Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 28 Μαϊος 2024

«Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουμε το δρόμο για πολιτική αλλαγή» τόνισε ο κ. Φάμελλος

Σειρά επαφών που κορυφώθηκαν με ομιλία του στο κέντρο του Αγρινίου, στην οδό Παπαστράτου, είχε στο πλαίσιο περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία την Τρίτη 28 Μαΐου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Το «παρών» στην πολιτική εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας που απηύθυνε χαιρετισμό και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Π. Κουρουμπλής, Μ. Κάτσης και Σπ. Μολώνης. 

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα. Στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας» ανέφερε ο κ. Φάμελλος. Τόνισε ότι  οι εκλογές αυτές επηρεάζουν τη ζωή μας τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι η αποχή από τη διαδικασία θα ενισχύσει την υπεροψία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνεχίσει ακάθεκτος τις πολιτικές του.

Μάλιστα,  εστίασε στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει από τις πολιτικές της ΝΔ, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι ο κόσμος βλέπει το εισόδημά του να εξανεμίζεται λόγω της αισχροκέρδειας, πρόβλημα στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Η κοινωνία όλο και περισσότερο απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμεί να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην κυβέρνηση της φτωχοποίησης των πολιτών, είπε και πρόσθεσε ότι το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών πρέπει να έχει και συγκεκριμένο παραλήπτη και συγκεκριμένη προοπτική. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερο ευέλικτη και ανθρώπινη τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον των ιδίων και της χώρας.

Εμφανίστηκε γνώστης των ζητημάτων που ταλανίζουν την Αιτωλοακαρνανία γι΄ αυτό και όπως εξήγησε έκανε «στοχευμένες» επισκέψεις όπως, για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου η έλλειψη προσωπικού έχει έντονα αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε ακόμα το πρώτο Μουσείο Άλατος στην Ελλάδα, αυτό του Μεσολογγίου που πρόσφατα έλαβε σημαντική διεθνή διάκριση, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης της πόλης και κατέθεσε και στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων. Αμέσως μετά έκανε στάση στο Δημαρχείο του Αγρινίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας
Ο Μ. Κάτσης
Ο Σπ. Μολώνης
Ο Π. Κουρουμπλής
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ξενάκης

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Η περίφημη διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν που το 1950 πρότεινε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, τα μέλη της οποίας θα διαχειρίζονταν από κοινού την παραγωγή τους για να υπάρξει συνεργασία, σύμπλευση, ενότητα και ειρήνη μεταξύ των κρατών μελών, θεωρείται η απαρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μία Ευρώπη που μαστίζεται από ανισότητες, αδικίες και αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην απαξίωση του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Μία Ευρώπη που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις ενός καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία, στα απόνερα της πανδημίας του κορωνοϊoύ, με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την κρίση των θεσμών σε κράτη μέλη όπως η χώρα μας (υποκλοπές, παράνομες παρακολουθήσεις, δυστύχημα στα Τέμπη κλπ.) αλλά και έναν ακόμα πόλεμο στη Μέση Ανατολή με σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε μια αυξανόμενη άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων πανευρωπαϊκά. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Βέλγιο έχουν ισχυρά ακροδεξιά μορφώματα που ευελπιστούν να κερδίσουν πάνω από το ¼ των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπεται να είναι ευρύτατο καθιστώντας άμεσο τον κίνδυνο υπαρξιακής κρίσης για την Ε.Ε. λόγω της υποβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Το ευρωπαϊκό όνειρο για μια Ευρώπη που τα κράτη θα συμβιώνουν αρμονικά, αλληλοεξαρτώμενα και αλληλέγγυα είναι αυτό για το οποίο όλοι μαζί οφείλουμε να αγωνιστούμε και οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι το μέσο για να το πετύχουμε. Η πλειοψηφία των κανόνων που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο εξάλλου αποτελεί ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών και κανονισμών. Η σύνθεση του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου επομένως είναι εξαιρετικά σημαντική για την έξοδο μας από το σημερινό αδιέξοδο και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν στο πρόγραμμά τους πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής, γεωπολιτικής, εργασιακής και  οικονομικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Οι στόχοι της πολιτικής μας οικογένειας, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, ενισχυμένα δικαιώματα των καταναλωτών, σαφείς κανόνες για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα ανθρώπινα δικαιώματα για να κάνουμε την Ευρώπη να λειτουργήσει για τους λαούς της.

Το διακύβευμα για εμάς είναι σαφές: Μια Ευρώπη με ισότητα, διαφάνεια, εργασιακή ασφάλεια και ένα μοντέλο ανάπτυξης που προστατεύει την αγροτική παραγωγή, σέβεται το περιβάλλον και λαμβάνει υπόψη την κλιματική κρίση ή μία Ευρώπη που την χαρακτηρίζουν οι αυταρχικές, συντηρητικές πολιτικές, η φτωχοποίηση των λαών, οι ανισότητες, τα σκάνδαλα και η διαφθορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία 5 χρόνια με την κυβέρνηση της ΝΔ στη χώρα μας;

Με όραμα και με σκληρή δουλειά απέναντι στους αναχρονιστές και υπονομευτές των πολλών, προς όφελος των συμφερόντων των λίγων, πορευόμαστε στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου για μια δυναμική απάντηση στα προβλήματα που απειλούν το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα που οραματίστηκε πριν 74 χρόνια ο Ρομπέρ Σουμάν. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι η συνέχεια του αγώνα μας για μια καλύτερη, πιο προοδευτική Ευρώπη. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Για μια καλύτερη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη!

Φτάνοντας πια στην κορύφωση της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 30 ΜΑΪΟΥ 2024, επίσκεψη της βουλεύτριας του κόμματος μας ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ.

Η κ. Αχτσιόγλου το πρωί της Πέμπτης θα περιοδεύσει στο Μεσολόγγι και στη συνέχεια στο Αγρίνιο θα συναντηθεί με τις Διοικήσεις στις έδρες τους, με θεσμικούς και άλλους φορείς της πόλης του Αγρινίου.

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνοδευόμενη από μέλη και στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσει περιοδεία  στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου.

Η επίσκεψη της κ. Αχτσιόγλου στο Αγρίνιο, θα κλείσει στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Νέας Αριστεράς στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι, έναντι του Δημαρχείου Αγρινίου) στις 19:30 , όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και μέλη του κόμματος.

Στο περίπτερο υπάρχουν τα προεκλογικά υλικά της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καθώς και ψηφοδέλτια. Το εκλογικό περίπτερο είναι ανοικτό κάθε μέρα από της 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι και κάθε απόγευμα από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Δανία απέρριψε την πρόταση για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους αφού ο υπουργός Εξωτερικών της δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ανεξάρτητη χώρα.

Το νομοσχέδιο της Δανίας προτάθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου από τέσσερα αριστερά κόμματα.

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος για τον μοναδικό λόγο ότι δεν υπάρχουν πραγματικά οι προϋποθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν όταν το νομοσχέδιο συζητήθηκε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο τον περασμένο Απρίλιο.

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το ψήφισμα, αλλά ευχόμαστε να έρθει μια μέρα που θα μπορούμε», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν, ο οποίος δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε αντίθεση με τη Δανία, Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία έλαβαν την ιστορική απόφαση και αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό κράτος, όπως είχαν δηλώσει, προκείμενου όπως αναφέρουν να εντείνουν τη διεθνή πίεση στο Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με ένα κολοσσιαίο στρατηγικής σημασίας project η Ρωσία και το Ιράν ένωσαν σιδηροδρομικώς τον Κόλπο με την Βαλτική Θάλασσα και η Μόσχα για πρώτη φορά στην ιστορία της απέκτησε έξοδο στις θερμές θάλασσες για τα εμπορεύματά της! 

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Bandar Abbas στον Κόλπο με την Αγία Πετρούπολη στη Βαλτική Θάλασσα είναι γεγονός! 

Η σύνδεση έγινε εφικτή μέσω του λιμένος του Anzali στην Κασπία Θάλασσα.

Η νέα γραμμή αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC), ο οποίος περιλαμβάνει θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές διαδρομές που θα συνδέουν την Ινδία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Η στρατηγική σημασία αυτού του έργου είναι μεγάλη, καθώς επιτρέπει στην Ρωσία να μεταφέρει μέσα σε λίγες ώρες τα εμπορεύματά της σε όλες τις χώρες τις περιοχής του Κόλπου, το Πακιστάν, τις χώρες της ανατολικής Αφρικής και φυσικά την Ινδία!

Η παραδοσιακή διαδρομή μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας καθίσταται πλέον ασήμαντη, αφού ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται στο 1/20 για την Βαλτική Θάλασσα και στο 1/8 από την Μαύρη Θάλασσα!

Ειδικά η σύνδεση της Αγίας Πετρούπολης μέσω ξηράς και θαλάσσης με λιμάνι της ανατολικής Ινδίας, είναι η πιο σημαντική εξέλιξη των τελευταίων δύο αιώνων σε ότι αφορά την επικοινωνία των δύο κρατών που είναι κι οικονομικοί σύμμαχοι στην ένωση BRICS+.

Επιπλέον, η γραμμή αυτή θα ενισχύσει την πρόσβαση των χωρών της Κεντρικής Ασίας στις διεθνείς αγορές μέσω του Κόλπου​​ και θα ενισχύσει τις οικονομίας της συμμαχίας του CSTO.

Είναι η δεύτερη συμφωνία Ρωσίας-Ιράν που ανακοινώνεται μέσα στην ημέρα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση δημιουργίας ειδικής βιομηχανικής ζώνης η οποία θα παράγει 6.000 drones Geran (Shahed-136 στην ιρανική εκδοχή τους) ετησίως στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga στο Ταταρστάν.

Τα drones αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από το 2022 για αποστολές στην Ουκρανία.

Το κόστος κάθε drone εκτιμάται μόλις στα 20.000 δολάρια! Το πιο οικονομικό φονικό όπλο του πολέμου σε σχέση με το αποτέλεσμά του.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών, ο  Πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος  Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στην Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος την Πάτρα, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024  στην Πλατεία Τριών Συμμάχων ( ρολόι) στις 19:30.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους Δημοκράτες πολίτες της περιοχής να παραβρεθούν σε αυτή,  ενώ για την διευκόλυνση της μετακίνησης τους  θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα περάσει και από Αιτωλικό - Μεσολόγγι.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από τον σταθμό τρένων στο 3ο Λύκειο Αγρινίου στις 6:00 το απόγευμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις στο 6974755895.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ
Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΤΑΡΑΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Ο κ Αυγενάκης εκθέτει για άλλη μια φορά τη χώρα μας και παραδέχεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο»

Ο κ. Αυγενάκης ανακάλυψε στις Βρυξέλλες ότι για τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν φταίνε οι  Ευρωσοσιαλιστές όπως έλεγε μέχρι σήμερα  και υποστήριξε ότι φταίνε τα δικά του λάθη και μόνο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια πως «Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις εκκρεμότητες που έχουν εντοπιστεί από τα στελέχη της κοινότητας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τις εκκρεμότητες».

Αν στην Κυβέρνηση της ΝΔ πήρε 5 χρόνια με 4 υπουργούς  Αγροτικής Ανάπτυξης και 5 προέδρους ΟΠΕΚΕΠΕ να καταλάβει τι γίνεται τότε οι αγρότες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από τον κ. Αυγενάκη. Το μόνο που βιώνουν είναι τα συνεχόμενα λάθη στις πληρωμές και η αδιαφάνεια που αναγκάστηκε να παραδεχτεί χθες.

Μετά τη χθεσινή αναδίπλωση και αυτοκριτική θέλουμε να ζητήσει συγνώμη για όλα τα ευτράπελα που κατά καιρούς έχει εκστομίσει αλλά κυρίως να ζητήσει συγνώμη για το πολύ μικρό έργο του για τους αγρότες. Η ώρα της αλήθειας ήλθε δυστυχώς γι’ αυτόν και την ΝΔ.