Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:39: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024

Συνεχίζοντας και προάγοντας σε μεγαλύτερα αξιώματα την οικογενειακή παράδοση του επί σειρά ετών προξένου επί τιμή της Γαλλίας εκλιπόντος πατρός του, ο Παναγιώτης Γιωτόπουλος του Σωτηρίου (Άκη) αξιώθηκε χθες τον βαθμό του Πρέσβεως.

Έχοντας θητεύσει στο Διπλωματικό Σώμα σε νευραλγικές θέσεις στα Σκόπια και την Ουάσινγκτον, υπηρετούσε επί σειρά ετών στο κέντρο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Πόρων ως υπεύθυνος της διαδικασίας επιλογής των Πρέσβεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά του ως Πληρεξούσιος Υπουργός της χώρας μας, πράγμα που γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια τους πολλούς φίλους του στη γενέτειρά του, το Μεσολόγγι, οι οποίοι από χθες δεν έχουν πάψει να τον περιβάλλουν με τις ειλικρινείς ευχές και τα συγχαρητήριά τους.

aixmi-news.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το καθεστώς των Δημοκρατικών ολοκλήρωσε το επιχειρούμενο πολιτικό πραξικόπημα στις ΗΠΑ καταδικάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ για τον υποτιθέμενο χρηματισμό της ηθοποιού ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς και για 33 ακόμη κατηγορίες στο δικαστήριο μίας Πολιτείας όπου οι Δημοκρατικοί κυριαρχούν και οι ένορκοι είναι ψηφοφόροι τους!

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Ν.Τραμπ υποτίθεται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή της Ντάνιελς, ώστε να μην μιλήσει δημόσια για τη σχέση του μαζί της.

Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016, δημιουργήθηκε μία υπόθεση στηριζόμενη σε υποτιθέμενες μαρτυρίες του πρώην συνεργάτη και νυν μεγάλου εχθρού του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι έδωσε το ποσό των 130.000 δολαρίων στην Ντάνιελς προκειμένου εκείνη να μην μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για την ερωτική επαφή που επίσης η ίδια έχει καταθέσει πως υποτίθεται ότι είχε με τον Τραμπ μία δεκαετία νωρίτερα.

Οι ένορκοι αποφάσισαν για την ενοχή του  πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ θεωρώντας ότι ο Τραμπ παραποίησε ή προκάλεσε την παραποίηση των επιχειρηματικών αρχείων «με πρόθεση να εξαπατήσει», αλλά και ότι το έπραξε με πρόθεση να διαπράξει ή να αποκρύψει άλλο έγκλημα.

Με αυτή την απόφαση οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε κακουργήματα.

«Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος», είπε ο Ν.Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, είπε ότι «η πραγματική ετυμηγορία θα είναι στις 5 Νοεμβρίου από τον λαό», αναφερόμενος στις εκλογές.

«Όλοι ξέρουν τι συνέβη εδώ», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον Μπάιντεν και την κυβέρνηση του ότι κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία.

«Αυτό έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να πληγώσει έναν αντίπαλο, έναν πολιτικό αντίπαλο».

Λίγο πριν την ετυμηγορία των δικαστών, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, είπε ότι είναι αθώος και θύμα πολιτικής σκευωρίας εμπνευσμένης από τους αντιπάλους του.

Αποκάλυψε για ακόμα μία φορά κάτι που είναι γνωστό στις ΗΠΑ, ότι ο δικαστής που τον καταδίκασε είναι χρηματοδότης των προεκλογικών εκστρατειών του Τζο Μπάιντεν.

Τώρα εναπόκειται στον δικαστή Χουάν Μέρτσαν να αποφασίσει εάν η τιμωρία του θα περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης.

Κάθε μία εκ των 34 κατηγοριών επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τέσσερα έτη, ωστόσο γενική εκτίμηση νομικών και αναλυτών είναι ότι ο δικαστής δεν θα εκδώσει απόφαση για τη φυλάκιση του Τραμπ, δεδομένης της φύσης των κατηγοριών που εμπίπτουν στην χαμηλότερη βαθμίδα κακουργήματος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, του γεγονότος ότι διαθέτει καθαρό ποινικό μητρώο, της ηλικίας του, και σαφώς λαμβάνοντας υπόψη και τις πιθανές πολιτικές επιπτώσεις της φυλάκισης ενός πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Ειδικοί εκτιμούν πως η ποινή είτε θα είναι με αναστολή, είτε θα αφορά στην καταβολή προστίμου, είτε θα περιλαμβάνει κοινωνική εργασία ή κάποιο συνδυασμό αυτών.

Είναι βέβαιο πως ο Τραμπ θα ασκήσει έφεση ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει κι άλλες ποινικές δίκες τις οποίες θα επιχειρήσει  η κυβέρνηση Μπάιντεν να τις χρησιμοποιήσει προεκλογικά.

Η καταδίκη του Τραμπ, ακόμα και με φυλάκιση, σε κάθε περίπτωση δεν θα έφρασε το δρόμο του Τραμπ να διεκδικήσει την προεδρία.

Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην εισαγγελία για να ανταπαντήσει.

Η ημερομηνία είναι κοντά στην Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικανών, η οποία έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

Φυσικά πρόκειται για μία ακόμα… «τυχαιότητα».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, Μάικλ Τάιλερ προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Τραμπ, επιχειρώντας να τον παρουσιάσει ακόμα και ως υποψήφιο… δικτάτορα :

«Σήμερα στη Νέα Υόρκη, είδαμε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντα πίστευε λανθασμένα ότι δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ συνέπειες για την παράβαση του νόμου για δικό του προσωπικό όφελος.

Αλλά η σημερινή ετυμηγορία δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο αμερικανικός λαός αντιμετωπίζει μια απλή πραγματικότητα. Υπάρχει ακόμη μόνο ένας τρόπος να κρατηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ έξω από το Οβάλ Γραφείο: στην κάλπη.

Καταδικασμένος ή όχι, ο Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για πρόεδρος.

Η απειλή που θέτει ο Τραμπ για τη δημοκρατία μας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Διεξάγει μια ολοένα και πιο απρόσκοπτη εκστρατεία εκδίκησης και ανταπόδοσης, υποσχόμενος ότι θα είναι δικτάτορας «την πρώτη μέρα» και ζητώντας να «τερματιστεί» το σύνταγμά μας, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει και κρατήστε την εξουσία.

Μια δεύτερη θητεία Τραμπ σημαίνει χάος, καταστροφή των ελευθεριών των Αμερικανών και υποκίνηση πολιτικής βίας – και ο αμερικανικός λαός θα το απορρίψει αυτόν τον Νοέμβριο».

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των ποινικών διώξεων και των καταδικών κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Να τον διαβάλουν με την προοπτική να αλλάξουν οι Δημοκρατικοί την δυσμενή για αυτούς κατάσταση που παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις όπου ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κυριαρχεί έναντι του Τζο Μπάιντεν.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ν.Τραμπ, προχώρησε στην πρώτη του δήλωση για την καταδικαστική απόφαση εναντίον του από έναν δικαστή Νέας Υόρκης, που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς του Τζο Μπάιντεν.

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν μεροληπτικό δικαστή που είναι διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από τους ενόρκους και αναφερόμενος στον δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Η κόρη του συγκεκριμένου δικαστή έχει εργαστεί ως σύμβουλος στους Δημοκρατικούς (εντελώς τυχαία δηλαδή).

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

O αναπληρωτής υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Λευκορωσίας Α.Κουντολέγιεφ κήρυξε την επαρχία Γκόμελ της χώρας σε κατάσταση  στρατιωτικού νόμου, πυροδοτώντας σενάρια για ρωσική επιθετική προσπάθειας μέσω του λευκορωσικού εδάφους προς Κίεβο ή Χάρκοβο

Η συγκεκριμένη λευκορωσικής επαρχία είναι αυτή που εφάπτεται από τον βορρά σε ευθεία γραμμή από το Κίεβο και πλέον όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν και από αυτό το σημείο με την ουκρανική πρωτεουσα να βρίσκεται στο στόχαστρο.

«Επιθεωρήσαμε την ετοιμότητα των ειδικών δυνάμεων και όλα είναι έτοιμα για να μεταπέσει η επαρχία σε στρατιωτικό νόμο»  ανέφερε το υπουργείο.

«Παράλληλα επιφέραμε διορθώσεις ώστε κάθε διοικητική και στρατιωτική πράξη θα μας επιτρέπει ότι θα μπορούν να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις από αυτό το σημείο όταν μεταπέσει σε πολεμική ετοιμότητα».

Το ενδιαφέρον είναι ότι πλέον στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν ενεργά και 100.000 τουλάχιστον Λευκορώσοι σε μία απάντηση στην αποστολή δυτικών στρατιωτικών στο Κίεβο.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις πλέον γίνονται σε επίπεδο Διοικητικής Μέριμνας, επικοινωνιών και τροφοδοσίας, ενώ ακόμα δύο λευκορωσικές περιοχές θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση.

Μετά το Χάρκοβο η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον ουκρανικό στρατό και διορθώνει το “λάθος” όπως είχε πει ο Β.Πούτιν του 2022 όταν οι ρωσικές φάλαγγες είχαν φτάσει έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Περίπου 40.000 ρωσικά στρατεύματα και 100.000 λευκορωσικά είναι έτοιμα να διαβούν την μεθόριο και να τελειώνουν τον πόλεμο. Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ολοταχώς προς θερμή σύγκρουση, η οποία στο τέλος ή και την αρχή της διαδρομής θα περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα, οδεύουν ΗΠΑ και Ρωσία.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2011 στον πόλεμο της Συρίας, όταν διαφάνηκαν οι πρώτες καθαρές ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η ένταση  υποχώρησε κάπως το 2016 με την εκλογή Τραμπ για να επανέλθει πάλι με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ο οποίος συνεχίζει την πολιτική  Μπάρακ Ομπάμα, η ο τελευταίος απλώς την υπαγορεύει στον νυν πρόεδρο.

Το χάσμα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας οριστικοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2016 στην τελευταία συνάντηση Ομπάμα – Πούτιν όπου οι δύο ηγέτες διαφώνησαν έντονα για την Συρία και την Ουκρανία.

Ομπάμα και Πούτιν στην τελευταία συνάντησή τους το Νοέμβριο του 2016. Είχαν διαφωνήσει σε όλα. Τα υπόλοιπα ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε με τον επίσημο τρόπο ότι η Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χρήση των αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εντός του ρωσικού εδάφους.

Από την άλλη ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β.Ζελένσκι, πάντα ζητούσε την  ενεργή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον επερχόμενο πόλεμο και τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα θα το πετύχει.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει  την άδεια για τη χρήση των αμερικανικών όπλων, από τις προηγούμενες εβδομάδες, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο. Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει απειλήσει ότι θα απαντήσει εναντίον όποιας χώρας δώσει την άδεια για χρήση των όπλων της κατά της ρωσικής επικράτειας.

Ο Αντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα, είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το αίτημα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ό,τι αφορά τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στη Συμμαχία. Εάν προλάβουν…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

H πίεση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα απεσταλμένα από τη Δύση για να επιτεθεί σε ρωσικά εδάφη δείχνει να αποδίδει πλέον καθώς αποκαλύπτεται ότι έχει δώσει την σταδιακή άδεια για την χρήση τους.

Αυτή είναι μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη στον Αρμαγεδδώνα καθώς η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει μια τέτοια ενέργεια στο έδαφός της και θα απαντήσει.

Μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι ο χειρισμός αυτών των όπλων θα γίνεται από Αμερικανούς “Συμβούλους” καθώς τα όπλα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και απαιτούν ειδικούς χειρισμούς.

«Ο πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για σκοπούς αντεπίθεσης στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα στις ρωσικές δυνάμεις που τις χτυπούν ή ετοιμάζονται να τις χτυπήσουν» δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η πολιτική που επιτρέπει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».

biden-rosia

Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ να προβούν σε αυτή την αλλαγή πολιτικής μόνο μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στο Χάρκοβο αυτόν τον μήνα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Σε όλους τους ανθρώπους παραχωρήθηκε ανωνυμία για να συζητήσουν εσωτερικές αποφάσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή, Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε προειδοποίηση για «σοβαρές συνέπειες».

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι την ευθύνη για τυχόν πλήγματα εντός της επικράτειας της χώρας του θα φέρουν οι δυτικοί προμηθευτές όπλων, ακόμη και αν οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιήσουν τα πλήγματα.

Και αυτό γιατί ήδη υπάρχει μία σκέψη οι Ρώσοι που είναι να βομβαρδίσουν αμερικανικές βάσεις στην Γερμανία την Πολωνία και την Ελλάδα με συμβατικά όπλα. Δηλαδή την Αλεξανδρούπολη και την Σούδα.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη προμηθεύσει την Ουκρανία με χιλιάδες αμυντικά όπλα και άρματα μάχης, ωστόσο η Ουκρανία δεν μπορεί επί του παρόντος να χρησιμοποιήσει όπλα που προέρχονται από άλλες δυτικές χώρες, οι οποίες επιβάλλουν περιορισμούς στη χρήση τους.

Μέχρι τώρα, η Ουκρανία χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτίθεται σε στόχους που βρίσκονται όλο και πιο μακριά στο ρωσικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής, ορισμένοι δυτικοί ηγέτες χωρών, όπως είναι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν ταχθεί υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων για επίθεση σε ρωσικό έδαφος, αλλά στον αντίποδα αυτού, υπάρχουν και εκείνοι που κρατούν επιφυλακτική στάση, όπως ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και η πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δεν θεωρεί απαραίτητο να χτυπηθούν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και προέτρεψε τη Δύση να προμηθεύσει περισσότερες αεροπορικές άμυνες στην Ουκρανία αντ’ αυτού, αναφέρει το BBC.

Έντονες οι αντιδράσεις της Ρωσίας – Υπόνοιες για προηγούμενη χρήση όπλων από ευρωπαϊκές χώρες σε ρωσικά εδάφη

Χθες, Τετάρτη (29/5), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η στάση της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό θα προσαρμοστεί με βάση τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο πεδίο της μάχης, ενώ ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε αρφότερα την ίδια μέρα ότι, αν και η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο έχει εξελιχθεί, «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στον Economist ότι η Δύση θα πρέπει να επιτρέψει στην Ουκρανία να αμυνθεί χτυπώντας στρατιωτικές βάσεις στη Ρωσία.

Η Ουκρανία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια ρωσική επίθεση στα ανατολικά της χώρας, ενώ η πόλη του Χάρκοβο έχει υποστεί εβδομάδες θανατηφόρων επιθέσεων, που συχνά εξαπολύονται από τη Ρωσία από στρατιωτικά φυλάκια κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι «άδικο» για τις δυτικές χώρες να επιβάλλουν όρια στη χρήση των όπλων τους, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την υποστήριξη των εταίρων της.

Ωστόσο, η Ρωσία αντιδρά έντονα στην προοπτική να χρησιμοποιηθούν δυτικά όπλα εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος.

«Στην Ευρώπη, ειδικά στις μικρές χώρες, θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν «μικρό έδαφος» και «πυκνό πληθυσμό».

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι την ευθύνη για τυχόν πλήγματα εντός της επικράτειας της χώρας του θα φέρουν οι δυτικοί προμηθευτές όπλων, ακόμη και αν οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιήσουν τα πλήγματα.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει ορισμένα όπλα που προμήθευσε η Δύση για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, αλλά χωρίς να το έχει δηλώσει.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Τη Δευτέρα 3 Ιούνη στο Αγρίνιο, στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Θα μιλήσουν, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το Νοσοκομείο της Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται. Ενισχύουμε τις δομές Υγείας του νομού μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης συνόδευσε τον Αν. Υπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά την επίσκεψη του στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία περιελάμβανε επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου όπου συζητήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τους εργαζομένους όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη στην περιοχή.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην σημαντική στήριξη στο Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του. Επισήμανε την αύξηση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. Μεσολογγίου από 4 σε 6 εκατομμύρια ευρώ καθώς και την αύξηση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. Αγρινίου κατά 40%. Ξεκαθάρισε ότι το Γ.Ν. της Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται ούτε αλλάζει χαρακτήρα.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, με πολυετή εμπειρία και προσφορά στον τομέα της Υγείας, καθώς έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας τόνισε ότι η βούληση της Κυβέρνησης και το παραγόμενο έργο έχουν στόχο την ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τη δέσμευση της για ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας. Η πολιτική ενίσχυσης του  έμψυχου δυναμικού του ΕΣΥ αποτελεί επί της ουσίας πολιτική κοινωνική που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες..

Παράλληλα, επισημάνθηκε η προκήρυξη 10.000 νέων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το 2024, με 6.000 θέσεις ιατρών και 4.000 θέσεις νοσηλευτών, το μεγαλύτερο σε μέγεθος πακέτο προσλήψεων από την ίδρυση του ΕΣΥ.

“Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας. Οφείλουμε στους πολίτες υγειονομική ασφάλεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας”.

“Το Γ.Ν. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται ούτε αλλάζει χαρακτήρα ενώ και το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο Γ.Ν. Αγρινίου θα προχωρήσει. Εν όψει και του νέου χάρτη για την Υγεία πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση των δομών του νομού μας με προσωπικό και μέσα.

Μην ξεχνάμε ότι το υγειονομικό προσωπικό της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα και στην περίοδο της πανδημίας εργάστηκε με αυτοθυσία και απέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και στήριξε το Σύστημα Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί και το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 13%.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Προχωρά η αναβάθμιση 80 ΤΕΠ Νοσοκομείων και η ανακαίνιση  156 Κέντρων Υγείας με 1,3 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης  ενώ πολύ σημαντικό είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού ελέγχου με  δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους.

Η Υγεία αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα”  δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συγκροτήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31-05-2024 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Έμπορων & Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου, που προέκυψε από τις εκλογές στις 30-05-2024.

Με βάση την διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου (μυστική ψηφοφορία) έγινε ακόλουθη η κατανομή των αξιωμάτων.

 

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΦΛΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΖΕΤΑ)

ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΜΠΕΡΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΤΖΟΥΜΑΚΑ – ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΛΙΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν . Γραμματέας

Κωστίκογλου Σωκράτης              Γιοπάνος Ιωάννης

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 5
ΑΓΡΙΝΙΟ, 30131
ΤΗΛ. 2641052700

 

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η κ. Αχτσιόγλου ξεκίνησε την περιοδεία της στο Μεσολόγγι το πρωί της Πέμπτης και αφού κατέθεσε στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων, στην συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία μαζί με στελέχη και μέλη της τοπικής οργάνωσης στο κέντρο της πόλης. Η υποδοχή από τους πολίτες ήταν ιδιαίτερα θερμή και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους  φορέων της πόλης του Αγρινίου (πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγους κ.λπ..), έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) που πραγματοποιούνταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με το Δήμαρχο Αγρινίου.

Το απόγευμα περιόδευσε στην αγορά του Αγρινίου συνοδευόμενη από πολυάριθμο κλιμάκιο μελών και φίλων της Νέας Αριστεράς, ενώ σε συγκέντρωση και ομιλία τελικά μεταβλήθηκε αργά το απόγευμα μετά την περιοδεία της, η προγραμματισμένη επίσκεψη που είχε η κ. Έφη Αχτσιόγλου στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Αριστεράς στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι), καθώς εκεί είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τη συναντήσει και να την ακούσει.

Μεταξύ άλλων στη ομιλία της, σημείωσε πως στους πολίτες υπάρχει μεγάλη δυσφορία για την ασφυκτική οικονομική πίεση από το πολύ υψηλό κόστος ζωής την ίδια ώρα που οι μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας εμφανίζουν ρεκόρ κερδών. Στάθηκε στη μεγάλη σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών για τις ζωές μας και αναφέρθηκε και στο στόχο της Νέας Αριστεράς να αποτελέσει μοχλό ανασύνθεσης της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου με συγκεκριμένο περιεχόμενο και σαφή στόχευση.

Σελίδα 1 από 2