Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  3:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024

Για ακόμα μία φορά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είδαν ότι επι κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη οι πολίτες έχουν λεφτά να δαπανούν, παρά την τρομακτική ακρίβεια, γιατί ορισμένοι επέλεξαν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους το τριήμερο του Πάσχα μιλώντας για την “μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 10 ετών” αλλά μάλλον δεν είχαν σωστή ενημέρωση ή δεν τους τα είχαν πει σωστά.

Και αυτό γιατί σε σχέση με το 2017 η φετινή έξοδος είχε 345.000 αυτοκίνητα λιγότερα! Έτσι ακόμα ένας βολικός μύθος δημιουργήθηκε για να δείξει την “ευμάρεια” που έχουν οι πολίτες.

Έτσι από τα ίδια τα άρθρα το 2017, που ο κόσμος βίωνε το “σκληρότερο μνημόνιο” η έξοδος του Πάσχα ήταν με 770.000 αυτοκίνητα ενώ φέτος που όλα πηγαίνουν πολύ καλά στην οικονομία η έξοδος είχε 425.000 αυτοκίνητα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού που στην συνέντευξή του στον Α.Σρόιτερ δήλωσε για το ζήτημα ότι οι πολίτες “είδε ότι έχουν χρήματα για να κάνουν τέτοια ταξίδια”!

“Αναφερθήκατε στο Πάσχα… όπως σας είπα, ως ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος είχε τελικά αρκετό διαθέσιμο εισόδημα για να μπορέσει να ταξιδέψει. …αλλά σίγουρα δεν είναι η εικόνα αυτή την οποία είδαμε η εικόνα της Ελλάδας πριν από πέντε ή δέκα χρόνια… “

Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι μάλλον περισσότεροι πήγαν εκτός Αθηνών πριν αυτά τα “5,10 χρόνια”.

Φαίνεται οι σύμβουλοι του Κ.Μητσοτάκη είναι “ντεφορμέ” και ή δεν του δίνουν τα σωστά στοιχεία ή απλά τον κρατούν σε μια “γυάλα” απομονωμένο από τον πραγματικό κόσμο.

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα συσσωρευμένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνήσεων της περιόδου 1984-2024 έφεραν την Ελλάδα στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών (υπολογίζεται και η Βρετανία η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μέλος της ΕΕ).

Και επειδή οι άνθρωποι λένε ψέματα αλλά οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ, στο παρακάτω γράφημα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Α.Ε.Π. της Ελλάδας στα τελευταία 40 χρόνια αυξήθηκε μόνο 26%!

Αντίθετα πρώτη είναι σε ανάπτυξη η Ιρλανδία η οποία ήταν μια χώρα πολύ πιο κάτω από την Ελλάδα πριν 40 χρόνια και κατά την χρονική αυτή διάρκεια παρουσίασε ανάπτυξη της τάξης του… 421%!

Φυσικά πέραν του γεγονότος ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν είχαν και ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στο να αυξάνουν τον πλούτο της χώρας, η μεγαλύτερη ζημιά έλαβε χώρα στα 14 χρόνια των Μνημονίων, όταν οι κυβερνήσεις δέχτηκαν να παραδώσουν την χώρα στους δανειστές και στις διαθέσεις τους για περίπου έναν… αιώνα.

Αυτή η σκοτεινή περίοδος έχει στοιχίσει στην χώρα τα μέγιστα και της έχει φέρει αρνητική ανάπτυξη.

Εάν δεν είχε παραδοθεί η χώρα στις μνημονιακές πολιτικές η ανάπτυξη της τώρα θα ήταν τουλάχιστον της τάξης του 60%!

Στο διάγραμμα φαίνεται ότι ακόμα και χώρες που ήταν ψηλότερα από την Ελλάδα, όπως η Γαλλία και η Ελβετία συνεχίζουν και αναπτύσσονται.

Αναπτύχθηκαν περισσότερο από την Ελλάδα και αυτό γιατί η χώρα «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια.

Οι πρώην κομμουνιστικές χώρες παρουσιάζουν πολύ μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, κάτι που είναι λογικό καθώς βρισκόταν πάρα πολύ πίσω αλλά η ουσία είναι ότι πλέον έχουν φτάσει την Ελλάδα και την έχουν ξεπεράσει!

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός, με ρίζες από το Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Φίλης θα βρεθεί στο νομό μας το διήμερο 10 και 11 Μαΐου.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Φίλη στην Αιτωλοακαρνανία:

Παρασκευή 10/5:

11.30: Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου ‘Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν.Αιτωλοακαρνανίας’

12.00-13.30: Περιοδεία μαζί με κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης στα καταστήματα και τις υπηρεσίες της πόλης του Αγρινίου

13.30:Συνάντηση και συζήτηση με πολίτες σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο του Αγρινίου

18.00: Συνάντηση με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου

20.00-22.00: Περιοδεία μαζί με κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης σε Νεοχώρι, Γουριά και Αιτωλικό

Σάββατο 11/5:

09.00: Παρουσία στην Λαϊκή Μεσολογγίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην αγορά του Μεσολογγίου

11.00-Επίσκεψη στη Σταμνά όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ελαιοπαραγωγούς

12:30-Περιοδεία στον Αστακό

18.00-Περιοδεία στη Ναύπακτο

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ