Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024

Με πρώτο και καλύτερο τον τωρινό διοικητή της ΤτΕ άπαντες είχαν μια ωραία κουβέντα να πουν για τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο του θεσμού Γιώργο Προβόπουλο που έμεινε σε αυτή τη θέση μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια.

Τότε που η χώρα από τη μία είχε χρεοκοπήσει και από την άλλη είχε χιλιάδες κόσμου κάθε μέρα να ζητά σεισάχθειες, επαναστάσεις και...δραχμούλες.

Όλοι έγραψαν για το πόσο στήριξε το καράβι την ώρα που είχε μπατάρει. 

Όμως ξέχασαν να γράψουν ότι η τελευταία ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook διαπίστωνε ότι η Ελλάδα παραμένει μια τριτοκοσμική χώρα, μια... Μοζαμβίκη όπως γράφει κι ένας παιδικός φίλο τους εκλιπόντος στα σχόλια.

Η ανάρτηση είναι για την δραματική εμπειρία που βίωσε με το Δημόσιο και συγκεκριμένα με τον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου στα τέλη Φεβρουαρίου και, ούτε λίγο ούτε πολύ, περιέγραφε πως τον κουβάλησαν στα γραφεία τους έχοντας κλείσει ραντεβού στο πολυδιαφημισμένο 1555 το οποίο όμως λειτουργεί ως εξής: κάποιες ώρες την ημέρα το "τρέχουν" κάποιες...κοπέλες από μια ιδιωτική εταιρία, οι οποίες δεν ξέρουν τι τους γίνεται(!) και κλείνουν ραντεβού που δεν ισχύουν!

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον προέτρεψαν να πάρει κάποια συγκεκριμένα απογεύματα για να κλείσει εκ νέου ραντεβού όταν στα τηλέφωνα θα ήταν οι...σωστές κοπέλες!

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια, με την κίνησή του αυτή στηλίτευσε δημοσίως το επίπεδο της δημόσιας διοίκησης.

Χαρακτήρισε το επίπεδο δημόσιας διοίκησης «χρονίως πολύ χαμηλό». Παράλληλα όπως διαπίστωσε ο ίδιος, «τα τελευταία χρόνια μια συνεχή υποχώρηση, αφού ελάχιστα έχουν γίνει για να αντιστραφεί η τραγική κατάσταση».

Έγραψε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά δεν θυμάται να είχε πάρει κάποια πρωτοβουλία ενώ έγραψε ακόμη πως «πληρώνουμε το αντίτιμο της αποτυχίας μιας κυβέρνησης που επαίρεται για τις συνεχείς “μεταρρυθμίσεις” της, κάποιες από αυτές εντελώς άστοχες»!

Κόλαφος κανονικός, με άλλα λόγια, η τελευταία δημόσια παρέμβαση του Γ. Προβόπουλου.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο πραγματοποιώντας σειρά επαφών με θεσμικούς και άλλους φορείς.

Νωρίτερα το απόγευμα συνοδευόμενη από μέλη και στελέχη του κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο του Αγρινίου και επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) όπου συνομίλησε με πολίτες και μέλη του κόμματος.

Οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη μάχη του κόμματος στις κάλπες και τόσο τα στελέχη του κόμματος όσο και η ίδια η κα. Αχτσιόγλου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τα εκλογικά αποτελέσματα της 9ης Ιουνίου.

Μάλιστα η κα. Αχτσιόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι έχει αρχίσει και «χτίζεται» σχέση εμπιστοσύνης της Νέας Αριστεράς με τον κόσμο, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για μια σοβαρή δύναμη στο χώρο της Αριστεράς που έχει τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές να παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης και αυτό σιγά – σιγά οι πολίτες το βλέπουν.

«Στους πολίτες υπάρχει μεγάλη δυσφορία για την ασφυκτική οικονομική πίεση από το πολύ υψηλό κόστος ζωής και τα πολύ αδύναμα εισοδήματα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό. Την ίδια ώρα, κάποιες εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο θησαυρίζουν και έχουν βγάλει κέρδη που δεν είχαν ξαναδεί την τελευταία 20ετία.

Η «Νέα Αριστερά» μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο και να αποτελέσει ισχυρή, σοβαρή, μαχητική, αριστερή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Αυτό είναι σημαντικό να αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές» τόνισε η κα. Αχτσιόγλου.

Έδωσε έμφαση στο ότι πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί και να πάει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές, διότι, όπως ανέφερε κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είναι πολιτική, είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων.

«Η κοινωνική δυσφορία δεν μπορεί να εκφραστεί από τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αδυνατούν να το κάνουν γιατί στην πραγματικότητα έχουν ενσωματώσει την ατζέντα της Δεξιάς.

Η «Νέα Αριστερά» μπορεί να εκφράσει πολιτικά την κοινωνική δυσαρέσκεια δίνοντας στους πολίτες μια θετική προοπτική επισήμανε, τονίζοντας πως: «είναι οπισθοδρόμηση της πολιτικής η Δεξιά και η άκρα Δεξιά να συναγωνίζονται. Ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά να μην θερίσει αυτά που έσπειρε, όταν τόσα χρόνια χάιδευε τα αυτιά της άκρας Δεξιάς».

Η κα. Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κόμμα του κ. Κασσελάκη, το οποίο όπως ανέφερε έχει πάρει διαζύγιο από την Αριστερά και σε επίπεδο πολιτικών θέσεων όποτε – όποτε αυτές εκφράζονται, αλλά και σε επίπεδο λόγου.

«Η Νέα Αριστερά αγωνίζεται και θα αγωνιστεί με πολιτικό ήθος και πολιτική ωριμότητα για την Ειρήνη και για μια ενεργό και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Για το κράτος δικαίου και τη συμπεριληπτική δημοκρατία, για τα εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα τη στέγη, για την πάταξη της ακρίβειας και για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, για τη δίκαιη κλιματική και οικολογική μετάβαση, για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, για την ενίσχυση και την ολόπλευρη άνθιση του πολιτισμού και της κριτικής σκέψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η ενδυνάμωσή της Νέας Αριστεράς θα ωφελήσει τόσο την Αριστερά όσο και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γιατί η εκλογή ευρωβουλευτών της Νέας Αριστεράς θα προσδώσει στην ίδια το πολιτικό βάρος, ηθικό και υλικό, που απαιτούν οι περιστάσεις και οι καιροί».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με έναν καθόλου αισιόδοξο τίτλο η βρετανική εφημερίδα Telegraph σε κύριο άρθρο της για την Ουκρανία αναφέρει ότι η χώρα αυτή είναι «τελειωμένη και το ξέρει»!

Χίλια μίλια μακριά, έξω από την πόλη του Χάρκοβο, ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη Ρωσία εντείνεται.

Το Κίεβο αναγκάστηκε να ανακατευθύνει χιλιάδες στρατεύματα στο βορειοανατολικό τμήμα της πρώτης γραμμής για να αποκρούσει την επίθεση του Πούτιν, αφήνοντας την άμυνά του εκτεθειμένη αλλού.

Ο πόλεμος φτάνει σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς και πάλι το ενδιαφέρον της Δύσης για βοήθεια στην Ουκρανία κινδυνεύει να μειωθεί.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι φαίνεται να γνωρίζει ότι ο χρόνος της Ουκρανίας τελειώνει:

Το Σαββατοκύριακο, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να παραστούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία στην Ελβετία για να προωθήσουν μια «πραγματική ειρήνη».

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι ρωσικές πηγές ισχυρίζονταν ότι ο ίδιος ο Πούτιν ήταν έτοιμος για ειρήνευση.

«Ο Πούτιν μπορεί να πολεμήσει όσο χρειαστεί, αλλά ο Πούτιν είναι επίσης έτοιμος για κατάπαυση του πυρός και να παγώσει ο πόλεμος».

Ερωτηθείς για αυτούς τους ισχυρισμούς, ο Πούτιν ζήτησε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις εφόσον βασίζονται στην τωρινή πραγματικότητα.

Δηλαδή θα δεχόταν να σταματήσει ο πόλεμος με την προϋπόθεση να αναγνωριστεί το έδαφος που έχει καταληφθεί ως ρώσικο.

Ο Β.Πούτιν γνωρίζει ότι, έχει το πλεονέκτημα, αναφέρει η εφημερίδα.

Η παράκαμψη των κυρώσεων και η ενίσχυση των δεσμών με χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα του επέτρεψαν να στρέψει την οικονομία του σε πολεμική βάση.

Ενώ ο ουκρανικός Στρατός είναι αναγκασμένος να περιμένει τη δυτική βοήθεια και τα όπλα να έρθουν, η Ρωσία έχει αυξήσει την ικανότητά της να παράγει πυρομαχικά και όπλα ισάξια με τα δυτικά όπλα που χρησιμοποιεί η Ουκρανία τα οποία όμως ξεπερνούν κατά πολύ σε ποσότητα την συνολική δυτική στρατιωτική βοήθεια.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία κινδυνεύει απλώς να ξεμείνει από άνδρες για να πολεμήσει.

Οι Ουκρανοί ανησυχούν ότι η προσοχή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στρέφεται στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές όπως επίσης και στις βρετανικές και οι ηγέτες αναγκάζονται να διαλέξουν μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών προτεραιοτήτων, οπότε ο αγώνας της Ουκρανίας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων θα πέσει στο περιθώριο.

Παρά τις εκκλήσεις του Ζελένσκι, φαίνεται ότι ο Μπάιντεν είναι πιθανό να παραλείψει την προγραμματισμένη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής προτιμώντας προφανώς να παραστεί σε έναν έρανο στην Καλιφόρνια με διασημότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς!

Μιλώντας χθες, ο Ζελένσκι είπε ότι «η απουσία [του] θα αντιμετωπιζόταν μόνο με χειροκροτήματα από τον Πούτιν».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες των κυβερνητικών αρχών μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι οικογένειες των θυμάτων παλεύουν ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων εκείνης της νύχτας και των επακόλουθων ημερών, απαιτώντας την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των υπευθύνων, με το «μπάζωμα» του τόπου του δυστυχήματος να αποτελεί μία από τις κύριες ενέργειες που επικρίνουν.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) κατέθεσε συμπληρωματική τεχνική έκθεση, η οποία προέκυψε από την επεξεργασία και ανάλυση βιντεοσκοπικού υλικού το οποίο είχε ζητηθεί με προηγούμενο αίτημά της και της παραδόθηκε πρόσφατα.

Στο υλικό αυτό καταγράφονται εργασίες στο σημείο της σύγκρουσης λίγο πριν τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου του 2023, καθώς και ενέργειες έρευνας και διάσωσης στο σημείο.

Από το υλικό αυτό προκύπτουν παρατηρήσεις που συμπληρώνουν περαιτέρω τη χαρτογράφηση και το χρονολόγιο των γεγονότων, μέσω και της αντιπαραβολής και της συσχέτισης με τα ευρήματα που προέκυψαν στους διαφορετικούς χώρους απόθεσης υλικών, όπως υπογραμμίζει η ΕΔΑΠΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η έρευνα συνεχίζεται και στα υπόλοιπα ζητήματα: η τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου και του μηχανισμού της σύγκρουσης έχει ολοκληρωθεί και υποδεικνύει πλέον με ακρίβεια το σημείο έναρξης της ανάφλεξης και την περαιτέρω εξέλιξη αυτής, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προσομοιώσεις με τη βοήθεια υπολογιστικών μεθόδων με Πεπερασμένα Στοιχεία (CFD) σχετικά με το είδος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης που κάηκε.

Τι αποτυπώνουν οι νέες εικόνες

Πολύ λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων, περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα, drones της Πυροσβεστικής φωτογράφισαν μπουλντόζα να μεταφέρει κορμούς δέντρων οι οποίοι, όμως, δεν εντοπίστηκαν στον χώρο φύλαξης συντριμμιών στο Κουλούρι.

Εάν δεν βρεθούν ούτε στον δεύτερο χώρο που ερευνήθηκε πρόσφατα, αφού δεν ήταν γνωστός από την αρχή, αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει και τρίτος μυστικός χώρος φύλαξης υπολειμμάτων από την πολύνεκρη σύγκρουση.

Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ φαίνεται κυκλωμένη η μπουλντόζα που απομακρύνει δέντρα από το σημείο, ενώ τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν παραμένουν στον χώρο.

Αλλοίωση του χώρου από τις πρώτες ώρες
Η δεύτερη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ ίσως είναι ακόμη πιο σημαντική για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας.

Το βελάκι αριστερά δείχνει ότι ακριβώς δίπλα στις περιοχές Α και Β όπου εντοπίστηκαν έξι θύματα από τη σύγκρουση των τρένων, μπουλντόζες έχουν ήδη επιχειρήσει, σκάβοντας και πατώντας το έδαφος.

Οι ροδιές των βαριών μηχανημάτων αποδεικνύουν την αλλοίωση του χώρου από τις πρώτες ώρες.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η παρέλαση των πλανητών» θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιουνίου 2024, με τον Ερμή, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό να ευθυγραμμίζονται.

Μόνο η Αφροδίτη θα απουσιάζει, ενώ η φθίνουσα Σελήνη θα «στέψει» αυτό το θέαμα. Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν πολλοί πλανήτες στον ουρανό ταυτόχρονα, αλλά δεν είναι τόσο συνηθισμένο να εμφανίζονται τόσο κοντά. Να σημειωθεί πως οποιοσδήποτε αριθμός πλανητών από τρεις έως επτά αποτελεί μια ευθυγράμμιση.

Η «ένωση» πέντε ή έξι πλανητών είναι γνωστή ως μεγάλη ευθυγράμμιση, αλλά οι ευθυγραμμίσεις πέντε πλανητών είναι πολύ πιο συνηθισμένες από τις ευθυγραμμίσεις των έξι. Είναι λοιπόν, κάτι ασυνήθιστο που αξίζει θαυμασμού, αν και πρέπει να σηκωθείτε λίγο νωρίς για να το παρακολουθήσετε στον ουρανό.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως αυτή η ευθυγράμμιση οφείλεται στη θέση μας σε σχέση με τους άλλους πλανήτες και τη θέση τους στο ηλιακό σύστημα. Συνεπώς, η εν λόγω ευθυγράμμιση αφορά την οπτική που προέρχεται από τον πλανήτη Γη.

Μια ιδιόμορφη ευθυγράμμιση πλανητών

Μια πλανητική ευθυγράμμιση συμβαίνει επειδή όλοι οι πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο σε ένα επίπεδο που ονομάζεται εκλειπτικό. Μερικοί είναι λίγο πάνω ή κάτω από αυτό το επίπεδο, αλλά η κλίση δεν είναι τόσο μεγάλη, έτσι στον ουρανό φαίνεται να ακολουθούν μια ενιαία γραμμή. Η θέση των πλανητών (στα περισσότερα πλανητικά συστήματα) οφείλεται στον τρόπο που σχηματίζονται τα αστέρια.

Οι πλανήτες λοιπόν, βρίσκονται στην ίδια πλευρά του Ήλιου καθώς κινούνται κατά μήκος των τροχιών τους, καθιστώντας δυνατή την ταυτόχρονη προβολή τους στον ουρανό. Αναφορικά με την επερχόμενη ευθυγράμμιση, ο Ερμής, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος θα είναι αρκετά φωτεινοί για να τους δει κανείς με γυμνό μάτι, ωστόσο ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας είναι πολύ μακριά και «σβήνουν» στα μάτια μας. Κάτι που σημαίνουν πως τα κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο είναι απαραίτητα.

Πόσο συχνά γίνεται αυτή η «παρέλαση των πλανητών»

Η μεγάλη «παρέλαση» θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, μεταξύ 3 και 4, περίπου μία ώρα πριν την ανατολή του ηλίου γύρω στις 5 το πρωί.

Τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν ορισμένες ευθυγραμμίσεις των ίδιων πλανητών, επομένως είναι σημαντικό να σημειώσετε το ημερολόγιό σας για τις ακόλουθες ημερομηνίες: Στις 28 Αυγούστου 2024 και στις 18 Ιανουαρίου 2025 θα δείτε μεγάλες ευθυγραμμίσεις έξι πλανητών τις ώρες πριν την αυγή.

Αυτό που θα είναι πραγματικά θεαματικό θα είναι μια πλήρης πλανητική ευθυγράμμιση που θα συμβεί το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου 2025, και οι επτά πλανήτες θα εμφανιστούν στον ουρανό ταυτόχρονα. Θα είναι μια υπέροχη βραδιά για τους παρατηρητές του πλανήτη.

pronews.gr

Η Ρωσία εξέδωσε έναν χάρτη με στόχους τις βάσεις που βρίσκονται οπλοστάσια πυρηνικών κεφαλών στην Ευρώπη, στον οποίο περιλαμβάνονται και χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει πέντε χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Τουρκία, αλλά επίσης και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ βρίσκονται σε έξι βάσεις σε αυτές τις χώρες.

Η Μόσχα προειδοποιεί ότι εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τα σχέδια εγκατάστασης νέων πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες, θα αναγκαστεί να λάβει «πιο εκτεταμένα» μέτρα πυρηνικής αποτροπής.

Δείτε το χάρτη: 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, έκανε την εξής ανάρτηση στα social media:

Καλή επιτυχία από τα βάθη της καρδιάς μου σε όσους μετέχουν στις Πανελλήνιες.

Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας! Οι πανελλήνιες δεν είναι ένα ορόσημο επιτυχίας/αποτυχίας, αλλά η απαρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού.

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε εσάς, τις οικογένειές σας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς!

Το link της ανάρτησης : https://x.com/l_avgenakis/status/1796106115316437265?s=46

Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας. Αγώνας για αξιοπρέπεια, για εργασία, αγώνας για την επίτευξη των ονείρων σας. Καμία μάχη όμως, ανεξαρτήτως της έκβασής της, δεν καθορίζει την πορεία της ζωής σας. Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Γνωρίζω ότι οι εξετάσεις αυτές συνοδεύονται από αγωνία, ανασφάλεια και άγχος, καθώς καλείστε να δοκιμαστείτε για μια θέση που ενδέχεται να καθορίσει σημαντικά, τη  ζωή σας ως ενήλικες.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας Καλή Επιτυχία στο στόχο που έχει θέσει ο καθένας και η καθεμιά σας. Καλή Δύναμη εύχομαι  στις οικογένειές σας,  καθώς και στους δασκάλους σας. Χρειάζεται νηφαλιότητα και αυτοσυγκέντρωση για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό, τους κόπους και τις γνώσεις σας.

Και μην ξεχνάτε ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής σας και όχι την ίδια σας τη ζωή. Να θυμάστε πάντα αυτό που έλεγε ο μεγάλος Μ. Μπρέχτ: Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς έχεις ήδη χάσει!

Καλή επιτυχία στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σας.

Αέρα στα πανιά σας!