζημιώσεις 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας, τέλος, την τακτική της αντιπολίτευσης ενόψει Ευρωεκλογών και το μεγάλο διακύβευμα της συγκεκριμένης κάλπης, είπε: «Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ έχουμε Ευρωεκλογές και όχι εθνικές, η αντιπολίτευση επιμένει να μιλά μόνο για την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Τα σποτ τους μου θυμίζουν αυτά που έγιναν πριν τις εκλογές του 2023. Μια Ελλάδα κατεστραμμένη, μια χώρα που δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός; Το βράδυ των ευρωεκλογών να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: η ΝΔ θα παραμείνει η κυρίαρχη δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέσουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία του περασμένου Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου, η ΝΔ θα πετύχει μια ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη. Ο μεγάλος κίνδυνος των ευρωεκλογών είναι η αποχή. Να απαντήσουμε στον κίνδυνο με πολιτικά και θεσμικά εργαλεία. Ψηφίσαμε μόνοι μας την επιστολική ψήφο, με τη δήθεν προοδευτική αντιπολίτευση να καταψηφίζει τον νόμο. Να κινητοποιήσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε, να εξηγήσουμε γιατί αυτές οι εκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Στείλτε μήνυμα συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας».

protothema.gr

Το Βατικανό ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου όπου θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις, όπως είπε εκπρόσωπος, για τις θεάσεις των ΑΤΙΑ και τα υπερφυσικά φαινόμενα.

Στην συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, το Βατικανό επρόκειτο να παρουσιάσει οδηγίες σχετικά με νέες διατάξεις από το “Dicastery for the Doctrine of the Faith”, δηλαδή το βασικό δόγμα κανόνων της Αγίας Έδρας για τους πιστούς σύμφωνα με δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Όπως αναφέρεται κύριο αντικείμενο των νέων οδηγιών θα είναι παράξενα ή υπερφυσικά φαινόμενα τα οποία δεν μπορούν ερμηνευτούν.

Οι αξιωματούχοι του Βατικανού πρόκειται επίσης να δημοσιεύσουν ενημερωμένη τεκμηρίωση σχετικά με τις εμφανίσεις ΑΤΓΙΑ.

Η τρέχουσα καθοδήγηση περιγράφει τα άμεσα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αναφέρει ένα ανεξήγητο φαινόμενοι.

Οι κατευθυντήριες γραμμές καθοδηγούν επίσης τους αξιωματούχους να «επιτρέψουν κάποια δημόσια εκδήλωση λατρείας ή αφοσίωσης» και να εκφράσουν μια κρίση σχετικά με την εγκυρότητα ή όχι του υπερφυσικού φαινομένου.

pronews.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος Γεώργιος Σακκαρέλης και στελέχη της ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
 
Ο κ Αυγενάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στους οποίους παρουσίασε εκτενώς το πλάνο της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους στον πρωτογενή τομέα από ΚΑΠ και ΠΑΑ θα καταβληθούν περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, προήδρευσε συσκέψεων που οργάνωσαν οι ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο και οι ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι.

Υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει το ΥΠΑΑΤ σε σχέση με την ΚΑΠ είναι η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ο περιορισμός και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς από πυλώνα σε πυλώνα πόρων που μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός μετά από 25 χρόνια εισέρχεται σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην διαβούλευση που ήδη έχει ξεκινήσει καταθέτοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, προκειμένου να εισέλθουν οι αγρότες στο επιχειρείν, ενώ κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν σε συνεργατικά σχήματα. Σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ προχωρεί στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τους συνεταιρισμούς και σύντομα θα καταθέσει προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους.

Σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επανέλαβε ότι στόχος είναι η εξυγίανσή του και λειτουργία του με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η καταβολή ενισχύσεων σε κανέναν αγρότη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Το αποτύπωμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα κάνει τη ζωή όλων των πολιτών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα των αγροτών, πιο εύκολη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο λειτουργική, πιο δυναμική, πιο ευέλικτη, για να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών μας.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2023-2027 -έτσι όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς- είναι επιθετική προς τους αγρότες. Το Ε.Λ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στην ομαλή πράσινη μετάβαση και στη συνεργασία αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας διαφωνία με δυνάμεις που συμμάχησαν για το σκοπό αυτό. Έχουμε διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό και για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και πειραματισμούς. Χρειαζόμαστε ισχυρή φωνή. Χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Δημοκρατία».

Δείτε εικόνες:

 
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κώστας Τσουκαλάς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κατά την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία συναντήθηκε με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διεκδίκησης του δρόμου Αγρινίου – Καρπενησίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες της περιοχής, με επίκεντρο τη βελτίωση των υποδομών και την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου.

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε: «Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η Αιτωλοακαρνανία αντιμετωπίζεται ως νομός δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στο Ευρωκοινοβούλιο θα δώσουμε τη μάχη για κονδύλια που στοχευμένα θα διατεθούν στην περιφέρεια για ενίσχυση των υποδομών. Η κατασκευή του δρόμου Αγρινίου – Καρπενησίου είναι απαραίτητη για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και προόδου για τους πολίτες του νομού.»

Η αποδοχή από την πλευρά των θεσμικών εκπροσώπων της πρότασης της Συντονιστικής επιτροπής για τη συγκρότηση άμεσα επιτροπής διεκδίκησης του αιτήματος για τον δρόμο ένα μία πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη, βουλευτές, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας, οι οποίοι θα χαράξουν την στρατηγική για την επίτευξή του στόχου.

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του στις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να διεκδικεί έργα, παρεμβάσεις και υποδομές που θα εξελίξουν την περιοχή και θα λύσουν χρόνια προβλήματα που δημιουργούνται από τις ιδιαιτερότητες της. «Σ’ αυτήν τη διεκδίκηση δεν περισσεύει κανείς», υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Κώστα Τσουκαλά:

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

instagram: kostas__tsoukalas

twitter: kdtsoukalas

site: kostastsoukalas.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

«Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις Ευρωεκλογές να απορρίψουν το μαύρο όραμα του κ. Αυγενάκη, της ΚΑΠ και της ΕΕ.»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αυγενάκης στην περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, συνοδευόμενος από κουστωδία ευρωβουλευτών της ΝΔ και στελέχη της περιφέρειας, προσπάθησε να πείσει ούτελίγο ούτε πολύ ότι οι αγρότες ζουν στη «γη της επαγγελίας», βαφτίζοντας το «κρέας-ψάρι».

Όμως οι αγρότες και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζουν πολύ καλά όχι μόνο πως δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα τους στις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις, όπως ο ίδιος ο κ.Αυγενάκης προκλητικά ανέφερε, αλλά συνεχίζουν και σήμερα με διάφορες αγωνιστικές μορφές να διεκδικούν λύση στα προβλήματα τους, για το εισόδημά τους που έχει συρρικνωθεί, το πολύ υψηλό κόστους παραγωγής, τις χαμηλές τιμών που αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους, τα προβλήματα με την υδροδότηση των χωραφιών τους. Ζητήματα για τα όποια, ούτε λέξη δεν έβγαλε ο υπουργός…

Μπορεί ο κ.Αυγενάκης, με τις γνωστές μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής» να μίλησε για καταβολή εκατοντάδων εκ. ευρώ για τους αγρότες του νομού (αλήθεια πόσα αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους και όχι αγρότες, αλλά και πόσα αφορούν χρωστούμενα προηγούμενων ετών;), όμως πρόσφατα όλοι είδαν στους λογαριασμούς τους πετσοκομμένες πληρωμές της Βασικής και της συνδεδεμένης Ενίσχυσης, αλλά και των «οικολογικών σχημάτων».

Μπορεί ο κ.Αυγενάκης να μίλησε για την ρηξικέλευθη αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, που μπαίνει σε διαβούλευση, όμως κουβέντα δεν είπε για την μη αποζημίωση της περσινής ακαρπίας στην ελιά, όπου χάθηκαν εισοδήματα από χιλιάδες αγρότες. Αλλά και σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε, στο νέο κανονισμό, ναι μεν θα προστεθούν άλλοι παράγοντες για αποζημίωση, πιθανά και η ακαρπία, όμως θα ανήκει στους προαιρετικούς κινδύνους, για τους οποίους οι αγρότες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους επιπλέον εισφορές για την κάλυψη τους!

Όσα ψέματα και αν πουν, όσες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσουν τα στελέχη της ΝΔ να κάνουν το μαύρο άσπρο για την ΚΑΠ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι όσα σήμερα βιώνουν οι αγρότες είναι η προσωποποίηση της ΚΑΠ. Είναι η πολιτική που εξόργισε τους αγρότες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη, είναι η λεγόμενη πράσινη μετάβαση που προωθεί την "πράσινη" και "ευφυή" γεωργία, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση γης και παραγωγής.

Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει μεγάλη πείρα και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, γνωρίζουν ότι την ΚΑΠ την ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, θυμούνται ότι τα στελέχη αυτών των κομμάτων έπιναν νερό στο όνομα της ΚΑΠ, όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

Μήνυμα πραγματικής καταδίκης είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ! Όλα τα κόμματα, και οι δορυφόροι τους, διαχρονικά από όποια θέση κι αν βρέθηκαν, της αντιπολίτευσης ή της κυβέρνησης, στήριξαν την πολιτική της ΕΕ που στραγγαλίζει τα δικαιώματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Γι’ αυτό σήμερα πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που έγκαιρα κι από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ, την ΚΑΠ , τα "πράσινα" αντιλαϊκά σχέδια, όπου όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους, όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων που επιλέγουν.

Στις 9 Ιούνη πρέπει να σταλεί μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης, ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!

sinidisi.gr

Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου συναντήθηκαν με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. ΜΑΝΙΑΤΗ  Γ. και της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κους ΣΤΑΘΑΚΗ Γ. και ΚΑΣΙΜΗ ΜΠ.

Και στις δύο συναντήσεις με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, τα μέλη του Συλλόγου τους μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στην αγορά, την πτωτική πορεία του τζίρου που υπάρχει στις επιχειρήσεις  και σε συνδυασμό με το αυξημένο λειτουργικό κόστος ενισχύουν την αγωνία  των συναδέλφων για την επόμενη μέρα στην αγορά.

Τονίστηκε ότι το πιο σημαντικό  πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, καθώς επίσης ο νέος τρόπος φορολόγησης ,η αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων τόσο φορολογικές όσο και ασφαλιστικές που έχουν συσσωρευτεί απο τις διαδοχικές κρίσεις ,το αισθητά μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών λόγω του πληθωρισμού στον κλάδο των τροφίμων και της αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί για το μέλλον γεγονός που επηρεάζει άμεσα  την καταναλωτική συμπεριφορά.

Επίσης έγινε ξεχωριστή αναφορά στην οικονομική πτωτική πορεία που παρουσιάζει η περιοχή μας κυρίως λόγω της κρίσης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον  αγροτικό τομέα και τονίστηκε η ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του καθώς και η  έλλειψη εισροών που υπάρχει στη πόλη μας και η αγορά είναι η πρώτη που εισπράττει αυτές τις εξελίξεις.

Έγινε χρήσιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και τονίστηκε από όλους η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου που αποτελούν βασικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας, στηρίζουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν . Γραμματέας

Κωστίκογλου Σωκράτης                Γιοπάνος Ιωάννης

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ