Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 18:41

Εκτός ορίων ο Ερντογάν: Αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου – «Ελλάδα, θυμήσου την Σμύρνη»

«Ελλάδα, κοίταξε την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο- αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», δήλωσε ευθαρσώς ο Ερντογάν.

Εκτός ορίων για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε σήμερα την Αθήνα να κοιτάξει την ιστορία, λέγοντας: «Αν το παρακάνετε, το τίμημα θα είναι βαρύ».

«Ελλάδα, κοίταξε την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο- αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», δήλωσε ευθαρσώς ο Ερντογάν στη μεγαλύτερη τεχνολογική εκδήλωση της Τουρκίας, το Teknofest, στην επαρχία της Σαμψούντας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς προχώρησε ακόμα παραπέρα, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας πως η «κατοχή των νησιών» από την Ελλάδα δεν δεσμεύει την Τουρκία.

«Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από τη μια μέρα στην άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr