Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021

Θ. Μωραΐτης : Το νέο Υπουργείο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα

«Το νέο “Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας“, δίπλα στο “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, όχι μόνο δεν είναι λύση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.  Η δομή κατακερματίζεται, το ίδιο και οι αρμοδιότητες». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη σύσταση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

«Ένα Υπουργείο καταδικασμένο να αποτύχει, ένα Υπουργείο που κανείς επί της ουσίας δεν ήθελε να αναλάβει.  Επιτελικό αλαλούμ, σε ένα τσίρκο δίχως τέλος» προσθέτει με νόημα.

Ενώ συνολικότερα για τον ανασχηματισμό ο Θ. Μωραίτης αναφέρει : «Τα απόνερα του πιο αποτυχημένου Ανασχηματισμού συνεχίζονται μέρες μετά, με την κυβέρνηση να πρωταγωνιστεί στην πολιτική φάρσα, που η ίδια σκηνοθέτησε, σκάβοντας το λάκκο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πέφτοντας η ίδια μέσα».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 22:52

Τα συν και πλην της επιλογή Στυλιανίδη

Τα συν και πλην της επιλογή Στυλιανίδη

Ο Κύπριος πρώην Επίτροπος στην ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης, ορίστηκε νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, με υφυπουργό τον πρώην αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος να αναλάβει το επιχειρησιακό σκέλος του υπουργείου. Η επιλογή του Ελληνοκύπριου πολιτικού για το νέο Υπουργείο ήταν οπωσδήποτε μια έκπληξη από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει σίγουρα το «βαρύ», αλλά και το σχετικό με το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, βιογραφικό. Είναι ο “αρχιτέκτονας” του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας.

Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη. Συμπεριλήφθηκε, δε, ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της πενταετίας της Επιτροπής Γιούνκερ.

Η μεγάλη σημασία και χρησιμότητα του rescEU και του αναβαθμισμένου ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε και στις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Ελλάδα. Η επιλογή όμως το Χρ. Στυλιανίδη έχει και κάποια θεωρητικά τουλάχιστον μειονεκτήματα.

Βασικότερο όλων το γεγονός ότι δεν έχει γνώση της ελληνικής γραφειοκρατίας και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί γενικότερα η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Πολιτική Προστασία, όπου οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες με το θέμα είναι παρά πολλές και συχνά οι αρμοδιότητές του αλληλοεπικαλύπτονται.

Από την άλλη βέβαια αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να είναι πλεονέκτημα και να «χτιστεί» εξ’ αρχής ένα Υπουργείο που να μην κουβαλά τις παθογένειες της ελληνικής διοίκησης.

Χρειάζεται όμως πολύς χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο… Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος και το αποτέλεσμα θα δείξουν αν η επιλογή ήταν καλή ή κακή.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

O Aυστραλός βουλευτής Craig Kelly (πλέον ανεξάρτητος αν και είχε εκλεγεί με το United Australia Party) αποκάλυψε την απόρρητη λίστα της κυβέρνησης με όλες τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες παρενέργειες των εμβολίων, προκαλώντας πολιτική αναταραχή σε μία Αυστραλία της οποίας η κυβέρνηση έκρυβε (και αυτή...) επιμελώς το περιεχόμενό της!

Αυτό είναι το μήνυμα:

Το μήνυμα αναμετάδωσε και ακόμα ένα μέλος της Βουλής που παρέπεμπε στην Υπηρεσία Θεραπείας (αν και θέλησαν άλλοι μετά να πουν ότι δεν ήταν το αυθεντικό site) αλλά ότι ήταν μια γενική θεώρηση και η υπηρεσία προσπάθησε να το διορθώσει λέγοντας ότι κάνει αναφορά σε παρενέργειες όχι ότι είναι παρενέργειες από τα εμβόλια για τον Covid.

Το σημαντικότερο είναι ότι η επίθεση που υπέστη μετά στα social media από άλλους βουλευτές που θέλουν να εμβολιαστούν όλοι με κάθε μέσω και του ανέφεραν ότι δεν κάνει καλό να τα λέει αυτά γιατί αποτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. (όχι να εξετάσουν αν ισχύουν!)

Επίσης έστειλε μηνύματα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που υπήρχαν στη βάση δεδομένων του κόμματος των Φιλελευθέρων στα οποία  έγραφε ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται τους «Φιλελεύθερους», τους «Εργατικούς» ή τους «Πράσινους»!

Εκτός από τα καρδιακά και τις θρομβώσεις που μέχρι τώρα γνωρίζαμε, η λίστα περιλαμβάνει:

Διαταραχές νευρικού συστήματος

- Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση

- Πανικουλίτιδα

- Μικροαγγειοπάθεια

- Καταστροφή αιμοπεταλίων

- Δυσλειτουργία της δεξιάς κοιλίας της καρδίας

- Λαγόφθαλμος

- Γαστρεντερίτιδα

- Οισοφαγική καντιντίαση

- Κάταγμα κάτω άκρου (διαταραχή των οστών)

- Ρευματοειδής παράγοντας

- Υπερχλωραιμία

- Νέκρωση ρινικού σωλήνα

- Οξεία εμπύρετη ουδετερόφιλη δερματοπάθεια

- Αιματοσπερμία

- Δερματική νέκρωση

- Αιμολυτική αναιμία

- Περιφερική φλεβική νόσος

- Χειλική αποχρωμάτωση

- Αυτοάνοση ηπατίτιδα

- Αντι-ουδετερόφιλα κυτταροπλασματικά αντισώματα θετική αγγειίτιδα

- Αλλεργία σε τσίμπημα από αρθρόποδα (αράχνες κλπ)

- Στρεπτοκοκκική πνευμονία

- Ασυμπτωματικό covid-19

- Υπεργαμαγλομπουλιναναιμία Καλοήθης μονοκλωνική

- Μεταστάσεις στο ήπαρ

- Ισχαιμία νωτιαίου μυελού

- Οίδημα οσχέου

- Ουραιμία

- Μεταβλητότητα καρδιακών παλμών

- Ούρα λευκωματίνης

- Απόφραξη κοιλιοκάκης

- Λήθαργο

- Αναπνευστική ανεπάρκεια

- Περιφερικό πρήξιμο

- Ουροσεψία

- Κυκλοφορική κατάρρευση

- Αυπνία

- Αρρυθμίες

- Ρινίτιδα

- Αναιμία

- Σακχαρώδης διαβήτης, κ.α. σε ένα σύνολο περίπου 46.000 περιπτώσεων των εμβολίων Pfizer, AstraZeneca και ενός ακόμα που δεν αναφέρθηκε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με την υποχρέωση να πραγματοποιούν δύο τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα ως απαραίτητη προϋπόθεση παρουσίας στη Βουλή, θα προσέρχονται στην Ολομέλεια και στο βήμα οι ανεμβολίαστοι βουλευτές.

Όπως τόνισε από την έδρα ο αντιπρόεδρος, Νικήτας Κακλαμάνης, οι ανεμβολίαστοι ήταν 6 και μετά την περίπτωση Πολάκη, μειώθηκαν σε 5, θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση με τους υπάλληλους και τηρώντας τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να κάνουν τα δύο εβδομαδιαία τεστ που θα ελέγχονται από τους αρμόδιους γιατρούς, προκειμένου να μπορούν να μπαίνουν στο κτήριο και να τοποθετούνται από το βήμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός της Βουλής έχει ήδη κινητοποιηθεί ζητώντας από τους υπαλλήλους να προσκομίσουν (όχι καταθέσουν) τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, προκειμένου να καταδειχθεί ποιοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 3/9/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:    «Άμεση ολοκλήρωση του οδικού έργου Μεσόπυργος - Αυλάκι ζητούν οι κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κοιλάδας του Αχελώου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, η ολοκλήρωση του οδικού έργου Μεσόπυργος - Αυλάκι καθυστερεί, ενώ είναι γνωστό, πως πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους της ως άνω περιοχής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργο που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, συνδέει την Π.Ε. Άρτας με την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην Κοιλάδα του Αχελώου και η υλοποίησή του αναμένεται να δώσει την δυνατότητα μετακίνησης με ασφάλεια για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί ο ως άνω επαρχιακός δρόμος, που αποτελεί ζωτικής σημασίας οδική αρτηρία για την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ως άνω οδικού έργου, που θα παρέχει δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαψεύδει το Κίνημα Αλλαγής όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί συζήτησης για συγκυβέρνηση την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Open, το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας με αυταπάτες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μιλά για θέματα εκτός πραγματικότητας».

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε ανάρτησή του διαψεύδει κατηγορηματικά όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το έχουμε απαντήσει 100 φορές. Πάμε, 101: Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία απολύτως συζήτηση με τον κ. Τσίπρα περί κυβερνητικής συνεργασίας. Οσα λέει είναι παραμύθια για να δικαιολογήσει τις επιλογές του».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο Open, αναφερόμενος στη συμμαχία με Καμμένο, αφού τη χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό», υποστήριξε ότι «δεν είχα άλλη επιλογή, διότι δεν είχαμε πλειοψηφία. Μου έλειπαν το ’15 δύο βουλευτές, είχα 149. Και στη 2η φάση να θυμίσω ότι δεν είχα επίσης την πλειοψηφία» και πως «ο Καμμένος, παρά τις σφοδρότατες, σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, το α’ εξάμηνο είχε κρατήσει μια έντιμη στάση».

Για να πει στη συνέχεια: «Απευθύνθηκα τότε στα κόμματα της Κεντροαριστεράς και είχα ζητήσει τη συνύπαρξή τους στην κυβέρνηση, και στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ. Έθεσαν ως όρο την αποπομπή Καμμένου από την κυβέρνηση. Τους είπα: ”Υπάρχει η δυνατότητα για όλους, δεν μπορώ να συμπεριφερθώ μ’ έναν ανέντιμο τρόπο σε έναν πολιτικό διαφορετικής ιδεολογικής κατεύθυνσης από τη δική μου, ο οποίος όμως έδειξε μια έντιμη στάση. Και αποφάσισαν να μην μπουν στη διακυβέρνηση».

Πηγή: iefimerida.gr