Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 19:35

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε από το δικαστήριο η γιαγιά που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Η γιαγιά που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη και είχε συλληφθεί κρίθηκε αθώα.

Συγκεκριμένα τo Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε την 92χρονη. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε δόλο και ότι δεν ασκούσε εμπορική δραστηριότητα.

«Το έκανα για να βγαίνω έξω από το σπίτι γιατί ήθελα να ξεσκάσω» φέρεται πως ανέφερε στην απολογία της η 92χρονη που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα παραπέμφθηκε να δικαστεί για παράβαση του νόμου περί λαϊκών αγορών ενώ της είχε επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε, με απόφαση του τότε διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το πρόστιμο ακυρώθηκε, το 2019.

Ο δικηγόρος της Χαράλαμπος Αποστολίδης δήλωσε στο GRTimes τα εξής: «Το ΣΔΟΕ λειτουργεί σε υποθέσεις σαν της γιαγιάς αλλά αγνοεί επιδεικτικά υποθέσεις σαν του Πάτση».

Γιαγιά πουλούσε τερλίκια: Το χρονικό

Η ηλικιωμένη γυναίκα προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία. Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ της πήραν αποτυπώματα.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 90χρονη ήταν νηστική για πάνω από 12 ώρες και δεν της έδιναν ούτε νερό, παρά μόνο όταν το ζήτησε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δοθεί εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Φωτογραφία: grtimes.gr

dikastiko.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 19:59