Παρασκευή, 3η Δεκεμβρίου 2021  11:15: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Χονδρικό Εμπόριο "Μανίκας Κωνσταντίνος" Εξυπηρέτηση και Ποιότητα σε Τέσσερις Νομούς

Ιαν 03, 2021
Η επιχείρηση Χονδρικού Εμπορίου και Διανομών του κου Μανίκα Κωνσταντίνου, έχει έδρα στο Αγιο…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Σεπτέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων.

«Τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν όπως πέρυσι, χωρίς σχέδιο, χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα, χωρίς αύξηση των διαθέσιμων χώρων διδασκαλίας, χωρίς διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, χωρίς βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία, χωρίς οργάνωση», τόνισε.

Συμπλήρωσε πως «το ευφάνταστο “50%+1″μόνο ως πολλαπλασιαστής των κρουσμάτων θα λειτουργήσει, παρά ως τρόπος αναχαίτισης», ενώ ανέφερε ότι «Μητσοτάκης και Κεραμέως είχαν όλο το χρόνο να εκπονήσουν αποτελεσματικό σχέδιο ανοίγματος των σχολείων, αλλά η αδιαφορία, η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες τους δεν τους το επέτρεψαν».

Παράλληλα είπε ότι «η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, οξύνοντας διαρκώς τις εντάσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και μετατρέποντας τους μαθητές σε στόχο διακρίσεων, ανάλογα με τις αποφάσεις των γονιών τους για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι».

Έκλεισε, υπογραμμίζοντας πως, «τη στιγμή που οι επιστήμονες και η εξάπλωση του ιού στις μικρές ηλικίες κρούουν τον κώδωνα, επιλέγει την ολιγωρία, τους μονολόγους στα τηλεοπτικά παράθυρα και το διχασμό».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Τίποτα δεν διδάχτηκε η κυβέρνηση από τον περσινό τρόπο ανοίγματος των σχολείων.

Τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν όπως πέρυσι:

– Χωρίς σχέδιο.

– Χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα.

– Χωρίς αύξηση των διαθέσιμων χώρων διδασκαλίας.

–  Χωρίς διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ

– Χωρίς βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία

– Χωρίς οργάνωση.

Ο περσινός… θίασος με τα παγουρίνο, τις μάσκες – αλεξίπτωτα συνεχίζει φέτος με το ευφάνταστο “50%+1”!

Πρακτική που μόνο ως πολλαπλασιαστής των κρουσμάτων θα λειτουργήσει, παρά ως τρόπος αναχαίτισης.

Ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν καταγραφεί αριθμός κρουσμάτων μεγαλύτερος από τον μισό αριθμό των συνολικών μαθητών του. Δηλαδή, ένα τμήμα με 28 μαθητές θα είναι ανοιχτό αν νοσούν 14 μαθητές και θα κλείνει στους 15.

Πρόκειται για πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας.

Μητσοτάκης και Κεραμέως είχαν όλο το χρόνο να εκπονήσουν αποτελεσματικό σχέδιο ανοίγματος των σχολείων, αλλά η αδιαφορία, η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες τους δεν τους το επέτρεψαν.

Καμία ενσυναίσθηση. Οι τύχες χιλιάδων οικογενειών στα χέρια μιας επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που επενδύει στην πόλωση, οξύνοντας διαρκώς τις εντάσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και μετατρέποντας τους μαθητές σε στόχο διακρίσεων, ανάλογα με τις αποφάσεις των γονιών τους για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι.

Τη στιγμή που οι επιστήμονες και η εξάπλωση του ιού στις μικρές ηλικίες κρούουν τον κώδωνα, επιλέγει την ολιγωρία, τους μονολόγους στα τηλεοπτικά παράθυρα και το διχασμό».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση που θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. Είναι σύμπτωμα μιας άρρωστης κοινωνίας που μας αφορά όλους! Είναι επιβολή φασιστικών αξιών που καταργούν στην πράξη την αξία του Ανθρώπου! Οι άνθρωποι -πολιτικοί, διοικητικοί κλπ- που παίρνουν και εκτελούν τέτοιες αποφάσεις είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, για την κοινωνία στο σύνολό της, την οποία δηλητηριάζουν εφαρμόζοντας τεχνικές μαζικής ψύχωσης! 

Ο Παύλος Ξένος, μόνιμος εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών εξαγγελιών για τα μέτρα προστασίας της σχολικής κοινότητας από τη διάδοση της COVID-19, υπέβαλε στις 1/9/2021 στη σχολική μονάδα όπου υπηρετεί υπεύθυνη δήλωση με την οποία: 

α) αποδέχεται την υποβολή του σε selftest σιέλου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το μέτρο αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς διακρίσεις, εμβολιασμένους και μη, αφού και οι εμβολιασμένοι μπορούν να είναι φορείς του ιού. Επομένως και αυτοί μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την σχολική κοινότητα.

β) ζητά το σκεύασμα να χορηγείται δωρεάν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του εργαζόμενου, όπως άλλωστε ορίζει και ο ν.8350/2010. 

Η θέση του αυτή απορρέει από το ότι δεν επιθυμεί να αποδεσμευτούν ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα (νόσησης ή εμβολιασμού) και αρνείται να δεχθεί την όποια ιατρική επέμβαση στο σώμα του χωρίς την προσωπική του συναίνεση. Το δικαίωμα αυτό, που καταστρατηγείται με τον ν. 4682/2020 αρ.1 περί υποχρεωτικότητας ιατρικών πράξεων, προασπίζεται από: α) το ελληνικό Σύνταγμα (αρ.28 παρ.1), β) ειδική νομολογία του ελληνικού κράτους (ν.4624/2019 αρ.21 παρ.1-2, ν. 2619/1998 αρ.2,5) και διεθνή νομοθεσία, όπως γ) την επικυρωμένη από το ελληνικό Δίκαιο Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, σύμφωνα με την οποία καμία Ιατρική Πράξη δεν μπορεί να εφαρμοσθεί επί του ανθρώπινου σώματος χωρίς τη ρητή συναίνεση του ατόμου, και δ) την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης ότι η υποχρεωτικότητα της ιατρικής πράξης είναι παράνομη, αναγνωρίζοντας ότι η διενέργεια PCR τεστ είναι παράνομη άνευ της συγκατάθεσης του προσώπου. Ειδικότερα, επί του θέματος αυτού στην επιστολή του επισημαίνει 11 περιπτώσεις ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας . 

Η απάντηση του προϊσταμένου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όπου ανήκει το σχολείο του, ήταν ότι από 13/9/21 σύμφωνα με το άρθρο 111, παρ.8 του ν. 4821/2021(ΦΕΚ134/Α.31/7/2021)

 «επιβάλλεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης το ειδικό διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων για προστασία της δημόσιας υγείας με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης" στην περίπτωση που  δεν επιδείξει πιστοποίηση εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ.  

Δηλαδή, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, εκτελώντας τυφλά έναν νόμο που παραβλέπει και παραγκωνίζει όλη την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομολογία σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να διαχειρίζεται το σώμα του, αποφασίζει και τιμωρεί έναν εκπαιδευτικό που τόλμησε να υψώσει φωνή και να διεκδικήσει για τον εαυτό του τα αυτονόητα!!! Απειλεί να θέσει εκτός εργασίας τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, στερώντας του την καταβολή αποδοχών, που σημαίνει του στερεί το δικαίωμα επιβίωσης, στο όνομα δήθεν ενός δημοσίου συμφέροντος που καλλιεργεί τη μαζική υστερία διαχωρισμού πολιτών και εργαζομένων σε εμβολιασμένους και μη, αντιμετωπίζοντας τιμωρητικά τους δεύτερους. 

Έχουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση κατάχρησης εξουσίας, που αυθαίρετα επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους σε ιατρικές πράξεις παρά τη συναίνεσή τους, με αντίποινο τη στέρηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος εργασίας. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν αρνείται τον διαγνωστικό έλεγχο, αλλά ρητά δηλώνει ότι δέχεται να υποβληθεί σε selftest σάλιου και γι΄ αυτό απειλείται με αναστολή εργασίας, όταν όχι μόνο δεν έχει κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους καμία σχετική υπουργική απόφαση που να επιβάλλει ως μόνο διαγνωστικό μέσο τα rapid test, αλλά και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα ισχύουν τα δωρεάν self test. Ακόμη, όμως, κι αν το διαγνωστικό τεστ πρέπει να γίνεται από τρίτο πρόσωπο ή φορέα, και να μην είναι "self", γιατί δεν θα πρέπει να είναι δωρεάν;

Η από 4/9/2021 διάταξη της Εφ. Κυβερνήσεως (τεύχος Β 4054, Α/Α 7, σελ. 17) ορίζει ως υποχρεωτική δύο φορές εβδομαδιαίως τη διενέργεια self test μόνο για τους μαθητές/τριες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, ενώ η αντίστοιχη ομάδα εκπαιδευτικών, καθώς και το  διοικητικό και λοιπό προσωπικό στον χώρο της εκπαίδευσης, υποχρεούται, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, να «υποβάλλονται με δαπάνη τους σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου, rapid test) δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής». Με την εν λόγω διάταξη, λοιπόν, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, διαχωρίζονται όχι μόνο από άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας (εμβολιασμένους ή νοσήσαντες συναδέλφους-μαθητές και ανεμβολιάστους μαθητές) αλλά και από άλλες εργασιακές ομάδες δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας (Νόμος 8350/2010) που προβλέπει ότι ο εργοδότης πληρώνει την δαπάνη όταν υποχρεώνει σε ιατρικές πράξεις τον εργαζόμενο, τους επιβάλλεται ως ποινή να πληρώνουν με δικά τους έξοδα τα διαγνωστικά test προκειμένου να εισέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, όταν μισθολογικά τους γίνονται κρατήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μια παραβατική διάκριση εκ μέρους της εργοδοσίας, που σιωπηρά γίνεται αποδεκτή από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, η οποία όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά απεναντίας αποσκοπεί στην τιμωρία των μη εμβολιασμένων, στον οικονομικό εκβιασμό τους και στη διαίρεση του εργατικού δυναμικού στον χώρο της εκπαίδευσης.  Καταστρατηγείται το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης απέναντι στον κίνδυνο της νόσου και ακυρώνεται η παραπάνω νομοθεσία, καθώς είναι νομικά ασύμβατο να παρέχεται δωρεάν το εμβόλιο σε όσους  επιθυμούν να το κάνουν, αλλά όσοι δεν θέλουν να υποχρεώνονται σε εξετάσεις με δικά τους έξοδα.

Στην ουσία, με τα μέτρα που προωθούνται κι επιβάλλονται δεν προστατεύεται η δημόσια υγεία, όπως επικαλούνται, αλλά αντιθέτως τίθενται σε κίνδυνο όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Αν οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο - όπως χωρίς στατιστικά στοιχεία υποστηρίζεται - δεν σημαίνει ότι είναι και λιγότερο επικίνδυνοι από τους ανεμβολίαστους στη διάδοση της νόσου. Επιπροσθέτως, κυβερνώντες και διευθύνσεις εκπαίδευσης παραβλέπουν και αποσιωπούν πρόσφατες ιατρικές μελέτες που αποδεικνύουν την τοξικότητα των εμβολίων και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς επίσης ότι τα διαγνωστικά τεστ δεν πρέπει να γίνονται σε σταθερή και μόνιμη βάση γιατί μπορεί να καταστούν καρκινογόνα.

Επιπλέον, παρότι στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων δεν υφίσταται για λόγους θρησκευτικής πίστεως ή ιδεολογικών πεποιθήσεων, εντούτοις επιβάλλεται σε ζητήματα διάθεσης του σώματος, όταν το φυσικό σώμα είναι η αναγκαία προϋπόθεση παραγωγής θρησκευτικών και ιδεολογικών αντιλήψεων. Δηλαδή προστατεύεται το μερικό ενώ ακυρώνεται το γενικό. Κατ΄ επέκταση ακυρώνεται κάθε έννοια προσωπικού δικαιώματος. 

Επί της ουσίας, καταδικάζεται η άσκηση δικαιώματος με το σκεπτικό ότι έχει αντικοινωνικό χαρακτήρα. Μπορεί η άσκηση ενός δικαιώματος να συνεπάγεται ποινή, ή τιμωρητική συμπεριφορά; Κι αν ναι, τότε ποια είναι η έννοια του δικαιώματος; Τι νόημα έχει η έννοια “Κράτος Δικαίου” όταν το δίκαιο εφαρμόζεται επιλεκτικά και το κράτος αυθαιρετεί και καλεί και τους προϊσταμένους δημόσιων λειτουργών να πράξουν το ίδιο, παρέχοντας τους, όπως φημολογείται, νομική στήριξη; (!) 

Τέτοιου τύπου αποφάσεις, όπως και στην περίπτωση υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και όσων τέθηκαν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών επειδή αρνήθηκαν, στόχο έχουν να στιγματίσουν τους μη εμβολιασμένους και να τους θέσουν εκτός κοινωνίας, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε αυτούς που - κατά την δήλωση του πρωθυπουργού - αξίζουν «δικαιώματα» και σε αυτούς που δεν αξίζουν. Οι μη εμβολιασμένοι του 21ου αι. είναι αυτοί που φέρουν το ναζιστικό αστέρι του Δαυίδ! 

Οποιοσδήποτε αυτή τη στιγμή επενδύει στη διάκριση ή τη σύγκρουση εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων μέσω ιταμών προκλήσεων και χαρακτηρισμών γίνεται συνεργός σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ολοκληρωτισμού. Η μόνη ουσιαστική διάκριση που είναι κάθετη και απόλυτη βρίσκεται ανάμεσα στους εγκάθετους και υποτακτικούς του «νέου» καθεστώτος και όσους θέλουν να διατηρήσουν τα θεμελιώδη, τα φυσικά στοιχεία της ανθρώπινης αυτονομίας και αξιοπρέπειας που ο «νέος κόσμος» θέλει να εξαφανίσει. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης θα κριθεί από την προσωπική στάση και επιλογή του καθενός.

Η αντίσταση στη σύγχρονη μορφή του ολοκληρωτισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας μας και μπορεί να τον ανατρέψει μόνο αν είναι συλλογική, ενωμένη και διαρκής! Το οφείλουμε στα παιδιά μας! 

Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2021
Τομέας Παιδείας του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Βαρεμένος: Στην φαβέλα Ροσίνια πριν τον Μπολσονάρο

Ο Χριστός στον λόφο του Κορκοβάντο, όπου πριν αρκετά χρόνια επιστάτης ήταν ένας Έλληνας, δείχνει να αγκαλιάζει όλους σε μία πόλη των δραματικών αντιθέσεων όπως είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο ανεπανάληπτο ανάγλυφό της, εκεί όπου συναντάς την τροπική βλάστηση και παράξενα πουλιά, λίγο πιο κάτω πέφτεις πάνω στην ζούγκλα της ασφάλτου. Δίπλα στον αλαζονικό και επιδεικτικό πλούτο, η δυστυχία και η μιζέρια της φαβέλας.

Το ταξί σέρνεται στο περίγραμμα των διάσημων παραλιών: της Copacabana, της Ipanema και της Leblon. Δίπλα στα κύματα του Ατλαντικού, που “σπάνε” πολύ πιο μέσα και φθάνουν στην παραλία αφρίζοντας, ένα ετερόκλητο πλήθος -άνδρες, γυναίκες, παιδιά- κι ένα αντίστοιχο πλήθος μικροπωλητών που πουλάνε ό,τι βάλει ο νους σου σε κατά φαντασίαν λουόμενους, καθώς λίγοι προσπαθούν να τα βάλουν με τα κύματα και οι περισσότεροι περιορίζονται σε άλλα …“σπορ”.

Ο ταξιτζής είναι 28 χρονών, με δύο παιδιά και σε διάσταση με την σύζυγο. Από ’κει και πέρα, το προσωπικό χάος. Πού βρίσκεται η σύζυγος και τα παιδιά;

Κάπου εκεί στο βάθος, στην θάλασσα των προαστίων της απέραντης πόλης. Του μιλάω για την πατρική ανευθυνότητα που μαστίζει την Λατινική Αμερική. Απαντάει ότι αγαπά τα παιδιά, αλλά η μητέρα τους τα χρησιμοποιεί και όταν τον εντοπίσει στην μεγαλούπολη τα παρατάει σ’ αυτόν για να αποσπάσει οικονομική βοήθεια. Λες και πρέπει να είσαι μάντης για να καταλάβεις ότι τα μεγάλα θύματα σ’ αυτούς τους πολέμους είναι τα παιδιά.

Περνάμε και την Leblon και ανηφορίζουμε μέχρι την είσοδο της φαβέλας Ροσίνια, της μεγαλύτερης ορεινής φαβέλας του Ρίο. Λέω στον ταξιτζή και υπερήφανο πατέρα να σταματήσει και να με περιμένει στην άλλη άκρη σε τέσσερεις ώρες και, αν δεν φθάσω, να πράξει τα δέοντα.

Προς το παρόν, έχω ραντεβού με έναν διαμερισματικό σύμβουλο που ασχολείται και με την υλοποίηση κάποιων κοινωνικών προγραμμάτων που προωθούσε τότε η κυβέρνηση Λούλα.

Ρωτάω πώς έχει το θέμα της ασφάλειάς μας στην φαβέλα. Απαντάει ότι, ως προς τους ντόπιους, τους γνωρίζει ο ίδιος και θα επιληφθεί, αλλά αν τυχόν εισέλθει η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτε και για κανέναν, διότι γίνεται πόλεμος. Έχω διαβάσει, του λέω, ότι μία φορά οι από κάτω της φαβέλας χρησιμοποίησαν εναντίον των αστυνομικών ελικοπτέρων πύραυλο Στίνγκερ. Κουνάει το κεφάλι, σαν να μου λέει: “ΟΚ. Τί θέλεις να σου πω τώρα… “

Παίρνουμε την κατηφόρα που οδηγεί στην φτώχεια και την μιζέρια. Δίπλα στα αυλάκια που κυλούν και αποτελούν την ”αποχέτευση”, τα υγρά είναι τρεχούμενα! Ένα πλήθος καλωδίων, που απορώ πώς θα τα ξεμπλέξει κανείς αν το επιχειρήσει, μεταφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα όπου και όπως το επιλέξει κανείς.

«Στην αρχή, μου λέει ο αυτοδιοικητικός, όταν σε κάποιες συνελεύσεις τους είπα ότι πρέπει να μπει μία τάξη, μερικοί θερμοκέφαλοι νεαροί πήγαν να τραβήξουν τα πιστόλια τους. Όταν τους εξήγησα ότι αυτό είναι το συμφέρον διότι μία ωραία πρωία μπορεί να βρεθούν χωρίς ρεύμα, ο διάλογος πήρε θετική τροπή.»

Στα σπίτια-χαμοκέλες, η τηλεόραση δείχνει ποδόσφαιρο, αλλά αδυνατώ να φαντασθώ πώς από το υφασμάτινο διαχωριστικό της πόρτας μία ωραία μέρα θα βγει η βασίλισσα του καρναβαλιού για να πάει να παραλάβει το στέμμα της. Πιό κάτω, δύο νεαροί έχουν από την μια μεριά της ζώνης δύο κινητά και από την άλλη δύο περίστροφα, από τα οποία φαίνεται να πηγάζει μία αλαζονεία, διότι απαξιούν να μας ανταποδώσουν τον χαιρετισμό.

Από την άλλη μεριά του δρόμου, ο ιδιοκτήτης μίνι-μάρκετ (ας το πούμε έτσι…) μιλάει στο σκυλάκι του με τέτοια τρυφερότητα, που νομίζεις ότι απευθύνεται σε αγαπημένο του πρόσωπο.

Μιάς και μιλήσαμε για την θρησκεία του ποδοσφαίρου, κάποτε ο Ρομπέρτο Κάρλος, με το αριστερό σουτ-οβίδα, σταμάτησε στην άκρη ενός αυτοκινητοδρόμου για να μιλήσει σ’ ένα ραδιόφωνο και σε ζωντανή σύνδεση του πήραν το ρολόι. Είχε την ψυχραιμία να δηλώσει στον αέρα: «Αυτά κάνει η φτώχεια και η δυστυχία.» Η φτώχεια με την μορφή της αθλιότητας που συναντάς στην άκρη του κατήφορου κοντά στην έξοδο, όπου λαμβάνει χώρα κάτι που μοιάζει με παζάρι. Ξυπόλητα δεκατριάχρονα και με τσιγαριλίκι στο στόμα.

Τα κοινωνικά προγράμματα που εφαρμόσθηκαν επί Λούλα, συνέβαλαν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής, αλλά δεν εξάλειψαν τα προβλήματα. Ο Χριστός του Κορκοβάντο δεν έπαψε να ξανασταυρώνεται εκεί όπου άνθρωποι και ποντίκια διασταυρώνουν το πεπρωμένο τους.

Ο Μπολσονάρο και οι Μπολσονάρο αυτής της γης εκφράζουν τις πιο επιθετικές ελίτ, αυτές που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους χωρίς μία ελάχιστη  ισορροπία ανάμεσα στις ίδιες και σε εκείνους που ζουν τόσο κοντά τους, αλλά είναι σαν να σβήσθηκαν από τον κοινωνικό χάρτη.

Εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και τον υπαρξιακό φόβο μίας ετοιμοθάνατης μεσαίας τάξης για να παραδώσουν τον Αμαζόνιο στην αποψίλωση, τις εξορύξεις και τις πυρκαγιές, αφανίζοντας τους αυτόχθονες ιθαγενείς και πυρπολώντας το κλίμα ολόκληρου του πλανήτη.

Μετατρέπουν ένα ζοφερό μέλλον σε κανονικότητα και παίζουν με τα ένστικτα των ανθρώπων ακόμη και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως οι πανδημίες. Με το τοξικό νέφος της μαύρης προπαγάνδας δημιουργούν συνθήκες μεσοπολέμου, δίνοντας άλλες διαστάσεις σ’ έναν ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο.

Βγαίνοντας από την φαβέλα Ροσίνια και απομακρυνόμενος με το ταξί, ρωτάω τον 28χρονο οδηγό αν το μετάνιωσε που άφησε την γενέτειρά του και ήρθε εδώ.

«Πίστεψέ με, λέει μ’ ένα πονηρό χαμόγελο, εδώ υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορείς να τα βρεις αλλού», υπονοώντας την γοητεία της αμαρτίας,  σε μία πόλη όπου ο Χριστός που δεσπόζει στον Κορκοβάντο αδυνατεί να επιβάλει τον Νόμο του σ’ εκείνους που έχουν κάνει την θρησκοληψία τους συνήθεια.

ΥΓ: Εναντίον του Μπολσονάρο, ο οποίος χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό γριπούλα και κατηγορείται για γενοκτονία, γίνονται διαδηλώσεις και η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της καθαίρεσής του, ενώ φαβορί στις εκλογές του 2022 θεωρείται ο Λούλα. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα ισχύει για την πλειοψηφία του λαού της Βραζιλίας, που γνώρισε δικτατορίες αλλά και φωτεινά ορόσημα, όπως η Δημοκρατία των Κορίνθιανς, του μεγάλου ποδοσφαιριστή Σόκρατες, που έφυγε νωρίς. Μια μπάλα που γυρίζει στις αλάνες των φαβέλας είναι η πολιτική ζωή της Βραζιλίας. Αρκεί να οδηγείται με τα κατάλληλα φάλτσα προς την σωστή κατεύθυνση.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογή ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο, επιλέγει η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες. «Πάμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να κάνουμε την εκλογή και να την κερδίσουμε», είπε η πρόδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, μετά από σημερινή σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου κατατέθηκαν όλες οι εισηγήσεις για το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας, αποφάσισε την επιτάχυνση των ρυθμών για την οργάνωση της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, στην βάση πάντα των κανόνων του καταστατικού. «Εκλογές μια ώρα αρχύτερα», τονίζει στενός συνεργάτης της κυρίας Γεννηματά, προσθέτοντας ότι παρότι το καταστατικό δίνει την δυνατότητα εκλογής ηγεσίας ένα μήνα πριν το Συνέδριο του κόμματος (δηλαδή, τον προσεχή Μάρτη), οι κάλπες θα στηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να καταλήγουν γρήγορα στον «οδικό χάρτη», στην ημερομηνία της επίσημης έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας καθώς και του πρώτου και δεύτερου γύρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 26 Σεπτεμβρίου (λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη και την ομιλία της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ), ενώ ο πρώτος γύρος δεν αποκλείεται να διεξαχθεί στις 14 Νοέμβρη- εκτός αν η αρμόδια Επιτροπή καταλήξει σε πρόταση για εσωκομματικές κάλπες και μέσα στον Οκτώβρη. Σε κάθε περίπτωση και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία (Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης) θα έχουν τις επόμενες ώρες σειρά συσκέψεων και διαβουλεύσεων με τα επιτελεία τους αλλά και μεταξύ τους για την διασφάλιση μιας ενωτικής και πετυχημένης διαδικασίας μέσα στο φθινόπωρο.

Άμεση είναι η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του στον Γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μην χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος. Ο κ. Λοβέρδος με δήλωσή του στο prototheme.gr αναφέρει: «Από τον Ιούνιο προσπαθώ με θεσμικό τρόπο να πείσω ότι η απώλεια χρόνου για την εκλογή ηγεσίας λειτουργεί εις βάρος μας. Ας πάμε λοιπόν στην τελική ευθεία. Ευπρόσδεκτη κάθε επιτάχυνση. Για μια διαυγή, για μια διαφανή, ανοιχτή, πλέρια δημοκρατική διαδικασία».

Τα κρίσιμα σημεία του καταστατικού του ΚΙΝΑΛ είναι τα εξής:

– Άρθρο 22 Τακτικό Συνέδριο

Διεξάγεται κάθε τέσσερα (4) χρόνια. Η εκλογή προέδρου γίνεται από τη βάση πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Η προκήρυξη του Τακτικού Συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης αποφασίζονται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, μετά από εισήγηση Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και Προέδρου.

– Άρθρο 28 Πρόεδρος

1. Ο/Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται άμεσα από τη βάση ένα τουλάχιστον μήνα πριν το Συνέδριο από το σύνολο των μελών και φίλων του φορέα. Στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών (κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο).

2. Τη διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση αναλαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, η επιτροπή αυτή διευρύνεται με τους εκπροσώπους των υποψηφίων Προέδρων.

3. Για την εκλογή Προέδρου απαιτείται κατά την πρώτη ψηφοφορία το 50% + 1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Στα έγκυρα ψηφοδέλτια υπολογίζονται και τα λευκά. Σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου κατά την πρώτη ψηφοφορία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων. Στην περίπτωση αυτή εκλέγεται Πρόεδρος ο πρώτος/η πρώτη σε ψήφους.

4. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο, γίνεται μία μόνο ψηφοφορία και ο πρώτος/πρώτη σε ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος. Σε περίπτωση που υποψήφιος/α είναι μόνο ένας/μία, εκλέγεται εφόσον λάβει το 50% + 1 των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Άρθρο 31 Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ)

Αποτελείται από έντεκα (11) μέλη που αναδεικνύονται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Είναι το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση.

Πηγή: protothema.gr

Σε ζήτημα επιβίωσης εξελίσσεται πλέον η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες μειονότητες βλέπουμε καθημερινά τα δικαιώματά μας να καταπατούνται από την κυβέρνηση. Βλέπουμε τις ζωές μας να μικραίνουν και να περιορίζονται σε μικρόκοσμους οριοθετημένους από βιοπολιτικές και από ειρωνικά αυτοαποκαλούμενα «υπουργεία πολιτικής προστασίας και προστασίας του πολίτη». Από εγκληματικά λάθη που στοιχίζουν σε φυσικό πλούτο, δάση, βιοποικιλότητα και εν τέλει ανάσες.

Την ίδια στιγμή, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων. Ακόμα απαγορεύεται στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να δώσουν αίμα. Να είναι συνοδοί των ανθρώπων τους. Περιορίζονται οι θεραπείες για τα τρανς άτομα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που εφαρμόζει η ΝΔ έχει φέρει τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα που ζουν με HIV σε ακόμα χειρότερη θέση, ενώ στις καλένδες έχουν μείνει και οι δεσμεύσεις για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV.  Μας αντιμετωπίζουν ως «πρόβλημα».

Εν μέσω μάλιστα φονικής πανδημίας και με το ΕΣΥ εξουθενωμένο, η κυβέρνηση επιλέγει να τοποθετήσει Υπουργό Υγείας έναν ακραιφνώς ακροδεξιό. Γιατί μάλλον όποιον παίρνει μεταγραφή από το ΛΑ.Ο.Σ. η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να του δώσει και το Υπουργείο Υγείας κάποια στιγμή. Επιλέγει τον συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών που συνέπραξαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που αναβάλλει συνεχώς το πειθαρχικό τους για να μην τιμωρηθούν. Τον άνθρωπο που θέλει το δημόσιο νοσοκομείο να μην χωράει κανένα μας, όπως δε θα χωρούν ανάπηρα άτομα με χρόνιες βλάβες.

Για όποιον/α διατηρούσε ψήγματα αυταπατών σε σχέση με τον βαθιά συντηρητικό και ακροδεξιό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού δίνει την απάντηση για τα γραμμάτια που ξεχρεώνει ο Μητσοτάκης στους ακροδεξιούς του κόμματός του.

Το φετινό AthensPride θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας για όλα όσα μας στερούν. Χαρακτήρα διεκδίκησης για όλα όσα μας ανήκουν. Δεν θα είναι ούτε γιορτή, ούτε πάρτι. Γι’ αυτό καλούμε όλα όσα πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο, να έρθουν αυτό το Σάββατο στις 19.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και να διαδηλώσουμε. Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία  θα είναι εκεί με στόχο μας μία κοινωνία όπου:

-          Θα υπάρχει ισονομία στον πολιτικό γάμο

-          Θα δίνεται η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε όλα τα ζευγάρια

-          Θα αναγνωρίζονται όλες οι οικογένειες

-          Θα διευκολύνεται νομικά η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανς και non binary ατόμων

-          Θα προστατεύονται τα ίντερσεξ ανήλικα άτομα, ώστε να επιλέξουν το φύλο που επιθυμούν όταν είναι έτοιμα

-          Θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία οι ιατρικές διαδικασίες επιβεβαίωσης φύλου

-          Θα απαγορευθούν οι θεραπείες μεταστροφής

Στην πορεία διαμαρτυρίας παρακαλούμε όλα να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις​

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ