Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Εκτός ελέγχου οι εισβολές αλλοδαπών όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς φτάνουν έως τις ακτές της Πελοποννήσου.

Σε διάστημα μόλις δύο ημερών 22-23 Μάιου, συνολικά 205 αλλοδαποί μουσουλμάνοι έφτασαν στην Ελλάδα, όπου υπέβαλαν την απαραίτητη αίτηση ασύλου προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα.

Το λ.σ. περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή και μεταφορέα αλλοδαπών τις περισσότερες φορές αφού οι τελευταίοι έχουν ήδη αποβιβαστεί στις ακτές και αφού δεν βλέπουν καμία επιτροπή υποδοχής αναγκάζονται να ειδοποιήσουν οι ίδιοι τις “Αρχές”.

Όπως στις 23 Μάιου όταν το Α’ λιμενικό τμήμα Μονεμβασιάς ειδοποιήθηκε από τους ίδιους τους αλλοδαπούς για την αποβίβασή τους στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον της περιοχής Κυπαρισσίου.

Στο σημείο μετέβησαν αμεσότατα στελέχη της λιμενικής αρχής, όπου εντόπισαν 78 άτομα. Οι προαναφερθέντες, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του δήμου Μονεμβασιάς, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων γιατί δεν αισθανόταν καλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2024 μπήκαν στην Ελλάδα 17.315 αλλοδαποί από διάφορα σημεία.

Σημειώνεται πως αυτές οι αφίξεις αφορούν μόνο ένα ποσοστό των συνολικών αφίξεων καθώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδων ακόμη που εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες αναμένουν τη σειρά τους να έρθουν στην Ελλάδα και οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο.

Σε μια χώρα η οποία εξαφανίζεται πληθυσμιακά λόγω της υπογεννητικότητας οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που έχουν συρρεύσει τα τελευταία χρόνια συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πληθυσμιακής αλλοίωσης που δεν ζήσει ποτέ η χώρα από την αρχή της ανεξαρτησίας της 203 χρόνια πριν.

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα. Το μόνο που κάνει είναι να εκθειάζει την υποτιθεμένη επιτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Το “αρμόδιο” υπουργείο κωφεύει.

Στις 23 Μάιου σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών κατάφερε και εντόπισε στη παραλία Παναγιάς της νήσου «ΝΙΜΟΣ» Σύμης, δώδεκα (12) αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος FRONTEX και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Ο χειριστής του σκάφους, μετά την ασφαλή αποβίβαση των αλλοδαπών, διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές.

Επίσης στις 23 Μάιου περιπολικό σκάφος λ.σ. εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς όλους πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη μαρίνα του Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός εκ των δεκαεπτά, ως χειριστής της λέμβου, για ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου καθώς δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Στις 22 Μαΐου έφτασαν στη Χίο αποβιβαζόμενοι οκτώ (08) αλλοδαποί. Συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 28χρονος αλλοδαπός εκ των 8 αλλοδαπών, για ¨Παράνομη Είσοδος στη χώρα¨, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αττική καθώς δεν μπήκαν παράνομα στην χώρα.

Στις 22 Μάιου Περιπολικό σκάφος λ.σ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση προς τη νησίδα «Χονδρός» Σύμης.

Το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα. Το περιπολικό περισυνέλεξε είκοσι επτά άτομα.

Στις 22 Μάιου περιπολικό πλοίο λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, εντός χωρικών υδάτων προς τις νησίδες «ΔΙΑΒΑΤΕΣ» Σύμης.

Το περιπολικό πλοίο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δε συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τη βραχώδη ακτή «Άκρας Κεφάλας».

Ακολούθως εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην περιοχή Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη. Όλοι τους θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Στις 22 Μάιου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου λ.σ. για σκάφος με μουσουλμάνους αλλοδαπούς επιβαίνοντες , στη θαλάσσια περιοχή 52 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Οι 40 αλλοδαποί περισυλλέγησαν από Ναυαγοσωστικό σκάφος λ.σ. και αποβιβάστηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για τα περαιτέρω: Αίτηση ασύλου και μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Συνελήφθη ο 30χρονος χειριστής του σκάφους γιατί μπήκε… παράνομα στη χώρα.

Τις απογευματινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Χίου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από τις έναντι τουρκικές ακτές με πορεία τις ακτές «Αγίας Ερμιόνης», ανατολικά της Χίου. Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος για την παραλαβή των οκτώ αλλοδαπών.

Αναφορικά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και  με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στην Ερμού όπου αλλοδαπός κτύπησε μια νεαρή Ελληνίδα χωρίς κανένα λόγο η Α.Λατινοπούλου προχώρησε σε σχετική δήλωση:

“Τι κι αν η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο» με τα περισσότερα περιστατικά βίας να αφορούν τους λαθρομετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας, το

Μαξίμου σφυρίζει αδιάφορα κι αντί να κάνει κάτι δραστικό τους …κλείνει το μάτι και μετατρέπει την πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι.

Άλλο ένα περιστατικό βίας εξελίχθηκε, μόλις χθες και μάλιστα μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με δράστη έναν λαθρομετανάστη που ζει στη χώρα μας με τις … ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Θύμα μία νεαρή κοπέλα που περπατούσε στον πιο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, την Ερμού.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης από λαθρομετανάστη σε γυναίκα μέσα σε δύο μήνες, με το

πρώτο να διαδραματίζεται πάλι στην ίδια περιοχή. Τότε θύμα ήταν και πάλι μία νεαρή γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην πλάτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Είναι δεδομένο ότι όσο η λαθρομετανάστευση παραμένει ανεξέλεγκτη, τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν σέβονται τη γυναίκα, αλλά αντιθέτως τη θεωρούν κατώτερη ακόμα και από ένα …σκαμπό!

Τα διαδοχικά κύματα λαθρομεταναστών στη χώρα μας οδήγησαν πολύ γρήγορα στη γκετοποίηση πολλών περιοχών της Αττικής και οι Έλληνες ζουν σαν ξένοι στην ίδια τους την πόλη!

Δυστυχώς, η έλλειψη ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης εδώ και δεκαετίες, έχει καταστήσει πλέον αδύνατη την ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων πολιτών.

Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα για τους λαθροεισβολείς και να δεχτούμε εκείνους που θα εισέλθουν νόμιμα στη χώρα μας και θα σεβαστούν τα ήθη και τα έθιμά μας, την κουλτούρα μας, τον πολιτισμό μας!

Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικές οι επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου!

Καλούμαστε όλοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην ελίτ των Βρυξελλών!

Η Φωνή Λογικής μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τον ελληνικό λαό στην Ευρωβουλή, προασπιζόμενη τα συμφέροντα της πατρίδας μας!

Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!”

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στο “ράφ锨φαίνεται πως μπαίνει η υπόθεση για το έγκλημα των Τεμπών καθώς η δικογραφία που αφορά το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας και αφορά πολιτικά πρόσωπα έφτασε στη Βουλή μια ήμερα πριν αυτή κλείσει για τις ευρωεκλογές!

Δεδομένου όμως ότι οι ευρωεκλογές είναι σε 16 ημέρες από σήμερα τίθενται σοβαρά ερωτήματα για ποιο λόγο επελέγη να κλείσει η Βουλή τώρα, με αφορμή τις ευρωεκλογές εξαντλώντας το μέγιστο όριο παύσης των εργασιών της.

Υπενθυμίζεται ότι η διαβίβαση της δικογραφίας είναι κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντοπούλου, του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και των πρώην υφυπουργών Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλου ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών που αφορά το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας.

Με αφορμή αυτό η Μαρία Καρυστιανού απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κάνοντας λόγο για προσχηματική μεταβίβαση της δικογραφίας για τα Τέμπη.

Παράλληλα η Μαρία Καρυστιανού ζητά από την Βουλή να παραπέμψει την δικογραφία για τα Τέμπη στην τακτική Δικαιοσύνη για διερεύνηση και αναρωτιέται γιατί κλείνει η Βουλή 16 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και κάνει λόγο για πιθανολογεί ότι «η Βουλή θα ασχοληθεί με την υπόθεση μετά την επανέναρξη των εργασιών της, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών», άρα όπως αναφέρει  «αντιλαμβανόμαστε όλοι την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής».

Αναλυτικά η επιστολή από την Μαρία Καρυστιανού στον Κωνσταντίνο Τασούλα:

«Με αφορμή αυτήν την επιστολή και το γεγονός ότι μόλις χθες 23.5.2024 διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο, τον κ. Υφυπουργό Μεταφορών Μιχαήλ Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και την Υφυπουργό Υγείας Ζωής Ράπτη, σύμφωνα με όσα ορίζει η με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, οφείλω να επισημάνω τα κάτωθι:

Σύμφωνα με όσα δέχεται η με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, αποδεδειγμένα έλαβε χώρα «επιχείρηση» στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών με σκοπό την εξαφάνιση πειστηρίων και στοιχείων.

Παρακαλείστε όπως ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο μέσο όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου σχετικώς, προκειμένου να αποφευχθούν σκόπιμες καθυστερήσεις στη διερεύνηση της ταυτότητας των υπαιτίων ως προς την αλλοίωση του πεδίου του εγκλήματος των Τεμπών.

Τα διερευνόμενα αδικήματα, όπως ενδεικτικά της υπόθαλψης, της συμμετοχής σε κατάχρηση εξουσίας κ.α., είναι αδικήματα, των οποίων η διάπραξη ουδεμία σχέση έχει με την άσκηση υπουργικών και βουλευτικών καθηκόντων.

Η διαδικασία που προβλέπεται στο άρ. 86 του Συντάγματος ενεργοποιείται μόνο για ποινικά αδικήματα που τα μέλη της κυβέρνησης τέλεσαν «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Συνεπώς, οφείλουν τα μέλη του Κοινοβουλίου, όταν εντοπίσουν στοιχεία που τυποποιούν τη νομοτυπική μορφή αδικημάτων που κείνται εκτός των υπουργικών και βουλευτικών καθηκόντων, να διαπιστώσουν ότι η διερεύνηση τους δεν είναι της αρμοδιότητας τους και ως εκ τούτου να τα παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη για διερεύνηση.

Το αυτό οφείλουν να πράξουν και όταν τα μέλη του Κοινοβουλίου, κατά τη διερεύνηση τέτοιων αδικημάτων, διαπιστώσουν την εμπλοκή περισσοτέρων μελών της Κυβέρνησης, είτε ως συμμετόχων είτε ως φυσικών αυτουργών.

Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι, με την αναρμόδια και απολύτως παράνομη παρέμβαση στο πεδίο του εγκλήματος από τους εντολοδόχους του Πρωθυπουργού, με την επίκληση της δήθεν «αποκατάστασης του πεδίου», δίχως όχι απλώς την συναίνεση αλλά ούτε την ενημέρωση της Δικαιοσύνης, όπως επιβεβαιώνεται και στην με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, παραβιάστηκαν οι Συνταγματικές αρχές της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, θα ήθελα να πληροφορηθώ εάν πράγματι η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της ενόψει των Ευρωεκλογών σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. Εάν ναι, παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε εάν αυτό έχει ξανασυμβεί και ποιος ο λόγος της επίσπευσης, δεδομένου ότι οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε 16 ημέρες.

Εάν πράγματι διακόπτονται σήμερα οι εργασίες της Βουλής, τότε η χθεσινή διαβίβαση στη Βουλή της ως άνω δικογραφίας των μελών της Κυβέρνησης (Τριαντόπουλου κλπ.) μοιάζει να είναι εντελώς προσχηματική, καθώς η Βουλή θα ασχοληθεί με την υπόθεση μετά την επανέναρξη των εργασιών της, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και αντιλαμβανόμαστε όλοι την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής.

Ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι η με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, που διατάσσει την υποβολή της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο για να την εισάγει στη Βουλή αμελλητί, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, δημοσιεύθηκε πριν ένα μήνα, ήτοι την 22.4.2024 και σε κάθε περίπτωση η χθεσινή διαβίβαση μόνο αμελλητί δεν είναι.

Αναμένω από εσάς να τιμήσετε το θεσμικό σας ρόλο και να διαφυλάξετε την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους, ώστε να διερευνηθεί νομίμως η υπόθεση των Τεμπών και κάθε υπαίτιος να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ακόμα κι αν έχει την υπουργική και βουλευτική ιδιότητα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Μια μόλις ημέρα πριν κλείσει η Βουλή εν όψει Ευρωεκλογών, έφτασε επιτέλους η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών.

Η ποινική δικογραφία αφορά στους: τέως υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, τέως υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τέως υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο. Πρόκειται για την δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελέα Λάρισας και ανασύρθηκε μετά από προσφυγή συγγενών θυμάτων για το “μπάζωμα” του χώρου όπου συντελέστηκε η φονική σύγκρουση των τρένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται ξανά μπροστά στον εφιάλτη που προσπαθούν να ξορκίσουν απαγορεύοντας ακόμη και την αναφορά της λέξης «Τέμπη» στα ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μάχη για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι που διέταξαν την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων και τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του – δυστυχώς έτσι βλέπει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης – θα συνεχιστεί.

Όπως έχουμε ήδη δηλώσει και δεσμευθεί, θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή. Θα την δεχτεί αυτή τη φορά η ΝΔ; Οι μάσκες πέφτουν κ. Μητσοτάκη, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει!”

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα» είπε ο Μητσοτάκης – «Μίλησε ο καθ΄ έξην ψεύτης» αντέτεινε ο Βελόπουλος, με τον πρωθυπουργό να αποχωρεί προσωρινά

Αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από κόντρα με τον Κυριάκο Βελόπουλο, στην οποία αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αντέδρασε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε πως «στο μυαλό των ξένων είναι απελπιστική η κατάσταση σε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση», ζητώντας το συγκεκριμένο απόσπασμα από την εκδήλωση του ΣΕΒ για τις ευρωεκλογές.

«Να πηγαίνει πολίτης στην εφορία και να τον εκβιάζει εφοριακός που ήταν δικό σας στέλεχος; Γιατί τον βραβεύσατε τον εφοριακό που εκβιάζει;» ρώτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: «Σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα». «Μίλησε ο καθ΄ έξην ψεύτης» αντέτεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με τον πρωθυπουργό να αποχωρεί προσωρινά από την αίθουσα.

pronews.gr

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να διαπραγματευθεί μια κατάπαυση πυρός, με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία και την Δύση θα αναγνωρίσουν τα εδάφη που έχουν καταληφθεί την δεκαετία 2014-2024, ως «ρωσικά».

Πρόκειται για τα εδάφη πέντε περιφερειών: Νότια Χερσώνα, νότια Ζαπορίζια, ανατολικό Χάρκοβο, Λουγκάνσκ και Ντoνέτσκ.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τέσσερις ανώνυμες πηγές που είναι κοντά στον Πούτιν όπως ισχυρίζεται το πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο, ο Β.Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει τη σύγκρουση αν το Κίεβο αν η Δύση δεν ανταποκριθεί στα ρώσικα αιτήματα.

Οι δυσκολίες της Ουκρανίας

Η Ουκρανία επιδιώκει κατάπαυση πυρός λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης και οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν φέρει τη χώρα σε δύσκολη θέση, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει τρόπους για να περιορίσει την αιματοχυσία και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Ο ρόλος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση των συζητήσεων στο περιβάλλον του, έχει εκφράσει απογοήτευση για τις υποστηριζόμενες από τη Δύση απόπειρες να παρεμποδιστούν οι διαπραγματεύσεις και για την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποκλείσει τις συνομιλίες.

Ο Πούτιν έχει την άποψη ότι τα κέρδη που έχει επιτύχει μέχρι στιγμής στον πόλεμο είναι αρκετά για να παρουσιαστούν ως νίκη στον ρωσικό λαό.

Ο Β.Πούτιν είναι διατεθειμένος να συζητήσει κατάπαυση του πυρός μόνο αν η Ρωσία διατηρήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει και αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο.

Άλλωστε ότι κερδίζεται με αίμα χάνεται μόνο με αίμα.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο για να πετύχει τους στόχους της, λέγοντας ότι η χώρα δεν επιθυμεί «αιώνιο πόλεμο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια ειρήνη με βάση τους όρους του Πούτιν είναι μη βιώσιμη.

Η Δύση, με τη σειρά της, υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ειρήνη πρέπει να σέβεται την ουκρανική «εδαφική ακεραιότητα, εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της».

Εάν ο Ζελένσκι και η Δύση συνεχίσουν με τις ίδιες απαιτήσεις τότε αποκλείεται εκ προοιμίου η οποιαδήποτε πιθανότητα ειρήνευσης.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από σήμερα, Παρασκευή (24/05), υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Ο κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Συγκεκριμένα, όσοι/ες έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Σημειώνουμε πως υπάρχει και η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο). Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ Βασίλη Σακελλάρη στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του στην περιοχή.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου και ο Γραμ. Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ  συζήτησαν θέματα που αφορούν τους νέους της Αιτωλοακαρνανίας και τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας.

Επίσης ο Δήμαρχος Αγρινίου ενημέρωσε τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και τις διεκδικήσεις του Δήμου Αγρινίου.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρωτολογία & δευτερολογία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Σωκράτη Φάμελλου, σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ

Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι στο γραφείο του και να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν. 

Ο πρωθυπουργός αφού έκανε ζούγκλα την αγορά με την ακρίβεια, μας μίλησε για ελέφαντες και για κάστορες που ροκανίζουν το εισόδημα των Ελλήνων. Μας μίλησε για 5 μύθους.

Μίλησε για ρυθμό ανάπτυξης. Τι δεν είπε; Ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι με δανεικά. Και οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα δανεικά.  Μας είπε για τον λογαριασμό του ρεύματος, ότι πριν 3 χρόνια ήταν ο ίδιος με σήμερα. Πήγε επίτηδες στο 2021. Γιατί δεν πήγε στο 2020; Τότε είχε τη μισή τιμή!

Τι δεν μας είπε; Ότι επί πρωθυπουργίας του έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού! Αυτό σημαίνει ότι πεθαίνουμε δημογραφικά.

Μας είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ακρίβεια. Μα σε σχέση με τους μισθούς, είμαστε πρωταθλητές! Δείτε τους μισθούς, δείτε την ακρίβεια, δείτε την αγοραστική δύναμη.

Έκανε σύγκριση ανόμοιων στοιχείων. Όμως είναι άλλο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και άλλος στην Ευρώπη. Το λάδι λέει ο πρωθυπουργός δημιουργεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. Μα είναι βασικό αγαθό στην διατροφή των Ελλήνων. Τι θα κάνουμε; Θα το βγάλουμε από την διατροφή;;

Μας μίλησε για βασικό μισθό, λες και η κυβέρνηση δίνει βασικό μισθό! Το 2009 ο μισθός ήταν 1.450 ευρώ.

Πέρυσι ήμασταν προ-τελευταίοι σε ακαθάριστες επενδύσεις και ο πρωθυπουργός είπε πως είμαστε καλά!

Σήμερα έγινε ένα συμβάν. Πήγατε στην Πελοπόννησο στα εγκαίνια του έργου για την διαχείριση απορριμάτων και λίγες ώρες μετά η Κομισιόν απέρριψε το αίτημα χρηματοδότησης κάνοντας λόγο για υπερβολικό κόστος λειτουργίας, για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων, για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Μιλάμε για λεφτά των φορολογουμένων. Το έργο ανέλαβε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και εσάς σας πήγαν για να το εγκαινιάσετε. Οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, που σας πήγαν εκεί πρέπει να τιμωρηθούν, αλλιώς θα κατηγορηθείτε για συμμετοχή. 

Αν θέλετε να μάθετε γιατί υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα θα σας αναγνώσω μερικά σημεία που αναφέρει ο κος Στουρνάρας -δικός σας είναι-, για την οικονομία της χώρας: «θεωρώ ότι οι δυνάμεις του ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν σε αρκετούς κλάδους. Σήμερα έχουμε μεγάλη συγκέντρωση (ολιγοπώλια και καρτέλ) σε τράπεζες, καύσιμα, τρόφιμα, ιδιωτικά νοσοκομεία. Η μεγάλη συγκέντρωση οδηγεί σε υψηλές τιμές. Γι’ αυτό βλέπουμε υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα, από αυτές τις Ευρωζώνης. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ περνάμε μόνο τη Βουλγαρία (σε 5 χρόνια το δικό μας αυξήθηκε μόλις κατά 1,4% και της Βουλγαρίας κατά 13%)». Πόσο πιο καθαρά να περιγράψει η ΤτΕ την πλήρη οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης;

Αποτύχατε στην πάταξη της αισχροκέρδειας και τώρα ασκείτε πολιτική δι’επιστολών. Έστειλε ο πρωθυπουργός επιστολή στην κα. Φον ντερ Λάϊεν. Μα δεν φταίει η Φον ντερ Λάϊεν για την ακρίβεια.

Επιβάλατε πρόστιμα; Οι πολυεθνικές έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι ασπιρίνη, γιατί διατηρείτε το καθεστώς ατιμωρησίας που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κάντε τώρα την αισχροκέρδεια κακούργημα, για να δούμε αν θα ξανα-αισχροκερδήσουν. Το πρόστιμο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά η φυλακή το προλαμβάνει.

Και θέλω ο πρωθυπουργός να μας εξηγήσει, γιατί για την ίδια πτήση μία γερμανική αεροπορική εταιρεία ζητά για να με πάει στο Μόναχο 92 ευρώ, ενώ η δικιά μας AEGEAN AIRLINES ζητά 270 ευρώ; Θα μου πείτε ελεύθερη αγορά. Αυτό είναι ασύδοτη και ανεξέλεγκτη αγορά, που δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις, δυστυχία, πόνο.

Η ΝΔ λέει ψέμματα για τα εξωγενή αίτια της ακρίβειας. Μιλάμε για απλά μαθήματα οικονομικής θεωρίας. Όταν οι τιμές της ενέργειας για τη βιομηχανία μας είναι διπλάσιες από εκείνες της Γερμανίας και τριπλάσιες από της Γαλλίας, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν το κόστος των καυσίμων είναι πολύ υψηλότερο από τις άλλες χώρες, κυρίως λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνεις πανάκριβα διόδια στους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν δεν έχεις σοβαρή και φθηνή σιδηροδρομική σύνδεση, όπως έχουν άλλες χώρες, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν είναι πανάκριβα τα ναύλα των πλοίων και τώρα έχετε επιβάλει και φόρο ρύπων, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν το τραπεζικό κόστος χρηματοδότησης και συναλλαγών (προμήθειες κλπ) είναι πολύ ακριβότερο, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν οι πιστώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ ξεπερνούν τις 90 μέρες, έναντι 21 στην Ευρώπη, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνει ένας επιχειρηματίας  τεκμήρια κερδοφορίας, φόρο επιτηδεύματος και ληστρικούς φόρους εισοδήματος το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνει φόρο και ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχει εισπράξει, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν υποχρεώνεται να συνδέσει την ταμειακή μηχανή του με το POS, πληρώνοντας πανάκριβα τα μηχανήματα και το service, ως μοναδική χώρα στην ΕΕ, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν τα ενοίκια αυξάνονται από τους υπέρογκους φόρους εισοδήματος και τον ΕΦΚΑ, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν  πληρώνουμε τις ακριβότερες τιμές τηλεπικοινωνιών, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν τα λιπάσματα και τα υπόλοιπα αγροεφόδια είναι ακριβότερα, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές.

Ο Έλληνας πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης. Το ακριβότερο καύσιμο της Ευρώπης. Την ακριβότερη στέγη της Ευρώπης. Την ακριβότερη τηλεφωνία της Ευρώπης. Τους ακριβότερους φόρους της Ευρώπης. Τα ακριβότερα πρόστιμα της Ευρώπης. Πώς να ανταγωνιστεί έτσι η Ελληνική οικονομία;

Τι αποθαρρύνει τους επενδυτές; Σε ερώτηση του κου. Παπαχελά τι αποθαρρύνει τους ξένους να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ο κος Παπαλεξόπουλος απάντησε ότι «Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση είναι τα δύο πρώτα. Στο μυαλό των ξένων είναι σε απελπιστική κατάσταση».

Η Ελλάδα έχει πάρει τον οικονομικό και εθνικό κατήφορο δίχως τέλος και ο πανικός σας για τις εκλογές που έρχονται φαίνεται. Σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, «ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές δεν θα προκαλούσε πολιτική αστάθεια, ούτε θα μας οδηγούσε σε εθνικές εκλογές. Θα δυσκόλευε όμως τις μεταρρυθμίσεις». Τι εννοεί ο πρωθυπουργός με την λέξη «μεταρρυθμίσεις». Πόσα χρόνια χρειάζονται για να κάνετε τις μεταρρυθμίσεις; Για να πηγαίνει ο Έλληνας στην εφορία της Χαλκίδας και να μην τον γδέρνουν οι εφοριακοί, οι οποίοι είναι φωτογραφίζονται με βουλευτές σας;

Και για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάει; Για το χαράτσι των ελευθέρων επαγγελματιών, το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας, το γάμο των ομοφυλοφίλων, τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών την εθνική πολιτική της δουλοπρεπούς υποταγής, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας.

Στα 4,5 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ τα ο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δις ευρώ! Είναι αυτό μεταρρύθμιση;

Ο πρωθυπουργός λέει ότι η ΝΔ έχει σε αυτές τις εκλογές, ως μέτρο σύγκρισης, το 33% που είχε πάρει το 2019. Για εμάς δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης το 2019. Για εμάς αποτελεί μέτρο σύγκρισης το 41% του Ιουνίου. Γιατί; Γιατί αν οι πολίτες ήταν ικανοποιημένοι θα ξαναέδιναν το ίδιο και μεγαλύτερο ποσοστό. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Γιατί δεν χτυπάτε την ακρίβεια; Το είπε ο κος Χατζηδάκης: «Πρώτα απ’ όλα γιατί εισπράττουμε λεφτά, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουμε για μισθούς, συντάξεις κλπ.». δηλ. εισπράττει το κράτος λεφτά για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Να δείτε τι θα εισπράξετε στις 9 Ιουνίου!

Ειρωνεύτηκε και σήμερα ο πρωθυπουργός. Μας ρώτησε πού θα βρούμε τα λεφτά. Σας απαντάμε: υπάρχουν τρόποι:

-Τώρα κάντε την αισχροκέρδεια κακούργημα

-μειώστε την σπατάλη (στοιχίζουν εκατομμύρια οι Ανεξάρτητες Αρχές και οι 400 σύμβουλοι που έχει ο πρωθυπουργός!!)

-κάντε εξορύξεις του ορυκτού πλούτου μας τώρα

-κόψτε τώρα τις απ’ευθείας αναθέσεις. Σαν αυτό που έγινε στην Πελοπόννησο με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 70 εκατ. θα στοιχίσει το πρόστιμο και θα το πληρώσουν οι Έλληνες.

Έλληνες, θέλετε να πέσουν οι τιμές; Μαυρίστε τους την Κυριακή των εκλογών και τη Δευτέρα θα δείτε τη φέτα να πηγαίνει στα 5 ευρώ, το λάδι στα 6 ευρώ.

Καταστρέφετε τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τους Αγρότες με τον φόρο που επιβάλλετε για ανύπαρκτα εισοδήματα. Κατ’ αρχήν ο μέσος όρος / φορολογούμενο είναι πάνω από 1.400 ευρώ!! Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι θα χάσουν σειρά επιδομάτων. Δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για μισό δις. την ώρα που χαρίζετε δις σε ολιγάρχες και πληρώνετε δις. ευρώ για να διατηρείτε τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Δεν δίνετε χρήματα στο ΕΣΥ, αλλά σπαταλάτε 350 εκατ. σε 2 εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες θα πάρουν αυτά τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, ο ένας είναι Τούρκος, λέγεται Κοτς. Και τι θα κάνουν αυτές οι εταιρείες; Θα εισάγουν αυτοκίνητα από τη Γερμανία.

Συνεχώς κάνετε αναθέσεις – πλιάτσικο! Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρωθυπουργό αναφέρει: «Αδυνατώ να υπογράφω απ’ ευθείας αναθέσεις»! Αυτό έγραψε και παραιτήθηκε. Με τα λεφτά των Ελλήνων κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις σε κολλητούς σας. Αυτή είναι η κυβέρνηση των αρίστων που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο;

Από το 2009 φωνάζω για το λάδι. Δεν μας ακούτε. Εμείς ως Ελληνική Λύση σας το είχαμε πει και στο ευρωκοινοβούλιο, να κάνετε έλεγχο στα εισαγόμενα ομοειδή προϊόντα, είπατε όχι. Η Βουλγαρία όμως επέστρεψε χιλιάδες τόνους τουρκικά λεμόνια στα οποία εντοπίστηκαν δηλητηριώδεις ουσίες. Οι δηλητηριώδεις ουσίες εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους σε χώρες μέλη της ΕΕ. Εσείς αφήνετε να περνούν ελεύθερα τα τουρκικά προϊόντα.

Την ίδια ώρα μειώνετε τις συντάξεις χηρείας μετά την πρώτη 3ετία. Αλλά εσείς δεν δίνετε σημασία. Δίνετε όμως επίδομα μητρότητας στους ΛΟΑΤΚΙ που υιοθετούν παιδιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2024 το υπουργείο (λαθρο)μετανάστευσης θα χρηματοδοτηθεί με μισό δις ευρώ, ενώ για την πλημμυρισμένη Θεσσαλία δίνετε 10 εκατ. μόνο!! Μα δεν ντρέπεστε;;

Και εγώ περιμένω να μου πείτε αν θα επιβάλετε φόρο λίπους. Όπως βάλατε φόρο στα πλοία για την πράσινη ανάπτυξη, τώρα θα επιβάλετε στο σουβλάκι τα γλυκά κλπ.

Πόσο ανακόλουθος είστε κε. Μητσοτάκη; Ο πρωθυπουργός αφόρισε το ΤΙΚ ΤΟΚ λέγοντας: «το ΤΙΚ ΤΟΚ είναι ένα εργαλείο, που έχει μεγάλη δύναμη, αλλά γεννά και πολλά ερωτήματα. Γιατί είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα. Γενικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα που αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν». Και μετά μας μιλάει από το ΤΙΚ ΤΟΚ για σωσίες στην Αφρική και τη μέρα κάνει βιντεάκια για το ΤΙΚ ΤΟΚ. Πόση σοβαρότητα;;;

Έχει σουργελοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου. Ο κος Μητσοτάκης ασχολείται με σωσίες του στην Αφρική, ασχολείται παπούτσια που έχουν το λογότυπο της ΝΔ, ασχολείται με τα προγνωστικά του ποδοσφαίρου, φοράει καπελάκι και κάνει αστειάκια. Ο κος Κασσελάκης από τη μια κυλιέται στα πεζοδρόμια με σκυλιά και από την άλλη πάει με τον άντρα του σε σουίτα στα μπουζούκια και λέει ότι δεν είναι κακό να τον ραίνουν με λουλούδια, την ώρα που ο λαός πεινάει. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει γίνει Δελφινάριο! Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι η χαρά των πρωινάδικων. Γι’αυτό ο πρωθυπουργός δεν κάνει debate. Τρέμει!!

Ο κος Μητσοτάκης δεν είναι ΝΔ. Ο κος Μητσοτάκης είναι ένα υβρίδιο, του μεταμοντέρνου ακραιο-νέο-φιλελευθερισμού και του παραδοσιακού παρασιτικού πολιτικού συστήματος, που σιτίζεται από το δημόσιο, αλλά με ευκολία το ξεπουλάει όσο-όσο σε φίλους ολιγάρχες. Ο κος Μητσοτάκης είναι τέκνο του σημιτισμού, απεχθάνεται τον καραμανλισμό. Έτσι επικράτησε ο κος Μητσοτάκης στη ΝΔ, με την πλουτοκρατία και τα ΜΜΕ όπως ο δάσκαλός του, ο κος Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου. Και ενώ το «κληρονόμησε», μισούσε τόσο τον παπανδρεϊσμό, ώστε έκανε τα πάντα για να εξαφανιστεί η ιδεολογία του γενάρχη του κόμματος. Τα ίδια κάνει και ο σημιτικός κος Μητσοτάκης, που θέλει να αποδομήσει ο,τιδήποτε καραμανλικό. Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν βρει εικόνα στο όνομα της Ελληνικής Λύσης, που ήρθε με πάθος για την Ελλάδα και αγάπη για τους Έλληνες.

Για να μάθουν οι Έλληνες τι κάνατε στην Ευρωβουλή θα πω τα εξής οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ:

-23/11/2023: ψηφίσατε την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ, που προέβλεπαν κατάργηση της θεμελιώδους αρχής της ομοφωνίας. Δηλ. την κατάργηση του βέτο. Το μεγαλύτερο όπλο που είχε η χώρα μας.

-13/6/2023: ψηφίσατε την έγκριση της χρηματοδότησης των Σκοπίων.

-18/1/2023: ψηφίσατε την ένταξη της Αλβανίας άνευ όρων για την ελληνική μειονότητα.

-11/7/2023: οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. ΛΟΑΤΚΙ) πρέπει να είναι ισότιμοι με τους ακαδημαϊκούς.

-13/9/2023: καταψηφίσατε την διακοπή εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

Θα σας πω και κάτι ακόμα: Φιλοευρωπαίοι δεν σημαίνει δούλοι των ΗΠΑ! Δεν σημαίνει υπηρέτες των πολυεθνικών. Δεν σημαίνει φιλοπόλεμοι και εναντίον της Ρωσίας. Για εμάς φιλοευρωπαίοι σημαίνει: υπηρέτες των συμφερόντων των Ευρωπαίων, για μια Ευρώπη ευρωπαϊκή και χριστιανική, σημαίνει φιλειρηνιστές, υπέρ της ευημερίας της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης στο δόγμα ντε Γκωλ, που ξεκινά από την Σιβηρία και τελειώνει στην Πορτογαλία. Εσάς σας αφήνουμε στο μικρό μέγεθος της πολιτικής της.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία ρήση του Σοφοκλή: «Κανένα ψέμμα δεν αντέχει στην αλήθεια». Και ο πρωθυπουργός είπε πολλά ψέμματα. Αν ήταν βέβαια εδώ ο πρωθυπουργός, θα του έδινα τις δυο φωτογραφίες που παρουσιάζουν τον κο. Παπαλεξόπουλο που μιλούσε στον κο. Παπαχελά. Επίσης θα του έδινα αυτό το στικάκι που έχει το ηχητικό ντοκουμέντο. (καταθέτει usb με τον διάλογο και το κείμενο της απομαγνητοφώνησης)

Παπαχελάς: «Στις κλειστές συζητήσεις, όταν μιλάτε με ανθρώπους που είναι στο ίδιο επίπεδο με εσάς, τι είναι αυτό που ακόμη τους αποθαρρύνει να έρθουν (να επενδύσουν) στην Ελλάδα; Η Δικαιοσύνη; Η Δημόσια Διοίκηση; Τι είναι;»

Παπαλεξόπουλος: «Η Δικαιοσύνη και η Δημόσια Διοίκηση είναι τα δύο πρώτα…. Είναι στο μυαλό τους απελπιστικά και τα δύο».

Και τον ρωτώ τον πρωθυπουργό, 5 χρόνια κυβερνά, πόσο χρόνο χρειάζεται για να τα αλλάξει και τα δύο;

Είπε και άλλα ψέμματα: είπε ότι μείωσε τα μερίσματα και έχουμε περισσότερα έσοδα. Ωραία και γιατί δεν θεσπίζετε έναν οριζόντιο φόρο 15% για να έχουμε ακόμα περισσότερα έσοδα;

Μας είπε ότι θα μιλήσει για τα χειρόγραφα και του ζήτησα να μου ζητήσει μια συγγνώμη, γιατί για εμένα είναι πολιτική ευθιξία. Επί χρόνια έριχνε λάσπη, αλλά εγώ, αν και το έχω το βίντεο αυτό από το 2016 επέλεξα να μην παίξω βρώμικα.

Μας είπε κι άλλα ψέμματα. Είπε ότι οι εξαγωγές είναι το 50% του ΑΕΠ. Ψέμμα! Οι εξαγωγές είναι στο 24% του ΑΕΠ, μειωμένες κατά 5 δις το 2023!

Να θυμίσω ότι ο κος Μητσοτάκης, μιλώντας για την τιμή της φέτας είχε πει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ. Ή δεν έχει αγοράσει ποτέ του φέτα, γιατί του φέρνουν τα προϊόντα άλλοι, ή δεν ξέρει ή δεν μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Επίσης, είχε πει ότι δεν αποκαλούσε ποτέ Μακεδόνα τον πρόεδρο των Σκοπίων και Β. Μακεδονία τα Σκόπια. Σήμερα όμως ανέφερε 4 φορές την φράση Βόρεια ψευτο-Μακεδονία για εμάς, Β.Μακεδονία γι’ αυτόν.

Κάνετε συνεχώς εγκλήματα. Και αναφέρομαι στο έγκλημα που κάνατε όταν 23/11/2023: ψηφίσατε την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ, που προέβλεπαν κατάργηση της θεμελιώδους αρχής της ομοφωνίας. Δηλ. την κατάργηση του βέτο.

Θα ήθελα όμως να υποβάλω κάποια ερωτήματα στον κο. Σκρέκα. Γιατί έχουν επιβληθεί αστεία πρόστιμα στα FUNDS; Και πώς είναι δυνατόν να δραστηριοποιούνται χωρίς να έχουν ΑΦΜ; Τι ελέγχους έχει κάνει η κυβέρνηση στα κοράκια των funds που παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων.

Στην αισχροκέρδεια τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γιατί την έχετε αποποινικοποιήσει. Σήμερα η αισχροκέρδεια δεν είναι ούτε πλημμέλημα, γιατί το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα καταργήθηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Και αυτό έγινε επειδή εκκρεμούσαν μηνύσεις κατά τραπεζών, οι οποίες χρέωναν τους δανειολήπτες με 1 ευρώ για κάθε σελίδα φωτοτυπίας, σε συμβάσεις και κινήσεις λογαριασμών! Αυτοί που αισχροκερδούν δεν τιμωρούνται ποινικά πλέον.

Και επειδή έχετε μια εμμονή με τα λεφτά και συνεχώς μας ρωτάτε πού θα βρούμε τα λεφτά, θα σας πούμε το εξής: Εσείς δεν βρίσκετε λεφτά και μιλάτε για λεφτόδεντρα κόβοντας συντάξεις. Εμείς θα βρούμε τα λεφτά, κόβοντας τα κλεφτόδεντρα, που περιποιείστε εσείς: ολιγάρχες, καπιταλιστές, παρόχους ενέργειας και όλους τους ληστές του κρατικού χρήματος. Τα τρωκτικά του παρακράτους του Κολωνακίου.

Η εξωτερική πολιτική που ασκεί η ΝΔ είναι η εθνική μας αποτυχία. Οι Τούρκοι μας λένε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες και τώρα ανακοινώνουν ότι θα κάνουν αυτοί θαλάσσιο πάρκο. Οι Λίβυοι μας λένε να μην κάνουμε έρευνες στην Κρήτη, οι Σκοπιανοί μας κουνούν το δάχτυλο με το κουρέλι των Πρεσπών, οι Αλβανοί μας λένε ότι η χώρα μας ανήκει σε αυτούς.

Όταν η Ελληνική Λύση ζήτησε να γίνει εξεταστική επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κανένας σας δεν υπέγραψε. Και τώρα η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει ότι βουλευτές σε Αθήνα και Σκόπια εξαγοράστηκαν, για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κοροϊδεύετε τους Έλληνες με τα Σκόπια. Στο άρθρο 3B KAI 7, παράγραφοι 1 & 3, ιθαγένεια και αυτοπροσδιορισμός, αναγνωρίζεται στην επάρατη Συμφωνία των Πρεσπών το «Μακεδόνας» και «Μακεδονική γλώσσα». Είναι κόλπο του κου Μητσοτάκη, που παρίστανε τον νταή. Σε τι ακριβώς; Αφού το υπέγραψαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι της ΝΔ το εφαρμόζουν. Έρχεται τσουνάμι στις 9 Ιουνίου από τη Μακεδονία!

Γιατί δεν λέτε στον ελληνικό λαό ότι το VMRO είναι αδελφό κόμμα της ΝΔ στο ΕΛΚ; Επικεφαλής είναι ο κολλητός του κου Μητσοτάκη, ο Βέμπερ και γραμματέας ο πρώην σύμβουλος του κου Μητσοτάκη, ο κος Μπακόλας.

Εμείς καλούμε τους πατριώτες, όπως αυτοπροσδιορίζονται, Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη: αν τολμήσουν να πουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική! Ό,τι είπε ο Καραμανλής! Και όπως είπε ο Ανδ.Παπανδρέου: «το όνομά μας είναι η ψυχή μας»!

Και τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν επιτίθεντο οι Σκοπιανοί; Επέβαλε αντίμετρα. Και ξέρετε όλοι σας ότι το VMRO διεκδικεί την Θεσσαλονίκη.

Και βγαίνει ο κος Δένδιας είπε: «απειλούνται τα νομικά και γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας». Να του υπενθυμίσουμε ότι ψήφισε όλα όσα του είπε ο κος Μητσοτάκης και ότι ήταν αυτός πρώτος που παραβίασε τα νομικά όρια, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, ορίζοντας ΑΟΖ με μειωμένη επήρεια, τμηματικά.

Για την Ελληνική Λύση  το μόνο πρόβλημα είναι η Τουρκία. Όπως έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, δεν υπάρχει πρόβλημα Αιγαίου, δεν υπάρχει πρόβλημα νησιών, δεν υπάρχει κουρδικό πρόβλημα, δεν υπάρχει κυπριακό πρόβλημα. Ένα είναι το πρόβλημα: η Τουρκία.

Και αν θέλατε να στριμώξετε την Τουρκία, η Ελλάδα θα μπορούσε να κηρύξει τώρα τα 12 ν.μ. και να φέρει την Τουρκία προ τετελεσμένου γεγονότος.

Και επειδή διαρκώς μας απευθύνετε ύβρις και μας λέτε γιαλαντζί πατριώτες, θα σας πούμε ότι στηρίζουμε την άποψη του κου Κοττάκη: και χριστιανόμετρο υπάρχει και πατριδόμετρο υπάρχει. Και κυρίως για εκείνους που είναι λάτρεις της αξιολόγησης, όπως ο κος Μητσοτάκης. Και φυσικά δεν είναι όλοι το ίδιο Χριστιανοί ούτε το ίδιο πατριώτες.

Γιατί αγωνίζεται η Ελληνική Λύση; Εμείς προτείνουμε το εθνικό κράτος που θα επιφέρει οικονομική δικαιοσύνη και που με την δύναμή του θα πει:

Όχι άλλες απεργίες. Όχι άλλα λουκέτα. Όχι άλλες ελληνικές εταιρείες διωγμένες σταξένα. Όχι άλλες τοκογλυφίες. Όχι άλλα σπίτια Ελλήνων στα χέρα Τραπεζιτών. Όχι άλλους μισθούς πείνας. Όχι άλλες αυτοκτονίες. Όχι άλλες εγκληματικές συνωμοσίες κατά της αγροτικής παραγωγής. Όχι άλλες καπιταλιστικές καταχρήσεις. Όχι άλλες ιδεοληπτικές ανωμαλίες. Όχι άλλη αντικατάσταση του λαού μας από αλλοδαπούς. Γι’ αυτά αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έχετε απέχθεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γιατί έχετε απέχθεια για το έθνος, για το έθνος των Ελλήνων. Εμείς έχουμε πάθος μας την Ελλάδα και δύναμή μας είναι οι Έλληνες. Όχι οι ολιγάρχες.

 

Ο πρώην ισχυρός άνδρας στην «Χρυσή Αυγή», Γιάννης Λαγός παραδέχθηκε πως είναι ναζιστής όταν εκνευρίστηκε για τις ερωτήσεις που έκανε η Έδρα σε μάρτυρα από τα Ιωάννινα για περιστατικά με βανδαλισμούς με ναζιστικά σύμβολα στην παλιά συναγωγή και στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης.

Ο εκνευρισμός του Γιάννη Λαγού ήταν εμφανής όταν ο μάρτυρας Αλέξανδρος Ράπτης, ιστορικός ερευνητής που συνεργάζεται με τοπική εφημερίδα, άρχισε να απαριθμεί διάφορα περιστατικά βίας με τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής», η οποία άλλοτε κάνοντας εκδηλώσεις για «την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου», άλλοτε για τη «λήξη του εμφυλίου», δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.

«Η τοπική κοινωνία δεν ήθελε να γίνει η εκδήλωση αυτή γιατί υπάρχουν διακρατικές σχέσεις και συμφωνίες. Υπήρξε μεγάλη ένταση Το περιβόητο αυτό τάγμα ήρθε από την Αθήνα, 300-400 άτομα, προκάλεσε επεισόδια στην κεντρική πλατεία, χτύπησαν φοιτητές και πολίτες, που δεν ήθελαν να γίνει η εκδήλωση αυτή. Λειτουργούσαν όπως τα τάγματα εφόδου του 1933» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος σε περιστατικό του 2009 για την «αυτονομία της Β. Ηπείρου».

Σε όλη τη διάρκεια των περιγραφών του μάρτυρα, ο Γιάννης Λαγός φαινόταν εκνευρισμένος και κάποια στιγμή πέταξε τα χαρτιά του, ψιθυρίζοντας κάτι προς τον μάρτυρα. Ωστόσο το ξέσπασμα του καταδικασμένου ήρθε όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει για τους βανδαλισμούς σε ιερά σημεία της εβραϊκής κοινότητας της περιοχής

Εισαγγελέας: Είπατε και για το έμβλημα της Θούλης ότι γράφτηκε στους τοίχους και στις πόρτες. Η Θούλη είχε σχέση με το ναζιστικό καθεστώς;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε το έμβλημα αυτό για να συνδεθεί με το μεταφυσικό. Μετά την άνοδο του Χίτλερ το σήμα αυτό χρησιμοποιείται από στρατιωτικές μονάδες των ναζί. Με την άνοδο του Χίτλερ, η ελίτ, τα SS δηλαδή, ενέταξε το έμβλημα αυτό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το έμβλημα έφεραν οι οπλίτες και αξιωματικοί των μάχιμων SS που ήταν ευρωπαίοι εθελοντές. Αυτό, λοιπόν, το έμβλημα, ο ανάποδος αγκυλωτός σταυρός, αποτυπωνόταν και χρησιμοποιούνταν ευρέως στα πρώτα περιοδικά στη Χρυσής Αυγής Το έμβλημα που συναντήσαμε και στους βανδαλισμούς του εβραϊκού νεκροταφείου Ιωαννίνων.

Εισαγγελέας: Η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα;

Τότε κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός άρχισε να φωνάζει: «Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή! Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις! Είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα και δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!».

Η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησε από το δικαστήριο να ελέγξει ότι έχει καταγραφεί στα πρακτικά η δήλωση του οργισμένου Λαγού , ο οποίος στο μεταξύ είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Όπως ανέφερε συνήγορος από την πλευρά των θυμάτων «είναι πολύ σημαντικό είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο».

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ομιλία σε συγκέντρωση στο Μενίδι και περιοδεία στο ΚΥ Θέρμου, πραγματοποίησε η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σε συνεχή δραστηριότητα για να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να πέσουν πολλά περισσότερα στις κάλπες των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, δυναμώνοντας αποφασιστικά το κόμμα και στις εκλογές, βρίσκεται καθημερινά και η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Να μην παραμυθιαστεί κανένας λαϊκός άνθρωπος

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με ομιλία των Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και του Τίμου Παπανικολάου, μέλους της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενη στο ρόλο της ΕΕ και των κομμάτων που στηρίζουν τις κατευθύνσεις της, με τα προβλήματα που αυτές δημιουργούν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στην παρέμβασή της η Βάνα Πατρινού, τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Το σίγουρο είναι ότι όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα βρεις από κάτω κάποια οδηγία, νόμο, προαπαιτούμενο που καθορίζεται από την ΕΕ.

Πάνω από το 70% των αποφάσεων της ελληνικής βουλής είναι νόμοι και οδηγίες που εκπορεύονται από την ΕΕ και υλοποιούνται από την κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται και σαν άλλοθι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης-συμπολίτευσης, που δικαιολογούν με αυτό τον τρόπο την προσήλωσή τους στην ευρωενωσιακή αντιλαϊκή πολιτική.

Τι μας λένε; ότι αποτελούν νόμους και προαπαιτούμενα και συνεπώς, ακόμα και αν δεν συμφωνούν, πρέπει να τα ψηφίσουν. Τι προσπαθούν να κρύψουν; ότι αυτή την πολιτική την υποστήριξαν και σαν αντιπολίτευση και σαν κυβέρνηση όταν ήταν και δεν παραμυθιάζουν κανένα. Στο επίπεδο δε του Ευρωκοινοβουλίου, απογείωσαν αυτή την σύμπλευση, ψηφίζοντας πάνω από το 70% των αποφάσεων μαζί με την ΝΔ, μέχρι 92% έφτασε η σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και εκεί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς ή απλώς πιστεύουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ μακρυά, για να έχει η ψήφος τους αρνητικό πρόσημο στην λαϊκή κοινή γνώμη; λες και δεν θα το μαθαίναμε και το κυριότερο, λες και δεν θα το νιώθαμε στο πετσί μας!!!

Μόνο το ΚΚΕ είναι σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών και μέσα και έξω από την Ευρωβουλή”.

Κάλεσε, τέλος, να μην χαθεί ούτε λεπτό από τη μάχη να φτάσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος παντού, να ανοίξει η συζήτηση ακόμη πιο πλατιά στο λαό για ψήφο στο κόμμα από λαϊκό κόσμο που μπορεί να διατηρεί τυχόν επιφυλάξεις απέναντι στο κόμμα, αλλά προβληματίζεται, αγανακτεί με την κατάσταση που βιώνει.

Δείχνει το δρόμο η πρωτιά της ΠΚΣ

Από την πλευρά του, ο Τίμος Παπανικολάου, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η πρωτιά της “Πανσπουδαστικής” για τρίτη χρονιά στα Πανεπιστήμια απέναντι στην κυβέρνηση τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα και τη συνολική αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτικής της, αποτελεί μεγάλη νίκη, δείχνει το δρόμο για να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή όχι μόνο των φοιτητών και της νεολαίας με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, αλλά συνολικά του λαού. Προσθέτοντας, ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί “φάρο” και για την περαιτέρω ενίσχυση του ΚΚΕ, τόνισε ότι πρόκειται για τη μοναδική ψήφο που μπορεί να επιστέψει αποφασιστικά στη δύναμη του λαού και μετά τις εκλογές.

Μπροστά και για τα προβλήματα

στο χώρο της δημόσιας Υγείας

Το πρωί της ίδιας μέρας, κλιμάκιο της ΤΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Θέρμου, με επικεφαλής την υποψήφια ευρωβουλευτή, Βάνα Πατρινού. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το προσωπικό, απασχόλησαν τα προβλήματα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών τους, όπως συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα.

Και με βάση την κατάσταση που βιώνουν, έγινε κάλεσμα στους υγειονομικούς, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως απέναντι στις συνολικές κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών – μελών της, στην Ελλάδα από τη ΝΔ, αποτελεί μοναδική απάντηση. Τονίστηκε, ταυτόχρονα, ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελ. Λύση κ.α. που συμφωνούν με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και για περαιτέρω επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, δίνοντας ουσιαστικά “χέρι βοηθείας” και στην κυβέρνηση της ΝΔ.

 

 


sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ