Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 14:28

Τι (κακά) μαντάτα φέρνει ο κ. πρωθυπουργός στη Μεσοχώρα;

Γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία ο κ. πρωθυπουργός -σύμφωνα με δική του ομολογία- διάλεξε την κατάλληλη συγκυρία για να επισκεφθεί τα Τρίκαλα και τη Μεσοχώρα: λίγο καιρό μετά τη νέα ακύρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΥΗΕ Μεσοχώρας από το ΣτΕ και εν μέσω πανδημίας, με απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων και των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Να ελπίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας από το ελικόπτερο την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου του άνω ρου του Αχελώου και της Μεσοχώρας, αν και χειμώνας, να αλλάξει γνώμη; Λίγο δύσκολο το βρίσκουμε, αν πάρουμε υπόψη τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου και άλλων επιφανών κυβερνητικών στελεχών.

Επειδή αγνοούν προκλητικά την προϊστορία του έργου, είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη και στους διάφορους τεχνοκράτες και επαγγελματίες αλιείς ψήφων Θεσσαλών ότι: 

  • Το ΥΗΕ Μεσοχώρας δεν είναι έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • Η Ελλάδα, επειδή δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον αφορά την προστασία των περιοχών Natura, έχει καταδικαστεί πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το λόγο αυτό.
  • Υπάρχει πληθώρα απορριπτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για όλα τα «σενάρια», που κατά καιρούς επιστρατεύτηκαν.
  • Το συγκεκριμένο μοντέλο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας και των αρδευτικών αναγκών της Θεσσαλίας, έχει τεκμηριωθεί ότι είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά επιζήμιο.

Του συνιστούμε, λοιπόν, να μη σπεύσει να εξαγγείλει, για πολλοστή φορά, τη μερική εκτροπή του Αχελώου και τη λειτουργία του ΥΗΕ Μεσοχώρας. Διότι το μόνο που θα πετύχει είναι να καταγραφεί ως ένας ακόμη «αποτυχημένος» πρωθυπουργός, που δεν τα κατάφερε με τον Αχελώο.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό δεν θα μπορέσουμε να είμαστε κι εμείς εκεί. Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι οι Μεσοχωρίτες και οι Μεσοχωρίτισσες θα τον υποδεχθούν «φιλόξενα» και θα του απαντήσουν «καταλλήλως» σε αυτά που θα εξαγγείλει.

28.1.2021

Διαβάστηκε 610 φορές