Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  12:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 20:00

Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους αλλά δεν μασάμε – H ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρεται αρχικά στην πορεία του κόμματος προς τις εκλογές «φράζοντας τον δρόμο για μια δεύτερη φορά στη συμφορά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησής του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατώτατος μισθός και θα αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συντάξεις.

«Το όργανο συγκαλείται την πιο κρίσιμη στιγμή προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023. Ακριβώς αυτή η συγκυρία δίνει σαφές περιεχόμενο και στα μηνύματά μας. Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε.

Να βαδίσουμε δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019, φράζοντας τον δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά και δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στην εθνική προκοπή.

Ποτέ άλλοτε η πατρίδα δεν αντιμετώπισε τόσο μεγάλες διαδοχικές κρίσεις, από τον Έβρο, μέχρι τον κορονοϊό, την Τουρκία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, η ελληνική κοινωνία όχι μόνο έμεινε όρθια αλλά μετέτρεψε τις κρίσεις σε ευκαιρίες.

Η ανάπτυξη αγγίζει το 6%. Η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα 12ετίας, οι εξαγωγές πέρασαν τα 40 δισ. Κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα. Το Μετρό της Αθήνας απλώνεται, της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται.

Πίσω από τα παραπάνω κρύβονται χειροπιαστά αποτελέσματα, περισσότερες δουλειές, πιο αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις. Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό. Να αυξήσουμε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τις συντάξεις. Να στηρίζουμε καταναλωτές επιδοτώντας λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Τρία είναι τα μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες και συνδέονται μεταξύ τους και με τη διεθνή πολεμική κρίση.

Πρώτον: Στα εθνικά θέματα με έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται πρακτικές από το Ρώσο εισβολέα.

Δεύτερο: Η εισαγόμενη ακρίβεια επιχειρείται να γίνουν μοχλοί αναταραχής. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση, αλλά μπαίνουν και άλλα κέντρα που επιχειρούν φθορά της κυβέρνησης. Θέλουν η δικαιολογημένη αγωνία, να γίνει αναταραχή. Διαμόρφωση αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ανησυχήσει πολλούς. Έχει στερήσει ισχύ από συμφέροντα. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες δεν μασάμε.

Τρίτο: Μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Που ανακαλύπτει παντού και πάντα Μητσοτάκη. Σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και απλούς πολίτες. Σου είπα “φύγε από τη χώρα ερχόμαστε” γράφει ο Πολάκης στο διαδίκτυο. Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί και απευθύνεται στον καθένα.

Η θέση μας είναι στο δυτικό κόσμο. Καταδικάζουμε τη βάρβαρη ρωσική επίθεση, το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας.

Η πολιτική ναι μεν, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμήχανη τοποθέτηση. Είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα, αλλά έχει εμένα απέναντί του. Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος.

Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι. Η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας.

Με μια έμμεση αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους αλλά δεν μασάμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία

newsit.gr