Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  9:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Σπαταλήσαμε πολύ νερό με την ελπίδα ενός έργου τεχνικά και συνταγματικά εξαιρετικά δύσκολου

Στις προηγούμενες παρουσίες του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε τη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία, εκεί που το θέμα έμοιαζε να είχε “κλείσει” μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ και την έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης των Υδάτων επί της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Αυτή τη φορά όμως ο Κ. Μητσοτάκης φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω χαρακτηρίζοντας την εκτροπή του Αχελώου «έργο τεχνικά και συνταγματικά εξαιρετικά δύσκολο».

Βεβαίως ο Πρωθυπουργός δεν τάχθηκε σε καμία περίπτωση κατά της εκτροπής, κάθε άλλο… Χρησιμοποιώντας όμως φράσεις όπως «να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το νερό το οποίο έχουμε» ή η αναφορά του στο «αν έχουμε τη δυνατότητα νομικά να απεμπλέξουμε το έργο» μοιάζουν με ένα βήμα πίσω από τον Πρωθυπουργό και φάνηκε ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια ακόμη ώστε να υπάρξει μια χειροπιαστή πράξη για την επανεκκίνηση του φαραωνικού project.

Πάντως ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πιο σίγουρος και όχι τόσο διστακτικός για το φράγμα της Μεσοχώρας ως υδροηλεκτρικό έργο, που όπως είπε πρέπει να λειτουργήσει.

Συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση εφημερίδας της Λάρισας ανέφερε τα εξής: «Η διαχείριση των υδάτων στον Θεσσαλικό κάμπο είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία.

Νομίζω ότι με την ελπίδα ενός έργου τεχνικά και συνταγματικά εξαιρετικά δύσκολου, της μερικής εκτροπής, δηλαδή της μεταφοράς νερού από τη Δυτική στην Ανατολική Ελλάδα σπαταλήσαμε πολύ νερό. Και σήμερα ακόμη έχουμε τεράστιες απώλειες στα δίκτυα και οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν πρώτα από όλα σε αυτή την κατεύθυνση. Να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το νερό το οποίο έχουμε.

Να δούμε αν έχουμε τη δυνατότητα νομικά να απεμπλέξουμε το έργο αυτό που πιστεύω ότι έχει χρησιμότητα επί της αρχής και σίγουρα τμήματα όπως το φράγμα της Μεσοχώρας, ως υδροηλεκτρικό έργο πρέπει να λειτουργήσει, αφού έχουμε δαπανήσει πάνω από 500 εκ. € και χρειαζόμαστε παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια. Θυμίζω ότι και τα νερά είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας».

Πάντως η αναφορά αυτή του Κ. Μητσοτάκη σχολιάστηκε αρνητικά από μεγάλη μερίδα του Τύπου στη Θεσσαλία… Τίτλοι όπως «Ο Μητσοτάκης βάζει στο ράφι την εκτροπή» ή «Τίτλοι τέλους στην εκτροπή από Μητσοτάκη» δείχνουν πως στη Θεσσαλία οι πρωθυπουργικές αναφορές μόνο καλά δεν ακούστηκαν…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 7/9/2021

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

Πρός: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:    "Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Δημητρούκειο Δημοτικό - Νηπιαγωγείο στον Καραϊσκάκη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας"

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Καραϊσκάκη, στο Ξηρόμερο, της Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το εν λόγω Δημοτικό-Νηπιαγωγείο. Επιπροσθέτως, οι ντόπιοι κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις και καλούν τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες, που θα διασφαλίζουν ένα κατάλληλο, ασφαλές περιβάλλον μάθησης και παιγνιδιού για τα παιδιά του χωριού. Συγκεκριμένα, στο Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο η σκεπή είναι μισογκρεμισμένη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις για την φυσική αγωγή των παιδιών του χωριού δεν υπάρχουν, ενώ από τις πόρτες και τα παράθυρα εισέρχονται, όταν είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες, αέρας και νερό. Στο δε Νηπιαγωγείο τα κάγκελα είναι διαλυμένα, ο προαύλιος χώρος είναι σε άθλια κατάσταση, διάσπαρτος με καταβόθρες, ενώ τα όργανα παιχνιδιού και άθλησης είναι, επίσης, άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά. Εκ των προηγουμένων προκύπτει η ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα και να πραγματοποιηθούν, επίσης άμεσα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης των παραπάνω υποδομών για την διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στην επιτάχυνση των απαραίτητων έργων συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών στο ανωτέρω Δημοτικό-Νηπιαγωγείο, προκειμένου, έστω και τώρα, την υστάτη στιγμή, να αποκατασταθούν οι συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, κατά την παραμονή στην εν λόγω σχολική δομή μαθητών και διδασκόντων και να διασφαλίσετε ένα κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον μάθησης και παιχνιδιού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, με βάση το καταστατικό του, ο Σύλλογός μας, πραγματοποίησε γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των μελών , όπως και σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου μας , ήταν ενθαρρυντική για την περαιτέρω συνέχιση της δράσης μας.

Ο ρόλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κρίνεται καθοριστικός για την πραγμάτωση των ιδανικών και των στόχων του Συλλόγου μας μέσα από την αξιοποίηση όλων των νέων προτάσεων και ιδεών.

Φυσικά, η δυναμική δράση μας στηρίζεται σε όλα τα μέλη, παλαιά και νέα , καθώς και στους φίλους του Συλλόγου που εθελοντικά προσφέρουν τη βοήθεια τους σε κάθε μας προσπάθεια και είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο υπόσχεται και δεσμεύεται να αξιοποιήσει όλες τις εμπειρίες από τα προηγούμενα συμβούλια.

Πράγματι τα διδάγματα είναι πολλά, αλλά και οι προκλήσεις ιδιαίτερα εποικοδομητικές.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και κατόπιν ομόφωνης απόφασης για την τριετία 2021-2024 απαρτίζεται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΝΑΚΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΤΖΕΛΑΛΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

ΜΕΛΗ : ΜΙΦΛΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ