Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της 22.04.2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 15.05.2024, το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος

Αλεξόπουλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος

Ταφιάδης Νικόλαος

Γραμματέας

Τσόλκας Κων/νος

Ταμίας

Κοκκώνη-Αγγελακοπούλου Αλεξάνδρα

Μέλος

Χονδρού Ειρήνη

»

Παπαϊωάννου Σπυριδούλα

»

Αθανασούλη Βασιλική (Σίσσυ)

»

Καρανίκας Σπυρίδων

»

Κατσιπάνος Γεώργιος

»

Κάππας Ευάγγελος

»

Μαυρέλης Απόστολος

Αναπλ. Μέλος

Κόκκα Βασιλική

»

Μαυροϊδόγγονα Μαρία

»

Βάσσης Βασίλειος

Ελεγκτική Επιτροπή:

Καραγκούνη Μαρία, Αγραφιώτης Γεώργιος και Παπαναστασίου Αθηνά.      

Εκπρόσωποι της Ένωσης στις επιτροπές του Δήμου Αγρινίου: στην Επιτροπή Παιδείας ο Αλεξόπουλος Γεώργιος με αναπληρώτρια την Αθανασούλη Βασιλική (Σίσσυ), στην Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ο Ταφιάδης Νικόλαος με αναπληρωτή τον Κατσιπάνο Γεώργιο, στην Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης ο Τσόλκας Κων/νος με αναπληρώτρια την Παπαϊωάννου Σπυριδούλα, στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ο Απόστολος Μαυρέλης με αναπληρωτή τον Καρανίκα Σπυρίδωνα. Εκπρόσωποι της Ένωσης στην Ομοσπονδία Ενώσεων Δυτ. Ελλάδος, λόγω της ικανοποιητικής συμμετοχής των συλλόγων στις εκλογές της Ένωσης, ορίζεται σύσσωμο το Δ.Σ.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ ευχαριστεί και δημόσια το απερχόμενο Δ.Σ και τον Πρόεδρο αυτού κ. Απόστολο Γούναρη, για την πολυετή προσφορά τους στην Ένωση και  στο γονεϊκό κίνημα της πόλης μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου, θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για την ενεργοποίηση όλων των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων σε όλα τα σχολεία του δήμου ή για την ίδρυση εκεί όπου δεν υπάρχουν και θα διεκδικήσει μαζί τους καλύτερες συνθήκες φοίτησης και διαβίωσης όλων των μαθητών, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και της αληθινής μόρφωσης των παιδιών μας.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ερώτηση με θέμα "Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και η κακοδιαχείριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ οδήγησαν τον Οργανισμό σε αστάθεια και ευρωπαϊκή εποπτεία με κίνδυνο στην καταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών" κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνης του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνας Σταρακά.

Στη ερώτησή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, σημειώνεται ότι οι Έλληνες αγρότες οφείλουν να μάθουν πώς τελικά καταβλήθηκαν οι ενισχύσεις των τελευταίων πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των οικολογικών σχημάτων, τι θα γίνει με αυτές τις ενισχύσεις που παραμένουν απλήρωτες και πώς επιβλήθηκε η επιτήρηση.

Επίσης, αναφέρεται ότι το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας με την κάκιστη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και πως με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και την αστάθεια της διοίκησης επιβαρύνονται η οργανωτική και λειτουργική ανεπάρκεια του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εκτιμούν δε ότι «ο αγροτικός κόσμος αμφιβάλει βάσιμα ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να λάβει τα αναγκαία μέτρα νωρίτερα από τους 12 μήνες και να διορθώσει τις αδυναμίες που εντόπισε η ΕΕ, ώστε να αρθεί η επιτήρηση και να συνεχίσουν να καταβάλλονται χωρίς προβλήματα οι επιδοτήσεις του 2024 και να μειωθούν οι καταλογισμοί»¨.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν:

1) Ποιες είναι αναλυτικά οι πληρωμές που έγιναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη βασική ενίσχυση, την αναδιανεμητική, τους νέους αγρότες, τις 18 συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα 33 οικολογικά σχήματα και τι παραμένει απλήρωτο; Παρακαλούμε να κατατεθούν για το 2023 οι σχετικές καταστάσεις με τον αριθμό των αιτήσεων, τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό στο ΣΣ ΚΑΠ, τον αριθμό των παραγωγών, τα ποσά που πληρώθηκαν μαζί με τις αιτήσεις που εκκρεμούν και τα ποσά που δεν καταβλήθηκαν.

2) Ποιες είναι οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαχείριση των πολύπλοκων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως τα οικολογικά σχήματα, και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των αναγκών αυτών;

3) Ποιες είναι οι ανάγκες σε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Οργανισμού ώστε να κατανείμει δίκαια τις ενισχύσεις;

4) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς άρση της σύγκρουσης αρμοδιοτήτων με το ΥΠΑΑΤ;

5) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την ανάκτηση των αδικαιολόγητων παρακρατήσεων των ενισχύσεων από συμβούλους και ΚΥΔ;

6) Έχετε προβεί στην εκπόνηση χρονοδιαγράμματος ενεργειών που θα συζητήσετε στις 28 Μαΐου με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συγκεκριμένες δράσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Παρακαλούμε να κατατεθεί το χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η περιοδεία που πραγματοποίησαν σε περιοχές του νομού μας οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιώργος Σταθάκης (πρώην βουλευτής και υπουργός) και Μπάμπης Κασίμης (πρώην Γ.Γ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) συνοδευόμενοι από κλιμάκια και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αιτωλ/νίας.

Η περιοδεία των δύο υποψηφίων ξεκίνησε από τη Βόνιτσα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη και φίλους της Νέας Αριστεράς αλλά και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής Ακτίου-Βόνιτσας. Ο επόμενος σταθμός των εκπροσώπων της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν η Αμφιλοχία που άρχισε με την επίσκεψη του κ. Σταθάκη και Κασίμη στο δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θανάση Τορουνίδη. Ακολούθησε η συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους το Αγροτικού Συλλόγου Αμφιλοχίας (μέλος της Ομοσπονδίας Α.Σ. Αιτ/νίας) στην διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στην Αμφιλοχία μετά τις συναντήσεις των κ. Σταθάκη και Κασίμη η Οργάνωση της πόλης μαζί με φίλους από την περιοχή συζήτησαν και για ζητήματα που αφορούν την φυσιογνωμία αλλά κυρίως την επόμενη ημέρα της αριστεράς συνολικότερα στη χώρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι κύριοι Σταθάκης και Κασίμης συναντήθηκαν στα γραφεία του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ο «ΕΡΜΗΣ» με το προεδρείο του ιστορικού συλλόγου, ενώ λίγο αργότερα έδωσαν συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ. Το βράδυ της Δευτέρας ήταν αφιερωμένο σε περιοδεία στην βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας με επίκεντρο το Καινούργιο στο οποίο μετά τις επισκέψεις στα καταστήματα και τους επαγγελματίες του, στα γραφεία του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ευρεία και μακρά σύσκεψη με το προεδρείο του Συνεταιρισμού αλλά και κατοίκους του.

Το πρωϊ της Τρίτης μετά την συνάντηση που είχαν οι υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με το προεδρείο του Συλλόγου Εμπόρων-Επιχειρηματιών Αγρινίου ακολούθησαν επισκέψεις σε καταστήματα του κέντρου του Αγρινίου όπου οι κύριοι Σταθάκης και Κασίμης είχαν την ευκαιρία και δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκατοντάδες αγρινιώτες και να ακούσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν και τους ίδιους αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν το Νιοχώρι όπου έγινε μεταξύ άλλων συνάντηση με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ. Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μακρής και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Γεωργούσης ανέδειξαν τα ζητήματα του κόστους λειτουργίας του ΤΟΕΒ και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού του δικτύου άρδευσης.

Από την πλευρά  ο κ. Γιώργος Σταθάκης στις τοποθετήσεις που έκανε σε όλες τις συναντήσεις και συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το παραγωγικό πολιτικά  διήμερο είπε μεταξύ άλλων:

“Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια κρίση, και κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς επικρατεί η συντηρητική παράταξη, η οποία εδώ και χρόνια παράγει συνεχώς προβλήματα.

Στόχος της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις ευρωεκλογές είναι να έχει μια ισχυρή παρουσία για την επόμενη ημέρα, ώστε να συμβάλει στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, η οποία θα πρέπει να είναι ισχυρή απέναντι στη Ν.Δ”.

Είπε επίσης πως αιχμή του δόρατος για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι:

 “Η οικονομική πολιτική και η αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια, για τον πληθωρισμό υπερκερδών, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά να δυσκολεύονται να επιβιώσουν”. Σημειώνοντας, πως “απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής , με το κόστος της κρίσης να το πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου  και ενίσχυση του Κοινωνικού κράτους”.

“Τα θέματα πολέμου και ειρήνης… Στόχος και θέση της Νέας Αριστεράς επισήμανε ο κ. Σταθάκης μας είναι η αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Γάζα ενώ έκανε λόγο για “γενοκτονία στον λαό της Παλαιστίνης” από την πλευρά του στρατού του Ισραήλ.

Από την πλευρά του και κυρίως στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με φορείς των αγροτών σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία και Νιοχώρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Χαράλαμπος Κασίμης καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (στο παρελθόν χρημάτισε και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο) τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου. Ο πρωθυπουργός ζητάει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές γιατί όπως λέει «είναι αυτός και η κυβέρνησή του οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αγροτών». Όμως ότι κανείς από τους ευρωβουλευτές τους της Ν.Δ. δεν συμμετείχε στην πανίσχυρη Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής.

Η Ν.Δ. μετακυλά τις ευθύνες της για τις προβληματικές πτυχές της Κ.Α.Π. στις ευρω-ομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων, ενώ αυτή ήταν που διαπραγματεύτηκε και υπερψήφισε τη νέα ΚΑΠ, επέδειξε μεγάλη διαχειριστική ανεπάρκεια και έλλειψη προετοιμασίας του διοικητικού μηχανισμού για την εφαρμογή της, και άφησε τους ίδιους τους παραγωγούς ανενημέρωτους. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποκάλυψαν τα προβλήματα της νέας ΚΑΠ και της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς και τις συνέπειες της εφαρμογής τους στη γεωργική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, σε μία περίοδο παράλληλης εκτίναξης του κόστους παραγωγής.

Και ο κ. Κασίμης συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των Ευρωπαίων αγροτών,που  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ «υποχρεώθηκαν» σε προτάσεις αναθεώρησης της ΚΑΠ και λήψης μέτρων «ανακούφισης» των αγροτών, που θα οριστικοποιήσουν τον Απρίλιο.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατέληξε, θεωρούμε ότι η αναθεώρηση της Κ.Α.Π προϋποθέτει αύξηση του προϋπολογισμού της, ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας, επιπλέον εργαλεία πολιτικής για την αποτελεσματική εφαρμογή της και τη δίκαιη κατανομή των πόρων, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του γεωργικού εισοδήματος και η ανθεκτικότητα των αγροτικών περιοχών, χωρίς να ακυρωθεί η πράσινη μετάβαση.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που σε αντίθεση με άλλα δήθεν μεγάλα και κεντρικά καλύπτουν επαρκώς και αντικειμενικά τις δραστηριότητες του κόμματος μας

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», ως δωρεοδόχων, και των Σπυρίδωνα Ι. Λάτση και Ντόροθυ συζ. Σ. Λάτση, ως δωρητών, σχετικά με τη χρηματοδότηση, εκ μέρους των δωρητών, της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτιρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».

Θα ήθελα ξεκινώντας να πω ότι έχω δυσάρεστες πληροφορίες για τη ΝΔ. Αύριο θα πάνε οι πραγματογνωμοσύνες από τα Τέμπη με επιπλεόν κατάθεση στοιχείων από ξένες χώρες, από Καναδά, από Αγγλία και από άλλες χώρες. Και επειδή έρχονται εκπλήξεις πολλές και η συγκάλυψη είναι μπροστά, θα θέσω 3 – 4 ερωτήματα που απαντώνται από την πραγματογνωμοσύνη:

-1) ισχύει ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν 13-15 τόνοι ξυλόλιο;;

Θα πάτε φυλακή πολλοί από εσάς, σας το ξαναλέω.

-2) πού είναι το κοντέϊνερ που τους μετέφερε;

-3) ισχύει ότι της σύγκρουσης επέζησε διψήφιος αριθμός ανθρώπων, που όμως κάηκαν ζωντανοί;

Και το ρωτάω γιατί όταν ανέφερα για κοντέϊνερ που εξαϋλώθηκαν βγήκε ο κος Μαρινάκης και αναρωτιόταν πού το βρήκα αυτό;

-4) ισχύει ότι οι ράγες έχουν σημάδια εκτροχιασμού, εκατοντάδες μέτρα πριν το σημείο της σύγκρουσης; Και τι σημαίνει αυτό;

Ρωτάω πράγματα που θα τα βρείτε μπροστά σας αύριο το πρωί;;

-5) ήταν ασφαλισμένες, όπως έπρεπε, οι λαμαρίνες που θέρισαν τον κόσμο;

Σας λέω τι θα ακουστεί αύριο. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που έστειλε η κυβέρνηση για να διεξαγάγουν την έρευνα, επιχείρησαν αποπροσανατολισμό. Αντί να ψάχνουν εκεί που έπρεπε, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Zip Monitor, έψαχναν αλλού. Την συγκεκριμένη εταιρεία δεν την ακούμπησε κανείς. Είναι μια εταιρεία που μεταφέρει ειδικά χημικά, εύφλεκτα υλικά. Κανείς δεν μίλησε. Θα σας πάμε μέσα! Και ευτυχώς που υπάρχει ο Ευρωπαίος εισαγγελέας και συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ που τα αποκάλυψε αυτά. Αν δεν  υπήρχε ο Ευρωπαίος εισαγγελέας θα τα είχατε κουκουλώσει όλα!

Και αύριο θα σας αποκαλύψω πώς και εάν έγινε σύγκρουση των τραίνων. Η ιστορία έχει πολλή μπόχα. Και όσο και αν θέλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που μας έλεγε ότι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε και έδινε εντολές, τελικά αποδεικνύεται ότι εκείνο ακριβώς το βράδυ του δυστυχήματος επιχειρήθηκε συγκάλυψη. Και ο ηθικός αυτουργός είναι ο κος Μητσοτάκης που δεν κοιμήθηκε και έδινε εντολές!!

Πάμε στα Ελληνοτουρκικά.… Η Τουρκία δεν θέλει μόνο ενέργεια. Θέλει και έδαφος. Με την μειωμένη επήρεια που έκανε ο κος Δένδιας, άφησε ακάλυπτο το Καστελλόριζο. Και εμείς σας τα φωνάζαμε αυτά εδώ στην Βουλή, από το 2019.  

Και σας έλεγα από τότε να κάνετε τον EASTMED. Είναι αντιρωσικός αγωγός (το λέω αυτό γιατί συνεχώς μας κατηγορείτε ότι είμαστε Ρωσόφιλοι). Σας λέγαμε και για την Ινδία. Σας λέγαμε να υπογράψετε συμφωνία με την Ινδία, αλλά εσείς πηγαίνετε με ρυθμούς χελώνας.  Και ευτυχώς τελικά που υπεγράφη η πρόσφατη συμφωνία Ινδίας – ΕΕ.

Τα λάθη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας οφείλονται στο γεγονός ότι ξεχάσαμε πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ανατ. Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, κυρίως με την γεωπολιτική και την προβολή ισχύος. Αφήσατε τους Έλληνες της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Βορείου Ηπείρου εκτός προστασίας. Στις περιοχές αυτές οι πληθυσμοί καθορίζονται εν πολλοίς με βάση δύο παράγοντες: την θρησκεία και την γλώσσα. Και αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα έχει πει ο Νεοκλής Σαρρής.

Εσείς όμως ποτέ δεν ασκήσατε γεωπολιτισμό. Οι γείτονές μας χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τις μειονότητες για να ασκήσουν πιέσεις. Τι είπε ο Ερντογάν; Για τους Μουσουλμάνους της Θράκης που τους αποκάλεσε Τούρκους. Τι είπαν η Σκοπιανή πρόεδρος και ο Ράμα; Μίλησαν για μειονότητες στην Ελλάδα. Και τώρα έρχονται και βάζουν γκολ στην έδρα μας.

Αυτά κύριοι δεν τα έχω πει εγώ. Τα έχει πει ο μεγάλος δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής!

Πώς ασκεί εξωτερική πολιτική ο κος Μητσοτάκης; Μας είπε ότι ήταν «αχρείαστη» η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μας είπε ότι ήταν «περιττή» η επίσκεψη Ράμα. Θέλετε την άποψή μας; Άχρηστος και περιττός είναι ο πρωθυπουργός που ασκεί αυτή την πολιτική.

Αποτέλεσμα αυτής της εξωτερικής πολιτικής σας είναι η Σκοπιανή πρόεδρος να ονομάζει Μακεδονία την Ψευτο-Μακεδονία, οι Μουσουλμάνοι της Θράκης να αυτό-αποκαλούνται Τούρκοι και ο Ράμα να κάνει πάρτυ στην Αθήνα.

Καταντήσατε την Ελλάδα καρπαζοεισπράκτορα των Βαλκανίων!!

Και την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν στην Τουρκία και μιλούσε με τον Ερντογάν, η Ρόδος ήταν περικυκλωμένη από πολεμικά πλοία. Έκαναν άσκηση. Την «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» που προέβλεπε την κατάληψη νησιού. Όμως κανένα από τα ΜΜΕ δεν έκανε λόγο γι’ αυτό! Μέσω των δημοσκοπήσεων και των ειδήσεων τα κρύβετε. Και τώρα έρχονται δημοσκοπήσεις – πλυντήρια, που δίνουν ποσοστό 34% στην ΝΔ και πτώση του ποσοστού της Ελληνικής Λύσης, μόνο και μόνο για να γίνουν τεχνητές αναπνοές στη ΝΔ!

Αυτή τη δημοσκόπηση που έγινε την έψαξα. Ο κύριος που την έκανε έχει στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες από την συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΝΔ, έχει φωτογραφίες με ό,τι αφορά στη ΝΔ! Και αυτός είναι που έκανε την τελευταία δημοσκόπηση. Εγώ στη θέση σας θα ντρεπόμουν να του πω να κάνει δημοσκόπηση!  Και βγαίνει και ο κος Μαρινάκης να μας πει ότι η ΝΔ έχει ποσοστό 34%. Εμείς αυτό το σύστημα θα το ξηλώσουμε.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία σας απαγόρευσε να κάνετε τα θαλάσσια πάρκα στην καρδιά του Αιγαίου. Το δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, ο Φιντάν. Και εσείς ακόμα και σήμερα δεν έχετε διαψεύσει τους ισχυρισμούς του! Ο Φιντάν σας έδωσε την εντολή και εσείς ακυρώσατε τα θαλάσσια πάρκα, σε μια περιοχή αμιγούς ελληνικής κυριαρχίας! Αυτό λέγεται δουλοπρέπεια.

Όλοι εδώ μέσα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργείτε την δουλοπρέπεια και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έχουν κάνει βουλευτές και υπουργοί:

«Δεν είναι ελληνικά τα σύνορα, είναι ευρωπαϊκά».

«Δεν είναι ελληνική η ΑΟΖ, είναι ευρωπαϊκή»

«Δεν είναι ελληνική κληρονομιά τη Μονή Χώρας είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», δηλ. η εκκλησία αυτή δεν είναι ορθόδοξη, δεν είναι ελληνική, είναι παγκόσμια.

Νομίζετε ότι θα μας σώσουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ; Μα και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ λένε ότι πρόκειται για διμερή θέματα! Καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις.

Ένα ερώτημα θέλω να θέσω: γιατί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν διήρκεσε 1 ώρα και 20 λεπτά; Τι συζήτησαν; Γιατί δεν μας ενημέρωσε. Δεν έρχεται εδώ, δεν λέει τι κάνει, δεν λέει τι δεσμεύεται να μην κάνει. Μάλιστα δεν κρατήθηκαν ούτε πρακτικά! Γιατί ασκείτε μυστική διπλωματία;

Είστε φοβικοί απέναντι στην Τουρκία και είστε Ελληνοφοβικοί. Έχετε επιτρέψει την κάθοδο στις εκλογές ενός τουρκικού κόμματος. Αναφέρομαι στο κόμμα της Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας. Ένα κόμμα που έχει μόνο Μουσουλμάνους που δηλώνουν Τούρκοι. Πού ήταν η κυβέρνηση να τους εμποδίσει; Υπάρχει και μια Ελληνίδα που μιλά για Σκοπιανή μειονότητα στην Ελλάδα. Βέβαια η οικογένεια Μητσοτάκη έχει προϊστορία με το τουρκικό κόμμα, αφού με την ψήφο του Αχμέντ Σαδίκ κυβέρνησε ο πατέρας Μητσοτάκης! Με τον Σαδίκ, το γνωστό πράκτορα της Τουρκίας συγκυβέρνησε η ΝΔ του Κων/νου Μητσοτάκη. Πόσο έντιμο και ηθικό είναι αυτό;

Η υπουργός πολιτισμού φωτογραφίζεται με δύο Μουσουλμάνους της Θράκης κάτω από τη φωτογραφία του Κεμάλ. Αυτό σημειολογικά δείχνει ότι αυτός που έσφαξε Έλληνες, τιμάται από την Τουρκία και ο Έλληνας υπουργός φωτογραφίζεται μπροστά από την φωτογραφία του! Μπορεί να έγινε εκ λάθους. Αλλά θα πρέπει να τα προσέχουμε αυτά τα λάθη.

Όταν λέτε ψέμματα, επειδή οι άλλοι τα καταπίνουν, νομίζετε ότι θα τα καταπιούμε και εμείς;;; Και μας λέτε ότι έχουμε ύφεση στις τουρκικές προκλήσεις και ότι πάνω από το Αιγαίο δεν πετούν τουρκικά αεροσκάφη. Ναι, δεν πετούν, γιατί δεν πετούν τα Ελληνικά!!! Δηλ. να μην πετάω στο Αιγαίο εγώ, για να μην πετούν και οι Τούρκοι. Δώσατε το όνομα του Αιγαία στους Τούρκους και τώρα ονομάζεται Turkaegean.

Μας λέτε να τα βρούμε με τους γειτονικούς λαούς. Και εμείς ρωτάμε: ποιος εξέλεξε τον Ερντογάν που διεκδικεί εδάφη μας; Ο τουρκικός λαός. Ποιος εξέλεξε τον Ράμα που διεκδικεί εδάφη μας; Ο αλβανικός λαός. Ποιος εξέλεξε το VMRO στα Σκόπια; Ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημα είναι το VMRO, που είναι γνωστό για τους σωβινιστικούς στόχους του. Είναι ένα ναζιστικό, φασιστικό κόμμα και αυτό επέλεξαν οι Σκοπιανοί.

Όλοι εδώ μας λέγατε ότι: «κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων». Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πήραν την «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, πήραν την «Μακεδονία» (σκέτη) και εμείς τώρα ερχόμαστε και δήθεν τους απειλούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ένταξή τους στην ΕΕ. Εσείς σταματήσατε να αποκαλείτε τη χώρα Σκόπια και την ονομάζετε Βόρεια Μακεδονία. Εκείνοι δεν σταμάτησαν ποτέ να αποκαλούν τη χώρα τους Μακεδονία. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα.

Εμείς στην Ελληνική Λύση θα τιμήσουμε το δάκρυ του Καραμανλή για την Μακεδονία.

Η λύση για το Σκοπιανό είναι μία: εάν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση θα σκίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτό θα κάνουμε! (σκίζει το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών)

Όλα αυτά τα χρόνια «χαϊδεύετε» τον Ράμα. Ο Ράμα ήρθε στην Αθήνα και παρομοίασε τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο. Μάλιστα τα Αλβανικά ΜΜΕ είχαν πρωτοσέλιδα με την φράση του Ράμα: «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο ανήκει και στους Αλβανούς», εγείροντας έτσι ζήτημα μειονότητας στην Ελλάδα. Όχι. Όπως είχε πει ο Ανδ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!! Και ο κος Μητσοτάκης είπε ψέμματα ότι δεν μπορούσε να απαγορεύσει στον Ράμα να κάνει εκδήλωση. Το είχε κάνει στο παρελθόν η Μέρκελ. Είχε απαγορεύσει στον Ερντογάν να κάνει εκδηλώσεις στην Γερμανία. Αλλά η Μέρκελ αγαπούσε την Γερμανία, ενώ ο Μητσοτάκης δεν αγαπά την Ελλάδα. Και μας είπε ότι και η Μπουμπουλίνα ήταν Αλβανίδα και «έδεσε το γλυκό»!

Ξέρετε τι γράφουν τα βιβλία τους; Μιλούν για τη Μεγάλη Ελλάδα λένε ότι όλοι είναι Αλβανοί! Δηλ. όλη η Κάτω Ιταλία με τις ελληνικές αποικίες της αρχαιότητας είναι αλβανική!

Και επειδή η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το σωστό θα ήταν ο πρωθυπουργός να επιτρέψει και στον Σαλί Μπερίσα, ως ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης, να κάνει μια εκδήλωση στο ΣΕΦ! Ή όπως λένε και κάποιοι Γκέγκηδες Αλβανοί, να κάνει μια εκδήλωση κάτω από την Ακρόπολη!! Γιατί προφανώς η Ακρόπολη χτίστηκε από τους Αλβανούς Γκέγκηδες.

Τι πρέπει να κάνουμε; Στις προκλήσεις Ράμα η πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι ξεκάθαρη: Τέλος τα κονδύλια από την ΕΕ στον Ράμα και απέλαση όλων των σωβινιστών που ήταν στο Γαλάτσι. Κυρίως των Γκέκηδων και των Τσάμηδων, που δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Δυναμιτίζουν την ειρήνη στα Βαλκάνια. Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης.

Και την ίδια ώρα που γίνονται αυτά, η Αλβανική πρεσβεία ξεκίνησε την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας, για το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας: «ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Ακούστε τα μαντάτα σας! Στόχος είναι αφ’ ενός η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας για παιδιά Αλβανών στην Ελλάδα, αφ’ ετέρου η διδασκαλία της λογοτεχνίας και της ιστορίας της Αλβανίας. Όπου τα αλβανικά βιβλία λένε ότι οι Σπέτσες είναι αλβανικές! Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Αλβανική κυβέρνηση. Εμείς τους δίνουμε λεφτά και αυτοί τα επενδύουν στην «ιστορία»!

Και επειδή συνεχώς μας λέτε ότι τα εθνικά θέματα είναι και ευρωπαϊκά, θα σας θυμίσω την απάντηση της Κομισιόν για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας: «διμερή θέματα δεν θα πρέπει να καθυστερούν την διεύρυνση της ΕΕ». Και εσείς μας λέτε ότι θα κόψετε και την Αλβανία και τα Σκόπια από  την διεύρυνση. Ψέμματα λέτε!  

Δεν λέτε όμως ότι εσείς ακυρώσατε το μοναδικό όπλο που είχαμε στην ΕΕ. Δεν λέτε ότι οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την κατάργηση της άσκησης ΒΕΤΟ. Το δικαίωμα αυτό το ψήφισαν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όλοι. Ούτε βέτο δεν έχουμε πλέον.

Το Πάσχα δώσατε ρεσιτάλ «Θεο-εμπαιγμού». Το Πάσχα είδα τον πρωθυπουργό και τον Άδωνι να προσκυνούν τον Επιτάφιο και πραγματικά σκέφτηκα να τους ψηφίσω. Είναι πολύ καλοί χριστιανοί! Με τους φωτογράφους τους… Με τα κεράκια τους… Τι τους λείπει; Όπως πηγαίναμε παλιά στην εκκλησία. Η διαφορά μας από εσάς είναι ότι εμείς δεν  υποκρινόμαστε. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμμία φωτο δική μου για το στήσιμο σκηνικού. Το να πηγαίνω με την σύζυγό μου και με φωτογράφο στην εκκλησία, αυτό λέγεται φαρισαϊσμός. Και πραγματικά, πείτε μου ποιοι είναι οι Χριστέμποροι;;

Και επειδή με τον κο Πλεύρη αντιπαρατεθήκαμε την προηγούμενη φορά, μήπως είδατε τι έγινε με τα χειρόγραφα του Ιησού; Είδατε το βίντεο του κου. Α.Γεωργιάδη με τις επιστολές του Ιησού; 10 χρόνια το γνώριζα. Από το 2016 έχω το βίντεο στα χέρια μου. Και το γνώριζε επίσης και ο Α.Γεωργιάδης. Αλλά όταν αφαιρείς την ηθική από την πολιτική, τότε έρχεται ο βούρκος. Και αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς.

Ο κος Μητσοτάκης τρέμει την Ελληνική Λύση. Αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. Όλα τα κόμματα έχουν πτώση των ποσοστών τους, κάποιοι εξαφανίστηκαν, και μόνο ο Μωυσής, το τσιτάχ της πολιτικής έχει άνοδο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, απόδειξη είναι ότι πριν το 2023 φτιάξατε δύο υποκομματίδια και τα σεργιανούσατε στα κανάλια. Και τα δυο ξεφούσκωσαν. Τώρα φτιάξατε άλλα δύο. Πάλι θα ξεφουσκώσουν.

Είστε ικανοί να συνεχίσετε τον βρώμικο πόλεμο εναντίον της Ελληνικής Λύσης. Θα σας πω ότι έχω δεκάδες βίντεο του πρωθυπουργού και υπουργών. Και αν συνεχίσετε τον βρώμικο πόλεμο θα παίξω το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Είστε ικανοί να πείτε ότι ο Βελόπουλος είναι serial killer, θα πείτε ότι οι βουλευτές μας είναι ληστές τραπεζών, ή ακόμα και βιαστές ή παιδεραστές! Άλλωστε έχετε μάθει να κόβετε τα βίντεο.

Για κάθε παραποιημένη δήλωσή μας, η ΝΔ στις 9 Ιουνίου θα πάρει το μήνυμα αντισυστημικά, εθνικά, λαϊκά, κοινωνικά, πατριωτικά, χειρόγραφα και με σταυρό!

Σας λέμε ότι εμάς το πάθος μας είναι η Ελλάδα. Η δύναμή μας είναι οι Έλληνες. 

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5 κατά των καταστροφικών χωροθετήσεων αιολικών

Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι Πράσινοι-Οικολογία στην «πολιτική των κορυφογραμμών» για τις χωροθετήσεις αιολικών και στη σκόπιμη καθυστέρηση αναθεώρησης του αναχρονιστικού και καταστροφικού Χωροταξικού του 2007 για τις ΑΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν την παρουσία τους και στις κινητοποιήσεις για τα Άγραφα, στις 18 και 19 Μαΐου, όπου δίνεται εδώ και χρόνια μια από τις πιο εμβληματικές μάχες για την προστασία των ελληνικών βουνών. «Πράσινη Μετάβαση έχουμε μόνο όταν υπερασπιζόμαστε ΚΑΙ τη Φύση, ΚΑΙ το Κλίμα», δηλώνουν στην πρόσκλησή τους. 
Παράλληλα οι Πράσινοι-Οικολογία προωθούν ολοκληρωμένη και επείγουσα πρόταση αναθεώρησης του Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, για ελαχιστοποίηση του οικολογικού κόστους των ΑΠΕ και κλιματική ουδετερότητα το 2040. Προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή δημοκρατία, κατανομή των ενεργειακών στόχων ανά περιφέρεια, νομό και δήμο ώστε να μη αποφασίζει αυθαίρετα η «αγορά» για την επιβάρυνση κάθε περιοχής, αλλά και ισχυρές δικλείδες προστασίας για ορεινούς όγκους και προστατευόμενες περιοχές, αποτελούν κάποιους από τους βασικούς άξονες της πρότασης.

Αναλυτικότερα: 
Μια τεράστια επίθεση από τη βιομηχανία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συντελείται αυτή την περίοδο στο σύνολο της περιοχής των Αγράφων. Στα βόρεια έχει ήδη ισοπεδωθεί το πέρασμα του όρους Τύμπανος Αργιθέας για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού, νότια και ανατολικά δρομολογείται η εγκατάσταση σειράς αιολικών σταθμών ως και την περιοχή Βράχας-Φουρνά Ευρυτανίας, από όπου συνεχίζουν για Ευρυτανία και Γραμμένη Οξιά Φθιώτιδας, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η κορυφή της Καζάρμας (απειλούμενη με άμεση έναρξη εργασιών εγκατάστασης εννέα και πλέον γιγάντιων ανεμογεννητριών), αλλά και η ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, η Καράβα. Δυτικά δε, σχεδιάζεται η κατάληψη του συνόλου της περιοχής στη Βαλαώρα και στη λίμνη Κρεμαστών με την εγκατάσταση τεράστιων φωτοβολταϊκών μονάδων, ενώ πλήθος αιτήσεων για μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια ολοκληρώνουν το τοπίο της επενδυτικής λαίλαπας για παραγωγή ενέργειας.
Το δίκαιο του αγώνα των κατοίκων που αντιστέκονται και μάχονται για τη σωτηρία των Αγράφων αναγνωρίστηκε πρόσφατα με τη ματαίωση των έργων στις κορυφογραμμές Νιάλα και Βοϊδολίβαδο, την ανακοπή κάποιων αιτήσεων για υδροηλεκτρικά εργοστάσια και με την ακύρωση απόφασης εγκατάστασης του αιολικού σταθμού στη θέση «Τραχήλου» των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου, ισχύος 2,3 MW. Ο αγώνας, όμως, δεν σταματά, ειδικά όσο εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και προσφυγές κατοίκων, συλλόγων και Δήμων, που προσπαθούν να σώσουν ό,τι η Κυβέρνηση «έχει βγάλει στο σφυρί»: τον πολύτιμο φυσικό μας πλούτο, τους τόπους που είναι συνταγματικά υποχρεωμένη να προστατεύει, τα οικοσυστήματα που οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού για τη βιοποικιλότητά τους, την οικολογική ισορροπία και τη θωράκιση της υπαίθρου από την κλιματική αλλαγή. 
Από την παραχώρηση αιγιαλών και δασών, την αυθαίρετη δόμηση και τα αντιπεριβαλλοντικά κίνητρα, την άρνηση χωροθέτησης των ΑΠΕ, την αδράνεια στην κήρυξη των δασικών χαρτών, την άρση των απαγορεύσεων στις περιοχές Natura, την τσιμεντοποίηση των ρεμάτων, την απαξίωση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μέχρι τη νομιμοποίηση της καύσης των σκουπιδιών και της ιδιωτικοποίησης του νερού, τα κινήματα σε όλη την επικράτεια προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από μια κυβέρνηση που εξαργυρώνει το περιβάλλον σε «κολλητούς» επενδυτές. Με άλλοθι το 41% και ένα τεράστιο ποσοστό αποχής, που το ερμηνεύουν ως απάθεια για τα κοινά, επιβάλλουν μια εντελώς αντιδημοκρατική στρατηγική εκμετάλλευσης των δημόσιων αγαθών, με προσχηματικές διαβουλεύσεις και διατάξεις για το περιβάλλον κρυμμένες στην κυριολεξία μέσα σε νομοσχέδια που δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος των αιολικών και των μεγάλων φωτοβολταϊκών ελέγχεται από ομίλους με κύρια συμφέροντα στο ορυκτό αέριο και στην αναβολή της αναγκαίας απεξάρτησης από όλα τα ορυκτά καύσιμα.

 

Οι Πράσινοι – Οικολογία στηρίζουμε τις τοπικές προσπάθειες απέναντι σε καταστροφικές χωροθετήσεις. Συνολική όμως λύση μπορεί να δώσει μόνο μια ολοκληρωμένη συνολικότερη πολιτική πρόταση για βιώσιμο πλαίσιο χωροθέτησης των ΑΠΕ, με ελαχιστοποίηση του οικολογικού τους κόστους και ορθολογικό χωροταξικό σχεδιασμό, με κατά προτεραιότητα προώθηση της εξοικονόμησης, της ενεργειακής δημοκρατίας και των ήπιων ΑΠΕ μικρής κλίμακας. Χρήση δημόσιας γης από επενδυτές, θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα. Τελικό στόχο αποτελεί τόσο η μεγαλύτερη δυνατή προστασία της φύσης, όσο και η ταχύτερη δυνατή απεξάρτηση από όλα τα ορυκτά καύσιμα. Αναλυτικά η πρότασή μας είναι αναρτημένη στο Προγραμματικές Θέσεις - Prasinoi-Oikologia

  • Για τις ΑΠΕ μεγαλύτερης κλίμακας, η Κλιματική Δικαιοσύνη απαιτεί ορθολογική κατανομή των απολύτως αναγκαίων στόχων στις 13 περιφέρειες της χώρας, με κριτήρια την ενεργειακή τους κατανάλωση, το τοπικό δυναμικό ΑΠΕ, αλλά και το αντίστοιχο οικολογικό κόστος. Αντίστοιχη κατανομή  στη συνέχεια και ανά νομό και δήμο, με συμμετοχή και των τοπικών κοινωνιών στον διάλογο για τη βέλτιστη χωροθέτηση. Έτσι παύει η επιβάρυνση μιας περιοχής να ρυθμίζεται από το ενδιαφέρον και τα συμφέροντα των εταιριών. 
  •  Υποστηρίζουμε την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ κατά προτεραιότητα σε περιοχές με ήδη εκτεταμένη ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς και την έρευνα για νέες τεχνολογίες ΑΠΕ μικρής κλίμακας και περιβαλλοντικά φιλικές σε όλο τον κύκλο ζωής τους.
  • Για τους ορεινούς όγκους αποδεχόμαστε χωροθέτηση μόνο μέχρι το ύψος που είναι απαραίτητο για τους στόχους μετάβασης κάθε περιφέρειας, και δίπλα σε υπάρχοντες δρόμους, ώστε να σταματήσει η πίεση στις κορυφογραμμές και ο κατακερματισμός των οικοσυστημάτων.
  • Στις προστατευόμενες περιοχές, προωθούμε ισχυρές διασφαλίσεις, με κλείσιμο των εκκρεμών αιτήσεων και πάγωμα κάθε έργου κατηγορίας Α΄ μέχρι την ολοκλήρωσητων Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών και τη θεσμοθέτηση των Διαχειριστικών Σχεδίων: στη συνέχεια εγκατάσταση μόνο κατ’ εξαίρεση, σε θέσεις προχωροθετημένες βάσει των Διαχειριστικών Σχεδίων, με απόλυτη προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Προωθούμε ενεργειακή δημοκρατία, με στόχο πάνω από 50% των ΑΠΕ να ανήκει σε ενεργειακές κοινότητες, αυτοπαραγωγή, μικρές/μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για  αυτοπαραγωγή ενέργειας με ΑΠΕ μικρής κλίμακας. Στηρίζουμε   ενεργειακές κοινότητες ανά δήμο, που , θα  διαθέτουν το πλεόνασμα ενέργειας στα ασθενέστερα νοικοκυριά. Οι Πράσινοι-Οικολογία και οι υποψήφιοί μας στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ στις ερχόμενες ευρωεκλογές ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των κινημάτων και καλούμε στη μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία των Αγράφων από την εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης και ενεργειακής βιομηχανίας. Στις 18 Μαΐου στην Καρδίτσα και στις 19 Μαΐου στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων καλεί σε συγκεντρώσεις και ανάβαση ως την κορυφή της Καζάρμας απαντώντας στο ερώτημα ποιος θα σώσει τα Άγραφα! Οφείλουμε να είμαστε εκεί!  

 

 

Δείτε εδώ τους υποψήφιους των Πράσινων – Οικολογία στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ. 

 

Στις 9 Ιουνίου καλούνται οι πολίτες να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές 2024, με την ψηφοφορία να διεξάγεται φέτος τόσο σε εκλογικά τμήματα όσο και μέσω της επιστολικής ψήφου.

Συγκεκριμένα, για τους Ελληνες πολίτες ή πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ψηφίζουν στην Ελλάδα, το εκλογικό τμήμα καθορίζεται με βάση τη διεύθυνση κατοικίας.

Οι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες θα εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, όπως ακριβώς και στις ευρωεκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου εντός της σχετικής διορίας, δηλαδή έως και τις 17:00 ώρα Ελλάδας της 8ης Ιουνίου, προκειμένου να καταμετρηθούν ως έγκυρες.

Οι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες θα εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, όπως ακριβώς και στις ευρωεκλογές του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως εκ τούτου, τα πολιτικά κόμματα προτείνουν ενιαία ψηφοδέλτια για όλη τη χώρα.

Τα πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Αρειο Παγο για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καλούνται να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ένας 16χρονος Γερμανός που θα ψηφίσει για πρώτη φορά θέτει το ερώτημά του

Πολιτικές βιωσιμότητας που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές ζητούν οι ευρωπαίοι πολίτες.

«Είμαι 16 ετών και χαίρομαι που μπορώ να συμμετάσχω στις εκλογές της ΕΕ για πρώτη φορά φέτος και να βοηθήσω στη διαμόρφωση της Ευρωπϊκής Ένωσης μας. Αν ήμουν ευρωβουλευτής και μπορούσα να σώσω τον κόσμο, θα έκανα εκστρατεία για την προστασία των φυσικών καταφυγίων στη Ρουμανία. Επί του παρόντος, μεγάλες εταιρείες επίπλων αγοράζουν αυτές τις περιοχές και στη συνέχεια τις αποψιλώνουν για να κατασκευάσουν έπιπλα. Θέλω να το αποτρέψω αυτό και να προστατεύσω το κλίμα ώστε να εξασφαλίσω το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου», λέει ο Νόα Γιουστ, 16 ετών, από τη Γερμανία, ψηφοφόρος για πρώτη φορά.

Η απάντηση της ευρωβουλετή και υποψήφιας από την Ισπανία.

Αν επανεκλεγώ μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα εργαστώ. Θα αγωνιστώ για να υπερασπιστώ τη δημοκρατία στην Ευρώπη, τις κοινές μας αξίες την ελευθερία, τη δικαιοσύνη. Είναι απαραίτητο, είναι σημαντικό. Και είναι σημαντικό να κρατήσουμε την κοινωνική διάσταση. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία μας και σκεφτόμαστε τις μελλοντικές γενιές.
«Ιράτσε Γκαρσία Πέρες. Ευρωβουλευτής και υποψήφια από την Ισπανία, ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

thebest.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024