Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  4:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 22:18

Αρνητική εξέλιξη για την ασφάλεια: H Ρωσία «έσβησε» τα σύνορα με την Εσθονία! – Αφαίρεσε τους σημαντήρες που τα οριοθετούν

Την περασμένη νύχτα, Ρώσοι συνοριοφύλακες αφαίρεσαν τους ναυτιλιακούς σημαντήρες που οριοθετούν ποτάμια σύνορα με τα εσθονικά ύδατα του ποταμού Νάρβα, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως «πόλεμο νεύρων» της Μόσχας στο βαλτικό κρατίδιο.

Αλλά και ως μία προειδοποίηση ότι η Εσθονία «είναι υπόθεση 24 ωρών» για την Ρωσία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ πιέσει την Μόσχα να δράσει στα βαλτικά κρατίδια.

Μία ρωσική Ταξιαρχία της Ομάδας Στρατιών «Βορράς», έχει κινηθεί στην περιοχή από την περασμένη εβδομάδα.

Οι σημαντήρες αυτοί χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση και την ασφάλεια των πλοίων που διαπλέουν την περιοχή.

Η εσθονική πλευρά έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη Μόσχα σχετικά με την αφαίρεση των σημαντήρων, καθώς η ενέργεια αυτή θεωρείται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Οι εσθονικές αρχές έχουν προχωρήσει σε διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία, ζητώντας την αποκατάσταση των σημαντήρων και την παροχή εξηγήσεων για το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με την Εσθονία να καταγγέλλει την ενέργεια ως προκλητική και επιθετική.

Ο ποταμός Νάρβα αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Εσθονίας και της Ρωσίας και έχει στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες, και τέτοια περιστατικά εντείνουν περαιτέρω τις εντάσεις.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 22:28

Πολυμέσα