Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  9:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 21:57

Φεύγας: «Ενισχύουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, στηρίζουμε τη μεσαία τάξη»

Δεν θέλουμε να υποσκάψουμε το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως τόνισε ο κ. Φεύγας, «το πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, είναι πολυεπίπεδο και αφορά στοχευμένα τους ευάλωτους πολίτες και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Η κρίση θα είναι εδώ για άγνωστο διάστημα και γι’ αυτό, δεν εξαντλούμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας. Πρέπει να κρατήσουμε αποθέματα και για το μέλλον». Όπως υπογράμμισε, «αν ακούγαμε τις ανεύθυνες προτάσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες μας έλεγαν να δώσουμε όλα τα λεφτά, τότε, που η κρίση ξεκίνησε, σήμερα, δεν θα είχαμε να δώσουμε ούτε αυτά που δίνουμε για να ενισχύσουμε τα νοικοκυριά». Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε ο κ. Φεύγας, «όλα όσα η αντιπολίτευση προτείνει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δημοσιονομική εκτροπή, κάτι που σημαίνει μνημόνια και επιστροφή σε μια νέα  οικονομική κρίση, αντίστοιχη της προηγούμενης δεκαετίας». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «κάθε μέτρο που η κυβέρνηση λαμβάνει, το κάνει με γνώμονα τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και το αναπτυξιακό της μέλλον.»

Τέλος, ο κ. Φεύγας υπογράμμισε ότι στην παρούσα συγκυρία, η κυβέρνηση, λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός, στηρίζοντας τους πολίτες της χώρας με όλα τα μέσα που διαθέτει και χωρίς να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός, αφετέρου, θέτοντας τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος», όπως τόνισε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται, όπως το έπραξε και στην πανδημία, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση».

agrinionews.gr