Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 23:55

Συνάντηση Κώστα Καραγκούνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 27/01/2021 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα με αφορμή τις καταστροφές που συνέβησαν από τις έντονες καιρικές συνθήκες στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στο Δήμο Αγρινίου και στο Δήμο Ξηρομέρου.

Ο κ. Πέτσας μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι εκκρεμεί η κήρυξη των ανωτέρω Δήμων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μετέπειτα το Υπουργείο δεσμεύεται για   την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι μεγάλες ζημίες που υπέστησαν οι υποδομές,το οδικό δίκτυο,πολλές κατοικίες αλλά και καλλιέργειες.

Περεταίρω ο κ. Καραγκούνης επανέφερε το ζήτημα της έκτακτης  επιχορήγησης τόσο του δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για την  αποκατάσταση των ζημιών που έλαβαν χωρά τον Οκτώβρη του 2019 και στις αρχές του 2021 αντίστοιχα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι από πλευράς του το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα αφού γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες στην χορήγηση των απαραίτητων κονδυλιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

karagkounis petsas

sinidisi.gr