Δευτέρα, 29η Νοεμβρίου 2021  10:18: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

ΚΔΑΠ «Ταξιδευτές» στο Αγρίνιο: Άλλη διάσταση στην δημιουργική απασχόληση του παιδιού

Ιαν 03, 2021
Βρεθήκαμε παλιότερα σε μια εκδήλωση της συγγραφέος παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνης Δάντε στο ΚΔΑΠ…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Σεπτέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Θάνος Μωραΐτης: «Τώρα να βρεθεί λύση για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Κατοχής»

Με αφορμή τη νέα διακοπή ρεύματος από την πλευρά της ΔΕΗ στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Κατοχής  ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θάνος Μωραΐτης, ζητά να σηκωθούν οι διακόπτες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει (το πρόβλημα με το κατέβασμα διακοπτών σε αντλιοστάσια ΤΟΕΒ του Νομού) και με καμία διάθεση συνεννόησης», παρ’ όλο που «υπάρχουν υπεύθυνες προτάσεις» αναφέρει σε δήλωσή του. Και προσθέτει:

«Ο κίνδυνος να χαθεί η νέα καλλιεργητική περίοδος είναι τεράστιος, με δυσβάσταχτες συνέπειες, τόσο για τους αγρότες, όσο για και την οικονομία του τόπου μας», υπογράμμισε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως «οι παραγωγοί ελιάς, εσπεριδοειδών και άλλων καλλιεργειών του τόπου μας πληρώνουν τα σπασμένα».

«Οι αντοχές εξαντλήθηκαν. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί, οι διακόπτες να σηκωθούν τώρα», είπε κλείνοντας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Θέρμου, εν όψει της επικείμενης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησής του, προχωρά στη σύγκληση Εκλογικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου, για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή) καθώς και για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορίου

Η Εκλογική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/9/2021 από 17:00 έως 19:30 στη Βιβλιοθήκη Θέρμου.

Η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στον γραμματέα του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Ντρέλλια.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και η διαδικασία θα είναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο και με τους κανόνες covid19.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945892279 Θεόδωρος Ντρέλλιας (γραμματέας)- 6977780260 Καφρίτσας Πέτρος (Πρόεδρος)

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 19/09/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:    «Χωρίς παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη έχουν μείνει μαθητές ΑμεΑ της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελία από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες της Αιτωλοακαρνανίας

«Απόστολος Λουκάς» και σύμφωνα με ενημέρωση από άλλους γονείς, πληροφορηθήκαμε ότι, οι ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ που χρήζουν παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης στον εν λόγω νομό δεν καλύπτονται επαρκώς. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα, γίναμε αποδέκτες καταγγελίας από γονέα μέλος του ως άνω συλλόγου, που μας ενημερώνει για τη μη έγκριση εκπαιδευτικού παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης στην παρούσα φάση διορισμών, προς υποστήριξη του γιου του, που φοιτά σε Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης του Αγρινίου και έχει ποσοστό αναπηρίας 69%, με διάγνωση Νοητικής Υστέρησης και ψυχικών διαταραχών. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και έτερος μαθητής, που φοιτά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Παρ’ όλο που το σχολείο του τελευταίου, εγκαίρως κατέθεσε υπέρ του την αίτηση για παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη και παρά την έγκριση που έλαβε η εν λόγω αίτηση, στις τοποθετήσεις που έγιναν την 1/9/2021 διαπιστώθηκαν η παράλειψη τοποθέτησης εκπαιδευτικού παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης κατηγορίας «ΠΕ02» για τον ανωτέρω δικαιούχο, αλλά και η περικοπή ωρών από την παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη για τα θετικά μαθήματα. Αξίζει να τονισθεί ότι, σύμφωνα με αξιολογική έκθεση του «ΚΕΔΑΣΥ» Μεσολογγίου και σύμφωνα με το Ν.3699/2008, άρθρο 6, παρ. 16, ο άνω μαθητής δικαιούται να έχει παράλληλη στήριξη για 12 ώρες σε φιλολογικά μαθήματα και 12 ώρες για θετικά μαθήματα, η οποία, όμως, δεν λήφθηκε υπόψη. Δυστυχώς, δεν είναι εφικτό οι γονείς να πληρώνουν ιδιώτες εκπαιδευτικούς με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, από την στιγμή που η Πολιτεία υποχρεούται να μεριμνά για το εν λόγω θέμα, βάσει της ισχύουσας διεθνούς σχετικής νομοθεσίας που κατοχυρώνει τα σχετικά Ανθρώπινα Δικαιώματα των ΑμεΑ, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και με όλες τις υποστηρικτικές μεθόδους που υπάρχουν. Επομένως, η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού και θα έπρεπε να παρέχεται υπό όποιες συνθήκες είναι ενδεδειγμένες για το κάθε παιδί, έγκαιρα και άρτια, κατά τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 19/09/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:    «Κάτοικοι ζητούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στα Κλεισορεύματα του Αγρινίου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της τοπικής κοινότητας των Κλεισορευμάτων, του Δήμου Αγρινίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, επιτακτική και αναγκαία θεωρείται από μέρους τους η ανάγκη συντονισμού των απαραίτητων ενεργειών για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από πρόσφατες πλημμύρες η Παλαιά Εθνική Οδός, που διέρχεται από το ως άνω χωριό. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος ή και δυστυχήματος και να αποκατασταθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας όλων των πολιτών. Όπως αναφέρουν, εντός των ορίων της κατοικημένης περιοχής της άνω τοπικής Κοινότητας διέρχεται χείμαρρος επικίνδυνος να προκαλέσει πλημμύρα, παρόμοια με όμοια, που πριν τέσσερα χρόνια, προκάλεσε καταστροφές, πολλές απώλειες περιουσιών και παραλίγο, ζωών. Τέλος, σημειώνουν οι ανωτέρω ότι, μετά τις πλημμύρες του 2017, με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε με ανεπαρκή μέθοδο και σχεδιασμό τοποθέτηση ογκόλιθων στα πρανή της κοίτης του παραπάνω χειμάρρου, σε δύο μόνον σημεία, με αποτέλεσμα, κάθε φορά που βρέχει έντονα, να παρασύρονται από το νερό κατά μήκος της κοίτης οι προηγούμενοι ογκόλιθοι, δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους μιας νέας πλημμύρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στον ως άνω χείμαρρο, που διέρχεται την τοπική Κοινότητα των Κλεισορευμάτων, του Δήμου Αγρινίου, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ροής του νερού δι’ αυτού, καθώς και τη μείωση των κινδύνων από πλημμύρα, τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών του εν λόγω χειμάρρου;
  2. Προτίθεσθε να εξαντλήσετε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου, αφενός, να εξευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια, και αφετέρου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες εργασίες προς την κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της ως άνω περιοχής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ναυπακτίας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στη Ναύπακτο με θέμα “Οι ζωντανές Μνήμες και η Παρακαταθήκη” του Κώστα Καρακώστα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 τον Κήπο Ξενία Ναυπάκτου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ