Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021

Με κάθε μέσο και κάθε τρόπο θέλει η κυβέρνηση να εμβολιάσει τα ανήλικα παιδιά, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, έτσι στρέφεται στο μοντέλο που ακολούθησε στους 18-25 ετών και αναμένεται να ανακοινώσει κάποια χρηματοδότηση για όσα παιδιά σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Έτσι αφού η κυβέρνηση κατάφερε με τα lockdown, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, την άνοδο των τιμών κτλ. να πτωχεύσει τους Έλληνες πολίτες, τώρα θα δώσει «χαρτζιλίκι» στα ανήλικα παιδιά για να εμβολιαστούν!

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη εκμετάλλευση της φτώχειας (για την οποία έχει ευθύνη η ίδια) από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που όλοι βλέπουν τις τιμές σε αγαθά πρώτη ανάγκης να αυξάνονται ραγδαία. Και ταυτόχρονα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον Έλληνα πολίτη η συγκεκριμένη κυβέρνηση, καθώς τον οδηγεί στην ακραία φτώχεια και στη συνέχεια του πετάει ψίχουλα, ώστε να δεχθεί να υποστούν ιατρικές πράξεις τα παιδιά του!

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στα ανήλικα παιδιά, καθώς παρά την «τρομοκρατία» των «ειδικών» περί επικινδυνότητας της Δέλτα, τα ποσοστά παραμένουν σχετικά χαμηλά -σύμφωνα με τα «θέλω» της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ECDC μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 5,8% των ανήλικων Ελληνόπουλων. 

Έτσι αφού η «τρομοκρατία» δεν απέδωσε και η υποχρεωτικότητα σε ανήλικα παιδιά θα προκαλούσε «τσουνάμι» αντιδράσεων η κυβέρνηση αναμένεται να φορέσει (ξανά) τον «καλό» της μανδύα και να ανακοινώσει κάποια μορφής χρηματοδότηση προς τα παιδιά 12 έως 17 ετών που θα εμβολιαστούν. 

Να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η μορφή της χρηματοδότησης, δηλαδή εάν θα είναι μια δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ, όπως με τους νέους 18 έως 25 ετών, ή κάποια τεχνολογική συσκευή (πχ. laptop), ή κάτι άλλο. 

Όπως αναφέρει το ΟΡΕΝ η κυβέρνηση θα επικαλεστεί την ασφάλεια των παιδιών που θα πάνε στο σχολείο. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως χθες ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου υποστήριξε πως θα πεθάνουν παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων. 

Όπως είπε ο Μ.Ανδρέου αυτή τη στιγμή 1 στα 4 κρούσματα κορωνοϊού είναι παιδί ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά, σύμφωνα με τον παιδίατρο, θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών. Αν και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι ανήλικων με κορωνοϊό και η θνητότητα στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι απειροελάχιστη. 

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 74.184 κρούσματα σε ανήλικους (αριθμός που είναι πολλαπλάσιος κανονικά). Απ' αυτούς κατέληξαν οι τρεις. Δηλαδή η θνητότητα στους νέους είναι 0,004%. 

Παράλληλα Έλληνες επιστήμονες εξέφρασαν τη φοβία τους για τις μυοκαρδίτιδες οι οποίες φέρεται να προκαλούνται από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε νέους. Όπως τόνισε ο καρδιολόγος Γιώργος Αηδονίδης «η μυοκαρδίτιδα φτάνει μέχρι τις μεταμοσχεύσεις. Είναι μια επικίνδυνη πάθηση, η οποία αργότερα θα προκαλέσει πρόβλημα». 

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικία

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε πως «μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και 405.000 ηλικίας 18-24 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13%, 25% και 50% αντίστοιχα».

Να υπενθυμίσουμε πως πλέον τα παιδιά θα μπορούν να εμβολιάζονται και στους παιδιάτρους, οι οποίοι θα πληρώνονται από το κράτος με 20 έως 50 ευρώ για τις υπηρεσίες τους. Ενώ η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων έξω από τα Πανεπιστήμια. 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να κάνει ιδιαιτέρως εύκολο τον εμβολιασμό των παιδιών και των νέων, καθώς έχει στρέψει όλη την προσοχή της στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Ο λόγος; Άγνωστος! Καθώς δεν βλέπουμε να γίνονται παρόμοιες κινήσεις για να διευκολυνθούν οι ηλικιωμένοι για να εμβολιαστούν, οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν να κάνουν βαριά νόσο. 

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για δολοφονία, η υπόθεση κλείνει και το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί η απόφαση από τον εισαγγελέα Εφετών

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Οπως αποκαλύπτει το protothema.gr, oκτώ μήνες μετά τον μυστηριώδη θάνατο του πρώην υπουργού μια απόφαση του εισαγγελέα Χαλκίδας (υπ΄αριθμόν 424/21 και ημερομηνία 9.9.2021) -μετά και δύο καταθέσεις των υπόπτων-, ανατρέπουν τα δεδομένα και σηματοδοτούν τις τελικές εξελίξεις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση.

Με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για δολοφονία, η υπόθεση κλείνει και το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί η απόφαση από τον εισαγγελέα Εφετών.

Αυτό συνέβη αφού ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε τη μήνυση που κατέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου η χήρα του Σήφη Βαλυράκη και τα παιδιά της. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ξεκίνησαν μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ένας 72χρονος από τη Χαλκίδα, κατονομάζοντας δύο ψαράδες από την Ερέτρια ως ως υπεύθυνους για το θάνατο του 78χρονου πολιτικού οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες αλιείς έδωσαν στις Αρχές εξηγήσεις για όσα τους προσάπτει ο ηλικιωμένος μάρτυρας και την απάντηση που έδωσαν οι ψαράδες πριν λίγες ημέρες.

Μάλιστα, στην ανωμοτί κατάθεσή τους τα δύο αδέλφια αναφέρονται αναλυτικά στο τι συνέβη εκείνη την παγωμένη Κυριακή του περασμένου Ιανουαρίου στη θάλασσα της Ερέτριας, αρνούμενα οποιοδήποτε επεισόδιο με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των αλιέων Δημήτρης Καρβέλης, Ιάσονας Καρβέλης και Δέσποινα Λυσιγάκη τονίζουν στο protothema.gr πως «η Δικαιοσύνη μελέτησε όλη την δικογραφία και είπε την άποψη της, ότι δηλαδή δεν υπάρχει δολοφονία!

Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των αστικών και ποινικών δικαστηρίων όπου θα λογοδοτήσουν και θα κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις όσοι παραβιάζοντας την κοινή λογική και τα στοιχεία της δικογραφίας, αναφέρθηκαν απαξιωτικά εις βάρος αθώων ψαράδων και τους ενέπλεξαν σε σκληρή δικαστική περιπέτεια χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς κανένα στοιχείο! Επιμέναμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε!».

Αντίστροφη μέτρηση

Από τις αρχές Αυγούστου ο φάκελος του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μπήκε στην τελική φάση. Κομβική ημερομηνία ήταν η Δευτέρα 2 του μήνα, όταν μετά από τρεις μήνες στασιμότητας δύο επαγγελματίες ψαράδες από την Ερέτρια περνούν το κατώφλι του Λιμενικού και δίνουν εξηγήσεις για όλα όσα έχει πει σε βάρος τους ένας 72χρονος αυτόπτης μάρτυρας στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

«Οι δύο καταθέσεις με ημερομηνίες 19 και 20 Απριλίου που έδωσε ο… (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του μάρτυρα) ενώπιον των αστυνομικών της ΓΑΔΑ και που δήθεν αναγνωρίζει το δικό μας σκάφος πλησίον του αποθανόντος και τον έναν εξ ημών να τον χτυπά με ένα κοντάρι 3,5 μέτρων βρίθουν ψευδών και ανυπόστατων γεγονότων», αναφέρουν τα δύο αδέλφια και στις επόμενες γραμμές δίνουν το προφίλ τους.

Θέλουν με τον τρόπο αυτό να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους και να δείξουν ότι δεν πρόκειται για άτομα με αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά, αλλά για απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. «Τυγχάνουμε δεύτερης γενιάς ψαράδες, ιδιοκτήτες του σκάφους… (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Ερέτριας.

Ψαρεύουμε από 9-10 χρόνων μέχρι και σήμερα χωρίς να έχουμε έρθει σε παραμικρή αντιπαράθεση με κανέναν από τους ψαράδες της Ερέτριας -τόσο τους συναδέλφους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες- με τους οποίους διατηρούμε άριστες σχέσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στη θάλασσα, έχουμε βοηθήσει και κυριολεκτικά σώσει πολλούς ανθρώπους που χρειάστηκαν τη βοήθειά μας, έχουμε ρυμουλκήσει με το σκάφος μας κινδυνεύοντα και ακυβέρνητα σκάφη τόσο ερασιτεχνών αλιέων όσο και επαγγελματιών, ενώ χαίρουμε ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους τους κατοίκους της περιοχής. Ζούμε ως φιλήσυχοι οικογενειάρχες σε ιδιόκτητη πολυώροφη οικογενειακή οικοδομή στην Ερέτρια».

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε ο 72χρονος στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τον περασμένο Απρίλιο υποστηρίζει ότι εκείνο το πρωινό της 24ης Ιανουαρίου έφυγε από το σπίτι του στη Χαλκίδα με ένα μικρό μηχανάκι και πήγε στην Ερέτρια προκειμένου να ψαρέψει. Πήγε με την προτροπή του προέδρου των ψαράδων και ενώ απαγορευόταν το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες αλιείς στο λεγόμενο «νησί των ονείρων» και από εκεί σε απόσταση 300 μέτρων είδε, όπως φυσικά υποστηρίζει, όλο το συμβάν.

Από την άλλη, οι δύο αλιείς αδελφοί που κατονομάζει ως τους δράστες ισχυρίζονται στην κατάθεσή τους: «Αναφορικά με τις καταθέσεις του δήθεν αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ρητώς και κατηγορηματικώς καταθέτει ότι δήθεν είδε το δικό μας σκάφος να βρίσκεται την 24η Ιανουαρίου της Αγίας Τριάδας και μάλιστα πλησίον του σκάφους του αποθανόντος ενώ είδε έναν εξ ημών, τον πιο ψηλό, να χτυπά με ένα κοντάρι τον Σήφη Βαλυράκη και να πέφτει στη θάλασσα, οι οποίες δεν εμπεριέχουν ούτε ψήγμα αλήθειας και έχουμε ήδη καταθέσει έγκληση σε βάρος του.

Κατ’ αρχάς, εμείς οι δύο αδελφοί είμαστε με ίδιο ύψος 1,70 μ. και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ο ένας από τους δύο είναι ο ψηλός και ο άλλος ο κοντός. Σας προσκομίζουμε και φωτογραφία μας μπροστά στο σκάφος μας κρατώντας τον επονομαζόμενο γάντζο του σκάφους, ο οποίος δεν είναι φυσικά 3-3,5 μ. όπως ισχυρίζεται ο μάρτυρας, αλλά 1,70 μ. Οι καταθέσεις τού εν λόγω μάρτυρα είναι ψευδείς και κατασκευασμένες έχοντας ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσουν την υπόθεση ως δολοφονία στοχοποιώντας αθώους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση».

protothema.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγάλη εξομολόγηση της Γερμανίδας πολιτικού, που αποχωρεί έπειτα από 31 χρόνια στην Μπούντεσταγκ και 16 χρόνια στην καγκελαρία – Μηνιαία σύνταξη 15.000 ευρώ, προσωπικό οδηγό και γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους λίγα από τα οφέλη της «συνταξιοδότησης»

Την ευρωκρίση, «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ανέφερε ως τη δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της στην καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ως πιο ευχάριστες περιέγραψε τις στιγμές «που πετυχαίναμε συμβιβασμό», π.χ. για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού ή για τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Στις πιο «άβολες» στιγμές της καριέρας της από την άλλη πλευρά συμπεριέλαβε το γεγονός ότι έχασε τη μητέρα της ενώ βρισκόταν στη δημοσιότητα. «Κάποιες φορές με κοιτούν επίμονα και θέλω να πω, “βλέπεις κάτι;” Το βρίσκω πολύ δύσκολο αυτό. Πρέπει κανείς να φτιάχνει τον χώρο του και να τον προστατεύει. Σε αυτόν τον χώρο δεν επιτρέπω να μπει κανείς ο οποίος δεν έχει δουλειά εκεί», είπε χαρακτηριστικά

Μιλώντας νωρίτερα απόψε σε εκδήλωση με τη νιγηριανή συγγραφέα Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι στο Ντίσελντορφ, η κυρία Μέρκελ μίλησε περισσότερο για κοινωνικά, φιλοσοφικά και προσωπικά και λιγότερο για πολιτικά θέματα, ενώ, λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της, εμφανίστηκε με ασυνήθιστη εξομολογητική διάθεση.

«Τι σας καθόρισε;», ρώτησε η δημοσιογράφος που συντόνιζε τη συζήτηση. «Το γεγονός ότι μεγάλωσα από μικρή με άτομα με διανοητική αναπηρία και έτσι δεν είχα ποτέ φοβία απέναντί τους. Και το γεγονός ότι σπούδασα Φυσική. Το 80% των συμφοιτητών μου ήταν άνδρες (…) Έμαθα να παλεύω για τη θέση μου σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, η οποία απόψε φρόντισε να διορθώσει την παλιότερη θέση της ως προς τον φεμινισμό. Το 2017, όταν είχε ερωτηθεί αν είναι φεμινίστρια, είχε με αμηχανία απαντήσει ότι δεν θέλει «ταμπέλες». Αυτή τη φορά, στην ίδια ερώτηση, δήλωσε ότι, υπό την έννοια ότι φεμινισμός είναι άνδρες και γυναίκες να συμμετέχουν στον ίδιο βαθμό στην κοινωνία, «τότε είμαι φεμινίστρια». «Την προηγούμενη φορά εμφανίστηκα κάπως ντροπαλή. Σήμερα όμως το έχω σκεφτεί καλύτερα. Και υπό αυτή την έννοια μπορώ να πω, ναι, πρέπει να είμαστε όλες φεμινίστριες», είπε γελώντας η Καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε πάντως ότι με την προσφυγική της πολιτική δίχασε την γερμανική κοινωνία. «Δεν το βλέπω έτσι», δήλωσε και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι με την περίφημη φράση της «θα το καταφέρουμε», απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πρόσφυγες προκειμένου να έρθουν στη Γερμανία. «Το 2015 οι πρόσφυγες βρίσκονταν στην πόρτα μας και το να λέγαμε “προσοχή, πίσω στη Μεσόγειο”, δεν αποτελούσε για μένα λύση», απάντησε η Καγκελάριος και σε ερώτηση αν αφήνει την καγκελαρία με ήσυχη τη συνείδησή της, δήλωσε ευθέως «ναι». «Θεωρώ ότι έδωσα τη συνεισφορά μου. Τώρα η χώρα χρειάζεται κάτι καινούργιο», απάντησε.

Και τι σχεδιάζει για το μέλλον μετά την καγκελαρία; Από το 1990 η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην πολιτική και δεν είχε ποτέ μια «κανονική» ημέρα εργασίας. Έπαψε λοιπόν, σύντομα, όπως είπε, να σκέφτεται τι άλλο θα την ενδιέφερε έξω από την πολιτική. «Αυτό θέλω τώρα να αναπληρώσω. Θέλω να γράψω; Θέλω να μιλήσω; Θέλω να πάω για πεζοπορία; Θέλω να είμαι στο σπίτι; Θέλω να γυρίσω τον κόσμο; Δεν θα κάνω τίποτα για την ώρα και θα περιμένω τι θα έρθει. Και αυτό το βρίσκω συναρπαστικό», ομολόγησε.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Berliner Zeitung πριν από λίγες εβδομάδες, η Μέρκελ, έπειτα από 31 χρόνια στην Bundestag και 16 χρόνια στην Καγκελαρία θα λάβει μηναία σύνταξη ύψους 15.000 ευρώ, ενώ, όπως όλοι οι πρώην Καγκελάριοι, δικαιούται γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους και έναν οδηγό.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 10:03

ΑΕΠ +16% σε σχέση με αυτό του lockdown

Του Νίκου Ιγγλέση

Πανηγυρίζουν και αλληλοσυγχαίρονται στην Κυβέρνηση γιατί, το 2ο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 16% (σε τρέχουσες τιμές με εποχική διόρθωση) σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Μόνο που η σύγκριση γίνεται με το 2ο τρίμηνο του 2020 που η χώρα βρισκόταν σε σκληρό lockdown και τότε το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 16,1%.

Πανηγυρίζουν και αλληλοσυγχαίρονται γιατί ο τζίρος της οικονομίας (δεν πρόκειται για κανενός είδους ανάπτυξη) επανήλθε στα προ ενός έτους επίπεδα. Παραθέτουμε την πορεία του ΑΕΠ (αναθεωρημένα στοιχεία) την περίοδο της πανδημίας :

Ήταν αναπόφευκτο μετά 5 τρίμηνα μεγάλης μείωσης του ΑΕΠ να υπάρξει μια αντίστροφη πορεία. Αν όμως συγκρίνουμε το φετινό 2ο τρίμηνο, με το αντίστοιχο του 2019 τότε καταγράφεται μείωση του ΑΕΠ κατά 2,6%. Αν μάλιστα συγκρίνουμε το φετινό 1ο εξάμηνο, με το αντίστοιχο του 2019, τότε η μείωση είναι 3,8%.

Ο Κ. Μητσοτάκης θέλοντας να επικοινωνήσει το «χαρμόσυνο νέο» για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ έγραψε στο twitter: «Η ελληνική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη κατά 16,2% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ακόμη και σε μια περίοδο με μερικά lockdown, το τρίμηνο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία (που το είδε;) Παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που παρέχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους».

«Μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πάντα, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα» Αβραάμ Λίνκολν.

Η ΕΛΣΤΑΤ, στο τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναθεώρησε τα στοιχεία των προηγούμενων τριμήνων. Έτσι η μείωση του ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο του 2021 περιορίστηκε από – 4,9% σε – 3,7% (+ 833 εκατ.) και του 1ο τριμήνου του 2020 από – 1,9% σε – 1,4% (+ 327 εκατ.). Για τις σημαντικές αναθεωρήσεις των στοιχείων ανά τρίμηνο η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Η Eurostat και οι Εθνικές Στατιστικές Αρχές του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος συνεργάζονται για την έκδοση κατευθυντηρίων γραμμών στο πλαίσιο αντιμετώπισης των στατιστικών προκλήσεων που ανακύπτουν εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τις μεθοδολογικές συστάσεις και οδηγίες της Eurostat, για την εποχική προσαρμογή των χρονολογικών σειρών, κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, οι επιπτώσεις αυτές προτείνεται να αντιμετωπιστούν ως ακραίες τιμές…. Με την προσθήκη νέων παρατηρήσεων στις χρονολογικές σειρές, ο τύπος των ακραίων τιμών ενδέχεται να αλλάξει, ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, γεγονός που ενδέχεται να επιφέρει σημαντικές αναθεωρήσεις, στα ήδη δημοσιευμένα εποχικά διορθωμένα στοιχεία» (Τα έντονα γράμματα είναι του συντάκτη).

Στην ΕΛΣΤΑΤ ψάχνονται να βρουν κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση των στατιστικών προκλήσεων και προαναγγέλλουν σημαντικές αναθεωρήσεις σε ό,τι έχουν ανακοινώσει. Μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε τα στοιχεία ως απλώς ενδεικτικά και τίποτα περισσότερο.

Το Δημόσιο Χρέος

Παράλληλα, με την οικονομική καταστροφή που έχει προκαλέσει η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το δημόσιο συναλλαγματικό χρέος (Κεντρικής Διοίκησης) εξακολουθεί να αυξάνεται υπονομεύοντας την όποια μελλοντική προσπάθεια ανάκαμψης. Το 2ο τρίμηνο του 2021 το χρέος αυξήθηκε κατά 6,5 δις. Ενώ το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε συνολικά κατά 13,3 δις. Τέλος από την αρχή του 2020 έχει αυξηθεί κατά 31,3 δις και αισίως έχει ανέλθει σήμερα σε 387,3 δις ή το 226,6% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την πανδημία (κάποιοι λίγοι αρνητές φταίνε που δεν έχει επιτευχθεί το «τείχος ανοσίας»), αφού αντιμετώπισε τις πυρκαγιές (καλύτερα δε γινότανε), έχει εξασφαλίσει και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας με εισαγόμενες ανεμογεννήτριες και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγχαρητήρια κύριοι, έχετε βάλει την Ελλάδα σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ