Δευτέρα, 29η Νοεμβρίου 2021  9:12: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

ALUXAL ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: Εξειδικευμένα Κουφώματα Αλουμινίου & PVC // Εμπορία Αλουμινίου & Ηλεκτροστατική Βαφή

Ιαν 03, 2021
Η οικογένεια ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ξεκινάει τη δραστηριότητά της τον Ιούνιο του 1987 στον τομέα της εμπορίας…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Σεπτέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Να υλοποιήσει τη δέσμευση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να αποκατασταθεί η αδικία και να μην ισχύσει η υποβάθμιση των πτυχίων αναδρομικά ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας.

Αναλυτικά:

«Μία από τις πολλές αρνητικές συνέπειες του ν. 4763/2020 για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ήταν, να υποβαθμιστούν και τα πτυχία των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ).

Πλέον, από την ψήφιση του νόμου το Δεκέμβριο του 2020, τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ υποβιβάζονται στην κατηγορία 3, από την κατηγορία 4 όπου βρίσκονταν μέχρι τότε σύμφωνα και με τον ΕΟΠΠΕΠ, αλλά και τα επίσημα έγγραφα των ίδιων των κατά τόπους ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη πυροδότησε έναν πολύμηνο αγώνα των σπουδαστών αυτών των σχολών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, αλλά και υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών και των όρων σπουδών τους.

Κεντρικό αίτημα αυτού του αγώνα ήταν και εξακολουθεί να είναι η κατάργηση της διάταξης του ν. 4763/2020 για την υποβάθμιση του πτυχίου των ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ.

Ταυτόχρονα οι σπουδαστές ζητούσαν τη μη αναδρομική εφαρμογή του νόμου για όσους ήδη βρίσκονταν στις Επαγγελματικές Σχολές όταν ψηφιζόταν ο νόμος ή πήραν παλιότερα το πτυχίο τους, αφού είναι απαράδεκτο και αθέμιτο να αλλάζουν οι όροι των σπουδών για όσους τις έχουν ήδη ξεκινήσει ή ολοκληρώσει.

Παρά το ότι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης δεσμεύτηκε ενώπιον των ίδιων των σπουδαστών για την απάλειψη έστω της αναδρομικότητας του νόμου, εν τέλει υπαναχώρησε και με τροπολογία που ψήφισε το καλοκαίρι, απάλλαξε μεν τους ήδη φοιτούντες από τις εξετάσεις πιστοποίησης διατήρησε, όμως, την ουσία της υποβάθμισης του πτυχίου αυτών των σπουδαστών, που από το επίπεδο 4 αυτό το πτυχίο οδηγήθηκε στο 3.

Πρόκειται, φυσικά, για έναν τεράστιο εμπαιγμό που έχει εξοργίσει τους χιλιάδες σπουδαστές των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ, οι οποίοι έτσι χάνουν επιπλέον και το δικαίωμα πρόσβασης στα Δ.ΙΕΚ όπως προβλέπει ο ν. 3475/2006.

Εν τω μεταξύ -και παρά τη δέσμευση του διοικητή του ΟΑΕΔ- σε πολλούς σπουδαστές δεν έχουν ακόμα κατατεθεί τα ένσημα από τη διπλή περίοδο της αναστολής της εργασίας τους λόγω της καραντίνας (3/2020-5/2020 και 11/2020-5/2021).

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι θα πράξει η κυβέρνηση, ώστε:

• Να υλοποιήσει τη δέσμευση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να αποκατασταθεί η αδικία και να μην ισχύσει η υποβάθμιση των πτυχίων αναδρομικά

• Να κατατεθούν τα ένσημα της περιόδου της αναστολής εργασίας

• Να αναβαθμιστούν τα κτίρια και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ».

902.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειωτών «Ακαρνανικό Φως» με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πραγματοποίησε μια πρωτοποριακή εκδήλωση, σε μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων συγχωριανών, και την παρουσία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Απένειμε αναμνηστικά σε είκοσι και πλέον απογόνους των Μαχαλιωτών αγωνιστών του ‘21 που συμμετείχαν σε μάχες για την απελευθέρωση της χώρας, όπως η μάχη του Αετού Ξηρομέρου το 1822, την μάχη του Πέτα στη Άρτα με τον Μαυροκορδάτο το 1822, στις δυο πολιορκίες του Μεσολογγίου το 1822 και το 1826,  αλλά και στην μάχη του Φαλήρου στην Αθήνα το 1827 όπου σκοτώθηκε ο Καραϊσκάκης.

Στην συνέχεια απένειμε αναμνηστικά και σε απογόνους αγωνιστών που έλαβαν μέρος τόσο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την εκστρατεία στην Μικρά Ασία αλλά και στο Αλβανικό ‘Επος του 1940-41.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών σε προσωπικότητες που καταγόταν από τις Φυτείες όπως βουλευτές – Ανδρέας Μακρυπίδης και Θωμάς Κουτσομπίνας – πρώην προέδρους της κοινότητας Φυτειών, γιατρούς, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας, κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής τιμήθηκε και ο – για τρεις  κοινοβουλευτικές θητείες και έντεκα  χρόνια – Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, είπε μεταξύ των άλλων:

“Αγαπητοί συγχωριανοί
Κατ’ αρχάς να συγχαρώ το ΔΣ του Πολιτιστικού συλλόγου Φυτειωτών «Ακαρνανικό Φως» και όλους όσους συνέβαλαν στην ωραία και πρωτοποριακή εκδήλωση μνήμης για τους Μαχαλιώτες αγωνιστές του 1821.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε απόψε εδώ αλλά και όλους τους Φυτειώτες ντόπιους και ετεροδημότες, όλους τους Ξηρομερίτες και γενικότερα τους Αιτωλοακαρνάνες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους σε τρεις κοινοβουλευτικές θητείες και για έντεκα χρόνια να σας εκπροσωπήσω το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είθισται τέτοιες πρωτοβουλίες για πολιτικά πρόσωπα να γίνονται όταν φεύγουν από κοντά μας γιατί εκτονώνονται οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η απόφαση σας να με τιμήσετε εν ζωή με συγκινεί ιδιαίτερα και αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Αγαπητές συγχωριανές και αγαπητοί συγχωριανοί μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου στα πρόσωπα σας βλέπω τον εαυτό μου -πριν 40 χρόνια- όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά ως πρώτος Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών.

Στην συνέχεια ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) πραγματοποιήσαμε το Νοέμβριο του 1985 και για δυο ημέρες το Α’ Πανξηρομεριτικο Συνέδριο
στον Αστακό.

Σε μια εποχή που πολλά άλλαζαν στην χώρα μας στο συνέδριο αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να αναδείξουμε θέματα που θα απασχολούσαν την περιοχή του Ξηρομέρου τις επόμενες δεκαετίες.

Για πρώτη φορά τότε ,το 1985, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής και αξιοποίησης του Πλατυγιαλίου στον Αστακό.

Με την ευκαιρία της ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Υγειας ( ΕΣΥ) αποφασίσθηκε άμεσης προτεραιότητας, η ανέγερση Κέντρων Υγείας και η δημιουργία Ιατρικών Κέντρων και Αγροτικών Ιατρείων στο Ξηρόμερο.

Τα έργα υποδομής στον τομέα της οδοποιίας όπως ο κεντρικός οδικός άξονας του Ξηρομέρου και παραθαλάσσιος Περιφερειακούς δρόμος Αστακού- Μύτικα – Παλαίρου- Βόνιτσας πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Μεγάλη τομή όμως αποτέλεσε η συζήτηση για την αλλαγή της καπνοκαλλιέργειας από τα παραδοσιακά τσιμπέλια σε Βιρτζίνια και η αποδοχή αυτής της πρότασης άλλαξε εντελώς την καλλιέργεια του καπνού με αποτέλεσμα να αυξηθεί άμεσα η ποσότητα που απέφερε υψηλά εισοδήματα στους καπνοκαλλιεργητές ….»

Επίσης ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε τη συμβολή του στο να δημιουργηθεί ο Δήμος Φυτειών με πρωτεύουσα τις Φυτείες για πρώτη φορά στα 200 χρόνια της ιστορίας της.

Τέλος έκλεισε την παρέμβαση του τα εξής:

«Ως ενεργός πολίτης και όχι ως ενεργός πολιτικός πλέον, θα είμαι μαζί σας, θα είμαι κοντά σας, και αγωνιστώ μαζί σας για να λυθούν προβλήματα του τόπου μας, όπως πρόσφατα κάναμε με τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που δώσαμε για να ανατρέψουμε την εγκατάσταση των Βιορευστών και με τον δικαστικό αγώνα στο Συμβούλιο της Επικράτειας τον άλλο μήνα ελπίζω και πιστεύω ότι θα τον κερδίσουμε.

Είμαι ένας από σας, ένας σαν κι εσάς ένας για σας, ήμουν είμαι και θα παραμείνω κοντά σας. Σας ευχαριστώ από καρδιά.».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υγειονομικές δομές της Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός συνοδευόταν από τον πρώην αν. Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, από τους τοπικούς βουλευτές Γιώργο Βαρεμένο και Θάνο Μωραΐτη, τον υπεύθυνο σε θέματα υγείας Ν.Ε. Μίλτο Ζαμπάρα και άλλα θεσμικά όργανα της περιοχής.

Ο πρώην Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, αλλά και την διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτικές δομές εν μέσω πανδημίας, αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κενά που δημιουργούνται από τις αναστολές μη εμβολιασμένων γιατρών και νοσηλευτών.

«Μπαίνουμε σε ένα τέταρτο κύμα χωρίς να έχει γίνει μια σοβαρή αποτίμηση της αποτυχημένης διαχείρισης, χωρίς διορθωτικές κινήσεις και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των Νοσοκομείων» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων του νοσοκομείου όπου του έθεσαν μια σειρά από προβληματισμούς και ερωτήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του από το νοσοκομείο Μεσολογγίου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και το νοσοκομείο Αγρινίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ