Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 18:01

Έτος Επανάστασης!

Είναι πασιφανές ότι η χώρα μας διέρχεται μια απίστευτη πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πνευματική και ηθική κρίση. 

Οι θεσμοί υπονομεύονται, οι αξίες διαβρώνονται, οι αρετές μυκτηρίζονται (περιφρονούνται και κατακρίνονται περιγελώντας τες), οι συνειδήσεις δοκιμάζονται και οι πολίτες διασύρονται και εμπαίζονται.

Επικρατούν παντού η δημαγωγική κενολογία, η αδίστακτη καπηλεία των ιδεών, οι λεκτικοί μύδροι, το αγοραίο υβρεολόγιο και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί.

Κυριαρχούν σήμερα η απάνθρωπη προπαγάνδα, η τρομοκρατία των συστημικών ΜΜΕ, ο φόβος του θανάτου, η πολιτική και ιδεολογική παραπλάνηση, η αδίστακτη δημαγωγία, η εμετική κολακεία, η κυνική αδιαφορία και ο ηθικός ξεπεσμός.

Η Ελλάδα μας βρίσκεται υπό κορωνοϊκή καταστολή που έχει παραλύσει κάθε σοβαρή πολιτική ενέργεια, η μεταναστευτική λαίλαπα συνεχίζει σαρώνοντας την εθνική και κοινωνική μας συνοχή, η οικονομική καταστροφή διαλύει τις ελληνικές επιχειρήσεις και φτωχοποιεί τους Έλληνες πολίτες, ενώ παράλληλα η γνωστή εχθρική Τουρκία συνεχίζει και κλιμακώνει τις απειλές χρήσης βίας, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα, ως αποτέλεσμα της ελληνικής συνεχούς υποχωρητικότητας και των δυτικών εξαρτήσεων. Όλα αυτά, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι κάτι θα αλλάξει προς το θετικό και αυτό έχει γεμίσει με ηττοπάθεια το μείζον των πολιτών της χώρας και τους έχει αδρανοποιήσει σε παραλυτικό βαθμό.

Κοινή όμως πεποίθηση είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν νοείται η χώρα αυτή, που πέρασε τόσες και τόσες εθνικές περιπέτειες και επέζησε, να μείνει τώρα «με σταυρωμένα τα χέρια» αναμένοντας τον θάνατό της. Τι απαιτείται;

Απαιτείται μια νέα πολιτική Επανάσταση!

Απαιτείται ριζική ανανέωση, αλλαγή νοοτροπίας και χάραξη νέας πορείας. Απαιτείται μια νέα Πολιτεία. Απαιτούνται νέοι θεσμοί. Σήμερα, επιβάλλεται να επικρατήσει στη χώρα μας μια νέα έκφραση της γνήσιας πολιτικής Δημοκρατίας στο χώρο του ανόθευτου δημοκρατικού ιδεώδους, που θα εμπνέεται από τον ανθρωπισμό και θα συμπληρώνεται με τον κοινωνισμό. Μια Δημοκρατία, που θα απορρίπτει τις δικτατορίες του σκληρού συντηρητισμού και του αθεϊστικού μαρξιστικού κομμουνισμού και προ παντός την καπηλεία των ιδεών, τον πολιτικό φενακισμό και τον αδίστακτο αμοραλισμό των δημαγωγών και των επαγγελματιών του «προοδευτισμού». Μια Δημοκρατία, που θα αρνείται τον διαλεκτικό υλισμό και τον αθεϊσμό. Θα στηρίζεται στον ανθρωπισμό, την χριστιανική ηθική και την ελληνική φιλοσοφία του μέτρου και του άριστου.

Νέα όμως οικοδομήματα δεν χτίζονται με παλιά και φθαρμένα υλικά. Για  να ξαναβρεί η Πατρίδα μας το δρόμο της, η απαλλαγή μας το ταχύτερο δυνατόν από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι μονόδρομος. 

Απαιτείται μια νέα Πατριωτική Πολιτική Παράταξη! Μια Παράταξη, πλαισιωμένη από νέα πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία και όχι επαγγελματίες και κηφήνες της πολιτικής! Μια Παράταξη, η οποία να αναλάβει τα ηνία του τόπου και να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, το επάγγελμα και την οικονομική τους κατάσταση. Να είναι αδογμάτιστη, ριζοσπαστική και ανανεωτική. Να υπηρετεί μόνο τα ιδεώδη του Ελληνισμού και να ατενίζει στους θόλους της εθνικής κιβωτού. Εκεί όπου οι πατέρες μας έστησαν την Ελευθερία μαζί με την Πίστη και δίπλα τους τοποθέτησαν την Ισονομία, την Αδελφοσύνη, την Αξιοπρέπεια και την Αρετή των Ελλήνων.

Άμεσος πολιτικός στόχος αυτής της Παράταξης θα πρέπει να είναι η βαθιά και ριζική ανανέωση του δημόσιου βίου, η εισαγωγή ενός νέου πολιτικού ήθους, η ανόρθωση των αξιών, η αναμόρφωση των λειτουργιών της Πολιτείας με νέο Ελληνοκεντρικό Σύνταγμα, θεσμικές αλλαγές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Ήρθε λοιπόν η ώρα όσοι αισθάνονται ότι έχουν την ηθική δύναμη και την αναγκαία δυναμική να οδηγήσουν το λαό, να εξέλθουν από τα χαρακώματα της εκ του ασφαλούς κριτικής και της έλλειψης θάρρους, να ενωθούν και να οδηγήσουν την πατρίδα στο δρόμο της σωτηρίας

Ήρθε η ώρα όλοι οι Έλληνες πατριώτες που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στις αξίες της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, να ενώσουν τις φωνές τους και να οργανωθούν πολιτικά συγκροτώντας την πολιτική ελπίδα της χώρας! 

Ήρθε η ώρα για μια πραγματική πολιτική Επανάσταση! Αυτή που θα εξασφαλίσει το μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
Διαβάστηκε 657 φορές