Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 00:08

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε ερώτηση ξένης δημοσιογράφου

Ένα μίνι «επεισόδιο» σημειώθηκε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ολλανδού ομολόγου του, Μαρκ Ρούτε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα άρχισαν όταν μια Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε τον λόγο και μιλώντας στα αγγλικά εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα είπε: «Έχω μια ερώτηση και για τους δύο σας. Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο, καθώς υπάρχουν στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “όι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;».

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην δημοσιογράφο και χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό του, είπε: «Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια παράδοση να ρωτάτε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο σέβομαι πολύ. Αυτό που δεν θα δεχθώ, είναι σε αυτό το γραφείο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από πραγματικά γεγονότα, όταν αυτή η χώρα ασχολείται με μια προσφυγική κρίση που έχει ένταση χωρίς προηγούμενο, σώζει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα -μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν στα νότια της Κρήτης- κάνουμε αυτό κάθε μέρα, σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα, ναι, εμποδίζουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία -κάτι που είναι δικαίωμά μας με γνώμονα την ευρωπαϊκή νομοθεσία- και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να έρθει, να τους περισυλλέξει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία.

Συνεπώς αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το προσφυγικό, σπρώχνοντας ανθρώπους σε απελπισμένες καταστάσεις από μια ασφαλή χώρα -διότι θυμίζω ότι όσοι είναι στην Τουρκία δεν κινδυνεύουν. Να ρίξετε το φταίξιμο σε άλλους κι όχι σε μας. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό».

Δείτε ολόκληρη την ένταση (σ.σ. μετά το 20.35)

Πηγή: newsit.gr