Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 09:57

Το ΚΙΝΑΛ διαψεύδει Τσίπρα: Λέει παραμύθια, δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για συγκυβέρνηση μαζί του

Διαψεύδει το Κίνημα Αλλαγής όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί συζήτησης για συγκυβέρνηση την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Open, το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας με αυταπάτες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μιλά για θέματα εκτός πραγματικότητας».

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε ανάρτησή του διαψεύδει κατηγορηματικά όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το έχουμε απαντήσει 100 φορές. Πάμε, 101: Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία απολύτως συζήτηση με τον κ. Τσίπρα περί κυβερνητικής συνεργασίας. Οσα λέει είναι παραμύθια για να δικαιολογήσει τις επιλογές του».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο Open, αναφερόμενος στη συμμαχία με Καμμένο, αφού τη χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό», υποστήριξε ότι «δεν είχα άλλη επιλογή, διότι δεν είχαμε πλειοψηφία. Μου έλειπαν το ’15 δύο βουλευτές, είχα 149. Και στη 2η φάση να θυμίσω ότι δεν είχα επίσης την πλειοψηφία» και πως «ο Καμμένος, παρά τις σφοδρότατες, σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, το α’ εξάμηνο είχε κρατήσει μια έντιμη στάση».

Για να πει στη συνέχεια: «Απευθύνθηκα τότε στα κόμματα της Κεντροαριστεράς και είχα ζητήσει τη συνύπαρξή τους στην κυβέρνηση, και στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ. Έθεσαν ως όρο την αποπομπή Καμμένου από την κυβέρνηση. Τους είπα: ”Υπάρχει η δυνατότητα για όλους, δεν μπορώ να συμπεριφερθώ μ’ έναν ανέντιμο τρόπο σε έναν πολιτικό διαφορετικής ιδεολογικής κατεύθυνσης από τη δική μου, ο οποίος όμως έδειξε μια έντιμη στάση. Και αποφάσισαν να μην μπουν στη διακυβέρνηση».

Πηγή: iefimerida.gr