Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 20:03

Κυριάκος Μητσοτάκης για Αλέξη Τσίπρα: Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και παίζει στα ζάρια την πατρίδα

Δριμεία επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του» είπε για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως η δικιά του κυβέρνηση μετέτρεψε τις υποκλοπές από κακούργημα σε πλημμέλημα με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

«Τελευταίο καταφύγιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι υποκλοπές» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε πως «επιχειρούν να πείσουν ότι προσωπικά δεν είχα καμία άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου. Χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Με λίγα λόγια σε συκοφαντώ και απέδειξε εσύ πως δεν ισχύει».

«Την ώρα που ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους πολιτικό βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του! Την ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται νέα Rafale ο κ. Τσίπρας απειλεί τον Γάλλο πρέσβη ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συνεργασία. Θα ανατινάξει μία εθνική επιτυχία που ενόχλησε μόνο την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέσει σε διακρατική συμφωνία. Από το “go back madame Μέρκελ” ο κ. Τσίπρας πήγε στο “go back mister Μακρόν”. Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του!» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και άθελά του ο κ. Τσιπρας δείχνει την εμπλοκή του επιβεβαιώνοντας πως όταν ήταν πρωθυπουργός κακόβουλα λογισμικά άκουγαν στη χώρα για ξένα συμφέροντα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε διεθνώς με το Pegasus. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε πως γνώριζε για κακόβουλα λογισμικά και το 2019 έσπευσε 5 μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Και ξαφνικά το κακούργημα των υποκλοπών έχει πλημμέλημα. Γιατί; Ποιους ήθελες να προστατεύσει; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο για να συνεχίσουν τη δράση τους;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Τόνισε πως η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στη Δικαιοσύνη «που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση που μολύνει την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και αναμένουμε την ετυμηγορία». «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ήμασταν ειλικρινής από την αρχή. Στην υπόθεση Ανδρουλάκη αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις. Τις επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο και η Ελλάδα θα απαγορεύσει ρητά την εμπορία και διατήρηση κακόβουλων λογισμικών» σημείωσε

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους επιχειρηματίες της χώρας λέγοντας πως είναι «άλλο το γήπεδο της πολιτικής και άλλο το τερέν των πολιτικών συμφερόντων» ενώ «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους αλλά δεν τους ανέχεται υποβολείς και ρυθμιστές».

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια»

«Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι! Τώρα υπονομεύουν την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός “τραμπισμός” σε όλο του το μεγαλείο. Οπως έλεγε και ο εθνάρχης Καραμανλής: “Θέλουν να πιστέψει ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν”», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε όσους μας λένε ότι είμαστε “μπανανία” εμείς απαντάμε ότι είναι λάθος η διεύθυνση» σχολίασε.

Τα τρία μέτωπα προς τις κάλπες

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να «φράξουν» το δρόμο «μία δεύτερη φορά στη συμφορά» δίνοντας μία δεύτερη εντολή στην ΝΔ να κυβερνήσει. Τόνισε πως «η επόμενη κάλπη είναι μία από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης» και αναφέρθηκε στα τρία μέτωπα στον δρόμο προς τις εκλογές:

1.Το πεδίο των εθνικών θεμάτων με έναν πόλεμο στην Ευρώπη και έναν απρόβλεπτο γείτονα.

2.Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν έχουν αφετηρία την ενεργειακή κρίση αλλά εδώ με εσωτερικά κέντρα γιγαντώνονται για τη φθορά της κυβέρνησης και τη διαμόρφωση μίας πολιτικά αρρωστημένης ατμόσφαιρας για να εμποδιστούν οι αλλαγές. Ο εκσυγχρονισμός του κράτους έχει ενοχλήσει πολλούς και εμποδίζει συμφέροντα. Τα κέντρα αυτά θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε!

3.Η αντιπολίτευση που σπέρνει τον διχασμό με λάσπη και απειλές που απευθύνονται ακόμα και σε πολίτες. «Σου είπα φύγε από τη χώρα ερχόμαστε» γράφει ο κ. Πολάκης στο Διαδίκτυο. Από την πλευρά μας οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, στον δυτικό κόσμο με το μέρος της Ουκρανίας. Καταδικάζοντας την βάρβαρη ρωσική επίθεση το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε ένα τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας. Η πολιτική «ναι μεν αλλά» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία αμήχανη τοποθέτηση, αλλά μία συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο κ. Ερντογάν είπε πως θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του όμως έχει εμένα! Ομως έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος!

«Νιώθω φίλος με τον τουρκικό λαό όμως δεν παρασυρόμαστε σε διάλογο με το παράλογο. Λέω «ναι» σε κάθε συζήτηση με διεθνή νομιμότητα. Απαντάμε στην επιθετικότητα με νομιμότητα, με ασπίδα τις Ενοπλες Δυνάμεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όσα έκανε η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα:

  • Είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας με 600 εργαζόμενους
  • Η Κομισιόν αναθεώρησε την ανάπτυξη για το 2022 στο διπλάσιο της υπόλοιπης Ευρωζώνης
  • Το καλάθι του νοικοκυριού μείωσε τις τιμές σε 101 προϊόντα και τις κράτησε σταθερές σε πολλά
  • Στην Ενέργεια ξεκίνησαν από την ExxonMobil οι έρευνες για φυσικό αέριο
  • Αποφασίσαμε να πούμε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης
  • Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση στην Ευρώπη
  • Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι του Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή
  • Εκπρόσωποι αμερικανικών πανεπιστημίων θα ήρθαν στην Ελλάδα για να συνεργαστούν και Ελληνες φοιτητές θα σπουδάσουν στις ΗΠΑ χωρίς δίδακτρα
  • 17 σχολικά κτήρια κατασκευάζονται στην Κεντρική Μακεδονία
  • Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα γίνεται μέσα σε 60 ημέρες
  • Βάλαμε τίτλους τέλους στην ντροπή των εκκρεμών συντάξεων
  • Συνεχίζονται οι εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό
  • Γονιδιακές εξετάσεις για καρκίνο

«Η κυβέρνηση προχωρά μπροστά και στοχεύει ψηλά. Η παράταξή μας θέλει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που θέλουν η χώρα να πάει μπροστά. Για να γίνει η ΝΔ εκφραστής ενός μεγάλου ρεύματος πέρα από τα κομματικά. Η κυβέρνηση με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις συνθέτει την εικόνα μιας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει» είπε.

agrinionews.gr