Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 18:42

ΝΔ για «Συναυλία Ειρήνης»: Μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο κοστίζει και ποιος πληρώνει

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας για τη Συναυλία υπέρ της Ειρήνης

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κι αυτό διότι, όπως αποκαλύφθηκε, το τηλέφωνο της κοινότητας «Αλληλεγγύη για Όλους», που οργανώνει τη συναυλία ειρήνης για την Ουκρανία, ανήκει στη Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΜΚΟ που διοργανώνει την αποκαλούμενη «Συναυλία Ειρήνης», όπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή και απενοχοποιεί τον θύτη εξομοιώνοντάς τον με το θύμα, περιμένουμε να μας πουν: Πόσο κοστίζει αυτή η συναυλία και ποιος πληρώνει;»

Υπενθυμίζεται ότι χθες με ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστήριξε: «η κ. Φωτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν οργανωτικά την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”. Μια συναυλία όπου, αντίθετα με την ανακοίνωση που αναγκάστηκαν να βγάλουν, δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις ρωσική εισβολή. Εξομοιώνοντας έτσι τον θύτη με τα θύματα, ουσιαστικά αθωώνουν τον θύτη. Καμία έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει με μια ακόμη ευκαιρία και για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση “ναι μεν αλλά” που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ρωμανός: Το τηλέφωνο της ΜΚΟ ανήκει στη Φωτίου

Ωστόσο, με την κοινοποίηση ενός tweet της «Ομάδας Αλήθειας» ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, έκανε ότι το τηλέφωνο της MKO «Αλληλεγγύη για Όλους», που διοργανώνει τη συναυλία, ανήκει στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου. «Κα Φωτίου, το ότι το τηλέφωνο της ΜΚΟ που οργανώνει την #Συναυλία_Ειρήνης δίχως καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή, ταυτίζεται με το δικό σας, είναι κάποια σατανική σύμπτωση, ή είστε εσείς πίσω από την εν λόγω ΜΚΟ και την εν λόγω συναυλία;», έγραψε ο Νίκος Ρωμανός.

Φωτίου: Είμαστε περήφανοι που ενισχύουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης

Η ανάρτηση Ρωμανού προκάλεσε την άμεση αντίδραση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία, με ανακοίνωσή της, ισχυρίστηκε χθες ότι «Σε σύγχυση για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιτίθεται στη συναυλία για την Ειρήνη και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/3 στα Προπύλαια με πλήθος καλλιτεχνών».

Η Θεανώ Φωτίου υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία «με εγκαλεί δε προσωπικά ότι διέθεσα τηλεφωνική μου γραμμή στην “Αλληλεγγύη για Όλους”», και πληροφόρησε το κυβερνών κόμμα ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τη ΝΔ. Κι αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει».

protothema.gr